ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΠΛΟΣΕΝΤΟΝΟ
Καλησπέρα σε όλους. σκοπεύω σε μερικους μήνες να κάνω ενα πολύ μεγάλο ταξίδι περνώντας μέσα από πολλές πολλές χώρες. Στην κατοχή μου έχω ενα nmax 155 '23 με 24.000χλμ (ολα τα service αντιπροσωπεία και τα λαδάκια είτε κάθε 2.000χλμ είτε καθε 3.000χλμ λογω δουλειας προσπαθούσα καθε 2.000χλμ, αλλά δεν ηταν παντα εφικτο. Κουβερτούλα tucano, Puig Ζελατίνα V-Tech Touring ελαφρώς φιμέ, γνήσια σχάρα yamaha και λάστιχα metzeler roadtec (τα χω από τον μαρτιο και εχουν κανει γύρω στα 4.000χλμ). Το ταλαίπωρο το σκουτερίνι ΟΛΑ τα χλμ τα έχει κάνει delivery από την πρώτη στιγμή κυριολεκτικά. Ιδού το ερώτημα...γλυκοκοίταζα XT600E που το έχω ξαναοδηγήσει στο παρελθόν, ξέρω τι αθάνατο μηχανάκι ειναι αποδεδειγμένα εδω και δεκαετίες, παλιός πατροπαράδοτος αεροψυκτος κινητήρας, βρωμάει ο τοπος απο ανταλλακτικά, οικονομικότατο και νομίζω πως όλα αυτά ειναι είναι γνωστά σε ολους μας. Ποιο απ τα δύο λοιπον για το ταξίδι; Ξερω πως συγκρίνω σοκολατάκι με με πανσετάκι. Απλά το ενα είναι ήδη στην κατοχή μου, βρίσκεται ακόμα σε εγγύηση (αγορασμενο Ιούνιο του 24) και δεν θα ηθελα να βαλω χέρι κάνοντας service μόνος μου και δεν ξέρω τι παίζει με αντιπροσωπείες εξωτερικού (γιατι θα κάνω για πλακα 10.000χλμ ταξιδεύοντας και τι θα κάνω όταν θελήσει τα λαδακια του, τα τακακια του, ρυθμισμα τις βαλβιδουλες τουΈχει τα ABS του μπρος πισω, τα tcs του, δεν έχει ταχύτητες, εχει μια κάποια προστασία απο τον αερα (α ξεχασα, εχω και υπεροχες χουφτίτσες), τους φορτιστές του, τα tubeless του, την άνεσή του. Το XT δεν εχει τίποτα από αυτά, νομίζω υπερτερεί μονο στον κυβισμό και στο μέγεθος ρόδας, αν ειμαι λαθος σας παρακαλώ ρίξτε τα φώτα σας, βοήθεια και συμβουλές ψαχνω, δεν ειμαι ο κύριος ξερολας. Ο λόγος που ο τίτλος ειναι αυτός που βλέπετε ειναι γιατί το ΧΤ είναι κατι που το γνωριζω από παλιά και νομιζω ολοι εχουμε μια ιστορία απο ένα βαριά κακοποιημένο ΧΤ το οποίο δεν έβγαλε ποτέ κιχ, επίσης είναι πολυ φθηνό και εκτός εγγύησης, μπορεί να πατήσει λιγουλακι και χωματακι (δεν εχω σκοπο, καθως εχω 0 εμπειρια σε χωμα, αλλα δεν ξερεις τι σου ξημερωνει, ποσο μάλλον στα ξενα) και έχοντας τις πολυ πολυ βασικές γνώσεις μπορώ και τα λαδακια του να αλλάξω και τις βαλβιδούλες του να ρυθμισω άμα λάχει, και καρμπυρατερ να ξεμοντάρω και να καθαρίσω και να σενιάρω, γενικά ο,τι κι αν χρειαστει ακόμη κι αν δεν εχω τις γνώσεις, έχω το μεράκι, την όρεξη, την κάψα να βαλω το χεράκι μου με αγάπη γουσταρω την μουτζούρα απο μωρό παιδί, τι να κανω; Θα προτίνατε κάτι άλλο; Μπανίζω που και που cbf 600 και gs 1150, παλι συγκρινω τωρα μπεκάτσα με λαυράκι. Το cbs εχει τα πλεονεκτηματα (σε σχεση παντα με το υπάρχον στην κατοχή μου nmax) την ανυπαρξια εγγυησης, των 4 γλυκιτατων, ησυχων κυλινδρων και τα κυβικά. Τα ιδια και για το gs 1150, -2 κυλίνδρους. Επισης σε σχεση με το ΧΤ υστερουν αυτα τα δυο στην απλοϊκότητα. Θελω να ζητήσω 1000 συγγνώμη για οποιον εφτασε να διαβαζει μεχρι εδώ και να του πω ευχαριστώ, μου ειναι δυσκολο να γραφω συνεχομενα κειμενα, ποσο μαλλον οταν ειμαι σαν τον μπατμαν (απλα παρακολουθω σιωπηλα).
Ειλικρινά δεν ξέρω προς τα που να κατευθυνθώ, ποια ειναι η ιδανικότερη επιλογη, προφανώς ο,τι κι αν χρησιμοποιήσω θα ναι φορτωμένο σαν γαϊδουράκι και αυτό παίζει πολυ σημαντικο ρόλο υποθέτω στην εξίσωση.
Καθε ειδους συμβουλη ειναι δεκτη, αν και εχω πει απιστευτα πολλα, αν εχω ξεχασει κατι σημαντικο να αναφερω, παρακαλω ρωτηστε με να δωσω κι αλλες πληροφοριες.