Σελίδα 1 από 6 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 81

Θέμα: Nmax 155 vs XT600E vs ?

Νέο μέλος Το avatar του/της Merimanga

Nmax 155 vs XT600E vs ?

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΠΛΟΣΕΝΤΟΝΟ

Καλησπέρα σε όλους. σκοπεύω σε μερικους μήνες να κάνω ενα πολύ μεγάλο ταξίδι περνώντας μέσα από πολλές πολλές χώρες. Στην κατοχή μου έχω ενα nmax 155 '23 με 24.000χλμ (ολα τα service αντιπροσωπεία και τα λαδάκια είτε κάθε 2.000χλμ είτε καθε 3.000χλμ λογω δουλειας προσπαθούσα καθε 2.000χλμ, αλλά δεν ηταν παντα εφικτο. Κουβερτούλα tucano, Puig Ζελατίνα V-Tech Touring ελαφρώς φιμέ, γνήσια σχάρα yamaha και λάστιχα metzeler roadtec (τα χω από τον μαρτιο και εχουν κανει γύρω στα 4.000χλμ). Το ταλαίπωρο το σκουτερίνι ΟΛΑ τα χλμ τα έχει κάνει delivery από την πρώτη στιγμή κυριολεκτικά. Ιδού το ερώτημα...γλυκοκοίταζα XT600E που το έχω ξαναοδηγήσει στο παρελθόν, ξέρω τι αθάνατο μηχανάκι ειναι αποδεδειγμένα εδω και δεκαετίες, παλιός πατροπαράδοτος αεροψυκτος κινητήρας, βρωμάει ο τοπος απο ανταλλακτικά, οικονομικότατο και νομίζω πως όλα αυτά ειναι είναι γνωστά σε ολους μας. Ποιο απ τα δύο λοιπον για το ταξίδι; Ξερω πως συγκρίνω σοκολατάκι με με πανσετάκι. Απλά το ενα είναι ήδη στην κατοχή μου, βρίσκεται ακόμα σε εγγύηση (αγορασμενο Ιούνιο του 24) και δεν θα ηθελα να βαλω χέρι κάνοντας service μόνος μου και δεν ξέρω τι παίζει με αντιπροσωπείες εξωτερικού (γιατι θα κάνω για πλακα 10.000χλμ ταξιδεύοντας και τι θα κάνω όταν θελήσει τα λαδακια του, τα τακακια του, ρυθμισμα τις βαλβιδουλες του Έχει τα ABS του μπρος πισω, τα tcs του, δεν έχει ταχύτητες, εχει μια κάποια προστασία απο τον αερα (α ξεχασα, εχω και υπεροχες χουφτίτσες), τους φορτιστές του, τα tubeless του, την άνεσή του. Το XT δεν εχει τίποτα από αυτά, νομίζω υπερτερεί μονο στον κυβισμό και στο μέγεθος ρόδας, αν ειμαι λαθος σας παρακαλώ ρίξτε τα φώτα σας, βοήθεια και συμβουλές ψαχνω, δεν ειμαι ο κύριος ξερολας. Ο λόγος που ο τίτλος ειναι αυτός που βλέπετε ειναι γιατί το ΧΤ είναι κατι που το γνωριζω από παλιά και νομιζω ολοι εχουμε μια ιστορία απο ένα βαριά κακοποιημένο ΧΤ το οποίο δεν έβγαλε ποτέ κιχ, επίσης είναι πολυ φθηνό και εκτός εγγύησης, μπορεί να πατήσει λιγουλακι και χωματακι (δεν εχω σκοπο, καθως εχω 0 εμπειρια σε χωμα, αλλα δεν ξερεις τι σου ξημερωνει, ποσο μάλλον στα ξενα) και έχοντας τις πολυ πολυ βασικές γνώσεις μπορώ και τα λαδακια του να αλλάξω και τις βαλβιδούλες του να ρυθμισω άμα λάχει, και καρμπυρατερ να ξεμοντάρω και να καθαρίσω και να σενιάρω, γενικά ο,τι κι αν χρειαστει ακόμη κι αν δεν εχω τις γνώσεις, έχω το μεράκι, την όρεξη, την κάψα να βαλω το χεράκι μου με αγάπη γουσταρω την μουτζούρα απο μωρό παιδί, τι να κανω; Θα προτίνατε κάτι άλλο; Μπανίζω που και που cbf 600 και gs 1150, παλι συγκρινω τωρα μπεκάτσα με λαυράκι. Το cbs εχει τα πλεονεκτηματα (σε σχεση παντα με το υπάρχον στην κατοχή μου nmax) την ανυπαρξια εγγυησης, των 4 γλυκιτατων, ησυχων κυλινδρων και τα κυβικά. Τα ιδια και για το gs 1150, -2 κυλίνδρους. Επισης σε σχεση με το ΧΤ υστερουν αυτα τα δυο στην απλοϊκότητα. Θελω να ζητήσω 1000 συγγνώμη για οποιον εφτασε να διαβαζει μεχρι εδώ και να του πω ευχαριστώ, μου ειναι δυσκολο να γραφω συνεχομενα κειμενα, ποσο μαλλον οταν ειμαι σαν τον μπατμαν (απλα παρακολουθω σιωπηλα).
    Ειλικρινά δεν ξέρω προς τα που να κατευθυνθώ, ποια ειναι η ιδανικότερη επιλογη, προφανώς ο,τι κι αν χρησιμοποιήσω θα ναι φορτωμένο σαν γαϊδουράκι και αυτό παίζει πολυ σημαντικο ρόλο υποθέτω στην εξίσωση.
    Καθε ειδους συμβουλη ειναι δεκτη, αν και εχω πει απιστευτα πολλα, αν εχω ξεχασει κατι σημαντικο να αναφερω, παρακαλω ρωτηστε με να δωσω κι αλλες πληροφοριες.
    Τελευταία τροποποίηση από Merimanga; 19/08/2025 στις 11:47.

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Φίλε,δεν πέφτεις πολύ έξω σε ότι περιγράφεις για το εξτι.
    Μια επισήμανση, ένα τέτοιο εγχείρημα που περιγράφεις θέλει εκ προοιμίου σιδερένιο κωλαράκι, ειδικά αν ο παράγοντας χρόνος είναι και περιορισμένος. Πόσο μάλλον στη σέλα ενός εξτι εξακοσα. Δε μπορούμε να ξέρουμε τις αντοχές σου.
    Impossible is nothing ομως όπως λέει κι ο Λιονέλ για τα φράγκα της Αντιμπας.
    Το σκούτερ κι αυτό θα σε πάει,σαφώς πιο λαου λαου με τους όποιους περιορισμούς. Νομίζω ότι στο σκούτερ είναι λίγο πιο δύσκολα τα σέρβις,αν πρόκειται να γίνουν στο πεζοδρόμιο.
    Σε εξτι,έχουμε κάνει σέρβις έτσι στο πουθενά,στη Γεωργία.δυο γερμανικά θέλει και ένα υποτυπώδες λεκανακι.

Ότι και να επιλέξεις,ΚΑΝΕ ΤΗ ΒΌΛΤΑ!!!
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    + 1 για το κείμενο !
    Ωραία τα γράφεις και φαίνεσαι καλά ενημερωμένος.
    Πως μετά από τέτοια ανάλυση δεν έβγαλες και την απόφαση να μας πεις πήγα εκεί για αυτούς τους λόγους
    Προσωπικά όπως το ακούω
    αν δεν περισσεύουν τα φράγκα για να το φέρεις εκεί που θα ήθελες
    Διαδοχικά οι επιλογές θα ήταν
    Πρώτα το σκούτερ γιατί το πήρες κούτα
    Μετά το χτ για την απλότητα του
    Μετά το cbf γιατί δεν είναι πολύ περίπλοκο για τετρακύλινδρο (αυτό με τα καρμπς)
    Και τέλος το 1150 αν και εφόσον γνωρίζεις ότι έχει αλλάξει μια φορά δίσκο συμπλέκτη και άξονα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PaNick67
    Προσωπικά δεν θα ταξίδευα με μοτό που την έχω λίγους μήνες ειδικά τόσο παλιά μοντέλα.
    Χίλιες φορές το σκούτερ που είναι καινούργιο σχετικά, το ξέρεις, το συντηρείς, ξέρεις τι θέλει.

Όλα τα άλλα θα ήταν καλύτερα αν τα είχες κάμποσους μήνες στην κατοχή σου, είχες κάνει τα μαζεματακια τους και ήξερες τι και πώς.
    Σε αυτήν την περίπτωση η λίστα του doctoras ανεστραμμένη όμως θα ήταν η δική μου πρόταση.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Πήγαινε ανθρωπέ μου, και πάρε ένα ΤΕΤΡΑΚΥΛΙΝΔΡΟ ΕΝ ΣΕΙΡΑ να κάνεις ταξίδι που θέλεις.

Που θας πας ταξιδι με μεγάλο μονοκύλινδρο, να σε κάνει εισαγωγή για πρώιμο πάρκινσον κανά νοσοκομείο....

Το CBF600 που αναφέρεις (περί τα 75 άλογα τροχό, εκεί γύρω στα 200 κιλά ρεαλιστικό σύνολο) είναι ΑΨΟΓΟ για ταξίδι. Δεν είναι supersport, δεν είναι touring, δεν είναι το κορυφαίο σε κάποια επίδοση, ΑΛΛΑ θα σε ταξιδεύει με 130-140 χλμ/ω ξεκούραστα και ΒΕΛΟΥΔΙΝΑ όλη μέρα, έχει και την ανεμοκάλυψή του, παίρνει και τα σαμάρια του στην ουρά, μια χαρά.

Ελεος δλδ κάπου, XT600 για ΤΑΞΙΔΙ , έχουμε 2025...
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    FYI (που λένε και στο χωριό μου ) συμφορουμίτης έκανε πέρσι πάνω κάτω Ιταλία με Vespa
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

Μέλος Το avatar του/της Sorath
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από telegonos Προβολή μηνύματος
    Το CBF600 που αναφέρεις (περί τα 75 άλογα τροχό, εκεί γύρω στα 200 220 κιλά ρεαλιστικό σύνολο) είναι ΑΨΟΓΟ για ταξίδι. Δεν είναι supersport, δεν είναι sport-touring, δεν είναι το κορυφαίο σε κάποια επίδοση, ΑΛΛΑ θα σε ταξιδεύει με 130-140 χλμ/ω ξεκούραστα και ΒΕΛΟΥΔΙΝΑ όλη μέρα, έχει και την ανεμοκάλυψή του, παίρνει και τα σαμάρια του στην ουρά, μια χαρά.
    Το είχα 15 χρόνια. Το CBF είναι άψογο. Ταξιδεύει ανετότατα και ξεκούραστα όλη μέρα. Το μοτέρ του είναι όντως βελούδινο, και 200ρίζει για πλάκα. Στα 140 απλά γουργουρίζει το μοτέρ

Έχω κάνει ταξίδια δικάβαλος και φορτωμένος, και δεν καταλάβαινε τίποτα ούτε αυτό, ούτε κι εγώ ως οδηγός.

Και τέλος, είναι τέρας αξιοπιστίας!

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Για ταξίδι έτσι όπως το περιγράφεις, το ΧΤ είναι το πλέον ακατάλληλο... Εκτός και αν οι χώρες που λες είναι προς Ασία, νοτιοανατολική Ασία. Εκεί, ναι, η απλότητα του ΧΤ θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο για σέρβις, βλάβες....
    Αν μιλάς για Ευρώπη, ότι είπε ο τηλέγονος....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Αν κινηθείς Ευρώπη σκούτερ
    Αν πας Ασία-Αφρική μόνο εξτι αρκεί να μην έχεις ευαίσθητο πωπουδάκι.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sanctusan
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από taisteal Προβολή μηνύματος
    Αν κινηθείς Ευρώπη σκούτερ
    Αν πας Ασία-Αφρική μόνο εξτι αρκεί να μην έχεις ευαίσθητο πωπουδάκι.
    Αυτό ακριβώς

Το ΧΤ σώζεται κάπως με μία καλή σέλα
    arvala παν στην εκκλησιά arvala προσκυνάνε.......

Παλαιό μέλος
    Με το ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΧΤ, που το ξέρω, το έχω συντήρηση σωστά, ξέρω όλα τα κουσουρια και τις πατέντες που έχει πάω παντού.

Με ΧΤ που θα αγοράσω τυχαία, δεν πάω ούτε μέχρι το περίπτερο.

Αν θες να πας Ευρώπη, έχει υπόψιν ότι η μοτοσυκλέτα πρέπει να είναι ολόκληρη, δηλαδή να έχει φλας λειτουργικά, καθρέφτες και εργοστασιακή εξάτμιση, όχι μπουρι Φ.60.

Για εμένα και τα δύο είναι ακατάλληλα για την δουλειά που θες να κάνεις.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctoras Προβολή μηνύματος
    + 1 για το κείμενο !
    Πως μετά από τέτοια ανάλυση δεν έβγαλες και την απόφαση να μας πεις πήγα εκεί για αυτούς τους λόγους
    Προσωπικά όπως το ακούω
    Μετά το cbf γιατί δεν είναι πολύ περίπλοκο για τετρακύλινδρο (αυτό με τα καρμπς)
    Και τέλος το 1150 αν και εφόσον γνωρίζεις ότι έχει αλλάξει μια φορά δίσκο συμπλέκτη και άξονα
    Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι το οτι το σκούτερ είναι στην εγγύηση ακόμα και αν βάλω το χεράκι μου (ακόμη κι αν ήταν κάτι εύκολο κι απλό) θα χάσω την εγγύηση. Απ' την άλλη δεν ξέρω τι παίζει με αντιπροσωπίες Yamaha του εξωτερικού. Τώρα για τον κώλο, ΘΑ ΔΟΥΜΕ, θα κρατήσω το "impossible is nothing".

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sanctusan
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Merimanga Προβολή μηνύματος
    Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι το οτι το σκούτερ είναι στην εγγύηση ακόμα και αν βάλω το χεράκι μου (ακόμη κι αν ήταν κάτι εύκολο κι απλό) θα χάσω την εγγύηση. Απ' την άλλη δεν ξέρω τι παίζει με αντιπροσωπίες Yamaha του εξωτερικού. Τώρα για τον κώλο, ΘΑ ΔΟΥΜΕ, θα κρατήσω το "impossible is nothing".
    Μα αυτό λέμε, ανάλογα που θα πας. Αν πας ευρώπη, πας σε συνεργείο Yamaha και είσαι κομπλέ. Αν πας Ασία ή Αφρική πάρε το ΧΤ γιατί ανάλογα που είσαι μπορεί να μην υπάρχουν καν συνεργεία.
    arvala παν στην εκκλησιά arvala προσκυνάνε.......

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctoras Προβολή μηνύματος
    + 1 για το κείμενο !
    Προσωπικά όπως το ακούω
    Σ' ευχαριστώ. Ένας απ' τους ενδοιασμούς μου για το 1150 είναι και τα ανταλλακτικά του και η πολυπλοκότητα ΚΑΙ το κόστος τους ΑΝ τυχόν συμβεί το οτιδήποτε. Όπως είπα και στον Γαύρο, το σκούτερ με φρενάρει λόγω εγγυήσεων κλπ.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sanctusan Προβολή μηνύματος
    Μα αυτό λέμε, ανάλογα που θα πας. Αν πας ευρώπη, πας σε συνεργείο Yamaha και είσαι κομπλέ. Αν πας Ασία ή Αφρική πάρε το ΧΤ γιατί ανάλογα που είσαι μπορεί να μην υπάρχουν καν συνεργεία.
    Οκ δεν το κατάλαβα στην αρχή, σε ευχαριστώ και πάλι.

Σελίδα 1 από 6 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Yamaha nmax 155 vs Sym symphony 200i abs
    από gpan22 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 05/07/2017, 17:10
  2. xt660r vs xt600e
    από gkantas1973 στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 73
    Τελευταίο μήνυμα: 07/12/2016, 14:34
  3. Rossi Vs Gibernau Vs Melandrin
    από latris mixanis στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 90
    Τελευταίο μήνυμα: 29/07/2005, 00:29
  4. Peagaso Vs Kle500 Vs Klr650????
    από lagel στο forum Off topic