Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 18

Θέμα: Xmax 300 2017 τα φώτα σας παρακαλώ!

Νέο μέλος

Xmax 300 2017 τα φώτα σας παρακαλώ!

Καλησπέρα παιδιά είμαι νέο μέλος και έχω θέμα με το αγαπημένο μου μοτοράκι αν μπορείτε γιατί το πήρα πρόσφατα μεταχειρισμένο και είμαι Σκιάθο και δεν έχω Yamaha όπως καταλαβαίνετε αν έχετε καμιά ιδέα ενώ βαδίζει όμορφα άναψε λαμπάκι κινητήρα και παρατήρηση σταμάτησε ο δείκτης ο αριστερός του κοντέρ από τα χιλιόμετρα που βλεπεις με πόσο τρεχεις το πήγα στον τοπικό και μοναδικό μάστορα και χωριά ότι το είχε μέρες τελικά μου λέει το έψαξα όλο το μηχανάκι δεν μπορώ να σου σβήσω το λαμπάκι γιατί θέλει αλλαγή ο αισθητήρας. Παραγγέλνει από εξωτερικό έκανε κάμποσες μέρες ήρθε μετά πολλά καθυστέρηση πάλι το πέρασε υποτίθεται και όλα καλά. Μετά από καμιά 14μερες σήμερα μου ξανά άναψε . Τα φώτα σας έδωσα 130€ σύνολο κάνα 110 μου είπε το ανταλλακτικό. Εντωμεταξύ ερώτηση άλλη επειδή εγώ είχα μια ζωή πιο παλιά μοντέλα δεν ήξερα πως λειτουργεί το abs όταν κοκαλώνει είτε το αριστερό είτε δεξί φρένο νιώθεις ένα τρίξιμο στις μανετες και ένα ήχο από κάτω λογικό μου λένε έτσι είναι όλα αυτό μου το κάνει όμως όταν πέσω και σε καμιά λακούβα απότομη είναι σωστό; Όπως επίσης όταν βρίσκω ανηφόρα και του δώσω καμιά γκάζια απότομη μου κάνει κάτι μπουκώματα λένε λογικό είναι το tcs εγώ απλά τα γράφω γιατί είναι απορίες μου είναι σωστά έχει κανείς άλλος κάτι αντίστοιχο να με βοηθήσει; Ευχαριστώ πολύ ελπίζω να μην σας κούρασα παιδιά!!

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Ξεκινάω από το ABS, έτσι λειτουργεί, μην αγχώνεσαι.
    Για το λαμπάκι του κινητήρα, η πλέον συνήθης αιτία που ανάβει, είναι τα καύσιμα...ψάξε (όσο βέβαια είναι δυνατόν, στο νησί που είσαι) για καλό και αξιόπιστο βενζινάδικο.
    Αν βρεις εκεί (δύσκολα αλλά ποτέ δεν ξέρεις) εταιρικό, να βάζεις εκεί. Για να σβήσει το λαμπάκι, απαιτείται να βάλεις, αρχικά, καλά καύσιμα, να δουλέψει λίγο σε καλή βόλτα και κατόπιν να μπει σε διαγνωστικό για να το σβήσει από εκεί ο μάστορας.... έχει τέτοιο;
    Τα yamaha είναι γνωστό ότι έναν καιρό είχαν θέμα με το tps του γκαζιού, είχε βγει και ανάκληση, τότε. Δες αν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε κάνει κάτι για αυτο.

Ελπίζω να βοήθησα.
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Νέο μέλος
    Έχει διαγνωστικό ναι θα το πάω να δω τι θα πει πάλι. Λες να βάζω από shell και άλλος μου το είπε αυτό και η αλήθεια είναι ότι παίζει και λίγο νοθεία εδώ στο νησί. Σβήνει από μόνο του το λαμπάκι με καλή βενζίνη ; Ή πρέπει μόνο μέσω διαγνωστικού αυτό με το tps δεν το έπιασα τι είναι ; Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου φίλε μου !!!

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kwstas_skiathos Προβολή μηνύματος
    Έχει διαγνωστικό ναι θα το πάω να δω τι θα πει πάλι. Λες να βάζω από shell και άλλος μου το είπε αυτό και η αλήθεια είναι ότι παίζει και λίγο νοθεία εδώ στο νησί. Σβήνει από μόνο του το λαμπάκι με καλή βενζίνη ; Ή πρέπει μόνο μέσω διαγνωστικού αυτό με το tps δεν το έπιασα τι είναι ; Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου φίλε μου !!!
    H μάρκα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, σημασία έχει να είναι σωστός ο βενζινάς, γιαυτό είπα εταιρικό, όπου όλοι είναι υπάλληλοι της μαμά εταιρίας και δεν έχουν λόγο να κάνουν νοθεία. όχι δεν σβήνει μόνο του, πρέπει να μπει στο διαγνωστικό και να το σβήσουν από εκεί.
    Το tps είναι ο αισθητήρας του γκαζιού, στις πρώτες εκδόσεις του είχε θεματάκια με την σωστή διαχείριση του ανοίγματος του γκαζιού με αποτέλεσμα αυτά που περιγράφεις και σβησίματα....Είχα το Aprilia Pegaso Strada (με μοτέρ Yamaha XTX) Εγώ ήμουν τυχερός, το είχα πάρει κούτα στις τελευταίες εκδόσεις πριν το σταματήσει η Aprilia και τα είχαν διορθώσει από το εργοστάσιο.
    Βέβαια, δεν είναι απαραίτητα σίγουρο ότι ευθύνεται οπωσδήποτε αυτό, παίζουν και πολλά άλλα, τρόμπα καυσίμου, μπεκ ψεκασμού, "χτυπημένο" μπουζί, το ίδιο το καύσιμο (ποιότητα του) και πάει λέγοντας..... θέλει ψάξιμο. Και προσευχές να βρει με την πρώτη η αιτία. Αν ο μάστορας είναι "τσακάλι" που λένε στο χωριό μου, θα το βρει.
    Αυτός που συντηρούσε το strada ήταν από τους λίγους πραγματικά καλούς.

Νέο μέλος
    Θα δείξει θα το πάω και θα δούμε τι ψάρια πιάνει και αυτός. Κάτι τελευταίο το κοντέρ το αριστερό που δεν δουλεύει μαζί με το λαμπάκι αν ήταν βενζίνη θα δουλεύε σωστά η κάνω λάθος ;και αφού μου είπε στην αρχή ότι ήταν ο αισθητήρας κι τον άλλαξε από την στιγμή που το ξανά έκανε δεν πει να πει ότι δεν ήταν αυτό το πρόβλημα ; Λέτε να είναι θέμα με το tps και ανάβει ; Ή επειδή χθες το έπλυνα μήπως πάει νερό σε κάνα σημείο ; Απλά σκέφτομαι διάφορα..
    Τελευταία τροποποίηση από kwstas_skiathos; 29/09/2024 στις 17:36.

το αναμμα του cheque engine μπορει να οφειλεται σε πολλους παραγοντες και αυτο θα το δεις μονο με το επισημο διαγνωστικο της αντιπροσωπειας.υπαρχουν δεκαδες κωδικοι βλαβης και δυσλειτουργιας.

Μιας και έχουμε το ίδιο μηχανάκι και έχω αγοράσει το service manual, θα δω το βράδυ που θα πάω σπίτι να σου πω τί να ελέγξεις. Έχω και την ειδική φύσα για σύνδεση σε OBD αλλά μένω Αυστραλία, οπότε......

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_20220326_132220.jpg 
Προβολές:	84 
Μέγεθος:	87,7 KB 
ID:	456247

Υποθέτω ότι σου χάλασε ο αισθητήρας ταχύτητας (speed sensor) στην μπροστινή ρόδα και γι αυτό δεν σου λειτουργεί το κοντέρ. Αυτό σου άλλαξε και ξαναχάλασε; Η ένδειξη του ABS σβήνει όταν ξεκινάς και υπερβαίνεις τα 10χλμ/ώρα; Μηπως το δισκάκι στον τροχό έχει στραβώσει και σου χάλασε και τον καινούργιο αισθητήρα; Πρέπει να έχει ένα μικρό κενό και να μην ακουμπάει. Υποθέτω ότι η φύσα του ABS είναι καλά κουμπωμένη (βρίσκεται μπροστά δεξιά, πίσω από το δεξί ντουλαπάκι)

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_20221009_154012.jpg 
Προβολές:	83 
Μέγεθος:	71,6 KB 
ID:	456248

Υγρά φρένων έχουν αλλαχθεί ποτέ;

Το TCS δουλεύει μόνο στον πίσω τροχό. Αν επιταχύνεις απότομα και αισθανθεί ότι γλιστράει, τότε θα σου κάνει αυτό που νιώθεις με αναβόσβημα της ένδειξης. Για το ABS και τις λακούβες δεν πολυκατάλαβα. Εμένα μια φορά μου άναψε μόνο το ABS και όντως ένιωσα την παράξενη αίσθηση τρέμουλου στην μανέτα που αναφέρεις. Φυσιολογικό και αυτό.
    Dress for the accident, not the ride.

Νέο μέλος
    Καλημέρα φίλε μου και ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου!!! Η αλήθεια είναι ότι είχα την πρώτη φορά που το πήγα κάτι περίεργα με το abs δλδ ή άναβε και έμεινε αναμμένο και όταν έκλεινα διακόπτη και ξανά έβαζα μπρος έσβηνε και μετά άντε πάλι μια στο τόσο. Δεν έχω φυσα δυστυχώς θα το πάω και θα δω τι θα πουν όπως και δυστυχώς δεν γνωρίζω και πολλά και να σου πω είπε άλλαξε αισθητήρα για πρώτη φορά δεν ρώτησα πιο. Αισθητήρα θα ρωτήσω σήμερα μήπως δεν τον έβαλε σωστά. Το θέμα με το abs και τις λακούβες εννοώ όταν προχωράς και προσπαθήσεις να μπλοκάρεις τους τροχούς με λίγα χιλιόμετρα κάνει έναν ήχο και ένα τριγμό στις μανετες προσπάθησε το να το δούμε όπως και αν πέσω σε λακούβα απότομα.

custom freak Το avatar του/της doctor_john
    Καλημέρα!
    Μήπως υπάρχει τρόπος να στείλεις δείγμα βενζίνης για ανάλυση;
    Σε κάποια βενζινάδικα έχουν σετ μιας χρήσης για έλεγχο. Δεν ξέρω αν είναι διαθέσιμα στο κοινό, τα έχω δει σε bp ιδιώτη.

Νέο μέλος
    Καλημέρα όχι φίλε μου στο νησί είναι λίγο περιορισμένα τα πράγματα

Νέο μέλος
    Παιδιά καλησπέρα πήγα και το έβαλε πάνω στον έλεγχο και έβγαλε σφάλμα στην τροφοδοσία ρευματος το έσβησε και όλα καλά μου είπε μπορεί κ από βενζίνη να είναι αυτό δεν είναι κάτι σημαντικό μου είπε. Επισης μου είπε πως όταν είναι κάτι σοβαρό με το λαμπάκι δεν παίρνει μπρος οπότε μην ανησυχείς αν βλέπεις λαμπάκι κινητήρα έχει δίκιο ;

Moderator
    Παιδιά καλησπέρα πήγα και το έβαλε πάνω στον έλεγχο και έβγαλε σφάλμα στην τροφοδοσία ρευματος το έσβησε και όλα καλά μου είπε μπορεί κ από βενζίνη να είναι αυτό δεν είναι κάτι σημαντικό μου είπε. Επισης μου είπε πως όταν είναι κάτι σοβαρό με το λαμπάκι δεν παίρνει μπρος οπότε μην ανησυχείς αν βλέπεις λαμπάκι κινητήρα έχει δίκιο ;
    Ναι, έχει.

Νέο μέλος
    Ευχαριστώ για το χρόνο σου είχες δίκιο με το καύσιμο τελικά

Moderator
    Ευχαριστώ για το χρόνο σου είχες δίκιο με το καύσιμο τελικά
    Το ξέρω.....

(παθών 2 φορές, στην Λευκάδα, τις 2 με αμάξι και μια με την μηχανή)

Μέλος Το avatar του/της geioann
    Πρόβλημα στην τροφοδοσία ρεύματος από σκάρτη βενζίνη?? Πού κολλάνε μεταξύ τους?

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 37
    Τελευταίο μήνυμα: 04/12/2006, 18:26
  2. Τα <<φώτα >> σας παρακαλώ!
    από pakis στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 09/10/2006, 20:20
  3. Τα φωτα σας παρακαλω
    από Dodok edessa στο forum Ducati
    Απαντήσεις: 72
    Τελευταίο μήνυμα: 25/09/2006, 13:41