Ανοίγω νέο θέμα με το εν λόγω μηχανάκι στην ενότητα των μοντέλων,καταθέτοντας την εμπειρία από τεστ του εν λόγω νέου μοντέλου,και συγκρίνοντας το με το 500ds που έχω στην κατοχή μου από τριετίας με 45000 χλμ..
Έχουμε λοιπον και λέμε.
Το μηχανάκι του τεστ είχε 1750 χλμ.
Θέση οδήγησης,πιο όρθια,με τα μαρσπιε ελάχιστα πιο ψηλά,με αποτέλεσμα λίγο πιο κλειστή γωνία στα γόνατα.
Ζελατίνα (φαίρινγκ) διακοσμητική για το ύψος μου (1,83) χρειάζεται επειγόντως αφτερ μάρκετ ψηλοτερη ,η φρυδακι,η και τα δύο.Οταν ήταν στην χαμηλή θέση(έχει δύο θέσεις που ρυθμίζονται χειροκίνητα χωρίς εργαλεία ) ο αέρας ενοχλούσε λιγότερο.Βεβαια όλα εξαρτώνται απ' το ύψος του αναβάτη.
Πάμε στην λειτουργία τώρα.
Λόγω περισσότερων κυβικών ο κινητήρας έχει ελάχιστα ηρεμοτερη λειτουργία ,όμως η μηχανή -ισως λόγω ελάχιστων χιλιομέτρων ,-έχει περισσότερους περιφερειακους κραδασμούς -χερια,πόδια,μαρσπιε.Φανταζομαι θα γλυκανει με τα χιλιόμετρα.Ισως παίζουν ρόλο και τα κάγκελα,μιας που εγώ τα έχω βγάλει και η δικιά μου έχει γλυκανει και εξ αυτού αρκετά.
Τα 17 άλογα διαφοράς ΔΕΝ φαίνονται ιδιαίτερα,όμως η μηχανή του τεστ ειχε ελάχιστα χιλιόμετρα,και σίγουρα θα "ανοίξει" αργότερα.Τα δύο modes του κινητήρα που επιλέγονται με κουμπί,δεν έχουν καμμία διαφορά,στην άσφαλτο.Ισως στο χώμα να έχουν.Υπαρχει δυνατότητα απενεργοποίησης του ABS στην διαμόρφωση enduro.
Το μηχανάκι δουλεύει σε χαμηλότερες θερμοκρασίες,ως έδειξε το όργανο,και κλέβει λίγα χιλιόμετρα παραπάνω στο κοντέρ από το 500.
Θέλει ελαφρώς μεγαλύτερη προσπάθεια πλασαρισματος στις στροφές λόγω 19ρας ζάντας,και λόγω χωμάτινου ελαστικού.(Ds500 17αρα ζάντα,και ασφάλτινο ελαστικο).
Αυτα τα ολίγα από την δοκιμή της για 45 λεπτά,στον περιφερειακό της άνω Πεντέλης προς νέα Μάκρη.
Ελπίζω να βοήθησα.