Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 27

Θέμα: Περί αναρτήσεων

Νέο μέλος Το avatar του/της ThatSlowMF

Περί αναρτήσεων

Καλημέρα στα πλήθη... Λοιπόν... Έχω αποφασίσει ότι μιας και η φρεζα (TLR) θα μπει μέσα τον χειμώνα για να επιστρέψει στις δόξες της, είναι μια καλή ευκαιρία να λύσω τα θέματα των αναρτήσεων της. Όλως παραδόξως δεν έχω θέμα με την πίσω αφού έχω ήδη αποφασίσει να ακολουθήσω τον δρόμο της Hyperpro και να πετάξω το περιστροφικό, αλλά με το μπροστινό το οποίο αφού θα γίνει σέρβις θέλω να του αλλάξω ελατήρια. Εδώ λοιπόν είναι η ερώτηση:
    -θα πηγαίνατε σε προοδευτικά ελατήρια σε μια τέτοια μηχανή? (γενικά είναι συνήθης μετατροπή αλλά μαζεύω γνώμες)
    - αν όχι, σκέφτομαι να το σκληρυνω λιγάκι και να πάω σε κάτι τύπου 9.5-10 kg/mm.. πως ακούγεται κάτι τέτοιο στους γκουρου των αναρτήσεων.
    Γενικά η μηχανή δεν πολυκυκλοφορει εθνικές αλλά επαρχιακούς βουνο-στριφτερους δρόμους σε γρηγορουτσικους ρυθμούς. Οπότε θέλω να το χρησιμοποιώ αρκετά το μπροστινό μου από κάνω αρκετά χρήση trail braking.

Α επίσης να αναφέρω είμαι 75 κιλά αν βοηθάει κάπου
    Τελευταία τροποποίηση από ThatSlowMF; 14/10/2024 στις 12:18.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tsber
    Σταύρο δεν είμαι ειδικός αλλά νομίζω ότι είναι αρκετά παχουλή η μπαλαρίνα σου για να θυσιάσεις ένα μέρος της διαδρομής για άνεση μιας και η χρήση είναι κυρίως γρήγορες βόλτες.

Πιστεύω ότι το "σκαλί" στη σκληρότητα των προοδευτικών θα είναι προφανές και θα ενοχλεί με τη μετατόπιση του βάρους ενώ με τα γραμμικά θα έχεις περισσότερη σιγουριά και σαφήνεια.

Ισχύουν τα γνωστά για το περιστροφικό ότι μετά από λίγο ζεσταίνεται και χάνει δραματικά σε απόδοση ή ήταν υπερβολές της εποχής;

Στο δρόμο είναι λίγο δύσκολο να το "ψήσεις" τόσο ώστε να έχει θέματα θερμοκρασίας σε σύγκριση πχ με πίστα... Βέβαια ακόμα και σε νορμάλ θερμοκρασίες είναι λίγο περίεργη αίσθηση και δεν εμπνέει πολύ εμπιστοσύνη.
    Δεν είναι απαγορευτικό ειδικά για γρήγορο τουρισμό είναι υπέρ υπέρ αρκετό.
    Προσωπικά όμως μετά από σχόλια συν-κατόχων που λένε ότι η διαφορά ανάμεσα σε αφτερμαρκετ είναι μέρα-νυχτα ειδικά όταν το "κυνηγάς" θεωρώ ότι θα κάνω καλή επιλογή.
    Τώρα για τα προοδευτικά πιστεύω κλείνω προς τα εκεί σιγά σιγά. Δλδ να πάω σε κάτι πιο σκληρό χτισμένο για εμένα... αφού όντως δεν την κάνω καθημερινή χρήση ας είναι τέλεια στημένη για αυτό που την θελω

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tsber
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ThatSlowMF Προβολή μηνύματος
    Στο δρόμο είναι λίγο δύσκολο να το "ψήσεις" τόσο ώστε να έχει θέματα θερμοκρασίας σε σύγκριση πχ με πίστα... Βέβαια ακόμα και σε νορμάλ θερμοκρασίες είναι λίγο περίεργη αίσθηση και δεν εμπνέει πολύ εμπιστοσύνη.
    Δεν είναι απαγορευτικό ειδικά για γρήγορο τουρισμό είναι υπέρ υπέρ αρκετό.
    Προσωπικά όμως μετά από σχόλια συν-κατόχων που λένε ότι η διαφορά ανάμεσα σε αφτερμαρκετ είναι μέρα-νυχτα ειδικά όταν το "κυνηγάς" θεωρώ ότι θα κάνω καλή επιλογή.
    Τώρα για τα προοδευτικά πιστεύω κλείνω προς τα εκεί σιγά σιγά. Δλδ να πάω σε κάτι πιο σκληρό χτισμένο για εμένα... αφού όντως δεν την κάνω καθημερινή χρήση ας είναι τέλεια στημένη για αυτό που την θελω
    Εννοείται ότι η τελική απόφαση είναι δική σου, διάβασε πάντως και ρώτα όσο πιο εξειδικευμένα μπορείς γιατί το θέμα ανάρτηση είναι κομβικό για την μοτοσικλέτα σου και σίγουρα θα έχουν δοκιμαστεί ήδη αρκετοί συνδυασμοί

Παλαιό μέλος
    Καημένο TLR τι σου 'μελλε να πάθεις....

Καλά σίγουρα απλά μαζεύω όσες πιο πολλές γνώμες και απόψεις μπορώ ώστε να έχω μέτρο σύγκρισης από άτομα που την έχουν πατήσεις πριν από εμένα

Ανάγκη δεν έχει ο δεινόσαυρος... Από το να γίνει ευθειάδικο καλύτερα να του φάω τα περιφερειακά σε βουνοδρομους

Μέλος
    Πουλα βρε καφρε την αρχαιολογία να τελειώνουμε.
    Αλλά ναι, απ το να κανεις τον καφέ ρεϊσερ της δεκάρας επένδυσε στις αναρτήσεις!

Avocado Το avatar του/της CorpseAlive
    Moderator
    Έχεις δοκιμάσει να παίξεις με τα λάδια πριν αλλάξεις ελατήρια?

υ.γ. εγώ που είχα αλλάξει μπρος πίσω στην τρανσαλπ 700 τις αναρτήσεις είδα διαφορά αλλά όχι σε τόσο ακραίο βαθμό που να πεις ότι άξιζε πλήρως την επένδυση. (εκτός αν τα έχουν κλάσει που τότε δνε είναι επένδυση αλλά αναγκαιότητα)
    The Dirty Harry

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από CorpseAlive Προβολή μηνύματος

υ.γ. εγώ που είχα αλλάξει μπρος πίσω στην τρανσαλπ 700 τις αναρτήσεις είδα διαφορά αλλά όχι σε τόσο ακραίο βαθμό που να πεις ότι άξιζε πλήρως την επένδυση. (εκτός αν τα έχουν κλάσει που τότε δνε είναι επένδυση αλλά αναγκαιότητα)
    Έχουν κλασει γι αυτό ετοιμάζεται να επενδυσαχαχαχαχαχαχ στο θλιμμένο σκουμπρί!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από CorpseAlive Προβολή μηνύματος

Αυτό ήταν το αρχικό πλάνο αλλά μετά από τόσα χρόνια νομίζω μόνο καλό θα του έκαναν ένα σετ φρέσκα ελατήρια.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Θα πρότεινα προοδευτικα ελατηρια αλλα χρειαζεται αρκετη εξοικείωση πριν πας μαλιοκουβαρα,..

Έχει φυγει κοσμακης "με τα ματια" γιατι δεν ειχε την σωστή (κατ' αυτον) πληροφόρηση στο φρενάρισμα..
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Παλαιό μέλος
    Φέρσου αρχοντικά στο μηχανάκι...
    Δικυλινδρο μονοκαβαλο GT με εντυπωσιακή αεροδυναμική εμφάνιση,και καινοτόμα υδραυλικά πίσω ...μη το πειράζεις...

custom freak Το avatar του/της doctor_john
    Συγχωρέστε με, δεν καταλαβαίνω την λογική..
    Για εμένα χρειάζεται γραμμικά στα κιλά που πρέπει για να πετύχει το sag που χρειάζονται μαζί με την μοτό.
    Να "σκληρύνει" τα ελατήρια χωρίς λόγο και να τα πάρει προοδευτικά; και μετά πως θα οδηγεί στο φάσμα των σκληρών;

Οι μηχανικοί που θα πάρεις το hyperpro θα σου εξηγήσουν τι χρειάζεσαι μπροστά.

Και για Όνομα, βάλε μια led στο κωλοφάναρο! σε χάνει ο άλλος και του βγαίνουν κακίες..

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctor_john Προβολή μηνύματος
    Συγχωρέστε με, δεν καταλαβαίνω την λογική..
    Για εμένα χρειάζεται γραμμικά στα κιλά που πρέπει για να πετύχει το sag που χρειάζονται μαζί με την μοτό.
    Να "σκληρύνει" τα ελατήρια χωρίς λόγο και να τα πάρει προοδευτικά; και μετά πως θα οδηγεί στο φάσμα των σκληρών;

Οι μηχανικοί που θα πάρεις το hyperpro θα σου εξηγήσουν τι χρειάζεσαι μπροστά.

Και για Όνομα, βάλε μια led στο κωλοφάναρο! σε χάνει ο άλλος και του βγαίνουν κακίες..
    Που και να δεις τι του λέει ο άλλος στα πριβέ και κρυβέ…
    Αλλά το να τον χάσω απ την στιγμή που η αρχαιολογία του είναι μόνιμα στο συνεργείο λίγο δύσκολα..

Θες να ακούσεις κάτι καλύτερο? Του λέω έλα ρε μαλακα να παρουμε συνεταιρικό μηχανάκι να έχω όχημα όταν ερχομαι Ελλάδα, και τι πρότεινε? ΝΤΟΥΚΑΤΙ 999…. Θα εχουμε μηχανάκι αλλά θα είναι σαν να μην εχουμε!

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Για ενημερώστε ενα άσχετο περί αναρτήσεων...
    από Gandalf dr685sm στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 51
    Τελευταίο μήνυμα: 10/01/2011, 09:36
  2. διλημμα περι αναρτησεων africa....
    από sotiris68 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 31/03/2008, 23:27
  3. Ερώτηση περί αναρτήσεων σε Tenere...
    από catmaster στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 05/03/2008, 16:27
  4. Ερωτηση περι αναρτησεων σε σκουτερακι