Την καλησπέρα μου στα μέλη του φόρουμ!
Έχω ξεκινήσει εδώ και μερικές μέρες την ανακατασκευή του δικού μου GLX που είχα παρατημένο για κάποιο διάστημα μέσα στο γκαράζ αφού δε με ικανοποιούσε πλέον στις μετακινήσεις μου, μιας και το είχα παρατήσει εντελώς το παπί είχε "πέσει".
Ξεκίνησα λοιπόν βαδίζοντας στα χνάρια του macgyver2180 που ξεκίνησε κάτι παρόμοιο, μόνο που εγώ δεν έχω παρελθόν στις ανακατασκευές και γενικά σε θέματα επισκευής.
Ξεκινάω λοιπόν το λύσιμο, μετά από μερικές μέρες κατάφερα να λύσω τα περισσότερα μέρη της πάπιας και ξεκίνησα το ξύσιμο σήμερα!
Το παπί το είχα αγοράσει το 2008 από έναν εδώ στη Σάμο, ο οποίος μου είχε πει λοιπόν πως το παπί το είχε κάνει 90 κυβικά, αλλά επειδή δεν έχω ιδέα από γλώσσα μηχανικής :-p δε ξέρω τι σημαίνει αυτό. Εγώ το παπί θέλω να το κάνω ωραίο εμφανισιακά (όχι καγκούρικο) απλά για να κάνω τη δουλειά μου κυρίως μέσα στην πόλη αλλά και στα τριγύρω χωριά. Το σκεπτικό μου είναι να φτιάξω τον κινητήρα σε τέτοιο στάδιο ώστε να μη βγάζει προβλήματα αλλά να τραβάει σχετικά άνετα με ένα 2ο άτομο σε μια ανηφόρα επαρχιακού δρόμου.
Λοιπόν, πόσα χιλιοστά είναι το 90άρι? 4τάχυτο ενημερωτικά.
Λογικά αυτό πρέπει να είναι 6βολτο από αυτά που διαβάζω στο φόρουμ, ε?
αρχικά μου πρότειναν να το κάνω 53χιλιοστά (από ότι κατάλαβα γύρω στα 103cc) αλλά έπειτα μου είπε ένας άλλος πως παίζει να βγάζει προβλήματα και λέω τελικά να το κάνω 51χιλ. τι πρέπει να αλλάξω για να κάνω τέτοια μετατροπή? Κυλινδροπίστονο ή και κεφαλή? ίσως και κάτι ακόμη?
αν χρειάζεστε φώτο από τον κινητήρα μπορώ να ανεβάσω αύριο μερικές...