Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 50

Θέμα: Honda GLX απορίες

Honda GLX απορίες

Την καλησπέρα μου στα μέλη του φόρουμ!
    Έχω ξεκινήσει εδώ και μερικές μέρες την ανακατασκευή του δικού μου GLX που είχα παρατημένο για κάποιο διάστημα μέσα στο γκαράζ αφού δε με ικανοποιούσε πλέον στις μετακινήσεις μου, μιας και το είχα παρατήσει εντελώς το παπί είχε "πέσει".

Ξεκίνησα λοιπόν βαδίζοντας στα χνάρια του macgyver2180 που ξεκίνησε κάτι παρόμοιο, μόνο που εγώ δεν έχω παρελθόν στις ανακατασκευές και γενικά σε θέματα επισκευής.

Ξεκινάω λοιπόν το λύσιμο, μετά από μερικές μέρες κατάφερα να λύσω τα περισσότερα μέρη της πάπιας και ξεκίνησα το ξύσιμο σήμερα!

Το παπί το είχα αγοράσει το 2008 από έναν εδώ στη Σάμο, ο οποίος μου είχε πει λοιπόν πως το παπί το είχε κάνει 90 κυβικά, αλλά επειδή δεν έχω ιδέα από γλώσσα μηχανικής :-p δε ξέρω τι σημαίνει αυτό. Εγώ το παπί θέλω να το κάνω ωραίο εμφανισιακά (όχι καγκούρικο) απλά για να κάνω τη δουλειά μου κυρίως μέσα στην πόλη αλλά και στα τριγύρω χωριά. Το σκεπτικό μου είναι να φτιάξω τον κινητήρα σε τέτοιο στάδιο ώστε να μη βγάζει προβλήματα αλλά να τραβάει σχετικά άνετα με ένα 2ο άτομο σε μια ανηφόρα επαρχιακού δρόμου.

Λοιπόν, πόσα χιλιοστά είναι το 90άρι? 4τάχυτο ενημερωτικά.
    Λογικά αυτό πρέπει να είναι 6βολτο από αυτά που διαβάζω στο φόρουμ, ε?
    αρχικά μου πρότειναν να το κάνω 53χιλιοστά (από ότι κατάλαβα γύρω στα 103cc) αλλά έπειτα μου είπε ένας άλλος πως παίζει να βγάζει προβλήματα και λέω τελικά να το κάνω 51χιλ. τι πρέπει να αλλάξω για να κάνω τέτοια μετατροπή? Κυλινδροπίστονο ή και κεφαλή? ίσως και κάτι ακόμη?

αν χρειάζεστε φώτο από τον κινητήρα μπορώ να ανεβάσω αύριο μερικές...

Μέλος Το avatar του/της drag0ngr
    Παιζουν πολλα... Τι στροφαλο κραταει πισω ; Πως εβγαλες το συμπερασμα οτι ειναι 6v ;
    Αν συνδιασεις σωστα τα χιλιοστα σου (53) με ενα καλο κυλινδρο και στροφαλομπιελα δε θα σου βγαλει προβλημα για πολλα χρονια πιστευω!

Υ.Γ. Για να κανεις αυτην την μετατροπη πρεπει να μάθεις την διαδρομη σου και να παρεις το αναλογο κυλ/πιστονο στα 53μμ. Κεφαλη αν εχεις την κλασσικη 9αρα μια χαρα εισαι
    δεν νομιζω να χρειαζεται κατι αλλο για 53μμ..

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Αν οντως ειναι μετατροπη σε 90αρι με στροφαλομπιελα και κεφαλη 9αρα μια χαρα ειναι.
    Αν ειναι με μαμα μπιελα και κυλινδροπιστονο 47mm ή 50mm πας για μπιελα......
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

πείτε μου τι πρέπει να μετρήσω στο κινητήρα και πως για να τα δω και να τα ποστάρω αργότερα για να μου πείτε τη γνώμη σας
    αν είναι θα βγάλω και φωτογραφίες αν βοηθήσουν...

Κοιτα, αν ειναι 9αρι με 9αρι στροφαλο πρεπει να δεις, αν ειναι οντως απο 9αρι το πιστονι θα ειναι 49μμ μετρημενο με παχυμετρο.
    Μετα πρεπει να μετρησεις τον στροφαλο σου να δεις αν ειανι απο 9αρι η απτο 50αρι..

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από drag0ngr Προβολή μηνύματος
    Κοιτα, αν ειναι 9αρι με 9αρι στροφαλο πρεπει να δεις, αν ειναι οντως απο 9αρι το πιστονι θα ειναι 49μμ μετρημενο με παχυμετρο.
    Μετα πρεπει να μετρησεις τον στροφαλο σου να δεις αν ειανι απο 9αρι η απτο 50αρι..
    Νταξ, τον φώτισες τον άνθρωπο. Είναι που λέει ότι δεν ξέρει από μηχανάκια και του είπες αυτά, φαντάσου να έλεγε ότι κάτι ξέρει οπότε φαντάζομαι θα του απαντούσες αναλόγως

LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

εντάξει ναι.... ακόμα δεν έχω καταφέρει να βγάλω το γρανάζι της κεφαλής για να βγάλω την κεφαλή και να αφαιρέσω κύλινδρο-πιστόνι... τι μου λέτε τώρα...
    πως θα το βγάλω το γρανάζι? κάπου διάβασα πως πρέπει να βγάλω την καδένα αλλά είναι πολύ σφιχτή και φοβάμαι μη τη σπάσω...
    ενημερωτικά έχω βγάλει από πάνω ότι μπορεί να βγει!

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Sofo007 Προβολή μηνύματος
    εντάξει ναι.... ακόμα δεν έχω καταφέρει να βγάλω το γρανάζι της κεφαλής για να βγάλω την κεφαλή και να αφαιρέσω κύλινδρο-πιστόνι... τι μου λέτε τώρα...
    πως θα το βγάλω το γρανάζι? κάπου διάβασα πως πρέπει να βγάλω την καδένα αλλά είναι πολύ σφιχτή και φοβάμαι μη τη σπάσω...
    ενημερωτικά έχω βγάλει από πάνω ότι μπορεί να βγει!
    Μεταφερόμαστε στα Τεχνικά...

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από harris_x Προβολή μηνύματος
    Μεταφερόμαστε στα Τεχνικά...
    Δεν πειραζει καμια φορά να κάνουμε και τα στραβα μάτια, Χαρούλη μας...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

το GLX C90 πόσα χιλιοστά είναι το πιστόνι?

47 mm

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από srx-660 Προβολή μηνύματος
    47 mm
    σίγουρα? επειδή έψαξα στο ίντερνετ στο wikipedia και βρήκα πως είναι 50mm το c90, ενώ 47mm δίνει για το c70

το δικό μου είναι 4τάχυτο μετατροπή από 50cc
    πόσα χιλιοστά είναι αυτό? 47 ή 50?

αυτό που διάβασα....
    http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_Super_Cub

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    50mm ειναι το supra.
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

ΣΙΓΟΥΡΑ!

Παιδια νομιζω πως το 90cc εχει 49mm πιστονι και το Supra που αναφέρατε πιο πανω εχει 51mm πιστονι.

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ηλεκτρικα Honda GLX-Αποριες
    από ioannou_b στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 30/12/2008, 18:33
  2. Bελτιώσεις σε Honda GLX
    από Dexter007 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 27/09/2005, 11:25
  3. Μετατροπη Honda GLX
    από Petrucci στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket