Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 6 από 6

Θέμα: Κολλητήρια Αερίου

Κολλητήρια Αερίου

Άσχετο σχετικό, με αυτά τα κολλητήρια αερίου τι φάση παίζει (πχ https://www.skroutz.gr/s/2585938/Wel...-kollisis.html )
    αντί για ρεύμα καίει αέριο; τι είδους αέριο;; Πόσο διαρκεί το αέριο κι αν τελειώσει απο που αγοράζουμε; Μπορούμε να στοκάρουμε αέριο για όταν το χρειαστούμε ή δεν παίζει κάτι τέτοιο;

πού υπερτερούν του αερίου έναντι των απλών;;
    MM#93

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Αν και δεν είμαι ο πιο κατάλληλος να απαντήσω..

Αυτά τα κολλητήρια γεμίζουν από φιάλη βουτανίου. Οπότε μπορείς να στοκάρεις αέριο. Το πόσο διαρκεί δε το ξέρω αλλά δε σε νοιάζει, γεμίζει γρήγορα και πανεύκολα.

Είναι μικρά και πολύ ισχυρά (όσο ισχυρά θέλεις εσύ φυσικά) εργαλεία για εξωτερικό χώρο ή όπου δε φτάνει το ρευμα. Φυσικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε κλειστούς χώρους έχοντας το πλεονέκτημα έναντι των ηλεκτρικών ότι μπορείς να ρυθμίσεις την ισχύ τους. (πχ έχεις από 25 έως 75w).
    Επιπρόσθετα, κάποια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν μίνι φλόγιστρα πχ σε θερμοσυστελόμενα καλώδια (γι' αυτό σε κάποια βλέπεις και τα ανάλογα προσαρτήματα).

Υποθέτω οτι είναι ιδανικά σε διαφορετικές εργασίες απ' ότι τα ηλεκτρικά αλλά δε θα επεκταθώ καθότι δεν έχω χρησιμοποιήσει. (Μόνο μια φορά έκλεψα το φλόγιστρο ζαχαροπλαστικής της γυναίκας μου).
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 28/10/2024 στις 14:47.
    Sent from me using a computer.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Το μονο κακο που εχουν ειναι οτι δεν μπορεις να κανεις κόλληση σε στριμόκωλο μερος χωρίς να λυωσεις/καψεις τα περιξ, λογω του παραθυρου εκτόνωσης της φλογας..
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sanctusan
    Έχω ένα Parkside 3 σε 1.
    Δεν είμαι ηλεκτρολόγος και ασχολούμαι σπάνια αλλά τη δουλειά μου την κάνει.
    Γεμίζει με τον ίδιο τρόπο όπως γεμίζει ένας αναπτήρας. Μερικές φορές θέλει εξαέρωση αλλά δεν είναι κάτι δύσκολο.
    Αν βγάλεις τη μύτη γίνεται μίνι θερμοπίστολο.
    Αν βγάλεις και την βάση, γίνεται φλόγιστρο.

Προσοχή θέλει σε αυτό που λέει ο OldMan, εγώ το έμαθα με τον κακό τρόπο, γιατί είχα το παράθυρο εκτόνωσης προς το καλώδιο που κολλούσα, και μάντεψε....

Εμένα με βολεύει που το δουλεύω σπάνια και ήθελα κάτι που να καλύπτει πολλά, επίσης είναι ευκολία γιατί δεν χρειάζεσαι μπαλαντέζες και καλώδια, δουλεύει παντού.

ΥΓ. Τώρα είδα το link του σκρουτζ, κάτι τέτοιο είναι και αυτό που έχω.
    arvala παν στην εκκλησιά arvala προσκυνάνε.......

Ο πυγολαμπιδας! Το avatar του/της ΟΚΤΑΝΙΟ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Αν και δεν είμαι ο πιο κατάλληλος να απαντήσω..

Θα σου πω μια λεξη κ θα μου πεις αν σου ξυπναει μνημες:

Portasol

ΕντΗτ
    Μολις ειδα οτι ιππαρχουν ακομα.
    Οσο και να την τιναξεις, η τελευταια σταγονα θα μεινει στο σωβρακο.....

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ποπαϋ Προβολή μηνύματος
    Άσχετο σχετικό, με αυτά τα κολλητήρια αερίου τι φάση παίζει (πχ https://www.skroutz.gr/s/2585938/Wel...-kollisis.html )
    αντί για ρεύμα καίει αέριο; τι είδους αέριο;; Πόσο διαρκεί το αέριο κι αν τελειώσει απο που αγοράζουμε; Μπορούμε να στοκάρουμε αέριο για όταν το χρειαστούμε ή δεν παίζει κάτι τέτοιο;

πού υπερτερούν του αερίου έναντι των απλών;;
    Αν και δεν έχω ποτέ χρειαστεί να χρησιμοποιήσω κολλητήρι αερίου, έχοντας όμως κάνει χιλιάδες κολλήσεις ηλεκτρονικών εξαρτημάτων (σε βάθος αρκετών ετών βέβαια, δεν είμαι επαγγελματίας ηλεκτρονικός) είτε με συμβατικό κολλητήρι ρεύματος (Antex, Ersa, Weller) είτε με σταθμό κόλλησης, νομίζω ότι με την εξέλιξη των μπαταριών σήμερα (κι όχι την δεκαετία 80-90), πλέον είναι λίγες και πολύ συγκεκριμένες οι περιπτώσεις που κάποιος δεν θα καλυπτόταν από ένα σοβαρό κολλητήρι μπαταρίας και θα έπρεπε να καταφύγει σε αερίου (την άποψή μου αυτή θα την υποστήριζα πιο σθεναρά ειδικά αν κάποιος θέλει το κολλητήρι κυρίως για κολλήσεις σε ηλεκτρονικές πλακέτες, και ακόμα περισσότερο αν τα εξαρτήματα στις πλακέτες είναι σχετικά πυκνά).
    Βασικά το κολλητήρι αερίου θα σου ήταν αρκετά χρήσιμο για κολλήσεις σε: καλώδια/σύρματα (ειδικά στο ύπαιθρο, μακριά από παροχές ρεύματος), κοσμήματα, κάποια μεταλλικά υλικά μεταξύ τους, καθώς και για πλαστικά/θερμοσυστελλόμενα.
    Προσωπικά μιλώντας, αν τα ενδιαφέροντά μου δεν εστίαζαν κυρίως στα ανωτέρω, είτε δεν θα αγόραζα κολλητήρι αερίου, είτε θα αγόραζα κάτι σχετικά φτηνό (σίγουρα όχι πάνω από 50ρικο) απλά για να βρίσκεται αν κι όποτε χρειαστεί.

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 31
    Τελευταίο μήνυμα: 25/08/2018, 19:44
  2. αμορτισερ αεριου με 95 δολλαρια????????????? ζευγος????
    από thomas tuning στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 12/01/2013, 21:46

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF