Χαιρετώ την παρέα. Έχει χρειαστεί να διαβάσω αρκετές φορές το φορούμ σε διάφορα προβλήματα που είχα στη μοτοσυκλετική μου ζωή αλλά δεν είχε ποτέ χρειαστεί να γράψω. Βρίσκομαι σε μεγάλο διλλημα και θέλω τη βοήθεια του κοινού. Κάτοχος cb500x (πρώτο όχημα που αγόρασα καινούργιο) και το οποίο εκλάπη πριν μια εβδομάδα, είχα σκούτερ ως φοιτητής και μετά bmw f650gs - 06 μονοκύλινδρο.
Ευτυχώς έχω ασφάλεια κλοπής και έτσι όπως ήρθε το πράγμα ελπίζω να μην βρεθεί μέσα στο μήνα και να με αποζημιώσει η ασφάλεια αφού σε περίπτωση που βρεθεί με φθορές η ασφάλεια δεν αποζημιώνει τις φθορές ή τις απώλειες ανταλλακτικών, οπότε βρίσκομαι σε αναζήτηση δικύκλου που θα αντικαταστήσει το cb.
Από το cb δεν είχα πολλά παράπονα, περάσαμε μαζί σε ένα χρόνο 16.000 απροβλημάτιστα χλμ. Η βασική χρήση που κάνω είναι καθημερινές μετακινήσεις, αλλά θέλω και όταν βγει ο χρόνος και το μπάτζετ να μπορω να το καβαλήσω και να κάνω ταξίδι διπλός. Το μόνο που με χαλουσε είναι το ταξίδι σε εθνική καθώς είναι αρκετά κουραστικό και έτσι ψάχνω για ένα κλικ μεγαλύτερο. Έχω καταλήξει στο εξής διλλημα:
NC 750x μτχ από 21 και μετά - 8.000ε περίπου με έξτρα πάνω.
Qj motor 650svt καινούργιο, περίπου 7.000ε με έξτρα από το εργοστάσιο και ευχάριστη έκπληξη ότι φοράει τον V2 του vstrom.
Ξεκαθαρίζω ότι δεν έχω κανένα θέμα με τα κινέζικα, το μόνο που με προβληματίζει είναι πόσο άνετο θα είναι το δεύτερο στην κίνηση της Αθήνας - λόγω βάρους και πως θα ανταποκριθεί στη ταλαιπωρία που θα φάει στην κίνηση της πόλης. Το nc από την άλλη το θεωρώ πιο ασφαλή επιλογή αλλά υπολογίζω το χιλιάρικο που θα εξοικονομήσω. Εντός της εβδομάδας θα προσπαθήσω να τα οδηγήσω και τα δύο .
Αν υπάρχει κανείς κάτοχος qj που το χρησιμοποιεί ως commuter και μπορεί να μεταφέρει την εμπειρία του θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως.