Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 40

Θέμα: Πανσεληνος

Δηλαδη τωρα σοβαρευτηκα.? Το avatar του/της rsp

Πανσεληνος

Χωρις καμια πλακα και με φοβερα νευρα ζηταω βοηθεια...Μπορει καποιος να μου το εξηγησει, γιατι οποτε εχει πανσεληνο δεν κοιμαμαι...Δεν το ηξερα για χτες το βραδυ και το καταλαβα γιατι απλα παλι δεν κοιμηθηκα...Γιατι συμβαινει αυτο ρε γαμωτο??
    Με σύμβολο και οδηγό την ευχή και κατάρα των αλησμόνητων νεκρών μας, δίδομε όρκο και υπόσχεση τούτη τη στιγμή πως δεν θα λησμονήσουμε ποτέ ότι γεννηθήκαμε Έλληνες για την Ελλάδα και μόνο γι αυτήν...(Δ.Πανουργιάς)

www.elnak-seaside.blogspot.com

ωστε χτες ειχε εεεεε, γιαυτο δεν σταματαγε να γαυγιζει ο σκυλος μου:smilea:

Τι να σου πω ρε rsp μαλλον σε επηρεαζει......διαβασε λιγο αστρα και οραμα τις λιτσα πατερα και θα την βρεις την ακρη

Warning!! Motorsports can be Dangerous....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Λεωνίδας
    Μπα δεν είναι αστρολογικό το θέμα, υποτίθεται ότι όπως επηρεάζονται όλα τα νερά του πλανήτη μας από τη Σελήνη έτσι επηρεάζονται και τα υγρά του σώματός μας. Αλλά δεν το έχω ψάξει για να είμαι ειλικρινής
    Google it!

Μηπως βγαζεις και τιποτα τριχες στην πλατη και βγαινεις στα παρκα να σκοτωσεις καμια γκομενα και να την φας?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nefeli
    Οι μύθοι και οι δοξασίες
    Πόσο καιρό αλήθεια έχετε να δώσετε στον εαυτό σας τη δυνατότητα να χαλαρώσει ή να ονειρευτεί υπό το σεληνόφως; Να απολαύσετε έναν βραδινό περίπατο μακριά από τους προβολείς της πόλης; Η πανσέληνος του Αυγούστου είναι ίσως μια από τις πιο κατάλληλες ευκαιρίες. Αφήστε τις ξενόφερτες δοξασίες για λυκανθρώπους, βρικόλακες και όλα τα συναφή και αφεθείτε για λίγες ώρες στη μαγεία αυτής της μοναδικής νύχτας όπου συγχωρούνται όλες οι... αμαρτίες. Με τις νεράιδες και τα ξωτικά όπως πίστευαν σε πολλές περιοχές να πλημμυρίζουν τη νύχτα της αυγουστιάτικης πανσελήνου τα δάση για να σκορπίσουν έρωτα σε ό,τι αγγίζουν με το ραβδί τους και να φεύγουν, λίγο προτού ξημερώσει, μαγεμένες και οι ίδιες, μοιράζοντας λήθη και συγχώρεση! Ή με τις μάγισσες όπως λέγεται σε πολλά χωριά της Ηπείρου που μαζεύονται στα ποτάμια. Λούζουν τα μαλλιά τους σε κρυστάλλινα νερά, φτιάχνουν μελόπιτες και με επικλήσεις κατεβάζουν το αυγουστιάτικο φεγγάρι για να κλέψουν λίγη από την πολύτιμη φεγγαρόσκονή του που γιατρεύει τις ματιασμένες κοπέλες και έχει τη δύναμη να αλλάζει και να μεταμορφώνει τα πάντα.

Οι πρόγονοί μας βάφτισαν στη μυθολογία μας τη Σελήνη Εκάτη. Τη λάτρευαν και την έτρεμαν έτσι όπως μόνο στους θεούς αρμόζει. Οι εκδοχές για την καταγωγή της ήταν πολλές. Κάποιοι πίστευαν ότι είναι η κόρη του Δία και της Δήμητρας, άλλοι της Ηρας και του Περσέα και άλλοι τέλος την ταύτιζαν με την Αρτεμη, τη θεά του κυνηγιού. Πολλά και τα επίθετα που περιέγραφαν τη σπάνια μορφή της. Η Αγριόμορφη, η Τρίμορφη, η Νυχία ή η Κυνοσφανή όπως αλλιώς αποκαλούσαν τη θεά των νεκρών και των φαντασμάτων Εκάτη, έβγαινε τις νύχτες στα σταυροδρόμια μαζί με ένα πλήθος λευκά σκυλιά που γάβγιζαν άγρια και προκαλούσαν ρίγη τρόμου σε όσους είχαν αμαρτήσει ή είχαν αφήσει κάποιον νεκρό άταφο. Οι πλούσιοι Αθηναίοι για να αποκτήσουν την εύνοιά της τής ετοίμαζαν και της αφιέρωναν ειδικές τελετές, γνωστές ως τα «Δείπνα της Εκάτης» με διάφορα ακριβά φαγώσιμα που τα άπλωναν στο σεληνόφως ώσπου να χαθούν.
    Μπορεί η θεά Εκάτη να ανήκει στη μυθολογία. Το αυγουστιάτικο «ολόγιομο» φεγγάρι όμως αύριο θα «κόβει» βόλτες στον ουρανό μας όλη νύχτα. Αφήστε τους αστρολόγους να προβλέπουν εντάσεις και... ουρλιαχτά. Χαλαρώστε και απολαύστε μια μαγική βραδιά.
    Η τρέλα της Πανσέληνου
    H Πανσέληνος έχει, κατά καιρούς, συνδεθεί με εγκλήματα, αυτοκτονίες, καταστροφές, ατυχήματα, τον ρυθμό των γεννήσεων και τη γονιμότητα, ακόμα και με τους λυκάνθρωπους. Οι ψυχολόγοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι καμία από τις έρευνες αυτές δεν αποδείκνυε μία συγκεκριμένη σχέση ανάμεσα στην Πανσέληνο - ή, οποιαδήποτε φάση της Σελήνης - με διάφορες εγκληματικές πράξεις ή την εκδήλωση επιθετικής συμπεριφοράς από ανθρώπους.
    Πολλοί μύθοι έχουν τις ρίζες τους στις λαϊκές παραδόσεις. Για παράδειγμα, οι Βαβυλώνιοι πίστευαν ότι η γυναίκα είναι γόνιμη ανάλογα με τις φάσεις της Σελήνης. Τέτοιες απόψεις μετατράπηκαν σε αποδεκτές παρανοήσεις για τη γονιμότητα και τον ρυθμό των γεννήσεων. Η άποψη ότι παρατηρούνται περισσότερες γεννήσεις, όταν το Φεγγάρι είναι γεμάτο, είναι αποδεκτή από πολλούς μορφωμένους ανθρώπους, ακόμη και σήμερα. Επιστημονικές μελέτες, πάντως, δεν επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο.
    Οι παρανοήσεις για την επίδραση του Φεγγαριού στις παλίρροιες συνέβαλαν και αυτές, με τη σειρά τους, στην ενίσχυση της σχετικής μυθολογίας. Επίσης, σε πολλά άτομα είναι ευρύτατα διαδομένη η άποψη ότι η Σελήνη προκαλεί ακόμη και σεισμούς.
    Τέλος, σε ότι αφορά τον πλέον διαδεδομένο μύθο της Πανσελήνου, ότι δηλαδή μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις σχιζοφρένειας και ανεξέλεγκτης συμπεριφοράς, οι ερευνητές εξετάζοντας εκατοντάδες περιπτώσεις, διαπίστωσαν ότι τα σχετικά περιστατικά στατιστικώς ήταν αμελητέα και πάντως δεν αρκούσαν για την εξαγωγή οποιουδήποτε συμπεράσματος.
    Ανεξάρτητα από όλα τα παραπάνω κάτι τέτοιες νύχτες, με φεγγάρι, που μας δίνεται η ευκαιρία να «απογειωθούμε» δίπλα στο κύμα ή να απολαύσουμε, έτσι απλά, έναν περίπατο σε κάποια ξεχασμένη γραφική γειτονιά, είναι έτσι και αλλιώς σκέτη μαγεία. Και η πανσέληνος του Αυγούστου, είναι πάντα άκρως μοναδική.
    ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.
    ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ.

Στη μέση ενός μικρού σπιτιού,
    που έχω νοικιάσει
    Το γέλιο ενός μωρού παιδιού
    με έχει αγκαλιάσει
    Τα ζήτησα όλα από τη ζωή μου,
    τα πλήρωσα με την ψυχή μου

Να έχει ένα τόπο η καρδιά πριν να γεράσει

Μα έχει πανσέληνο απόψε κι είναι ωραία
    Είναι αλλιώτικη η σιωπή χωρίς παρέα
    Δεν νιώθω θλίψη,
    μα μου έχει λείψει
    Το κοριτσάκι αυτό που αγάπησες τυχαία
    Δεν νιώθω θλίψη,
    μα μου έχει λείψει
    Το λάγνο ψέμα σου
    που τα έκανε όλα ωραία

Είναι σκληρό για μια γυναίκα
    να είναι μόνη
    Στο λέω τώρα
    που η αλήθεια δεν πληγώνει
    Όση και να είναι η δύναμη μου,
    θέλω έναν άνθρωπο μαζί μου ...

Να έχει ένα τόπο η καρδιά πριν να γεράσει

Μα έχει πανσέληνο απόψε κι είναι ωραία
    Το σπίτι μου έρημο να κάνουμε παρέα
    Δεν νιώθω θλίψη,
    μα μου έχει λείψει
    Το κοριτσάκι αυτό που αγάπησες τυχαία
    Δεν νιώθω θλίψη,
    μα μου έχει λείψει
    Το λάγνο ψέμα σου
    που τα έκανε όλα ωραία

Honda CBF 250 Το avatar του/της Alexander

Re: Πανσεληνος

Αρχικά δημιουργήθηκε από rsp
    Χωρις καμια πλακα και με φοβερα νευρα ζηταω βοηθεια...Μπορει καποιος να μου το εξηγησει, γιατι οποτε εχει πανσεληνο δεν κοιμαμαι...Δεν το ηξερα για χτες το βραδυ και το καταλαβα γιατι απλα παλι δεν κοιμηθηκα...Γιατι συμβαινει αυτο ρε γαμωτο??
    Αρχικά δημιουργήθηκε από MIKE_16V
    ωστε χτες ειχε εεεεε, γιαυτο δεν σταματαγε να γαυγιζει ο σκυλος μου:smilea:
    Μήπως είστε γείτονες με τον MIKE_16V ;

Πέρα από την πλάκα, ούτε εγώ καταφέρνω να κοιμηθώ αξιοπρεπώς με πανσέληνο...
    "For no one, no one in this world can you trust - not men, not women, not beasts ... this you can trust."

Και εμένα δεν σταμάτησαν να νιαουρίζουν οι γάτες μου. Μιλάμε έπεσε πολύ παντόφλα.

Αφροτζιξ Το avatar του/της afrotwin
    re panourge katse na sto eksigiso ego
    lipon o an8ropos ine arikta sindedemenos me tin fisi ke me to internet asxeto ala mou arese
    lipon i kerikes sin8ikes epireazoun tous an8ropous opos ke i kinisis ton planiton ala as er8oume sto proto.
    lipon i sin8ikes lipon diamorfonoun tin simperifora mas.
    otan pas se mia kafeteria ximona 8a dis ena karo pipinia me mini fousta gialistera kalson ke eniote ke ligo vrakaki
    an exis tin atixia na ise andras arseniko naoum
    psiloxontrosinxizese ke ena es8ima sterisis se kataklioi...
    ego pou les prosopika exo xasi ton ipno mou apires fores me teties katastasis
    tora o panselinos i alios panlaxanos...
    voi8ai stin kaliteri oratotita to dedomenon afton ke den mporis na apofigis tis leptomeries pou se fernoun se megaliteri sinxisi.
    nomizo oti to kalitero farmako gia aftes tis periptosis ine ena tilefono sto etero imisi..
    tou paragkelnis den na emfanisti me ta idia sistatika pou se sinxisan mini me skisimo gialistera kalson gialisteres kolites mplouzes me soutien anor8osis ton vizon ke ka8arises

pistevo na egina antiliptos ke na voi8isa sto na lisis to provlima sou

tora an den vriskete es8ima me ena tilefonaki 8a sou promi8efso ego ena prosxero me kapio antitimo na kanis tin doulia sou
    giati ise ke se mia ilikia pou to plisimo sto xeri den exi ikanopioitika apotelesmata:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

filika o 8ios lenos....
    Αφροτζιξ.kata tin nona druna

Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    Και εμένα δεν σταμάτησαν να νιαουρίζουν οι γάτες μου. Μιλάμε έπεσε πολύ παντόφλα.

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Όταν η πόλη κοιμάται.......

της γειτονιας σας Το avatar του/της BELZEBOYLIS
    Nefeli to keimeno einai diko sou;;;'H copy paste ;;;;

copy paste

Re: Πανσεληνος

Αρχικά δημιουργήθηκε από rsp
    Χωρις καμια πλακα και με φοβερα νευρα ζηταω βοηθεια...:
    Ο ανθρωπος ρωτησε σοβαρα και εμεις
    Warning!! Motorsports can be Dangerous....

της γειτονιας σας Το avatar του/της BELZEBOYLIS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Nefeli
    copy paste

Kalo 8a htan na anafereis thn pigi .... Barieme aforita ta copy paste katebata , agnostou patros...

Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
    Kalo 8a htan na anafereis thn pigi .... Barieme aforita ta copy paste katebata , agnostou patros...
    Εγώ από την άλλη βαριέμαι να διαβάζω μόνο τα γνωστών πατεράδων

Σημασία δεν έχει μόνο ποίος το είπε αλλά τι είπε πως και γιατί

ΟΚ. Όμως τη επόμενη φορά θα αναφέρω και την πηγή

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πανσέληνος, γαρ...
    από Εχετλαίος στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 13/12/2017, 21:07
  2. Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 21/07/2005, 13:46
  3. Πανσέληνος Κυριακη 24/4
    από illuminatios στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 32
    Τελευταίο μήνυμα: 23/04/2005, 18:59