Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 56

Θέμα: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ????

φρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ Το avatar του/της tati

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ????

Λοιπον το ερώτημα παει και σ αυτούς που έχουν πιτισιρίκια και σε αυτούς που δεν έχουν.....και ίσως καποια στιγμή να έχουν ή και παλι ..οχι...

Θεωρούμε ως δεδομένο οτι είμαστε μηχανόβιοι....η μηχανή τρόπος ζωής...κτλ...κτλ.....ακόμα καλύτερα (για μενα τουλάχιστον...) να είναι και ο συντροφος μηχανόβιος, (ή η σύντροφος για τους περισσότερους που θα διαβάζουν)..

όλα όμορφα...μεχρι που καποια στιγμή...λεμε έρχεται και το παιζάκι.......
    τώρα τι γίνεται?? όπως με όλα τα θεματα σε οτι αφορά τις δραστηριότητες των παιδιών, λογικό είναι οι γονείς να δίνουν καποια κατεύθυνση στο παιδί (οπως την επιλογή καποιου αθλήματος, ξένης γλώσσας, μουσικού οργάνου..κτλ) συνήθως σύμφωνα με τις προτιμήσεις των ίδιων των γονέων και αν φυσικά βλεπουν οτι αρέσει στο παιδί... συνεχίζεται.....)

εγώ θελω όμως να καταλήξω στο θεμα των μηχανών...οταν οι γονείς είναι μηχανόβιοι ή τουλάχιστον ο ενας....τι γίνεται? δεν το συζητάει καθόλου...τίποτα...μεχρι να μεγαλώσει το παιδί και να δει αν θα το ζητήσει απο μόνο του? (ίσως κρυφά ελπίζοντας να μην του κανει το κλικ ποτε?),
    το παιρνει απο μικρό και βάζει να κανει μαθηματάκια?(με την προυπόθεση οτι το διασκεδάζει..οχι με το ζόρυ..

εννοείται...) ετσι ώστε απο νωρίς να έρθει σε επαφή με τις δυο ρόδες, μαθαίνοντας σωστα με εξοπλισμό..κτλ κτλ..

Σίγουρα θα υπαρχουν και άλλες πιθανές απαντήσεις...δεν υπαρχει σωστό και λάθος σε αυτό το θεμα που έβαλα...απλά απο περίεργεια......μιας και όλοι ξερουμε τους κινδύνους που περικλείει το ζήτημα της μηχανής.....αλλά και επίσης ξέρουμε...ποσο μεγάλο
    και αναπόσπαστο κομματι είναι απο τις ζωές μας......

Αυτα...

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Είναι μεγάλο δίλλημα....

Εγω πριν από χρόνια συζήτησα το θέμα με την αδελφή μου, η οποια καβαλάει μοτοσυκλετα πολλά χρόνια.
    Το θέμα ήταν αν θα ήταν σωστό να δώσω ένα μικρό μηχανάκι που είχα έτοιμο στα ανήψια μου (τα παιδιά της) να μάθουν να οδηγούν σε ηλικία περίπου 12 χρόνων.
    Να σημειωθεί ότι μένουν σε σπίτι με 2 στρέμματα κήπο και χωματόδρομους απ εξω, οπότε ασφαλής χώρος υπήρχε.
    Ομως αποφάσισε ότι καλύτερα να μην βάλουμε μπελα στο κεφάλι. Το σκεπτικό ήταν οτι εφ οσον δεν έχουν δείξει ακόμα πραγματικα ότι το θέλουν ας μην τους το 'χωσουμε'.
    Μπορει ένα παιδί να μην ασχοληθεί ποτέ με τις μηχανές, ενώ αν το βάλεις να μάθει, μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερος μηχανόβιος.

Τώρα έχω εγώ παιδάκια και αρχίζω να τα σκέφτομαι πάλι...
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Βελτιωμένος Ύπνος...... Το avatar του/της maintenance
    Η κόρη μου κλείνει τον άλλο μήνα τα 5.
    Απο τα 2 της χρόνια, της είχα πάρει ένα ηλεκτρικό σκουτεράκι, και άμέσως μετά, εώς τώρα με ποδήλατο.

Βλέποντας εμένα με τα μοτόρια μου........αυτονόητο είναι ότι θα της τράβαγε την περιέργεια....
    Μου πάιρνει και φοράει το κράνος, τα γάντια, τα κλειδιά, κάνει ότι οδηγάει μηχανή, μπρουμ, μπρούμ, ήχος φρεναρίσματος...και τα ρέστα.

Είναι σίγουρο, ότι όταν θα φτάσει στην εφηβεία, κρυφά, ή φανερά, απο εμένα θα ανεβαίνει ΣΙΓΟΥΡΑ σε μηχανάκια, φίλων και συμαθητών.

Αυτό που κάνω εγώ είναι, ότι απο τώρα της εξηγώ και της δείχνω, σε μορφή παιχνιδιού, τους κινδυνους, που "περιέχει" το άθλημα.

Κράνος, ζώνη στο αυτοκίνητο, κτλ.

Πρίν κάνα χρόνο, που έπαψε να κάθεται στο ειδικό καθισματάκι στο τουτού, με κανένα τρόπο, δεν φόραγε ζώνη...
    ......................σε κάποιο ντοκυμαντέρ, έδειχνε δοκιμές crash test, με τα ανδρίκελα, να κοματιάζονται......

Την φώναξα, της εξήγησα ότι αυτά, είναι κούκλες, και της πέρασα στο μυαλουδάκι της ότι εκεί, θα μπορούσε να ήταν ο Μπαμπάς, η Μαμά, και η Μαρία........................

Απο τότε, η πρώτη της κίνηση στο αυτοκίνητο είναι να φορέσει ΜΟΝΗ ΤΗΣ την ζώνη.

Κάπως έτσι σκοπεύω να της περάσω και το θέμα μοτοσυκλέτα.

η επιβίωση του Ηλιθίου!

www.icon-decoration.gr

Του χάροντα παράγγειλα Το avatar του/της angels_gr
    Στα μελλοντικά παιδιά μου θα προσπαθήσω να μην τους κολλήσω το μικρόβιο της μηχανής. Αν όμως δεν μπορώ να το αποφύγω, τότε θα τους επιβάλλω να μάθουν να οδηγάνε σωστά και με ασφάλεια. Πιστεύω πως είμαστε αναλώσιμοι, όχι από δικό μας λάθος, αλλά γιατί δεν μας υπολογίζουν, δεν υπολογίζουν την ζωή μας. Σε δικό μας λάθος δεν το υπολογίζω, διότι όποιος κάνει χαζομάρες με την μηχανή τις κάνει και με το αυτοκίνητο.

old school gixxer Το avatar του/της alex14
    Ο γιος μου ειναι 7,5 και η κορη μου 4. Και οι δυο εχουν κολλησει το μικροβιο. Να τα αποτρεψω απο την μηχανη στο μελλον δεν υπαρχει περιπτωση γιατι θα πρεπει να εγκαταλειψω και εγω την μηχανη για ευνοειτους λογους, και δεν υπαρχει περιπτωση να γινει.
    Αυτο που θα κανω ειναι να τα διδαξω οσο καλυτερα μπορω.

Το προβλημα ειναι με την κορη μου η οποια θελει να της αγορασω ενα GSXR ροζ :rotflmao:

Το θεμα ειναι τα παιδια μας να εχουν μυαλο οταν ειναι στην ασφαλτο, ειτε στις 2 ειτε στις 4 ροδες.

Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14
    Ο γιος μου ειναι 7,5 και η κορη μου 4. Και οι δυο εχουν κολλησει το μικροβιο. Να τα αποτρεψω απο την μηχανη στο μελλον δεν υπαρχει περιπτωση γιατι θα πρεπει να εγκαταλειψω και εγω την μηχανη για ευνοειτους λογους, και δεν υπαρχει περιπτωση να γινει.
    Αυτο που θα κανω ειναι να τα διδαξω οσο καλυτερα μπορω.

Το προβλημα ειναι με την κορη μου η οποια θελει να της αγορασω ενα GSXR ροζ :rotflmao:

Το θεμα ειναι τα παιδια μας να εχουν μυαλο οταν ειναι στην ασφαλτο, ειτε στις 2 ειτε στις 4 ροδες.

:rotflmao:
    Κι εμένα η κόρη μου που είναι 2 μιση μου ζήτησε κράνος ροζ με λουλουδάκια και ροζ γάντια :rotflmao:

Επίσης πολλές φορές θέλω να την κάνω μια βόλτα στο τετράγωνο, αλλά δεν το κάνω.
    Την έχω βάλει πάνω μόνο με την μηχανή σταματημένη. Θέλω να περιμένω μέχρι να μπορεί να πατήσει στα μαρσπιέ και να φοράει παιδικό κράνος στα μέτρα της.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

φρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ Το avatar του/της tati
    απ οτι βλεπω...ως γονείς δηλαδή έχετε προβληματιστεί με αυτό το θεμα....και επιλέγετε σαν πρωτη φαση την ενημερωση......και κανεναν δεν το ευχαριστεί ιδιαίτερα η ιδέα της πιθανής εκδοχής του να καβαλανε τα παιδια μηχανες.....(λογικότατο..) και απλά περιμένετε να δείτε την εξέλιξη....δηλαδή αν θα σας το ζητήσουν...

Παντως τα παιδια επειδή ακριβώς ετσι λειτουργούν...αντιγράφωντας τα προτυπα τους (εσας δηλαδή..) καλά κανετε να τους μιλα΄τε περι ασφάλειας και εξοπλισμου..και καλύτερα να είστε εσεις αυτοί που θα τους μαθετε..παρα να το απαγορεψετε και να στραφούν αλλου αργότερα....(που κανείς δεν είπε κατι τετοιο..απλά εγώ το αναφέρω)

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Το μικρόβιο κολλάει απο την μέρα που θα σε δουν με το κράνος στα χέρια.... και πάνω στην μηχανή....

Η μεγάλη μου (8) της αρέσει αλλά δεν την βλέπω πολύ ζεστή ακόμα...

Ο μικρός (5) έχει 2 ποδήλατα κι ένα ηλεκτρικό σκουτερ (μαξ ταχύτητα 3χλμ/ω) κράνος (ποδηλάτου) και δεν κατεβαίνει κάτω (Και καθαρόαιμος streetάς αφού στις στροφές ήδη βγάζει σώμα και γόνατο :rotflmao: ). Περιττό να πω ότι βλέπουμε και οι 3 μαζί motogp (όταν είμαστε μαζί)....

Το θέμα είναι ότι γνωρίζοντας αρκετά πλέον, θα προσπαθήσω να τους μάθω τα βασικά και όταν είναι σε θέση να έχουθν μηχανή (είτε ηλικιακά είτε οικονομικά) θα περάσουν από τα σχολεία,αν υπάρχουν ακόμα - αν δεν με μένα στην πίστα...

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και τίποτα παραπάνω..... και τύχης ή ατυχίας βέβαια. Αν όμως υπάρχει το μικρόβιο ξέρουμε από τον εαυτό μας ότι δεν το βγάζεις με τίποτα, οπότε καλύτερα να μάθουν ΣΩΣΤΑ!

Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Παιδακια δεν εχω ακόμα (αλλα θεου θέλοντος τον Αυγουστο θα αποκτησουμε το 1ο ) το εχω σκεφτει κιεγω το θέμα.
    Πιστευω πως μια καλή λύση ειναι να βαλει κανεις το παιδι του στον κόσμο των 2τροχών απο μικρό...δλδ με το ποδήλατο.
    Κι οταν λεω ποδήλατο δεν ενοοω την χρήση που γίνεται εδω στην Ελλαδα....ως παιχνίδι δλδ. στην πλατεία....αλλα ως μέσο μετακίνησης γενικότερα.
    Να πηγαινει με αυτο βόλτες....μαζι με τους γονείς....στο φροντηστήριο στο σχολείο....παντου.
    Ειναι απο τα καλύτερα "σχολεια" πιστευω το ποδήλατο.
    Φυσικα θα πρεπει να γίνει και η αντιστοιχη πλύση εγκεφάλου για νόμιμη και προσεκτική οδήγηση...ασχέτου οχήματος.

Παντως καλυτερα το παιδί μου να καβαλάει το δικο του μηχανακι...παρα να καθεται συνοδήγός στον κάθε κάγκουρα 15χρονο......

ο trackαδόρος!!! Το avatar του/της Alx 84
    Η καλύτερη λύση είναι να το αφήσεις να διαλέξει εκείνο. SS ή on-off; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Πέρα από την πλάκα, άν θελήσει εκείνο να ασχοληθεί, τότε πρέπει να του περάσει ο γονιός τη νοοτροπία του μηχανόβιου (κράνη, μπουφακ κ τα ρέστα). όσο κ επικίνδυνο να είναι αν του το απαγορεύσει κάποιος ενώ εκέινο θέλει να το κάνει, τότε θα το κάνει μόνο του(κ μάλλον με τον λάθος κ επικίνδυνο τρόπο).
    4/11/2006 Ο καλύτερα βελτιωμένος κουλάντζας!!!
    The MRT will be back soon!!!

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Ο γυιός μου είναι 3,5 χρονών και δεν έχει δείξει ενδιαφέρον για τις μοτοσυκλέττες.

Συμφωνώ με τον sapila & sniper. Αν δείξει ότι έχει το μικρόβιο στο μέλλον και με πείσει ότι δεν είναι παρόρμηση της στιγμής, θα είμαι δίπλα του και θα φροντίσω να μάθει να οδηγά με ασφάλεια (ελπίζω να υπάρχουν σχολεία τότε sniper....)

Σε καμμία περίπτωση δεν θα προσπαθήσω να του το μεταδώσω-καλλιεργήσω, επειδή θα ήθελα το παιδί μου να αποκτήσει τις δικές μου αγάπες....(και δεν αναφέρομαι μόνο στην μοτοσυκλέττα)
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες.

Μιάς και η δικιά μου η μεγάλη (5 χρονών) δείχνει να έχει μια έφεση προς την μηχανοκίνηση (αν δεν της περάσει και ασχολείτε με άλλα ενδιαφέροντα... αλήτες-κοπρίτες ΜΑΚΡΙΑ!!!! θα σας σκίσω τα ραδικόφυλλα!!!), θα προσπαθήσω να της περάσω τις βασικές αρχές της ΑΣΦΑΛΗΣ χρήσης μηχανής προκειμένου να αποφύγουμε καγκουριές του στυλ "Οπου βρώ μηχανάκι ανεβαίνω"...

Το να αρχίσει κανείς τις απαγορεύσεις και τα ευχολόγια δυστυχώς (απο προσωπική εμπειρία) δεν έχουν αποτέλεσμα...

Θα δείξει ο καιρός.. πάντως έιναι ένα θέμα που με απασχολεί κάποιες στιγμές... έστω και άν είναι σχετικά νωρίς...
    "It is better to die on your feet than to live on your knees!"--Emiliano Zapata

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sub_zero
    Θα δείξει ο καιρός.. πάντως έιναι ένα θέμα που με απασχολεί κάποιες στιγμές... έστω και άν είναι σχετικά νωρίς...
    Νωρίς ξενωρίς, στην σκέψη να μου κάνει ο γυίος μου, ότι έχω κάνει εγώ στους γονείς μου, με πιάνει μια ταχυπαλμία ρε παιδιά.....
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Η κόρη μου είναι 5 1/2 ετών .Από τα 3 έριχνε ένα κλάμα όταν με έβλεπε να καβαλάω το ΧΤ .Φυσικά την έπαιρνα για μια κοντινή βολτίτσα.Ο υιός που είναι 1 έτους έχει ήδη δείξει τη κλίση του και όλο με κάτι άλλεν τον βρίσκω να ψαχουλεύει στο κινητήρα όποτε τον παίρνω μαζί μου στο γκαράζ και άρχίζω να πιστεύω πως σε λίγο θα μου κάνει τη βελτίωση που σκέφτομαι να κάνω στο ΧΤ .Αφήστε που όπως το πάει θα του μείνει το ΧΤ για να έχει κάτι πρόχειρο να πρωτοκαβαλήσει . :wacko:

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    H απαγόρευση στα παιδιά λειτουργεί αρνητικά. Αν πεις σε παιδί ΜΗ τότε είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα το κάνει. Το ξέρουμε απο τον ίδιο μας τον εαυτό.

Το επικίνδυνο είναι η περιέργεια. Το άλλο μου χόμπυ με αναγκάζει να έχω όπλα μέσα στο σπίτι. Και παρόλο που τα κλειδώνω με 1000 τρόπους έχουν μάθει τα παιδιά τι είναι, τι κάνουν και δεν έχουν περιέργεια πια (διαπιστωμένο πολλές φορές).

Αν μάθουμε στα μικρά ότι δεν είναι κάτι το εξωπραγματικό τότε θα αποφύγουμε καταστάσεις καβάλας με οδηγό τον Μπάμπη τον σουγιά με το χρέπι και τις καγκουριές....
    [FONT=courier new]ΠΑΙΔΕΙΑ!!!! [/FONT]
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Με σταματησαν τα παιδια της ομαδας...
    από Runner Ducati στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 04/08/2005, 21:28
  2. Πως γίνονται τα παιδιά! ?
    από pissaman στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 16/06/2005, 09:20
  3. Απο Που ΕρΧονται Τα Παιδια?
    από melsaltas στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 10/02/2005, 12:03
  4. Τα παιδια παιζει!