Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 2 από 2

Θέμα: Μια υπέροχη ημέρα.

  1. #1

    Μια υπέροχη ημέρα.

    Μια υπέροχη ημέρα.

    Το ρολόι κτύπησε 6.00 το πρωί. Κυριακή σήμερα, και είναι βάρβαρο για Κυριακή να σηκώνεσαι τέτοια ώρα. Αλλά σήμερα ξύπνησα ευχάριστα. Ο λόγος είναι ότι θα πήγαινα με τον μεγάλο μου γιο βόλτα με της μηχανές μας. Μετά της απαραίτητες ενεργές για να βγεις ευπρεπής στην κοινωνία, έβαλα να ζεσταίνετε νερό για τον πρωινό μας καφέ και πήγα να ξυπνήσω τον γιο μου. ήταν είδη ξύπνιος και είχε όρχηση να ετοιμάζετε. Ανυπομονούσε για την βόλτα μας. σε λίγη ώρα ήμασταν πάνω στης μηχανές ντυμένοι με της φόρμες, τα κράνη, τα γαντακια, της μπότες μας, και ρολαραμε χάλαρα στην αττική οδό με κατεύθυνση προς Κόρινθο. Σε λίγη ώρα φτάναμε στον προορισμό μας τα μέγαρα. Εκεί μαζί με άλλους μοτοσικλετιστές θα μπορούσαμε να απολαύουμε σε ένα απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον την οδήγηση της μοτοσικλετιστές μας. Παράλληλα οι εκπαιδευτές του CSS θα μας έδιναν οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουμε και πώς να το κάνουμε ώστε να γίνουμε καλύτεροι και ασφαλέστεροι οδηγοί. Υπήρχαν πολλά γνώριμα πρόσωπα αλλά και πολλοί άγνωστοι οι όποιοι είχαν άγχος και μια απορία στο πρόσωπο τους ζωγραφισμένη για το τι θα συναντήσουν και αν θα τα καταφέρουν.
    Οι συμβουλές από εμάς τους παλιότερους ήταν απλές. << εμπιστέψου τους εκπαιδευτές σου απόλυτα και άλλα θα πάνε τέλεια. Μην φοβάσθε τίποτα. Στο τέλος της ημέρας θα δεις το πόσο βελτιώθηκες και δεν θα το πιστεύεις>> και δεν λέγαμε ψέματα. Αν και πολύ από εμάς έχουν κάνει αρκετές φορές τα μαθήματα πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για όλους.
    Έκανε ζέστη αλλά η ώρα πέρναγε ευχάριστα. Είναι μεγάλο πράγμα να φτάνεις σχεδόν στα όρια των ικανοτήτων σου αλλά να έχεις τον απόλυτο ελεγχο. Πλησιάζεις στην στροφή και το μυαλό σου έχεις προγραμματίσει από πριν το πώς θα στρίψεις χωρίς το άγχος μήπως την ώρα που εσύ ετοιμάζεσαι να πλαγιάσεις την μοτοσικλέτα σου και να μπεις στην στροφή θα έρθει κάποιος καγκουρας με μοτοσικλέτα η ακόμα με αυτοκίνητο από το αντίθετο ρεύμα (όπως γίνετε στους δρόμους μας) και να κινδυνεύσεις να βρεθείς ξαπλωμένος (στην καλύτερη) στα χωράφια. Αλλά και αν δεν μπεις σωστά, ξέρεις ότι μετά από λίγο κάποιος από τους εκπαιδευτές θα σου υποδείξει το τι έκανες λάθος και θα σε βοηθήσει ώστε να μπεις την επόμενη φορά πιο σωστά και με μεγαλύτερη ασφάλεια. Και το αίσθημα της ασφάλειας σε κάνει να απολαμβάνεις περισσότερο την οδήγηση σου.
    Κάθε φορά που έβγαινα από την πίστα το χαμόγελο μου ήταν και μεγαλύτερο. Το ίδιο έβλεπα και στο πρόσωπο του γιου μου όταν έβγαινε.
    Στο ίδιο γκρουπ με εμένα η κύρια Εύη έδινε ρεσιτάλ οδήγησης με βάση της ικανότητες της σε σημείο που ο Άρης ο εκπαιδευτής της που την ακλουθούσε για να την ελέγχει κάποια στιγμή να πανηγυρίζει δείχνοντας την κύρια Εύη και το πόσο τέλεια τα καταφέρνει. Πανηγύριζε λες και είχε κατορθώσει ο ίδιος να κάνει κάτι που ήταν δύσκολο και τα είχε καταφέρει. Μου θύμισε την μέρα που μου έφερε ο μεγάλος μου γιος το δίπλωμα από την σχολή του το πόσο χαρήκαμε με την μάνα του.
    πολλοί με ρωτούσαν,<< πάλι εδώ?? αφού τα έχεις κάνει τα μαθήματα >> στο δρόμο όταν οδηγώ πηγαίνω με ένα ποσοστό του 50% των ικανοτήτων μου. το να προσπαθήσω να οδηγήσω την μοτοσικλέτα μου στο 80% των ικανοτήτων μου πρέπει να το κάνω σε ΑΠΟΛΥΤΑ ελεγχόμενο περιβάλλον και αυτό μου παρέχετε μόνο σε πίστα. και προτιμώ να πληρώσω 2-3 φορές τον χρόνο να μπω σε πίστα, και τον υπόλοιπο χρόνο να οδηγώ με το 40-50% των ικανοτήτων μου στον δρόμο. Αλλά σε τρακ ντει η σε μαθήματα (προτιμώ το δεύτερο και ας έχεις μεγαλύτερο κόστος) από υπευθύνους οργανωτές που σέβονται τον μοτοσικλετιστή και δεν τον βλέπουν σαν πελάτη που θα τους ακουμπήσει απλά χρήμα και τον πετούν σαν σκυλί στο αμπέλι μαζί με τους καγκουρες χωρίς να νοιάζονται αν σκοτωθεί.
    Τέτοιες μέρες υπεροχές που μπορώ να απολαυσω την οδήγηση της μοτοσικλετιστές μου μπορεί να είναι ελάχιστες τον χρόνο, αλλά αξίζουν να της ζεις.
    Και προπαντός όταν της μοιράζεσαι με τους φίλους σου.
    Ευχαριστώ τους φίλους συμμαθητές για την ευχάριστη ημέρα που πέρασα καθώς και όλους τους εκπαιδευτές και διοργανωτές.

    Θα τα πούμε με πολλούς από εσάς στην εκδρομή για το μουτζελο.
    Γιώργος

  2. #2
    κυριακή πρωι μπαίνω στα μέγαρα , έρχεται ο Σπύρος με βουτάει και με στέλνει αμέσως στην Ιωαννα για πληροφόρηση στο τι ακριβώς πρέπει να κάνω....
    τα πρώτα της λόγια ήταν "εδώ είναι μάθημα και προτεραιότητα έχει ο μοτοσυκλετιστής"!
    και δεν μιλάω μόνο από την πλευρά της διοργάνωσης, μιλάω και σαν μέλλουσα μαθήτρια.


    η οργάνωση είναι απίστευτη και το κλίμα φιλικό κι οικείο.



    καθώς ήμουν από το πρωι εκεί, έβλεπα τη διαφορά που χαν οι αναβάτες στην αρχή και το τέλος της μέρας.εμφανής η πρόοδος στην "αντιμετώπιση" της στροφής!!


    (πρώτη φορά είδα v-strom να ξύνει μαρσπιε!!!! )
    μακρια από σκυλαδες, ρατσιστες και απαιδευτους



Παρόμοια θέματα

  1. Μια υπεροχη ημερα!...
    από Vstrommer71 στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 24/06/2011, 12:21
  2. Μια ζεστή ημέρα...
    από John Steed στο forum Ιστορία & κλασικές μοτοσικλέτες
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 02/06/2011, 19:54
  3. Τουλάχιστον για μια ημέρα του χρόνου
    από Εχετλαίος στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2009, 16:09
  4. Μία φυσιολογική ημέρα ενός ΕΜΟ...
    από requiem στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 15/01/2008, 23:46
  5. Μία ημέρα στην περιοχή Δελβινακίου...
    από Bil στο forum Ταξιδιωτικά
    Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 19/06/2006, 08:51

Κανόνες δημοσιεύσεων

  • Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF