Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 18

Θέμα: Ζώα και άνθρωπος......

Solomostrongos Το avatar του/της byron

Ζώα και άνθρωπος......

Συνεχίζοντας την συζήτηση που άνοιξε σε άσχετο topic
    http://www.moto.gr/forums/showthread...threadid=23674

με αφορμή την φωτό μιας σκοτωμένης αρκούδας, απαντώ στον Λεωνίδα

Σενάρια που δεν έχεις εναλλακτική λύση....

Καρχαρίας, (σπάνιο μεν έχει συμβεί στην Ελλαδίτσα μας)
    Λύκοι
    Αγρια σκυλιά....

Αν η ερώτηση επεκτείνετε και στον υπόλοιπο κόσμο, τα σενάρια είναι περισσότερα.
    Η φωτό είναι από Αλάσκα, επομένως θα μπορούσαμε να προσθέσουμε
    Αρκούδες
    Κροκόδειλους
    Φιδια
    Αιλουροείδή

Η ερώτηση είναι:
    Σε ποιά περίπτωση επιτρέπεται να θανατώσεις ένα (επικίνδυνο) ζώο;

Εννοείται, ότι δεν έχεις βρεθεί στο περιβάλλον τους, κυνηγώντας τα, οπότε άμα σου κάτσει η στραβή καλά να πάθεις...

Λοιπόν;;;
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Οταν σε κυνηγά και κινδυνεύεις μπορείς να (δοκιμάσεις) να το σκοτώσεις

Αλλά με τι;

Με όπλο;

Αρα είσαι κυνηγός

Αν δεν είσαι, γιατί το έχεις; Για άμυνα;

Τότε καλύτερα μην εισέρχεσαι σε χώρο άλλων

ΥΓ. Η έννοια "επικίνδυνο ζώο" αφορά μόνο εμάς, αυτό ή θέλει να τραφεί ή προστατεύει περιοχή/οικογένεια.

Τελικά μάλλον το ζώο αμύνεται...
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Λεωνίδας
    Καρχαρίας : άτοπο γιατί αν κολυμπάς τη γ@*ισες αν δεν κολυμπάς δε σε απειλεί.
    Λύκοι / άγρια σκυλιά: Φεύγεις και τ'αφήνεις στην ησυχία τους (δε νομίζω να κατέβηκαν ποτέ αυτά στο Σύνταγμα). Στην ανάγκη μπορείς να τα τρομάξεις. Αλλά και ...

Αλλά με τι;

Με όπλο;

Αρα είσαι κυνηγός

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Οταν σε κυνηγά και κινδυνεύεις μπορείς να (δοκιμάσεις) να το σκοτώσεις

Αλλά με τι;

Με όπλο;

Αρα είσαι κυνηγός

Τότε καλύτερα μην εισέρχεσαι σε χώρο άλλων

ΥΓ. Η έννοια "επικίνδυνο ζώο" αφορά μόνο εμάς, αυτό ή θέλει να τραφεί ή προστατεύει περιοχή/οικογένεια.

Τελικά μάλλον το ζώο αμύνεται...

Μόνο ο άνθρωπος σκοτώνει για πλάκα ή για τρόπαια

Για χ ψ λόγους ο άνθρωπος καταστρέφει καταπατά τους χώρους τους και τα αναγκάζει να αμυνθούν. Καλό θα ήταν να μην συνέβαινε κάτι τέτοιο, αλλά η πραγματικότητα δείχνει ότι το μέλλον αυτών των ζώων είναι ζοφερό.

Το όπλο το έχεις μόνο για άμυνα και όχι για κυνήγι.

Κάνει επίθεση, τι κάνεις ρε γαμώτο;;;
    Προσπαθείς να σώσεις την ζωή σου ή όχι;
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
    Καρχαρίας : άτοπο γιατί αν κολυμπάς τη γ@*ισες αν δεν κολυμπάς δε σε απειλεί.
    Λύκοι / άγρια σκυλιά: Φεύγεις και τ'αφήνεις στην ησυχία τους (δε νομίζω να κατέβηκαν ποτέ αυτά στο Σύνταγμα). Στην ανάγκη μπορείς να τα τρομάξεις. Αλλά και ...
    Απίθανα τα σενάρια αλλά υπαρκτά...

Καρχαρίας. Τελευταία επίθεση έγινε το 1980 στα Γλυκα Νερά του Παγασητικού. Θύμα ένας Αυστριακός τουρίστας.

1990 επίθεση γκρίζου καρχαρία σε δύο ψαροντουφεκάδες στο Τολό.

Λύκοι : Δεν πειράζουν, εκτός και έχουν τρελλή πείνα. Τελευταίο περιστατικό έξω από την Ξάνθη πριν 2-3 χρόνια, όπου ο άνθρωπος ανέβηκε σε δέντρο και κάλεσε βοήθεια από κινητό.

Άγρια σκυλιά. Δεν μου την έχει πέσει ποτέ σκύλος, και έχω πολύ καλή σχέση με τα σκυλιά. Τα ανέφερα λόγω δύο περιστατικών που μου συνέβησαν.
    1) περίπατος στο Πασαλιμάνι με το γυιό μου. Κυρία με λυμένο σκυλί ( Κατι σαν μπασταρδεμένο χάσκι έμοιαζε) Φεύγει από το παγκάκι που κάθονταν, χτυπάει το παιδί που πέφτει κάτω και επιχειρει να το δαγκώσει.
    2) Καθισμένος σε καφετέρια ένα ντόπερμαν επιχειρεί χωρίς λόγο πάλι να δαγκώσει το παιδί που καθόταν δίπλα μου.

και στις δύο περιπτώσεις δεν φταίνε τα σκυλιά, αλλά οι ιδιοκτήτες τους.
    Το θέμα είναι ότι αν την πέσουν στο παιδί και δεν έχουν τον ιδιοκτήτη τους κοντά τι κάνεις;;;
    Δεν τα σκοτώνεις κατ΄ανάγκη αλλά, μπορεί και να συμβεί.
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k

Re: Ζώα και άνθρωπος......

Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
    Συνεχίζοντας την συζήτηση που άνοιξε σε άσχετο topic
    http://www.moto.gr/forums/showthread...threadid=23674

με αφορμή την φωτό μιας σκοτωμένης αρκούδας, απαντώ στον Λεωνίδα

Σενάρια που δεν έχεις εναλλακτική λύση....

Καρχαρίας, (σπάνιο μεν έχει συμβεί στην Ελλαδίτσα μας)
    Λύκοι
    Αγρια σκυλιά....

Αν η ερώτηση επεκτείνετε και στον υπόλοιπο κόσμο, τα σενάρια είναι περισσότερα.
    Η φωτό είναι από Αλάσκα, επομένως θα μπορούσαμε να προσθέσουμε
    Αρκούδες
    Κροκόδειλους
    Φιδια
    Αιλουροείδή

Η ερώτηση είναι:
    Σε ποιά περίπτωση επιτρέπεται να θανατώσεις ένα (επικίνδυνο) ζώο;

Εννοείται, ότι δεν έχεις βρεθεί στο περιβάλλον τους, κυνηγώντας τα, οπότε άμα σου κάτσει η στραβή καλά να πάθεις...

Λοιπόν;;;

Η απαντηση φιλε srx6 δεν ειναι απλη ...

Εχει να κανει βασικα με τον τροπο που ΕΜΕΙΣ δινουμε τον ορισμο "επικινδυνο" σε καποιο ζωο.

Για μενα (για παραδειγμα) ΚΑΝΕΝΑ ζωο ΔΕΝ ειναι "επικινδυνο" !!!

Ο ορισμος εχει να κανει με το τι ενεργειες "εξωθει" ο ανθρωπος, ενα ζωο να κανει, για να προστατεψει τον εαυτο του, την περιοχη του, τα μικρα του ή ακομα-ακομα επειδη φοβηθηκε.

Αν θεωρησουμε ΠΑΝΣΩΣΤΗ την καταστροφικα επεκτατικη πολιτικη του "ανθρωπου" πανω σ' αυτον τον πλανητη, τοτε ΝΑΙ, καποια στιγμη μπορει να υπαρξουν κι επικινδυνα ζωα ....

Αν ομως, εστω και ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ, σεβαστουμε την ΔΙΚΗ ΜΑΣ νομοθεσια και τους αφησουμε, αυτον τον ΕΛΑΧΙΣΤΟ χωρο που δικαιουνται σαν συγκατοικοι μας στον πλανητη Γη, τοτε ΔΕΝ εχουμε να φοβηθουμε απολυτως ΤΙΠΟΤΑ !!!

Ελπιζω να μην πεταχτει καποιος και μιλησει για καποιες ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΕΣ εξαιρεσεις, μιας κι εχει κυκλοφορησει σχετικη ταινια προσφατα ...

Ειδικα στην Ελλαδα δεν υπαρχει κανενα προβλημα, ουτε απ' τον Λυκο, ουτε απ' την Αρκουδα, ουτε ακομα απο τα αγρια τσοπανοσκυλα.

Τα ζωα, μπορουν να αντιληφθουν τις προθεσεις του "εισβολεα" (στην περιοχη τους), να μυρισουν τον φοβο του ή την επιθετικοτητα του και αντιδρουν αναλογα με την περισταση.

Οταν λοιπον καποιος θελει να "εισβαλει" στην (κατοχυρωμενη και νομοθετικα πλεον) περιοχη τους, πρεπει απαραιτητα να εχει καλα στο μυαλο του οτι φιλοξενειται στο σπιτι καποιου και να συμπεριφερεται αναλογα!

Εχω διασχισει και κοιμηθει δεκαδες φορες "αγρια μερη" ΠΟΛΥ μακρυα απ' τον "πολιτισμο".
    Ποτε ΔΕΝ με ενοχλησαν μιας κι αισθανθηκαν οτι ΔΕΝ ειμαι κινδυνος.

Πεντε συνεχομενα βραδυα κοιμομουν στο Αρκουδόρεμα, στην καρδια της Βάλλια Κάλντα, κι οι αρκουδες της περιοχης με απεφευγαν συστηματικα, παρ' ολο που επιδιωξη μου ηταν η φωτογραφηση τους.
    Εχω τρεις διαφορετικες φωτογραφησεις απο συναντησεις με αρκουδα, αλλα ολες ηταν τυχαιες και φυσικα η αντιδραση του ζωου ηταν να με αποφυγει και παλι.
    Αν σκεφτειτε οτι μιλαμε για το μονο ζωο που αισθανεται οτι ΔΕΝ εχει φυσικους εχθρους, καταλαβαινετε φανταζομαι ποια ειναι η συμπεριφορα των "κατωτερων", οπως ο Λυκος ...

Τα τσοπανοσκυλα παλι ειναι μια αλλη κατηγορια, μιας κι ειναι "υποχρεωμενα" (απ' τον ανθρωπο και παλι) να "προστατεψουν" την περιοχη τους.
    Τετοιες περιπτωσεις εχω αντιμετωπισει πολυ περισσοτερες (εκατονταδες θα ελεγα) και μαλιστα με τα ποδια, αλλα σε ΚΑΜΜΙΑ τελικα δεν ειχα καποιο προβλημα.
    Γιατι και ο Σκυλος δεν παυει να ειναι ζωο που καταλαβαινει και μυριζει.
    Με δυο κουβεντες και δειχνοντας οτι ΣΕΒΕΣΑΙ αυτο που κανει και απλα θες να περασεις απ' την περιοχη του, σε αφηνουν να περασεις "υπο επιτηρηση" κατα κανονα ...

Καταληγοντας ...

Μην ακουτε μυθοπλασιες για τα "αγρια κι επικινδυνα ζωα"!

Τετοια ΣΙΓΟΥΡΑ υπαρχουν και τα συνανταμε καθημερινα ΓΥΡΩ ΜΑΣ!

Απ' αυτα εχω κινδυνεψει ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ στην ζωη μου.
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Το ξέρω φίλε crs-k ότι η απάντηση δεν είναι απλή.

Το ζώο που θα γίνει επικίνδυνο, έχει πολύ συγκεκριμένους λόγους για να το κάνει, και καλά κάνει.

Είναι λογική αντίδραση αυτών των ζώων για να επιβιώσουν, μπροστα σε αυτή την τρελλή πολιτική της αλόγιστης καταστροφής των βιοτόπων τους.

Οι λύκοι συγκεκριμένα που αναφέρεις, είναι ίσως τα ποιο παρεξηγημένα πλάσματα. Ο πληθυσμός τους έχει εξαφανιστεί από τα Πυρηνναια, ενώ και στην Ελλάδα οι περιοχές, τους συρικνώθηκαν τρομαχτικα.

Θυμάμαι μια συζήτηση με μια ηλικιωμένη θεία μου στην Δραμα, όπου είχε την απορία γιατί οι οικολόγοι απελευθέρωσαν φίδια και προστατεύουν τους λύκους που έχουν γλυτώσει...

Το Καρά Ντερέ είναι κατά την γνώμη μου το ομορφότερο δάσος της Ελλάδας. Must αν δεν έχεις πάει...

Για τις αρκούδες δεν έχω να προσθέσω τίποτα. Το ξέρω ότι είναι υπέροχα ζώα. Μπράβο στον Μπουτάρη που προσπαθεί να βοηθήσει στον Αρκτούρο όσες αρκούδες κατάφεραν να σωθούν από την ¨φροντίδα¨ των αφεντικών τους.

Είμαι περισσότερο άνθρωπος της θάλασσας, και λάτρης της ελεύθερης κατάδυσης. (ψάρεμα σπάνια πλέον) Είχα την τύχη να κολυμπήσω δίπλα σε φώκιες, και να βρεθώ πλάι σε δελφίνια. Τρομερό συναίσθημα. Και όμως τα κυνηγούν και τα σκοτώνουν απλά επειδή προσπαθούν να τραφούν από ότι τους έχει αφήσει ο άνθρωπος.

Για την ιστορία και μόνο, και χωρίς να διαφωνούμε σε τίποτα, η φωτό που ξεκίνησε για πλάκα, αφορά την μεγαλύτερη Grizzly που πιάστηκε ποτέ. Την σκότωσαν φύλακες της US Forest Service στην Αλάσκα, καθώς είχε φάει δύο ανθρώπους (κατασκηνωτές) μέσα σε 72 ώρες.
    Το άρθρο αναφέρει ότι το κουφάρι της βρίσκεται στο αεροδρόμιο του Anchorage για να αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν όσοι κάνουν ελεύθερη κατασκήνωση εκεί.

Οι διαστάσεις της ήταν 3,78 μέτρα στο ύψος του ώμου (όρθια) και 4,20 μέτρα μέχρι το κεφάλι. Βάρος 1600 pounds.

Φυσικό είναι ένα τέτοιο ζώο, που έτσι και αλλιώς δεν έχει φυσικούς εχθρούς να , βλέπει τους ηλίθιους ως μπουκίτσες.

Το ερώτημα μου δεν ήταν αν πρέπει να σκοτώνονται. Δεν πρέπει. Αν όμως (θεωρητικά) βρισκόμουν σε έναν τέτοιο κίνδυνο, θα το έκανα.

Περαστικά για το πόδι !!!!!!
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Εγώ ζω για κάτι τέτοιες στιγμές.

Γ@#ώ τα έθιμά μας γ@#ώ...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	bullfight.gif 
Προβολές:	146 
Μέγεθος:	54,9 KB 
ID:	50373
    safety doesn't happen by accident

Kαλα μην ακουτε τωρα τον crs-k αυτος ειναι ικανος να τον τρωει η αρκουδα κι αυτος να χαμογελαει με κατανοηση.
    Αν βεβαια ευρισκε καμια αρκουδα να του σιγοτρωει το αφρικα θα την επνιγε με γυμνα χερια.

Εδω μας παραμυθιασε ολους οτι δηθεν χτυπησε το ποδι του στο βραχο.Η πραγματικοτητα ειναι οτι το παρταλι του εμεινε κι εκει που τοσπρωχνε ,μια αρκουδα περασε το ποδι του για σουβλακι κι αρχισε να του το μασουλαει.Ο φιλος μας εσπρωχνε το αφρικα με το ενα ποδι και με το αλλο εσερνε την αρκουδα για να μην της στερησει το μεζε.
    Αποδειξη;
    Δειξε μας την μποτα ρε ,που ειναι η μποτα σου;:rotflmao:
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Και να ήταν μονο αυτά ρε VANDA...

Πήγα πριν 10 ημέρες στο Αττικό Πάρκο. Δεν λέω όμορφα ήταν, ο χώρος προσεγμένος, τα ζώα υπέροχα...
    Μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία των ζώων που βρίσκονται εκεί να έχουν γεννηθεί στην αιχμαλωσία... (κομψός όρος εεε), αλλά ρε γαμωτο , όταν είδα τις δύο πανέμορφες τίγρεις που βρίσκονταν εκεί, .... ξέρω γω ένας κόμπος μου ΄ρθε.
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
    Και να ήταν μονο αυτά ρε VANDA...

Πήγα πριν 10 ημέρες στο Αττικό Πάρκο. Δεν λέω όμορφα ήταν, ο χώρος προσεγμένος, τα ζώα υπέροχα...
    Μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία των ζώων που βρίσκονται εκεί να έχουν γεννηθεί στην αιχμαλωσία... (κομψός όρος εεε), αλλά ρε γαμωτο , όταν είδα τις δύο πανέμορφες τίγρεις που βρίσκονταν εκεί, .... ξέρω γω ένας κόμπος μου ΄ρθε.
    Γιατί, οι λύκοι? Όσο χώρο και να τους δώσεις εκεί μέσα, φαίνεται ότι έχουν φρικάρει. Κι εγώ πήγα... κι ένιωσα το ίδιο.
    safety doesn't happen by accident

Κανονικά αντί για ζωολογικοί θα έπρεπε να υπήρχαν ανθρωπολογικοί κήποι..

Να έρχονται να μας χαζεύουν με τις ώρες τα ζώα.

Αφού δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η αρμονική συνύπαρξη όλων σ'αυτό τον κόσμο, κανονικά θα έπρεπε να ζουν στην αιχμαλωσία οι κακοί της παρέας.

Ασχετο μελος Το avatar του/της Druuna
    Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
    Κανονικά αντί για ζωολογικοί θα έπρεπε να υπήρχαν ανθρωπολογικοί κήποι..

Να έρχονται να μας χαζεύουν με τις ώρες τα ζώα.

Αφού δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η αρμονική συνύπαρξη όλων σ'αυτό τον κόσμο, κανονικά θα έπρεπε να ζουν στην αιχμαλωσία οι κακοί της παρέας.

+1000

victi vincimus.....

Το δεντρο για να φτανει μεχρι τον ουρανο πρεπει να εχει ριζες στην κολαση........

Nietzsche

Ρε μάγκες ζούμε στην πιο επικίνδυνη ζούγκλα του πλανήτη που λέγεται "πόλη" γεμάτη με άγρια θηρία (ταξιτζήδες, φορτηγατζίδες, μηχανόβιοι, αυτοκινητάκιδες......) που δεν έχουν ίχνος συνείδησης.

Τι να σου κάνουν τα έρμα τα ζωάκια που αν επιτεθούν θα το κάνουν για να προστατέψουν την οικογένειά τους ή τους εαυτούς τους ή στη χειρότερη σε τρελή πείνα?
    Ο άνθρωπος το κάνει για πλάκα!
    the lights came on fast
    lost in motorcrash
    gone in a flash unreal...

PcBox.GR

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Αρχικά δημιουργήθηκε από VANDA
    Γιατί, οι λύκοι? Όσο χώρο και να τους δώσεις εκεί μέσα, φαίνεται ότι έχουν φρικάρει. Κι εγώ πήγα... κι ένιωσα το ίδιο.

Στους Λυκους, που ειναι το πιο παρεξηγημενο ζωο στην ιστορια, με ΚΥΡΙΟ υπαιτιο την Θρησκεια (για την Χριστιανικη μιλαω), δεν αναφερθηκα καθολου, μιας κι εχω αναφερθει εκτενως στο παρελθον και κινδυνευω με Recycle ...

Εχει παντως την οργανωση και την κοινωνικοτητα που θα ηθελαν να εχουν ΟΛΕΣ οι ανθρωπινες ομαδες, για να δικαιολογουν τον φιλοσοφικο ορο "ανθρωπινες".

Για τον λογο που αναφερεις ΔΕΝ παω κι εγω στον "Ζωολογικο κηπο" ή "Παρκο" ή οπως αλλιως θελουν να το πουν ...
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Άνθρωπος και μοτοσικλέτα
    από marulis στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 30/08/2008, 11:52
  2. "Άνθρωποι" και ζώα
    από Vorios στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 70
    Τελευταίο μήνυμα: 30/01/2008, 11:24
  3. ανθρωποι και ζωα