Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 7 από 7

Θέμα: Kατατακτηριες και ΤΕΙ (ή μηπως ΑΕΙ)

just got me bike Το avatar του/της George-3-

Kατατακτηριες και ΤΕΙ (ή μηπως ΑΕΙ)

Γεια σας συνφορουμιτες... Ειπα να δημιουργησω το θεμα αυτο μπας και μου λυθουν μερικες αποριες. Με εχετε χασει λιγο τελευταια (ηθελα να ερθω ΔΕΛΕΑΡ εχτες και δεν καταλαβα καν οτι ειναι Δευτερα) ο λογος ειναι οτι ειμαι προβληματισμενος. Για αυτο και εφτιαξα το τοπικ εδω που ισως να μην ειναι και η θεση του...

Ας μπω στο ψητο ομως. Μηπως ξερει κανει τι γινεται για την μεταπηδηση απο ΤΕΙ σε ΑΕΙ... Εγω την ηξερα αλλα δεν την ειχα ψαξει αλλα τωρα με ενδιαφερει. Συγκεκριμενα νομιζα οτι απο Τοπογραφια μπορεις με καποιες εξετασεις να περασεις Πολιτικων Μηχανικων αλλα μπα... δεν παιζει μου ειπαν. Τουλαχιστον εμαθα οτι οι εξετασεις λεγονται κατατακτηριες αλλα τι ειναι αυτες και που περνας. Απο Δομικων Εργων μονο πας Μηχανικων? Και τι μαθηματα δινεις και προπαντων ποτε. Αλλος μου ειπε οτι τα δινεις στο 6ο Εξαμηνο και οτι γλυτωνεις και τα πρωτα 2 του ΑΕΙ αλλος παλι μου ειπε οτι το δινεις στο 7ο εξαμηνο και οτι δεν νομιζει οτι γλυτωνεις κιολας... τι να πω εχω λαλησει τις τελευταιες μερες δεν ξερω τι να κανω... τετοιο αγχος ουτε στις Πανελλαδικες ουτε γενικα θυμαμαι να ειχα ποτε σε θεματα "ακαδημαικα" αλλα τωρα την ακουσα...

Το εχει κανει κανεις εστω να με βοηθησει στο περιπου...

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΥΝΦΟΡΟΥΜΙΤΕΣ

Πού είναι τα κλειδιά μου; Το avatar του/της booZe
    Απ' όσο γνωρίζω, για να δώσεις κατατακτήριες από ΤΕΙ σε AEI, πρέπει πρώτα να έχεις το πτυχίο του ΤΕΙ. Αν το έχεις, μπορείς να δώσεις κατακτήριες εξετάσεις για να καταλάβεις μία θέση από τον προκαθορισμένο πλήθος θέσεων για τέτοιου είδους υποψηφίους. Επίσης, πρέπει να είναι συναφούς αντικειμένου ΤΕΙ για να δώσεις κατατακτήριες στο αντίστοιχο ΑΕΙ, οπότε από ΤΕΙ Τοπογραφίας, μάλλον για το τμήμα Αγρονόμων - Τοπογράφων μηχανικών πας, χωρίς να αποκλείεται το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών. Εάν όλα πάνε καλά, γλυτώνεις ένα μόνο έτος σπουδών και ίσως σου αναγνωριστούν κάποια μαθήματα του 2ου έτους.

Επειδή πάνε χρόνια που δεν ξέρω από κοντά την κατάσταση και για να μην ακούς ράδιο-αρβύλα (including myself), πάρε ένα τηλέφωνο τις γραμματείες των τμημάτων που σε ενδιαφέρουν για να ρωτήσεις τις λεπτομέριες.
    Who needs actions when you've got words?

Θα τηλεφωνησω αυριο που πιστευω οτι ειναι ανοιχτα αλλα και παλι δεν νομιζω να μου λυσουν καποια απορια.

getting used to pain... Το avatar του/της kakofonixx
    Θα σου απαντησω, λογω προσωπικης εμπειρειας...

Εχω τελειωσει ΤΕΙ Δομικων Εργων (ΤΕΙ Πειραια) και με κατατακτηριες περασα Αρχιτεκτονικη στο ΑΠΘ το 2001.

Αν και απ'οτι ξερω τα πραγματα εχουν αλλαξει καπως απο τοτε, εχω να σου πω τα εξης...

Απο ΤΕΙ Τοπογραφιας μπορεις να πας σιγουρα ΑΕΙ Τοπογραφιας και Αρχιτεκτονικη. Για Π.Μηχανικων δεν γνωριζω.
    Τα μαθηματα που δινεις ειναι 3, αναλογως τη σχολη που θελεις να μπεις.
    Πριν 5 χρονια που εδωσα εγω ηταν κοινα τα μαθηματα για Αρχιτεκτονικη Αθηνας και Θεσσαλονικης (που με ενδιεφεραν). Προσφατα ομως εμαθα οτι αυτιο αλλαξε και καθε σχολη μπορει να σε εξετασει σε διαφορετικα μαθηματα!! Δηλαδη αλλα μαθηματα θα δωσεις για να μπεις Αθηνα και αλλα για ΑΠΘ (στην ιδια παντα σχολη!)
    Επισης τα μαθηματα που κατοχυρωνονται διαφερουν αναλογα με τη σχολη που θα εισαχθεις... Σαν παραδειγμα σου αναφερω οτι φιλος μου που περασε την ιδια χρονια με εμενα στην Αθηνα του κατοχυρωσανε 16 μαθηματα (δηλαδη σχεδον ενα ετος), ενω εμενα μου κατοχυρωσανε μολις 4!!!! (ουτε μισο εξαμηνο δηλαδη!):hypnotize

Σου παραθετω και δυο λινκς, ενα με γενικες οδηγιες προς ναυτιλομενους και της σελιδας της ΚΕΕΜΕ (της επιτροπης που διοργανωνει τις εξετασεις)
    http://www.mycampus.gr/main.php?sub=4
    http://web.auth.gr/keeme/

Παντως για να το εχεις υπ'οψιν σου, οι κατατακτηριες ειναι δυσκολες εξετασεις (οταν εδινα εγω διναμε 120 ατομα περιπου για 20 θεσεις πανελλαδικα!) + οτι δεν ειναι και τοσο αδιαβλητες...

Αυτα, οτι αλλη απορια εχεις, με ρωτας
    wasting space via Architecture

Ααααα! και κατι ακομα...
    Στη γραμματια της σχολης που σε ενδιαφερει μαλλον δε θα καταφερεις τιποτα αν τηλεφωνησεις:
    1ον Γιατι ειναι καλοκαιρι και οι αβθρωποι κανουν τα μπανακια τους &
    2ον Γιατι οταν δεν κανουν τα μπανακια τους απλα :a31:

Καλυτερα να παρεις στην ΚΕΕΜΕ και μαλιστα μετα το καλοκαιρι

Σε ευχαριστω και εχεις ΠΜ.

Εχεις και εσυ pm.
    Οτι αλλο θελεις να ρωτησεις, καλυτερα εδω, στο θεμα

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 0