Καλημερα παιδες! Ακουστε μια ιστορια μικρη που με προβληματιζει τελευταια:Στη δουλεια εχω ενα συναδελφακι ετων 20-21 ο οποιος ειχε παρει μεταχειρισμενο ενα zxr400 μοντελο περιπου δεκαετιας.
Ειχε μια μικρη ανωδυνη συγκρουση με λιγα χλμτ με γυναικα οδηγο. Δεν επαθε κατι.Δεν τον επηρεασε. Συνεχισε να το καβαλαει αφου το φτιαξε ποτε με κρανος, ποτε χωρις αλλα παντα χωρις μπουφαν και μποτες.Ολοι τον εβλεπαν που ετρεχε, του λεγαμε χαλαρωσε με το μοτορι αλλα συνεχιζε να νομιζει οτι τα 140 ειναι για ξεκινημα ...
Με τα πολλα το κακο δεν αργησε:σε μια στροφη σ επαρχιακο δρομο η μηχανη εφυγε ευθεια και αυτος εσκασε πανω σε κατι πετρες σε μια πλαγια.Αποτελεσμα:λογω κρανους γλιτωσε το κεφαλακι του αλλα επειδη δεν φοραγε μπουφαν και ετρεχε με...οοοσα εσπασε ωμοπλατη σε 3σημεια, πλευρα τα οποια μπηκαν στον πνευμονα και προκαλεσαν εσωτερικη αιμορραγια και γενικα εχει μπολικα σιδερικα πανω του.
Αφου βγηκε απο νοσοκομειο και ηρθε στη δουλεια επειδη ψιλιαστηκα οτι θα του τη λεγαν ολοι,δεν του ειπα κατι εξ αρχης και τον αφησα ωστε να παρατηρησω μονος μου τις αντιδρασεις του και να δω αν επηξε ο εγκεφαλος...
Αφου μου ειπε πως χτυπησε τον ρωταω:και τωρα;;Μου λεει:θα θελα το Ζ αλλα δεν εχω φραγκα οποτε θα ξαναπαρω το 400αρι. Του λεω για αστειο:ελα μωρε με το Ζ, χορνετια για παντα!!Απαντα:κολλητε σου ριχνει 10+ αλογα..
Παγωνω και συνειδητοποιω τι ειπε.Ο τυπος δεν μπορεσε να κουμανταρει τα 60-65 αλογα και θελει τα 110!Τον ρωτω αν θα μπει σε πιστα, αν ξερει εστω θεωρητικα τι ειναι γυροσκοπικο, αν εχει σκοπο να παρει στολη,αν γνωριζει σημεια εξαφανισης στη γωνια,αν ξερει διορθωση κλισης-φρενα-σωμα πανω στη στροφη,αν γνωριζει το οριο φρεναρισματος η αν εχει σκοπο να το μαθει στη μηχανη του ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΟΛΑ:Ο Χ Ι
Με κοιτα απαξιωτικα-ανταγωνιστικα και μου λεει:νομιζεις οτι εισαι καλυτερος οδηγος;;Εμεινα.Του λεω οτι γνωριζω μονο την απειρια μου,τις λιγες θεωρητικες μου γνωσεις που παλευω να τις εμπλουτισω 1χρονο πριν παρω δικια μου μηχανη ωστε να συνηθισει ο εγκεφαλος μου, ν αποκλειει τις απαγορευμενες αντιδρασεις και να παιζει μεταξυ των υπολοιπων..
Το παιδι δεν ειναι τοσο καγκουρι οσο το παρουσιαζω.Δεν εχει καταλαβει ομως τη σοβαροτητα καποιων πραγματων.Εχω μαζεψει καποιες σελιδες που αναφερονται στα παραπανω μαζι με καποιες συμβουλες μπας και του αποδειξω οτι ειναι ασχετος, επικινδυνος και πρεπει να δουλεψει πολυ με τη μηχανη μονος του για να στρωσει.
Καμια ιδεα αλλη να τον συνεφερω;;![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()