Μετά από τόσες προτροπές συμφορουμιτών και άρθρα ολόκληρα αναφορικά με το καθαρισμό και λίπανση αλυσίδας , πες γιατί με τόσες σκοτούρες πες γιατί είναι και μπελαλοδουλειά (καθάρισμα πανάκια σκύψιμο πιάσιμο κ.λ.π), εγώ την αλυσίδα στο ΧΤ απλά την λιπαινα κάθε 500 χμ με το CASTROL CHAIN WAX ( όντως πολύ καλό) και άφηνα την τελετουργία του καθαρισμού της για αααααλλη φορά μέχρι που μου τελείωσε το προιόν που ως γνωστόν γίνεται μια συμπαγής ουσία πάνω στην αλυσίδα και δεν φεύγει . Ωστόσο επειδή προέκυψε κάποιο κοντινό ταξιδάκι και είχα ένα ξεχασμένο silkolene chain lube ( τόσο λεπτόρευστο αμάν )σκέφτηκα που να τρέχω να βρω το άλλο ας βάλω από αυτό . ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ.Οχι επειδή δεν έκανε την δουλειά του αλλά με το που άνοιξα το γκάζι και άρχισε να γυρίζει πιο γρήγορα ο τροχός μου τίναξε τα κατάλοιπα από την μάκα που είχε μαζευτεί στη αλυσίδα πάνω στα ρούχα στο μέρος της πλάτης . Για να σας προλάβω προτού με κατακερματίσετε ,την αλυσίδα την ψέκασα καραζεστή , την άφησα από το μεσημέρι μέχρι την άλλη μέρα το πρωί και πάλι με ψέκασε . Η πλάκα είναι πως μια φορά που είχα βγει για βολτίτσα παρέα με ένα ΑΧ1 όπου ό τύπος είχε ψεκάσει και αυτός με το silkolene την αλυσίδα του λίγες ώρες πριν , σε κάποια φάση στην Αττική οδό τα ανοίξαμε . Οταν κάτσαμε για καφέ παρατηρούσα στο μπροστινό μέρος της μπλούζας μου κάτι λεκέδες από παχύ λάδι και δεν μπορούσα να εξηγήσω πως βρέθηκαν εκεί . Τώρα κατάλαβα πως στη φάση που ήμουν πίσω του και τον πλησίασα για να τον προσπεράσω η αλυσίδα του είχε επιδοθεί σε ανορθόδοξο πόλεμο μαζί μου .Μήπως θα πρέπει να κοιτάμε και στο δρόμο στην καθημερινή μας μετακίνηση άμα ο μπροστινός μοτόβιος έχει πρόσφατα ψεκάσει την αλυσίδα του; :rotflmao: :rotflmao:
![]()