Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 51

Θέμα: πετρελαιοκίνηση

Παλαιό μέλος Το avatar του/της GeorgeFZR

πετρελαιοκίνηση

λείνει το θέμα της πετρελαιοκίνησης Ι.Χ. σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, επικαλούμενος το πρόβλημα της ρύπανσης. Μάλιστα, το υπουργείο ετοιμάζει «σαφάρι» ελέγχων σε λεωφορεία, ταξί και φορτηγά που κινούνται με πετρέλαιο.

Στο στόχαστρο μπαίνουν σε πρώτη φάση τα φορτηγά, όλα τα κρατικά αυτοκίνητα, ταξί και λεωφορεία, ενώ θα τεθεί και θέμα για την επανεξέτατη της λειτουργίας όλου του συστήματος ελέγχου των καυσαερίων.

Υπηρεσιακός παράγοντας του ΥΠΕΧΩΔΕ σημειώνει στα Νέα του Σαββάτου ότι οι μελέτες που έχει στα χέρια του ο υπουργός Γ.Σουφλιάς καθιστούν επιτακτική την άμεση εφαρμογή σκληρών μέτρων.

«Μέτρα για τη μείωση εκπομπών αιωρούμενων σωματιδίων θα έπρεπε να είχαν ληφθεί από το 2001» σημειώνει ο ίδιος παράγοντας

Σύμφωνα με τις μελέτες, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη οι τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων ξεπερνούν το ανώτατο όριο περισσότερες από 100 ημέρες τον χρόνο, ενώ η ευρωπαϊκή Oδηγία θέτει ως όριο υπέρβασης τις 35 ημέρες.

news.in.gr
    Έμαθα Να Αγαπώ Τον Εαυτό Μου,Να Τον Σέβομαι,Και Να Τον Καρφώνω Σε Οποιο Ντουβάρι θέλω....

------------------------------------------------------

..πάλι αναβάτης.. Το avatar του/της sotpag
    Κοιτάτε ένα χαζό πράγμα

Το πετρέλαιο μπορεί να βγάζει μαυρίλα αλλά είναι πολύ πιο ακίνδυνο από τη βενζίνη

Οπότε τα λόγια είναι περιττά και απλά είναι ένα ακόμα εισπρακτικό μέτρο
    13 Φ. ΑΝΤΙΑΝΑΚΥΚΛΩΤΙΚΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ

Ναι αλλά σε συνάρτηση με την ολοένα και εντονότερη παρουσία στην σύσταση της ατμόσφαιρας των μεγαλουπόλεων των αιωρούμενων σωματιδίων , γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνο αν προστεθούν και τα προιόντα καύσης της πετρελαιοκίνησης .
    Εδώ βέβαια πάιζει και το φιλότιμο του Ελληνα οδηγού σχετικά με την περιοδική συντήρηση αυτών των κινητήρων .Αλλά και εδώ τρανό παράδειγμα συνείδηδης και φιλότιμου είναι όσοι πήραν καταλυτικά Ι.Χ το 1992 και ο καταλύτης ποια δεν λειτουργεί ορθά μετά από τόσες χιλίαδες χιλιόμετρα ή ακόμα που κάπιοι εξυπνάκηδες τον έχουν παράνομα αφαρέσει;.Παρατηρήστε πόσα ΤΑΞΙ μαυρίζουν τον τόπο όταν γκαζώνουν (αρύθμιστα)και πόσα λεωφορεία ντουμανιάζουν τον κακορίζικο οδηγό που ακολουθεί .

Recalibrate... Το avatar του/της stako
    Εγώ ξέρω ότι όποτε είμαι πίσω από πετρελαιοκίνητο όχημα, 1 στις 2 κρατάω την αναπνοή μου μέχρι να προσπεράσω. (Οδηγάω καθημερινά μηχανάκι στην Αθήνα).

Όταν άκουσα ότι σκέφτονται σοβαρά να επιτρέψουν γενικά τα πετρελαιοκίνητα είπα "ζήτημα να είναι κατοικήσιμη η Αθήνα για 4-5 χρόνια ακόμα". Άρχισα να σκέφτομαι σοβαρά την εύρεση εργασίας εκτός Αθήνας μια ώρα αρχίτερα.....

Δεν ξέρω αν απλά τα βενζινοκίνητα καυσαέρια δεν μυρίζουν και είναι ύπουλα, ξέρω μόνο αυτό που έγραψα στην πρώτη παράγραφο.......

Λαβωμένο μέλος Το avatar του/της Tigas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sotpag
    Κοιτάτε ένα χαζό πράγμα

Το πετρέλαιο μπορεί να βγάζει μαυρίλα αλλά είναι πολύ πιο ακίνδυνο από τη βενζίνη

Οπότε τα λόγια είναι περιττά και απλά είναι ένα ακόμα εισπρακτικό μέτρο
    Κοιτα να σου πώ δέν είναι κακό να πάρουν πετρέλαιο, οι Αθηναίοι , τα πλήν μόνο είναι ότι τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα είναι πιο ακριβά για αγορά και βέβαια πιο ακριβά στην συντήρηση και πιο επίφοβα για μεγάλες ζημιές απο ότι οι βενζινοκινητήρες.
    Βέβαια στην tv τα παρουσιάζουν εντελώς διαφορετικά απο ότι είναι και απορώ κιόλας

Για το εάν είναι πιο επιβλαβή για την ατμόσφαιρα δέν το ξέρω, πάντως σωστά συντηρημένο πετρέλαιο το οποίο δεν χρησιμοποιει πετρέλαιο θέρμανσης !!!! που είναι πιο φθηνό δέν βγάζει καμία μαυρίλα και δυσοσμία .

Δαγκώνω άσχημα....γρρρ Το avatar του/της Krokodilos001
    Stin ellada iparxei megali agnoia gia tin petreleokinisi. Ektos ke an oi ipoloipou ebropeoi einai telios ilithioi pou tin proothoun!

ta taxi tis elladas einai mia alli fliberi istoria....

Oi kenourgioi petreleokinitires ripenoun ligotero apo tous benzinokitires, ipo tin enoia oti paragoune ligotera kafsaeria CO ke CO2, ta opoia efthinonte kiros gia to fenomeno tou thermokipiou.

Oi petreleokinitires paragaoune ke ripenoun kiros me ta somatidia. Ta petreleokinita aftokinita tora exoun omos filtra gia afta ta somatidia. O kapnos einai thema sostis rithmisis.

Ta epixirimata tou souflia exoun basei gia ta peteleokinita dekaeteias ke paliotera.

Epipleon ta petreleokinita mporoun efkola na xrisimopoiisoun bio-diesel.

To problima tous einai, oti xrisimopoiotas petreleo (eidika bio-diesel), xrisimopoiis ena ftinotereo kafsimo, xrisimopiis ligotero apo afto to kafsimo, ke kata sinepeia eispratoun ligoteros forous!

Πράγματι οι σύγχρονοι πετρελαιοκινητήρες ρυπαίνουν λιγότερο από τους βενζινοκινητήρες και επίσης έχουν διπλάσια ροπή σε σχέση με αντίστοιχου κυβισμού βενζινοκινητήρες.

Είχα διαβάσει όμως ότι αν κάψουνε νοθευμένο πετρέλαιο (δλδ πετρέλαιο θέρμανσης) ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, τότε τα φίλτρα τους ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ και ρυπαίνουν σε πολλαπλάσιο βαθμό, μέχρι να αλλαχθούν (κόστος αν θυμάμαι καλά 300-500?).

Σκεφτείτε τώρα τι θα είχε να γίνει στην ΕΛΛΑΔΑ, στην χώρα των λαμόγιων, με τα βενζινάδικα που έχουν βρει την κότα με τα χρυσά αυγά με το λαθρεμπόριο πετρελαίου, και τους ιδιοκτήτες που αν τους τύχει και χαλάσει το φίλτρο ΤΡΕΧΟΥΝ να το αλλάξουν..............(εδώ γελάμε.......ή κλαίμε???)

Καταλαβαίνετε τώρα γιατί είπα ότι αν μπουν πετρελαιοκίνητα στην Αθήνα εγώ θα κάνω το παν να μετακομίσω εκτός Αθήνας?

Highway To Hell... Το avatar του/της Boxer
    Εγω ηξερα οτι η διαφορα - και διορθωστε με αν κανω λαθος - μεταξυ κινισης και θερμανσης ειναι στον φορο.
    Keep on rocking in a free world !!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
    Εγω ηξερα οτι η διαφορα - και διορθωστε με αν κανω λαθος - μεταξυ κινισης και θερμανσης ειναι στον φορο.
    Έχω ελάχιστες γνώσεις σχετικά αλλά νομίζω στο θέρμανσης έχει ένα έξτρα συστατικό για να του αλλάξει το χρώμα.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    1. Καλά κάνουν κι ελέγχουν τα πετρελειοκίνητα οχήματα αλλά θα πρέπει να ελένξουν και αυτούς που πουλάνε καύσιμα... (Βρίσκεις πρατήριο με νοθευμένα καύσιμα; Πάρτου την άδεια για ένα μήνα να σφίξει λιγάκι ο κώλος)

2. Δλδ τον χειμώνα που ΟΛΕΣ οι πολυκατικοίες καίνε ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ (και τώρα με τις αυτόνομες όλη την μέρα σχεδόν) δεν ζουμε στην Αθήνα; Που ζουμε; στο βουνο;

Αντε ρε με τους σκιτζήδες πολιτικούς και μή....
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    1. Καλά κάνουν κι ελέγχουν τα πετρελειοκίνητα οχήματα αλλά θα πρέπει να ελένξουν και αυτούς που πουλάνε καύσιμα... (Βρίσκεις πρατήριο με νοθευμένα καύσιμα; Πάρτου την άδεια για ένα μήνα να σφίξει λιγάκι ο κώλος)

2. Δλδ τον χειμώνα που ΟΛΕΣ οι πολυκατικοίες καίνε ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ (και τώρα με τις αυτόνομες όλη την μέρα σχεδόν) δεν ζουμε στην Αθήνα; Που ζουμε; στο βουνο;

Αντε ρε με τους σκιτζήδες πολιτικούς και μή....
    1. Συμφωνώ αλλά το θέμα είναι ότι ΔΕΝ γίνεται έλεγχος...... Μέχρι να γίνει ΑΝ γίνει..........τα λέμε!
    2. Κάπου μπερδεύτηκες. Οι πετρελαιοκινητήρες είναι φτιαγμένοι για να καίνε πετρέλαιο κίνησης. Οι λέβητες καίνε θέρμανσης. Αν βάλεις θέρμανσης σε κινητήρα τον κατέστρεψες. Αν βάλεις θέρμανσης σε λέβητα δεν τρέχει τπτ......

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stako
    ........
    2. Κάπου μπερδεύτηκες. Οι πετρελαιοκινητήρες είναι φτιαγμένοι για να καίνε πετρέλαιο κίνησης. Οι λέβητες καίνε θέρμανσης. Αν βάλεις θέρμανσης σε κινητήρα τον κατέστρεψες. Αν βάλεις θέρμανσης σε λέβητα δεν τρέχει τπτ......

Γράψε ένα άκυρο εδώ.... στο μόνο που διαφέρουν είναι στο χρώμα που βάζουν για να ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ απο αυτό της κίνησης - ο διαχωρισμός ειναι ΜΟΝΟ φορολογικός...

Ψάχτο λιγάκι
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Έχω ελάχιστες γνώσεις σχετικά αλλά νομίζω στο θέρμανσης έχει ένα έξτρα συστατικό για να του αλλάξει το χρώμα.
    ne to xroma .... basika oso afora ta aeria tou fenomenou thermokipiou den exoun diafora

ksana, gia eforiakous logous.

------------------------------------------------------------------------
    ta ripogona sistatika pou metrounte ke ipologizonte sitn peribanologiki epibarinsi einai ta CO CO2 NOx (diafora) SOx idrogonatrhakes ke particles (megala eoroumena somatidia)

Se afta ta sistastika, ta petreleokinita isterousan stin ripansi apo particles, to opoio pleon den apotelei problima me ta eidika gia particles filtra.
    Gia ta CO ke CO2 einai o gnostos katalitis.

afta ta filtra kratane mono ta particles, den exei simasia an einai diesel kinisis i diesel thermansis (ellinikes patentes)

To gelio einai oti pleon i benzini periexei agnosto arithmo prosteton, me agnostes akoma epiptosis. px BP ultimate...
    ti einai ta extra pou periexei gia na katharizei esoterika ton kinitrira?
    ti epiptoseis exoun stin atmosfera?

Agnoston!

Tou diesel einai gnosta ke exoun gnostes perioristikes medothous.

Ke ksana, pera apo to aplo diesel iparxei ke to bio-diesel gia to opoio episis exei ksekinisei i diadikasi gia tin paragogi tou stin ellada.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Γράψε ένα άκυρο εδώ.... στο μόνο που διαφέρουν είναι στο χρώμα που βάζουν για να ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ απο αυτό της κίνησης - ο διαχωρισμός ειναι ΜΟΝΟ φορολογικός...

Ψάχτο λιγάκι
    Δεν είμαι τόσο σίγουρος για αυτό......

Αν θυμάμαι καλά βάζουν κάτι για να ΜΗΝ μπορεί να λειτουργήσει σωστά ο κινητήρας. Αλλιώς γιατί οι ταξιτζήδες να μην έβαζαν θέρμανσης και να έκαναν οικονομία?

Οι ειδικοί του φόρουμ τι λένε??? (SF, Oldman???)

Δεν είμαι τόσο σίγουρος για αυτό......

Αν θυμάμαι καλά βάζουν κάτι για να ΜΗΝ μπορεί να λειτουργήσει σωστά ο κινητήρας. Αλλιώς γιατί οι ταξιτζήδες να μην έβαζαν θέρμανσης και να έκαναν οικονομία?

Οι ειδικοί του φόρουμ τι λένε??? (SF, Oldman???)
    enas petreleokinitas prokalei tin anafleksi me simpiesi, xoris spintiristes.
    mporei na litourgisei me sxedon opiodipote ladi...

gia paradeigma enas petreleokinitas, mporei na leitourgisei ke me aplo sporeleo, ipo proipothesis.

arkei o kinitiras na mporei na dimirourgisei arketi simpiesi ke na anbei arketa i thermkrasia tou aera ston kilindro.
    oi paleoi petreleokinitires tis mercendes to katafernoun arketa efkola.

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 60
    Τελευταίο μήνυμα: 08/12/2011, 09:21
  2. Απαντήσεις: 31
    Τελευταίο μήνυμα: 05/04/2008, 14:08
  3. On-Off και πετρελαιοκινηση
    από tifoefs στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 14/12/2006, 23:44
  4. Supersport και πετρελαιοκινηση
    από tifoefs στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 28/11/2005, 18:00

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ