6 Χρονια Σαραφιδης.
Ακουστε μερικες καλες ατακες που εμειναν αξεχαστες.
Ημουν πωλητης και μαλιστα ακριβως στην εισοδο του καταστηματος που σημαινει και υποδοχη ταυτοχρονα.
Υποψιν οτι παντα με χαμογελο υποδεχομαι τους πελατες.
1.
- Μπαινει ενας κυριος και μου λεει "ψεκαστικα δωματιου" εχετε?
- Ρωταω τι ακριβως ειναι αυτη η συσκευει,τι κανει δηλαδη?
- Να ψεκαζει κρυο και ζεστη μεσα στο δωματιο για τον χειμωνα και το καλοκαιρι.
Συμπερασμα εννοουσε το "κλιμαστικο δωματιου".
2.
Βλεπω εναν κυριο μεγαλης ηλικιας ο οποιος κοιταζει την βιτρινα και κοιταζει και εμενα.
- Βλεπω οτι μπαινει μεσα και μου λεει "Θα μου τα παρεις απο τα πλαγια και απο πισω και τα υπολοιπα θα μου τα αφησεις" και μου μου δειχνει με κινησεις το κεφαλι του.
Δηλαδη ηθελε να παρω την κουρευτικη μηχανη που ειχαμε στην βιτρινα και να των κουρεψω.
- Τον λεω οτι δεν ημαστε κουρειο αλλα καταστημα που πουλαει της κουρευτικες μηχανες και αυτος τσατισμενος φευγει
- Και λεει "Να μην της εχετε στην βιτρινα και της βλεπει ο κοσμος και μπερδευεται. Να της βαζεται μεσα"
- Μαλιστα οτι πειτε.
3.
- Ειναι τωρα ενας αλλος πελατης ο οποιος γυρναει και μου λεει "ηλεκτρικες κιθαρες εχετε?
- Των λεω "οχι" και σωστα φευγει.
- Των βλεπω οτι ενω εχει βγει ηδη εξω με κοιταει και ξανα μπαινει μεσα και μου λεει "εχω μια κιθαρα μπορειτε να μου την κανετε ηλεκτρικη?"
- Δυστηχως οχι δεν ημαστε μουσικο καταστημα και φευγει απογοητευμενος.
4.
- Ερχεται μια κυρια μεγαλης ηλικιας και μου λεει "Κλωστες εχετε?"
- Της λεω "Οχι διοτι ημαστε καταστημα με ηλεκτρικα ειδη"
5.
- Μια αλλη γιαγια μπαινει μεσα και με ρωταει "κοκαλο για τα παπουτσια εχετε?"
- Την απανταω "οχι"
- Και μου λεει απλα ρωτησα διπλα στο παπουτσαδικο και μιας και δεν ειχανε ειπα να ρωτησω μπας και εχετε εσεις".
6.
Ερχεται ενας αλλος πελατης με καυμπουστικο ντυσιμο, μποτες με σπιρουνια και καπελο αντιστοιχο δερματινο γιλεκο και παντελονι κροκοδιλε.
- Μου λεει "θελω μια ηλεκτρικη σκουπα αλλα την καλυτερη απο ολες και μαλιστα για αυτο θελω να μιλησω με τον διευθυντη σου ή με τους μετοχους της εταιρειας".
- Αναρωτιεμαι και λεω τι σκουπα αραγε θελει ή για ποσα κομματια ενδιαφερετε?
- Μιλαει με τον υπευθυνω που ειναι στον τομεα με της σκουπες και του λεει "Θελω την καλυτερη σκουπα στον κοσμο που υπαρχει"
- Γυρναει ο Υπευθυνος και λεει την καλυτερη που εχουμε αυτην την στιγμη ειναι αυτο το μοντελο της Miele με ισχυει στα 2200Watt κτλ.
- Γυρναει και απανταει ο πελατης "αυτη ειναι για τα παιδακια εγω θελω να μου παραγγειλετε απο την Siemens μια σκουπα με ισχυει 60.000Watt τουλαχιστον".
- Τον απανταει με καλο τροπο οτι δεν υπαρχει
- Και λεει αυτος οτι "υπαρχει αλλα δεν θελετε να με εξυπηρετησετε"
- Αντε να προσπαθεις να τον εξηγησεις οτι για σπιτι δεν μπορει να φτιαχτει τετοια σκουπα γιατι δεν μπορει να την υποστηριξη το ηλεκτρικο κυκλωμα.Οτι δεν αντεχει και θα καιγετε η ασφαλεια και παει λεγοντας.
Τωρα υπαρχουν και αλλα πολλα αλλα τα αφηνω για μια αλλη φορα.
Ελπιζω να σας αρεσαν καποια απο αυτα.
Περιμενω την γνωμη σας και τα σχολια σας.
Καλη συνεχεια και να μην ξεχναμε παντα να γελαμε γιατι η ζωη θελει γελιο και μαλιστα πολυ.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()