Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 9 από 9

Θέμα: V-strom 650 ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ(!)

V-strom 650 ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ(!)

Γειά σας V-Stromάδες!

Αγόρασα ένα Κ7 V-Strom 650 ABS πριν από 2 εβδομάδες περίπου. Η προηγούμενη μοτοσυκλέτα KTM LC4 640 με τα πολλά προβλήματα είναι πλέον παρελθόν. Όλα κάλα με το V-Strom αλλά θα σας πω την ατυχή εμπειρία μου. Προχθές, ενώ προσπαθώντας να παρκάρω την μηχανή έξω από το σπίτι μου, σβήνει ακαριαίως(!). Ξαναγυρνάω τον διακόπτη, τίποτα. Όλα νεκρά. Φωνάζω λίγη βοήθεια από το σπίτι, φέρνουμε πολύμετρα, κατσαβίδια κλπ., τελικά με λίγο ψάξιμο βλέπουμε ότι ενώ η μπαταρία ήταν σταθερά στα 13V, η γενική πράσινη ασφάλεια των 30Α είχε καεί!. Προφανώς ένα σοβαρό βραχυκύκλωμα συνέβει διότι κάηκε μία τόσο μεγάλη ασφάλεια. Την επόμενη μέρα (διότι ήταν βράδυ όταν συνέβηκε το γεγονός) τηλεφώνησα στην αντιπροσωπεία του Σφακιανάκη στο Ηράκλειο, ο άνθρωπος εξυπηρετικότατος, και να προσπαθεί να με καθυσηχάσει για το πρόβλημα μου και ότι θα μιλήσει Δευτέρα πρωϊ, πρωϊ με Αθήνα για να λυθεί το πρόβλημα μου (διότι ήταν Σάββατο). Το πρόβλημα μου ήταν πως θα μετακινούσα κοτζάμ θεριό 200κιλά, μέχρι την αντιπροσωπεία!. Εγώ ανυπόμονος και αποφασισμένος να βρω το πρόβλημα, έψαξα σε μερικά ξένα forums βρήκα κάποια post τα οποία μιλάγαν για μια βίδα που έτριβε τα καλώδια στην πλεξούδα. Χωρίς πολύ σκέψη την επομένη το πρωί, χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο βλέπω έκπληκτος από κάτω από το V-Strom, στριμωγμένα καλώδια και το σίδερο στήριξης που τα βαστάει να έχει "πληγώσει" την πλεξούδα και να την έχει κόψει εξωτερικά. Το πόρισμα είναι ότι το έφτιαξα μόνος μου (το μπάλωσα μέχρι να κάνω τα 1000 και να πάω αντιπροσωπεία να τους το δείξω). Αλλά είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ η ελληνική συναρμολόγηση, μία μηχανή Ιαπωνικής προέλευσης, βάζει το χεράκι του ο έλληνας και ΝΑ τα προβλήματα. Έμαθα ότι έρχεται η μηχανή χωρίς μπροστινό σύστημα και το τοποθετούν εδώ στα τοπικά καταστήματα... αν δείτε τα δεματικά φαίνεται που έχει βάλει ο έλληνας το χεράκι του. Όλα είναι τεντωμένα τα καλώδια δεν μπορείς να τερματίσεις το τιμόνι σε όλη του την διαδρομή (οι τρόμπες του φρένου του ABS κοντεύουν να ξεκολλήσουν από το τράβηγμα). Πώς να μην ζοριστεί η πλεξούδα κάτω από αυτές τις συνθήκες? Επίσης παρατήρησα ότι το V-Strom 2005 (άνευ ABS) του αδερφού μου "σώθηκε" από τρείς παράγοντες:
    1) Καλύτερη συναρμολόγηση - Τα καλώδια δεν περνούσαν όλα μαζί από το ίδιο σημείο.
    2) Γαλβανιζέ μάυρο βαμμένο μέταλλο στήριξης της πλεξούδας με τροχιασμένες άκρες.
    3) Μπάξτερ, το οποίο όλως τυχαίως, οι ιμάντες του προστατεύαν τα καλώδια σε αυτό το σημείο(!).

Συγνώμη για το μεγάλο μέγεθος του πρώτου μου post στο forum αλλά προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν ποιο αναλυτικός για να βοηθήσω μελλοντικούς V-Stromάδες που θα συναντήσουν παρόμοιο πρόβλημα!

Σας παραθέτω και φωτογραφίες!

http://www.bestsharing.com/files/ms0..._0605.JPG.html
    http://www.bestsharing.com/files/ms0..._0609.JPG.html

BMW+KTM = GS 1450 EXC-F Το avatar του/της Nik0s

Re: V-strom 650 ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ(!)

Αρχικά δημιουργήθηκε από VforVSTrom
    [B] Η προηγούμενη μοτοσυκλέτα KTM LC4 640 με τα πολλά προβλήματα είναι πλέον παρελθόν.
    Για αρχή καλώς ήρθες !

Το στρώμα με τα (λίγα?) προβλήματα είναι παρόν !

- So, what do you do for a living ?
    - I'm into murders and executions.
    - I'm sorry ?
    - I said, I'm into mergers and acquisitions.

Patrick Bateman
    -------------------------------------
    Bikepics Photo Album
    Ινδία: Δύο εβδομάδες στο Rajasthan

Καλορίζικο το motori και για την ατυχία σου αυτή μάλλον φταίει που είχες ktm σε κυνηγά ακόμα.. ! Λοιπόν μη ξεχνιόμαστε..γρήγορα το παρρόν σου http://www.moto.gr/forums/showthread...5&pagenumber=1
    More Techno..More Dijital!!
    This way please...www.di.fm

rolling fredo king Το avatar του/της DUKASII

πΟΙΑ

ΑΤΥΧΙΑ ΡΕ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΘΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΛΕΜΕ?
    ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ?ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΞΕΡΩ ΓΩ?

ΤΑ ΚΤΜ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΕΕΙ..ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΓΑΜΑΟΥΑ..

ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΣΤΡΟΜ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΓΕΜΙΣΕΙ 3 ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ ΒΛΑΒΕΣ.

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα παίδες!!!

DUKASII, μην μου λες τέτοια και ξενερώνω τώρα που το πήρα καινούριο!! Πάντως ο αδελφός μου το έχει δύο χρόνια και είναι σκυλί... Το βρωμο-ΚΤΜ και μπαταρίες μου είχε σπάσει, και κεφαλή. Και το είχα πάρει της κούτας και το πρόσεχα με το μπέϊμπι-λίνο. Άντε να δούμε και το V-Stromi...

rolling fredo king Το avatar του/της DUKASII

ελα ρε

φιλαράκι μη ψαρώνεις λεμε..

εδω μονο τα κτμ χαλανε .

να ναι παντα καλα το μηχανάκι σου και επειδη σε συμπαθησα σου λέω οτι ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ χαλανε...

αλλα μη τοπεις πουθενα γιατι το χουμε μυστικο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της 950dim
    strofalos
    Καλημερα σε ολους.εχω το v-strom το 650.Πριν κανενα διμινο βαρεσαι μπιελα.Το εφτιαξα εδοσα 1500 αλλα πριν μια βδομαδα αρχισε και βαραγε περιεργα ενασ θορυβοσ κατο στο μοτερ.Το παω στον μηχανικο και μια μου λεει καμπανα και μια μου λεει οτι φταινε τα αμορτισερ.Το αποτελεσμα ηταν να μου μεινει στην βουλιαγμενης.Σημερα μου ειπε που κατεβασε το μοτερ οτι κοπηκε ο στροφαλος.Πως θα πρεπει να το αντιμετοπισω?μηπως να μην πληρωσω φραγκο?

Χαλανε τα ΚΤΜ...
    ...cause the place seems still alive...

Καλημέρα δες εδώ.

Αρχικά δημιουργήθηκε από 950dim
    strofalos
    Καλημερα σε ολους.εχω το v-strom το 650.Πριν κανενα διμινο βαρεσαι μπιελα.Το εφτιαξα εδοσα 1500 αλλα πριν μια βδομαδα αρχισε και βαραγε περιεργα ενασ θορυβοσ κατο στο μοτερ.Το παω στον μηχανικο και μια μου λεει καμπανα και μια μου λεει οτι φταινε τα αμορτισερ.Το αποτελεσμα ηταν να μου μεινει στην βουλιαγμενης.Σημερα μου ειπε που κατεβασε το μοτερ οτι κοπηκε ο στροφαλος.Πως θα πρεπει να το αντιμετοπισω?μηπως να μην πληρωσω φραγκο?

Χαλανε τα ΚΤΜ...
    ΩΧ!!! ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ ΕΤΣΙ??? Πόσο παλιό είναι το V-Strom σου? Μήπως το έχεις ξεπατώσει? Γνώμη μου είναι φτιάχτο και ξεφορτώσου το, έτσι έκανα με το ΚΤΜ μου.. έτσι κ αλλιώς τα V-Strom έχουν τρομερή μεταπώληση..

Παρόμοια θέματα

1. Suzuki V-strom 650
    από petridist στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 25/08/2005, 07:58
  2. V-strom 650
    από mitsos75 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 13/04/2004, 15:37
  3. Αγορα V-strom 650
    από medieval στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 20/03/2004, 18:11
  4. V strom 650 Vs FZ6 fazer
    από zoudis στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 51
    Τελευταίο μήνυμα: 17/03/2004, 21:23
  5. transalp?v-strom 650?freewind?aprilia pegaso?
    από medieval στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 29/02/2004, 00:04

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF