Γειά σας V-Stromάδες!
Αγόρασα ένα Κ7 V-Strom 650 ABS πριν από 2 εβδομάδες περίπου. Η προηγούμενη μοτοσυκλέτα KTM LC4 640 με τα πολλά προβλήματα είναι πλέον παρελθόν. Όλα κάλα με το V-Strom αλλά θα σας πω την ατυχή εμπειρία μου. Προχθές, ενώ προσπαθώντας να παρκάρω την μηχανή έξω από το σπίτι μου, σβήνει ακαριαίως(!). Ξαναγυρνάω τον διακόπτη, τίποτα. Όλα νεκρά. Φωνάζω λίγη βοήθεια από το σπίτι, φέρνουμε πολύμετρα, κατσαβίδια κλπ., τελικά με λίγο ψάξιμο βλέπουμε ότι ενώ η μπαταρία ήταν σταθερά στα 13V, η γενική πράσινη ασφάλεια των 30Α είχε καεί!. Προφανώς ένα σοβαρό βραχυκύκλωμα συνέβει διότι κάηκε μία τόσο μεγάλη ασφάλεια. Την επόμενη μέρα (διότι ήταν βράδυ όταν συνέβηκε το γεγονός) τηλεφώνησα στην αντιπροσωπεία του Σφακιανάκη στο Ηράκλειο, ο άνθρωπος εξυπηρετικότατος, και να προσπαθεί να με καθυσηχάσει για το πρόβλημα μου και ότι θα μιλήσει Δευτέρα πρωϊ, πρωϊ με Αθήνα για να λυθεί το πρόβλημα μου (διότι ήταν Σάββατο). Το πρόβλημα μου ήταν πως θα μετακινούσα κοτζάμ θεριό 200κιλά, μέχρι την αντιπροσωπεία!. Εγώ ανυπόμονος και αποφασισμένος να βρω το πρόβλημα, έψαξα σε μερικά ξένα forums βρήκα κάποια post τα οποία μιλάγαν για μια βίδα που έτριβε τα καλώδια στην πλεξούδα. Χωρίς πολύ σκέψη την επομένη το πρωί, χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο βλέπω έκπληκτος από κάτω από το V-Strom, στριμωγμένα καλώδια και το σίδερο στήριξης που τα βαστάει να έχει "πληγώσει" την πλεξούδα και να την έχει κόψει εξωτερικά. Το πόρισμα είναι ότι το έφτιαξα μόνος μου (το μπάλωσα μέχρι να κάνω τα 1000 και να πάω αντιπροσωπεία να τους το δείξω). Αλλά είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ η ελληνική συναρμολόγηση, μία μηχανή Ιαπωνικής προέλευσης, βάζει το χεράκι του ο έλληνας και ΝΑ τα προβλήματα. Έμαθα ότι έρχεται η μηχανή χωρίς μπροστινό σύστημα και το τοποθετούν εδώ στα τοπικά καταστήματα... αν δείτε τα δεματικά φαίνεται που έχει βάλει ο έλληνας το χεράκι του. Όλα είναι τεντωμένα τα καλώδια δεν μπορείς να τερματίσεις το τιμόνι σε όλη του την διαδρομή (οι τρόμπες του φρένου του ABS κοντεύουν να ξεκολλήσουν από το τράβηγμα). Πώς να μην ζοριστεί η πλεξούδα κάτω από αυτές τις συνθήκες? Επίσης παρατήρησα ότι το V-Strom 2005 (άνευ ABS) του αδερφού μου "σώθηκε" από τρείς παράγοντες:
1) Καλύτερη συναρμολόγηση - Τα καλώδια δεν περνούσαν όλα μαζί από το ίδιο σημείο.
2) Γαλβανιζέ μάυρο βαμμένο μέταλλο στήριξης της πλεξούδας με τροχιασμένες άκρες.
3) Μπάξτερ, το οποίο όλως τυχαίως, οι ιμάντες του προστατεύαν τα καλώδια σε αυτό το σημείο(!).
Συγνώμη για το μεγάλο μέγεθος του πρώτου μου post στο forum αλλά προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν ποιο αναλυτικός για να βοηθήσω μελλοντικούς V-Stromάδες που θα συναντήσουν παρόμοιο πρόβλημα!
Σας παραθέτω και φωτογραφίες!
http://www.bestsharing.com/files/ms0..._0605.JPG.html
http://www.bestsharing.com/files/ms0..._0609.JPG.html