Λοιπον. Εχω και εγω να κανω ενα παραπονο για την Ελληνικη Αστυνομια.
Παρασκευη απογευμα, εχω παει για μια δουλεια στο κεντρο με το Ζ και κατεβαινω στην πλατεια του Αγ. Κωνσταντινου, στριβω στο δρομο που παει για σταθμο Λαρισσης, ωστε στα φαναρια να στριψω αριστερα για Κων/πολεως.
Ειμαι με φουλ δερματινα, μποτες, γαντια, κρανος, και περιμενω στο φαναρι λοιπον για να στριψω αριστερα.
Εκει στο φαναρι ακριβως οπως ξερετε ειναι η Διευθυνση Τροχαιας Αττικης. Ερχεται λοιπον το οργανο και μου λεει με αυστηρο τονο "ελατε δεξια παρακαλω κυριε".
Παω δεξια λοιπον (ειχε κοκκινο φαναρι για ολα τα αυτοκινητα ετσι κ αλλιως) και σταματαω.
Μου λεει "αδεια, διπλωμα, κλπ". Τα δινω ολα -καθολα νομιμος.
Κοιταει λιγο την μηχανη γυρω γυρω και ρωταει "ειναι καινουργια η μηχανη;" "Ναι, ειναι 6 μηνων".
Λεει "σας εχουμε σταματησει για ελεγχο θορυβου".
Του εξηγω οτι η μηχανη εχει την εξατμιση που εχει απο το εργοστασιο της και δεν καταλαβαινω τι νοημα θα ειχε η μετρηση θορυβου.
Μου λεει "μπορει να εχετε πειραξει κατι και να μην φαινεται"![]()
![]()
Του λεω "οκ, λοιπον ας την μετρησουμε" Του αναφερω την σταθμη θορυβου που αναγραφεται στο πλαισιο (92 db στις 5500 σαλ), και ΞΑΝΑτονιζω οτι η μηχανη ειναι ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ (που ΟΝΤΩΣ ειναι -που λεφτα για εξατμιση).
Ερχεται λοιπον κοντα και σε τονο συνομοτικο μου λεει "ανεβαστε το μεχρι τις 4μιση χιλιαδες μονο...."![]()
Βαζω μπροστα, ανοιγω το γκαζι στο ρελαντι, με το που φτανει τις 4,000 μου λεει αστο.
Γυρναω και βλεπω το ντεσιμπελομετρο 100,4 db! Μου λεει να ξαναδοκιμασω, και δειχνει 101+.
Και αυτα στις 4,000 σαλ. ΠΟΥ να το παω στις 5μιση; Μου λεει το οργανο δειχνει οτι εισαστε πολυ πανω απο το οριο που αναγραφεται στην αδεια σας.
Του λεω "εγω κυριε μου, αγορασα μια μηχανη βασιζομενος στο οτι ειναι ολα νομιμα. Δεν εκατσα να παρω μετρητη να μετραω επιπεδα θορυβου! Η μηχανη ειναι εργοστασιακη οπως ΚΑΙ η εξατμιση (το serial number, εγκρισεις τυπου και το logo Kawasaki ηταν φαρδια πλατια στην εξατμιση!)
Μου λεει "θα σας εγραφα για 83 ευρω προστιμο, αφαιρεση πινακιδων και αδειας κυκλοφοριας, αλλα χαριστικα δεν το κανω. Ομως να πατε αμεσως στον αντιπροσωπο που την πηρατε για να την φτιαξετε".
Του λεω "Μα ειναι δυνατον; Να φτιαξω ΤΙ; Και να ειχα αλλη εξατμιση να πω ενταξει. Θα βαλω την κανονικη. Αλλα ΑΥΤΗΝ που ειναι η κανονικη της, με ΤΙ να την αλλαξω;;;;"
Εν πασει περιπτωσει μ αυτα και μ αυτα εφυγα, και ανοιγοντας απο το φαναρι του εδειξα τα επιπεδα θορυβου μου στις 10000 σαλ!![]()
Η πλακα ειναι οτι θα μπορουσε να με εγραφε για την μικρη πινακιδα που εχω φτιαξει ΚΑΙ για το οτι ειναι κατω απο την ουρα, και ενω το ειδε δεν το εκανε.
Πιθανοτητα περασε την πινακιδα για μια απο τις καινουργιες μαλλον....
Τι να πω τωρα μετα απο αυτο; Εσεις τι λετε;