Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 12 από 12

Θέμα: Είμεθα ΄Εθνος Αδιόριστον

Παλαιό μέλος Το avatar του/της GeorgeFZR

Είμεθα ΄Εθνος Αδιόριστον

Στις 21 Ιουνίου του 1998 (κρατούσα τότε μία στήλη στο Κυριακάτικο Έθνος) είχα δημοσιεύσει ένα κείμενο με τίτλο «Είμεθα Έθνος Αδιόριστον». Τότε ήταν πάλι εποχή αναταραχής στην παιδεία, με απεργίες εκπαιδευτικών – κυρίως των αδιόριστων καθηγητών και των αναπληρωτών.

Ξαφνικά τις τελευταίες μέρες άρχισαν να μου έρχονται email από δασκάλους και καθηγητές με σχόλια και αντιδράσεις στο προ οκταετίας κείμενό μου. Προφανώς, κάποιος το ξέθαψε και το αναδημοσίευσε κάπου (δεν βρήκα ακόμα που και πότε).

Ε λοιπόν το ξέθαψα κι εγώ και σας το παραθέτω:

Αγαπητοί συνάδελφοι (θα δείτε γιατί σας αποκαλώ έτσι...)

Την έκφραση «αδιόριστοι καθηγητές» την έχω ακούσει γύρω στις δύο χιλιάδες φορές τον τελευταίο καιρό. Κάπου γύρω στην 1960στή φορά με έκανε να αναπηδήσω. Κατάλαβα πως, στις δύο αυτές λέξεις, κρύβεται η ταυτότητα όλων μας.

Φυσικά, «αδιόριστοι καθηγητές» δεν υπάρχουν. Πρόκειται απλά για πτυχιούχους Ανωτάτων Σχολών που θα ήθελαν να διοριστούν. Που ελπίζουν κάποτε να γίνουν καθηγητές. Αλλά σήμερα δεν είναι καθηγητές - ούτε διορισμένοι, ούτε αδιόριστοι.

Με την ίδια λογική και εγώ είμαι αδιόριστος Διοικητής Κρατικής Τράπεζας, Πρόεδρος Οργανισμού, Καθηγητής Πανεπιστημίου και ό,τι άλλο επιθυμήσω. (Έχω τα τυπικά προσόντα).

Με την ίδια λογική όλοι οι απόφοιτοι - Λυκείου μέχρι ΑΕΙ - είναι αδιόριστοι Δημόσιοι Υπάλληλοι. Οι πτυχιούχοι ιατρικής αδιόριστοι Επιμελητές του ΕΣΥ. Όλοι κατά βάθος ελπίζουν να προσληφθούν. Αλλά δεν μπορούν να αυτοαποκαλούνται «αδιόριστος τμηματάρχης Β'»!

Όταν οι νυν «αδιόριστοι καθηγητές» αποφάσισαν να σπουδάσουν φιλολογία, φυσική, θεολογία, είχαν άραγε την σιγουριά ότι θα διοριστούν; Είχαν κάνει κάποια προκαταρκτική συμφωνία; Τότε, πού θεμελιώνουν την απαίτηση και την ονομασία τους;

Μα που αλλού παρά στην ενδόμυχη πεποίθηση κάθε Έλληνα ότι το κράτος, η κοινωνία, ο κόσμος όλος, μας χρωστάει. Ότι και μόνο διότι υπάρχουμε, δικαιούμεθα να σιτιζόμαστε στο Πρυτανείο. Άσε πια αν έχουμε πάρει και ένα πτυχίο. Τότε το δικαίωμά μας είναι απαρασάλευτο.

O κόσμος όλος μας χρωστάει... Έτσι νιώθουμε και στις διεθνείς μας σχέσεις. Περιμένουμε κι από εκεί ένα «διορισμό», μία επιβεβαίωση. Περιμένουμε πάντα κάτι από τους άλλους – χωρίς να σκεπτόμαστε τι πρέπει να κάνουμε εμείς. Κι επειδή κανείς δεν μας χαρίζεται, αισθανόμαστε αδικημένοι, ριγμένοι, προδομένοι.

Είμαστε όλοι, μόνιμα, υπαρξιακά, αθεράπευτα, αδιόριστοι. Να από που ξεκινάει η αξίωση του κάθε Έλληνα υπηκόου. Να γιατί δεν μας φαίνεται περίεργη η έκφραση «αδιόριστοι καθηγητές».

Και δεν μιλάω για τους αναπληρωτές (αυτοί είναι οι μόνοι που έχουν δίκιο). Μιλάω για όλους τους άλλους, που ζώντας σε έθνος ανάδελφον, αδιόριστον (και αόριστον) μεταβάλλουν αδιαμαρτύρητα την επιθυμία τους σε αξίωση.

Nikos Dimou
    http://doncat.blogspot.com/
    Έμαθα Να Αγαπώ Τον Εαυτό Μου,Να Τον Σέβομαι,Και Να Τον Καρφώνω Σε Οποιο Ντουβάρι θέλω....

------------------------------------------------------

Φοβερό κείμενο- έχει μπει στην ψυχολογία του Έλληνα.!!!!
    Και όταν διοριστεί πχ ένας καθηγητής, παλι την ιδια ψυχολογία έχει - ότι του χρωστάνε παλι. Οτι είναι αδικημενος, ότι, ότι , ότι,.......

Ιδίως οι καθηγητές που είναι ομάδα υψηλής πίεσης...-καθε χρόνο απεργεία.

Αλλά θελω ναπεργησουν μια χρονια οι αγροτες να δουμε τι θα γινει.

Και οι αστυνομικοι όλοι.

Και οι οδηγοί πάσης φύσεως.

Και τα γιατρούδια ολα...

Και ιδίως αυτα τα παλικαρια που μαζεύουν κορμια από τους δρόμους και από τα σπίτια με τα ασθενοφόρα..........

Δεν μπορω να δεχθώ ότι πχ ένα επάγγελμα είναι λειτούργημα και ένα άλλο οχι. Οχι δεν το δεχομαι.

Καθηγητές μη βαρατε.....
    sotomoto

old school gixxer Το avatar του/της alex14
    Να προσθεσω επισης οτι πριν γινουν "αδιοριστοι καθηγητες" ηξεραν και τι μισθοι παιζουν. Μετα τον διορισμο κανουν λογο για μισθους πεινας κτλ.

Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Νικος Δημου ετσι;
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Ρακό - μέλος Το avatar του/της villy
    Καταθέτω κι εγώ την άποψή μου εδώ ως "αδιόριστος" Χημικός, η οποία συνοψίζεται και στα παρακάτω...

Εγώ αυτό που δεν κατάλαβα ποτέ είναι ο τίτλος:

Αδιοριστος Ταδε (Μαθηματικός, Φυσικός, Χημικός, φιλόλογος κλπ.)

Αυτόν τον τίτλο πως τον πήραν; Είναι τιμητικός; Δηλώνει κάτι; Τους προσδίδει αξία; Τους μείώνει; Τον κέρδισαν; Τον κατέκτησαν;

Είναι απλά μία φυσική κατάσταση που βρίσκονται ΟΛΟΙ οι φοιτητές οι οποίοι μόλις πάρουν πτυχίο μπορούν να διοριστούν σε σχολεία, Μέσω εξετάσεων ΑΣΕΠ.

Και ο Μαθηματικός που δουλεύει σε φροντηστήριο, Αδιόριστος Μαθηματικός είναι...

Και ο Φυσικός που δουλεύει στην INTRACOM, Αδιόριστος Φυσικός είναι...

Και ο Χημικός που δουλεύει σε εργοστάσιο φαρμάκων, καλλυντικών κλπ, Αδιόριστος Χημικός είναι...

ε, και τι μ'αυτό;

Μάλλον αυτό τον "τίτλο" τον προσετερίζονται αυτοί που θεωρούν ως δουλεία μόνο τον διορισμό σχολείο, απότυχάνουν στον ΑΣΕΠ και μετά κλαίγονται στους άλλους...

No offence...

Παίζουμε?

Θέλω...
    Θέλω κι άλλες...
    Θέλω κι άλλες διακοπές...
    Θέλω κι άλλες διακοπές στη Κρήτη............
    Θέλω κι άλλες διακοπές στη Κρήτη το καλοκαίριιιιιιιιιιιι......

Παλαιό μέλος
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ,

Ο ΚΑΘΕ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

ΕΓΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΣΤΟ ΑΡΑΛΙΚΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

ΤΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ !!!

ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ, ΠΟΥ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΒΕΣ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ !!!
    ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ Ή ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΙ.
    ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ, ΜΙΣΘΟΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΖΗΤΩ, ΑΡΓΙΕΣ ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΚΥΜΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ-ΤΣΙΦΛΙΚΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟ ΑΝΕΡΓΟ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ.
    ΠΡΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΕ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ (''ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΣΟΥ'').

ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ.

ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ Η ΑΥΞΗΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΤΑ 500 ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΣΤΟΥΣ ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ.
    ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΕΓΩ ΧΑΝΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ. ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΜΑΣ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ.
    ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΔΕΝ ΘΕΛΩ.
    ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑ.
    ΟΛΟΙ ΕΚ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΜΙΛΑΝΕ.
    ΚΑΙ ΑΜΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΜΕΤΑ ΘΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ.
    ΕΝΩ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΣΗΚΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.
    ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
    ΑΛΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΑΦΗΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΜΟΡΦΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΣΤΟΝ ΑΓΡΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΦΩΤΗΣΕ ΩΣ ΩΦΕΙΛΕ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΩ.
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ. ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΠΟΥ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΙ ΑΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΛΙΣΤΑΛΑΚΤΑ.

ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ.
    ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΗ, ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ, ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΟΠΩΣ Η ΦΙΛΙΑ, Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ.
    ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΝΤΩΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ, ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ.
    ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 3-5 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΣΟΥΝ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ.

Ξ Ε Χ Α Σ Α Τ Ε ΟΤΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΝΗΠΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ.
    ΚΟΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟΣ, ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΑΣΑΜΕ.

ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΟΥΝ ΟΣΟ ΠΙΟ ΟΜΑΛΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΓΕΙΑΣ ΖΩΗΣ.

Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΙΑ. ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΕΣ. Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΗ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΩ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    Ο ΕΝΤΟΣ ΟΛΙΓΟΥ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.
    οταν λουζομαι ιδρωνω

Παλαιό μέλος
    Ποτέ μου δε συμπάθησα τον άνθρωπο αυτό... τουλάχιστο σε θέματα τεχνολογίας όταν έγραφε στο ram ήταν τρέχα-γύρευε.

Αυτά που γράφει στο άρθρο εδώ, έχουν το ίδιο "feel"... σχόλια σκόρπια για ένα ζήτημα περίπλοκο χωρίς κεντρικό άξονα σκέψης ούτε σαφή κατάληξη. Σα συνταγή που απέτυχε και δε θυμάσαι τη γεύση της. Καλύτερα αυτό που ξέθαψε να το είχε αφήσει θαμμένο.

Μπορεί, πάλι, να είμαι και βραδύς και να μη 'πιάνω' τα βαθυστόχαστα που γράφει...

Γ
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Για τον Νικο Δημου θα συμφωνησω με τον φιλαληθη αλλα μου ειναι αδιαφορο το ποιος το εγραψε.
    Το κειμενο αναφερεται σε κατι απλο και κατανοητο ,τωρα αν δεν το πηγαινει βαθυτερα δεν τρεχει και τιποτα.
    Συμφωνω με το κειμενακι.
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Δηλαδή αυτοί οι "Αδιόριστοι Καθηγητές", έδοσαν ΑΣΕΠ ή προσελήφθησαν με κάποιον τρόπο και δεν τους τοποθέτησαν? Ή μήπως δεν βγάλαν θέσεις για για να δόσουν ΑΣΕΠ και να μπούν στο δημόσιο, ενώ τους το είχαν υποσχεθεί?

Αλλιώς δεν έχει νόημα το κείμενο του Δήμου.

Αν όμως έτσι από το πουθενά απαιτούν, τότε το κείμενο λέει πολλές αλήθειες για κάποια άθλια πράγματα στην ελληνική κοινωνία.
    Ευχαριστώ τους Ιάπωνες για τα γαμηστερά εν σειρά τετρακύλινδρα που απλόχερα προσέφεραν στον πτωχό και ταπεινό τούτο πλανήτη.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της GeorgeFZR
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
    Νικος Δημου ετσι;

Έμαθα Να Αγαπώ Τον Εαυτό Μου,Να Τον Σέβομαι,Και Να Τον Καρφώνω Σε Οποιο Ντουβάρι θέλω....

------------------------------------------------------

μοναχικός καβαλλάρης Το avatar του/της kostisthegreek
    Καρέκλα στο δημόσιο...συνδικαλισμός εκ του ασφαλούς...κι άλλος ένας μησθός απ΄έξω για να συνδικαλίζονται ακόμα πιο σίγουρα...
    Πήρα τη strada κι έρχομαι...

Παρόμοια θέματα

1. ΕΙΜΕΘΑ ΕΘΝΟΣ ΑΝΑΔΕΛΦΟΝ ; χμ.. Μάλλον όχι!
    από takis-kk στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 22/02/2012, 13:01
  2. Μύθος το "Εβραϊκό Σιωνιστικό έθνος":
    από Gandalf dr685sm στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 30/10/2008, 12:34
  3. ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ - ποιο Έθνος;
    από VanDiemen στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 106
    Τελευταίο μήνυμα: 10/11/2006, 16:15

Κανόνες δημοσιεύσεων