Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 20

Θέμα: ΛΑΔΙ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DimChios

Question ΛΑΔΙ...

Η στεναχώρια μου είναι αρκετά μεγάλη!
    Δέν μου έχει ξανατύχει και γι αυτό δεν ξέρω τί παίζει!

Λοιπόν, παντα τσεκάρω τα λάδια και έτυχε μερικές φορές να συμπληρώσω στις 2500-3000 χλμ 200-300ml λάδι...
    Καλά μέχρι εδώ...άλλωστε είχα ακούσει πώς "τσιμπάει" λίγο το Africa όταν το πηγαίνεις "τάπα"!
    Τις τελευταίες μέρες έτυχε να μου επισημάνουν 1-2 άτομα πώς μυρίζει περίεργα η εξάτμισή μου και μάλλον "τσιμπάει" λάδι!

Μου έβαλαν την ιδέα και τα μέτρησα...ήταν ΟΚ!
    Την προηγούμενη εβδομάδα, μία μέρα αφού τα μέτρησα και ήταν έλάχιστα κάτω από την πάνω γραμμή του δείχτη,έκανα γύρω στα 800χλμ δικάβαλος, φορτωμένος αρκετά, σβέλτα και τα τελευταία 200+ χλμ ήταν από 100-160 στο κοντέρ...
    Γύρισα λοιπόν, έκανα και καμμιά 150αριά εντός Αθηνών και σήμερα το απόγευμα είπα να τα ελέγξω!

Ο δείκτης δεν έδειχνε ΤΙΠΟΤΑ!!!

Συμπλήρωσα λοιπόν 800ml!!!

Σύνολο χιλιομέτρων από όταν τα άλλαξα...2150χλμ...

Τί γίνεται ρε γμτ? Να ανυσηχώ?

Η μοτό έχει 76000χλμ, τα service της κανονικά κτλ!

Η χρήση της βέβαια δέν είναι και η πιό "κυριλάτη" που θα μπορούσε να κάνει κάποιος!

Για πείτε ρε παιδιά γιατί...

EDIT: Να συμπληρώσω και κάτι...μπάς κι έχει να κάνει με το λάδι που βάζω? Valvoline DuraBlend...
    Δεν μου έχει κάνει "νερά" το σασμάν π.χ ή κάτι άλλο, ειδικά από όταν άλλαξα δίσκους-καμπάνα το μηχανάκι είναι "αφρός"!!!

adventure sport.... Το avatar του/της TWINGEORGE
    φιλε δημητρη καπου ειχα διαβασει και πιο συγκεκριμενα απο τον tifoefs οτι το ειχε παθει το ιδιο κατεβενοντας απο εξωτερικο και καπου πατρα πια συμπληρωσε αρκετα λαδια στην α/τ του. και το συμπερασμα που εβγαλα τοτε ειναι οτι αν την πας αρκετα χιλιομετρα και τσιτα και χωρις στασεις λογο οτι ανοιγουνε τα μεταλλα(κυλινδρα) φυσικα καιει λαδακια.

παντος μην τρελενεσε γιατι εγω πιστευω οτι το επαθες επειδη το πηγες πολλα και τσιτα χιλιομετρα κατα τα λεγομενα σου και γι'αυτο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από TWINGEORGE
    φιλε δημητρη καπου ειχα διαβασει και πιο συγκεκριμενα απο τον tifoefs οτι το ειχε παθει το ιδιο κατεβενοντας απο εξωτερικο και καπου πατρα πια συμπληρωσε αρκετα λαδια στην α/τ του. και το συμπερασμα που εβγαλα τοτε ειναι οτι αν την πας αρκετα χιλιομετρα και τσιτα και χωρις στασεις λογο οτι ανοιγουνε τα μεταλλα(κυλινδρα) φυσικα καιει λαδακια.

παντος μην τρελενεσε γιατι εγω πιστευω οτι το επαθες επειδη το πηγες πολλα και τσιτα χιλιομετρα κατα τα λεγομενα σου και γι'αυτο.

Γιώργο, μακάρι να είναι έτσι! Θα μπεί και ο tifoefs κάποια στιγμή και θα απαντήσει!
    Το πρόβλημά μου δεν είναι να έχω μαζί μου σε ένα τέτοιο ταξίδι 1lt λάδι, αλλά άν όντως υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να το ψάξω!
    Επίσης,οι παρατηρήσεις των φίλων ήταν ενώ ακολουθούσαν πίσω μου οδηγώντας "σβέλτα"!

Thanks mate!

adventure sport.... Το avatar του/της TWINGEORGE
    μπες στο africatwin.gr πηγενε στο (φτιαχτο μονος σου) και μπες εκει που λεει (ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΥΤΙ ΦΙΛΤΡΟΥ ΑΕΡΑ) στη σελιδα 3 γραφει κατι για τα λαδια της α/τ ο tifoefs.

To africa δεν καιει λαδι αν το πηγαινεις μεχρι 6.000 στροφες 120-130 χλμ.
    Φιλος εχει 1 με 370000!!! δεν το πειραξει ουτε για αλλαγη δισκων!!! Αν παει μεχρι 120 χλμ ταχ. κοντινες διαδρομες λουτρακι-χαλκιδα κτλ δεν χρειαζεται συμπληρωμα.
    Το δικο μου εχει 60000 χλμ και πηγα γυρισα ασπροβαλτα(1200χλμ) με 130 (και μερικες φορες το ανοιγα για λιγο 150-160 να καμια προσπεραση για 2-3 χιλ τη φορα)και δεν εκαψε γραμμαριο. Αν το αγορασες μεταχειρ. ο προηγουμενος πρεπει να το τρεχε........

Αρχικά δημιουργήθηκε από africanos31
    Φιλος εχει 1 με 370000!!! δεν το πειραξει ουτε για αλλαγη δισκων!!! Αν παει μεχρι 120 χλμ ταχ. κοντινες διαδρομες λουτρακι-χαλκιδα κτλ δεν χρειαζεται συμπληρωμα.
    Το δικο μου εχει 60000 χλμ και πηγα γυρισα ασπροβαλτα(1200χλμ) με 130 (και μερικες φορες το ανοιγα για λιγο 150-160 να καμια προσπεραση για 2-3 χιλ τη φορα)και δεν εκαψε γραμμαριο. Αν το αγορασες μεταχειρ. ο προηγουμενος πρεπει να το τρεχε........

Μεταχειρισμένο το αγόρασα, από φίλο όμως που ξέρω πώς οδηγεί!
    Δεν έχει σημασία όμως αυτό! ΕΓΩ το τρέχω το μηχανάκι και όπως τα λές τα πράγματα καλώς καίει, σωστά?
    Δεν είμαι καλώς ή κακώς από αυτούς που πηγαίνουν χαλαρά άν και η οδήγησή μου είναι όχι τόσο στις τελικές (άντε πλέον με τα χωμάτινα λάστιχα να πάω μέχρι 120-130) αλλά στις επιταχύνσεις και τα "κατεβάσματα"- "γεμίσματα"- εντουροβόλτες...
    Θέλω λοιπόν να καταλήξω στο εξής: Να ανυσηχώ ή είναι φυσιολογικό? Να κοιτάξω κάτι, να επισκευάσω κάτι ή απλώς να έχω το νού μου και να συμπληρώνω?

Να καταργηθει η οπισθεν ! Το avatar του/της tifoefs
    Ελα ρε συ κοιτα να δεις τι γινεται οσο αφορα τα λαδια !

Εγω στην ΑΤ βαζω λογω κρυου εδω στην Ολλανδια 10-40 συνθετικα.
    Η φαση ειναι οτι οταν κανω διαδρομη Ολλανδια-Ελλαδα και τ' αναπαλιν σε φασεις που για αρκετα χλμ ειμαι γυρω στα 180 (επειδη εχω αλλαξει γραναζια και δε βγαζει πια 190) εξατμιζει τα λαδια πιο γρηγορα και χρειαζεται να προσθεσω 700 ml εως 800 ml.

Στην Ελλαδα τις βαζω 20-50 λαδια που ειναι πιο παχια λογω ζεστης απο τη μια αλλα και επειδη η ΑΤ μου ειναι παληα απο τη μια και απο την αλλη την ξεσκιζω στους αυτοκινητοδρομους.
    Με το πιο παχυ λαδι χρειαζεται λιγοτερο συμπληρωμα.

Εσυ που στα 2150 χλμ εβαλες 800 ml ειναι οκ αν ειχες 10-40 λαδια συνθετικα δεν υπαρχει προβλημα ουτε λογος ν' ανησυχεις αν κανεις συχνους ελεγχους στα λαδια σου.

Αν ομως αρχισει και σου καιει πολυ γρηγορα τοτε μαλλον καλο ειναι να την πας για ενα ρυθμισμα βαλβιδων σωστο και αν εχεις ακομα το ιδι προβλημα πας για αλλαγη ελατηρια εμβολων που σε αυτη τη περιπτωση καλο ειναι να δεις τι θα σε κοστισει ολο το μανικι γιατι αν σε παει κανα 2χιλιαρο καλυτερα ειναι να αλλαξεις κινητηρα οπως εκανε ο crs-k !!

Να καταργηθει η οπισθεν ! Το avatar του/της tifoefs
    Αρχικά δημιουργήθηκε από africanos31
    Για να σε διορθωσω 120 χλμ βγαζει το ΑΤ στις 5000-5300 στροφες.

Αν του φιλου σου θελει 1000 ακομα ας παει να το σενιαρει γιατι σερνεται χειροτερα κι απο BMW !!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
    Ελα ρε συ κοιτα να δεις τι γινεται οσο αφορα τα λαδια !

Εγω στην ΑΤ βαζω λογω κρυου εδω στην Ολλανδια 10-40 συνθετικα.
    Η φαση ειναι οτι οταν κανω διαδρομη Ολλανδια-Ελλαδα και τ' αναπαλιν σε φασεις που για αρκετα χλμ ειμαι γυρω στα 180 (επειδη εχω αλλαξει γραναζια και δε βγαζει πια 190) εξατμιζει τα λαδια πιο γρηγορα και χρειαζεται να προσθεσω 700 ml εως 800 ml.

Στην Ελλαδα τις βαζω 20-50 λαδια που ειναι πιο παχια λογω ζεστης απο τη μια αλλα και επειδη η ΑΤ μου ειναι παληα απο τη μια και απο την αλλη την ξεσκιζω στους αυτοκινητοδρομους.
    Με το πιο παχυ λαδι χρειαζεται λιγοτερο συμπληρωμα.

Εσυ που στα 2150 χλμ εβαλες 800 ml ειναι οκ αν ειχες 10-40 λαδια συνθετικα δεν υπαρχει προβλημα ουτε λογος ν' ανησυχεις αν κανεις συχνους ελεγχους στα λαδια σου.

Αν ομως αρχισει και σου καιει πολυ γρηγορα τοτε μαλλον καλο ειναι να την πας για ενα ρυθμισμα βαλβιδων σωστο και αν εχεις ακομα το ιδι προβλημα πας για αλλαγη ελατηρια εμβολων που σε αυτη τη περιπτωση καλο ειναι να δεις τι θα σε κοστισει ολο το μανικι γιατι αν σε παει κανα 2χιλιαρο καλυτερα ειναι να αλλαξεις κινητηρα οπως εκανε ο crs-k !!

Σε ευχαριστώ βρε Νίκο!
    Χτές σε μία συζήτηση με έναν παλιό αφρικάνο, μου είπε πάνω-κάτω τα ίδια! Αρχίζω να κουλάρω λοιπόν και απλώς θα έχω το νού μου!
    Αυτό με την αλλαγή ελατηρίων το είχα αναφέρει κάποια στιγμή στον μηχανικό μου και εκείνος μου είπε πως είναι πολλά τα λεφτά χωρίς όμως να μου πεί το ακριβές κοστολόγιο, απλώς μου είπε ότι δεν είναι τόσο σοβαρή η κατάσταση για να ανυσηχώ.Το σκηνικό όμως αυτό ήταν πρίν κανένα 6μηνο όπου το μέγιστο που είχα συμπληρώσει ήταν 300-400ml κάποια φορά!
    Θα το κοιτάξω όμως ξανά!
    Βαλβίδες δεν θυμάμαι πότε ρύθμισα τελευταία φορά... Α,πρίν 9000χλμ, οπότε στις 12000 θα τις ξανακάνω!

Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
    ....καλυτερα ειναι να αλλαξεις κινητηρα οπως εκανε ο crs-k !!
    Δηλαδή εσύ άλλη δουλειά δεν θα κάνεις από το να ψάχνεις για κινητήρες? Αχ, τί καλός που είσαι!

:rotflmao:

Δεν θα χρειαστεί φίλε, μην αγχώνεσαι!
    Να σαι καλά πάντως για την προσφορά σου!

Δεν προσεφέρθηκε να κάνει τίποτα, απλώς το παίζω τρέλος να τον έχω στο φιλότιμο ΜΠΑΣ και χρειαστεί!

ρε παιδια πόσο παει μια ΑΤ? δηλαδή πόσο θα δινατε την δικιά σας και πόσα θα δίνατε εσεις για να αγορασετε μία?

Αρχικά δημιουργήθηκε από tanouki2
    ρε παιδια πόσο παει μια ΑΤ? δηλαδή πόσο θα δινατε την δικιά σας και πόσα θα δίνατε εσεις για να αγορασετε μία?
    Εγώ την δικιά μου την δίνω 15000 ευρώ αλλά πάνω από 4000 ευρώ δεν δίνω και μάλιστα για κατάσταση σούπερ ευλαβικά συντηρημένη κλπ...
    Ειναι ωραία η θάλασσα γιατί κινείται πάντα...

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από tanouki2
    πόσο θα δινατε την δικιά σας και πόσα θα δίνατε εσεις για να αγορασετε μία?
    Αυτό δεν ονομάζεται "Διχασμός Προσωπικότητας" ???
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Αφροτζιξ Το avatar του/της afrotwin
    sto africa 8a vazete polis kalis piotitas ladia imisin8etika 20/50 ke den 8a exete kanena provlima

mia posotita pou lipi ka8e 5000 xiliometra ine entelos fisiologiko na simveni
    min piramatizeste me ta ladia ke min akoute ipodiksis sxetikon asxeton

ke i kampana pou alakse o filos itan mega la8os na to kani
    ke i kenouria 8a exi tin idia kataliksi meta apo liga xiliometra
    to mistiko ine na katevazis to relanti kato apo tis 1000rpm ke isixazi

sas exo ksana pi oti to africa den ine mixanaki gia doulia spiti ke kafeteria spiti

8eli pola xiliometra na zesta8i ke meta oloi i 8orivi eksafanizonte

i africa ine na tin vazis mprosta ke na pigenis 8esaloniki ke na girizis

an tin xrisimopioite diaforetika min paraponieste gia diafora pou tis simvenoun
    apla ma8ete ta kousouria tis
    Αφροτζιξ.kata tin nona druna

ΠΑΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΥΡΑ 13 Το avatar του/της XTMPAM

ΚΑΙΝΕ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ

ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑΚΙΑ ΣΑΣ?

ΑΦΡΟ ΕΣΥ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΠΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ?:rotflmao:
    http://www.new.facebook.com/group.php?gid=29204961236

Re: ΚΑΙΝΕ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ

Αρχικά δημιουργήθηκε από XTMPAM
    ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑΚΙΑ ΣΑΣ?

ΑΦΡΟ ΕΣΥ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΠΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ?:rotflmao: