τα περισσοτερα θεματα της "ΟΔΗΓΗΣΗΣ - Tips & Tricks" αναλωνονται ( και σωστα) σε τεχνικες βελτίωσης και επιδεξιότητας
τυχαινει να ειμαι ενας απλος καθημερινος μοτοσυκλετιστής που ουτε τρεχει σε αγώνες ουτε οδηγά στο όριο
τυχαινει να ειμαι προπονητης χιονοδρομιας όμως, και το πρώτο πράγμα που διδασκα στους μαθητές μου ήταν να τους μαθαίνω πως να πέφτουν στο χιόνι...και να σηκώνονται με ασφάλεια
Πιστέψτε με είναι ότι πιο σημαντικό Και πολύτιμο μαθαίνει ενας skier ή snowboarder για να σωσει τα γόνατα και τους ώμους του σε πτώση...αν έχετε δεί αγώνες γιγαντιάιας κατάβασης superG οπου οι ταχήτητες ενός αθλητή ξεπερνανε τα 120 σε 45 μοιρες κλιση.. σπανια υπαρχει τραυματισμός γιατί ο σκιερ εχει μαθει να πέφτει....
βεβαια και ο rossi στο τελευταιο πέσιμο έπεσε αλλα σαν ενας μπαλαρινος σηκωθηκε στην στιγμη΄!! φανταστέιτε ποσες φορες εχει πεσει για να μαθει να το κανει αυτό σχεδόν σαν ΤΕΧΝΗ ΑΡΤΙΣΤΑ!!!
ΈΔΩΣΕ ΜΑΘΗΜΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΤΩΣΗΣ ο γατος!!!
ΕΧΩ ΠΕΣΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΣΚΙ SNOWBOARD και ποτέ δεν ειχα τραυματισμό ή σπασιμο μόνο θλασουλες και τραμουληγματα...(ενοειται οτι ειχα τον στοιχειώδη προστατευτικο εξοπλισμο)
ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΣΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΜΗΧΑΝΗ αλλά θα ηθελα μερικα TIPS για το τι κανουμε όταν νιώθουμε ότι ερχεται το κακό - η αδρεναλινη ανεβάινει - και η πτώση ειναι αναπόφευκτη
βεβαια το σκηνικο καταλαβιανω οτι καθε φορά θα ειναι διαφορετικο και οι συνθηκες το ιδιο
αλλα μιλάμε για ενας αναβατη μοτοισυκλετας με κρανος - κοκαλλα - και μποτες σε κινηση σε ασφαλτο
οι δάσκαλοι θα μας πουν τιποτα για αυτο το θεμα " ΠΩΣ ΠΕΦΤΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ "???
1 χαλαρώνω ? απλώνομαι?
2 μαζευομαι κουβάρι? σφίγγομαι?
3 απομακρύνομαι ?- πηδάω από την μοτο -?
4 καρφόνομαι στο εμπόδιο?
4 γατζώνομαι πανω της και συνεχίζουμε μαζί την βόλτα μας? και οπου βγέι?
5 αν εχω συνεπιβάτη τι κανουμε ?
6 αν βλεπω ακουω τον χάρο να έρχεται από πίσω ?
τα σχολια σας και η εμπειρία σας νομίζω οτι θα βοηθησουν πολλούς
αν υπάρχει ήδη βιβιλιογραφια ή αρθρα σε περιοδικά θα ηταν χρησιμο να ποσταριστούν
ευχαριστώ