Ξέρω πως κάποιοι θα πουν πως εδώ είναι φόρουμ για μηχανές...και ξέρω πως κάποιοι θα βαρεθούν να διαβάσουν τα παρακάτω...όμως ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποια quotes του Coelho...είναι πολύ γοητευτικά και σοφά τα γραφόμενα του...και θέλω να περάσω και ένα μήνυμα σε κάποιους ανθρώπους...ξέρετε ποιοι είστε
![]()
είμαι σίγουρη πως και αυτοί που γελάτε ειρωνικά αυτή τη στιγμή θα βρείτε κάτι που θα σας αγγίξει μέσα σε αυτό το κείμενο...
Δεν είναι διόλου δύσκολο να ξαναφτιάξεις τη ζωή σου. Αρκεί μόνο να μας πλημμυρίζει η ίδια λαχτάρα και η ίδια δύναμη που είχαμε πριν και να τις χρησιμοποιήσουμε με σοφία και σύνεση.
Το πέμπτο βουνό.![]()
Έχω πάνω μου πολλές πληγές, αλλά και στιγμές που ποτέ δε θα είχαν υπάρξει αν δεν είχα τολμήσει να ξεπεράσω τα όρια.
Αρθρα - Δεν είμαι ευτυχισμένος.![]()
Όσοι υπόσχονται και δεν εκπληρώνουν τις υποσχέσεις τους καταπέφτουν σωματικά και ψυχικά. Το ίδιο παθαίνουν κι όσοι στηρίζονται στις υποσχέσεις που τους δίνουν.
O διάβολος και η δεσποινίδα Πριμ.
Σκοτώνουμε τα όνειρα μας και το πρώτο σύμπτωμα αυτού του γεγονότος είναι η έλλειψη χρόνου. Οι πιό πολυάσχολοι άνθρωποι είχαν πάντα χρόνο για όλα. Αυτοί που δεν έκαναν τίποτα ήταν πάντα κουρασμένοι, δεν αντιλαμβάνονταν πόσο λίγο απέδιδαν και παραπονούνταν διαρκώς πως η μέρα ήταν πολύ σύντομη. Στην πραγματικότητα, φοβούνταν να κάνουν τον Καλό Αγώνα.
Το ημερολόγιο ενός Μάγου
Θα υποφέρουμε, θα διασχίσουμε κακά περάσματα, αλλά αυτές ειναι μεταβατικές περίοδοι που δεν αφήνουν ίχνη. Κι αργότερα θα μπορούμε να κοιτάζουμε πίσω με περηφάνια και πίστη.
Στις όχθες του ποταμού Πιεδρα κάθισα κι έκλαψα![]()
Δεν ξέρω αν θ'αγαπήσω την έρημο, εκεί όμως είναι κρυμμένος ο θησαυρός μου.
Ο αλχημιστής:smilea:
Όταν παραιτούμαστε από τα όνειρα μας και βρίσκουμε τη γαλήνη, γνωρίζουμε μια σύντομη περίοδο ηρεμίας. Αλλά τα νεκρά όνειρα αρχίζουν να σαπίζουν μέσα μας και μολύνουν όλη μας την ατμόσφαιρα.
Το ημερολόγιο ενός Μάγου
Ποτέ μη σταματάς να αμφιβάλλεις. Όταν χαθούν οι αμφιβολίες, είναι γιατί σταμάτησες την πορεία σου.
Μπριντα
Δυστηχής αυτός που φοβάται να ριψοκινδυνεύσει. Γιατί αυτός ίσως δεν απογοητευτεί ποτέ, ίσως δε γνωρίσει ποτέ την πλάνη, δε θα υποφέρει σαν αυτούς που έχουν να κυνηγήσουν κάποιο όνειρο.
Στις όχθες του ποταμού Πιεδρα κάθισα κι έκλαψα
Αν αρχίσεις να υπόσχεσαι κάτι που δεν κατέχεις ακόμα, θα χάσεις την όρεξη να το αποκτήσεις.
Ο αλχημιστής
Να μην ντρέπεσαι ποτέ - δέξου αυτό που σου προσφέρει η ζωή και προσπάθησε να πίνεις από τα κύπελλα που έχεις μπροστά σου. Πρέπει να πιεις απ όλα τα κρασιά - από κάποια, μονάχα μια γουλιά, από άλλα, όλο το μπουκάλι.
Μπριντα
Ο πόνος γεννιέται όταν περιμένουμε να μας αγαπούν οι άλλοι όπως εμέις φανταζόμαστε και όχι όπως πρέπει να εκφράζεται η αγάπη - ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς, καθοδηγώντας μας με τη δυναμή της, εμποδίζοντάς μας να σταματήσουμε.
Ζαχιρ
Θέλω να νιώσω τη βροχή στο πρόσωπο μου, να χαμογελάσω στους άντρες που μ'ενδιαφέρουν, να δεχτώ όλες τις προσκλήσεις τους για καφέ. Θέλω να φιλήσω τη μητέρα μου, να κλάψω στην αγκαλιά της - χωρίς να ντρέπομαι να δείξω τα συναισθήματά μου, που πάντα υπήρχαν κι εγώ τα έκρυβα.
Η Βερόνικα αποφασίζει να πεθάνει.![]()
Δεν μετανιώνω για τις στιγμές που υπέφερα, φέρω τις ουλές μου σαν μετάλλια, ξέρω ότι το τίμημα της ελευθερίας είναι τόσο υψηλό όσο και το τίμημα της σκλαβιάς. Η μόνη διαφορά είναι ότι το πρώτο πληρώνεται ευχάριστα και με χαμόγελο, ακόμα κι αν το χαμόγελο σπιλώνουν δάκρυα.
Ζαχιρ
αυτά![]()
αγαπήστε, κλάψτε, γελάστε...ζήστε τέλος πάντων...
η ζωή είναι πολύ μικρή για να κολλάμε σε μικρές και ασήμαντες λεπτομέρειες...
![]()
Edit: Feel free να προσθέστε αποφθέγματα που σας εκφράζουν και πιστεύετε πως περνάνε κάποιο μήνυμα που θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας...![]()