Καλησπέρα παιδιά...
Λοιπόν,
1: Είμαι 19 χρονών, νέος στο forum και τελείως άσχετος από μηχανές (δε μπορείτε να φανταστείτε πόσο...)
2: Ψάχνω να αγοράσω ένα μηχανάκι (μεταχειρισμένο λόγω τιμής) να με "πηγαίνει" λίγο, όχι ταξίδια ή τπτ τέτοιο, απλά μέσα στην πόλη να κινούμαι με άνεση και να μη ζορίζεται και παααρα πολύ με έναν 2ο αναβάτη
3: Επειδή οι γονείς ούτε να ακούσουν για μηχανή (πάρε το αμάξι βρε παιδί μου κτλ.), προσπαθώ να μαζέψω τα χρήματα μόνος μου, με μικροδουλειές (πχ διανομή διαφημιστικών).Δύσκολα...
4: Δίπλωμα δεν έχω και εδω τα διπλώματα είναι λίγο τσουχτερά σε σχέση με την επαρχία...
5: Τη μηχανή θέλω να την κρατήσω καμιά 2ετία, μέχρι να μπω στα 21, να έχω και μια Α experience, ώστε να πάρω κάτι πιο μεγάλο.Λέω για ss.Παπιά δε με ενδιαφέρουν σε αυτή την περίπτωση καθόλου...Έτσι λοιπόν ψάχνοντας από εδώ και από εκεί, κατέληξα σε 2 μηχανάκια:
Αprilia RS 50, 20.000km, 2004 ... και ... Cagiva Mito 125, 45.000, 1997, 7 τάχυτο
Ξέρω ότι το Mito είναι πολύ πιο γρήγορο, θα μάθω πιο πολλά και για το επόμενο "εργαλείο" που θα είναι κάποιο πιο μεγάλο ss, αλλά το RS με διευκολύνει στην πόλη, είναι πολύ πιο καινούργιο (αν και έχει φάει πολύ "σκίσιμο" από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του), έχει λιγότερα χιλιόμετρα και γενικά είναι σε καλύτερη κατάσταση.Τo Mito είχε κλαπεί για ένα χρονικό διάστημα και ο ιδιοκτήτης κάποια στιγμή το βρήκε...Έχει αρκετά προβλήματα, αλλά όχι τπτ σοβαρό πλαστικά,τζαμάκια κτλ.
Από την άλλη το RS έχει φάει ένα "καλό" πέσιμο από τη μια πλευρά, με αποτέλεσμα να σπάσουν/ραγίσουν κάποια πλαστικά και (κλασικά) η άκρη του πίσω φρένου.Το μηχανάκι το πήραν 1-2 άτομα για βόλτα και μου είπαν οτι ακούγεται καλά και δε φαίνεται να έχει κάποιο μηχανικό πρόβλημα.Το ίδιο μου είπε και ο ιδιοκτήτης του(νταξ, αυτός να πουλήσει θέλει βέβαια).
Η τιμή του RS είναι 600Ε και του Μito 400E.
Εγώ καταλήγω μάλλον στο Rs, γιατί μου λένε ότι η Cagiva έχει ακριβά ανταλλακτικά (είναι και 7τάχυτο), αργεί πολύ να τα φέρει και επειδή το μοντέλο είναι πιο παλιό και πιο γκαζιάρικο θα έχω πολλά τρεχάματα σε service και δεν αξίζει για ένα μηχανάκι που θα κρατήσω max 2-3 χρόνια.
Από την άλλη η Aprilia έχει πιο φτηνά ανταλλακτικά και το μοντέλο είναι σχεδόν καινούργιο.
Δεν έχω και δίπλωμα, οπότε αν πάρω το Cagiva, πρέπει να περιμένω μέχρι το Μάρτιο (το συντομότερο) μέχρι να βγει το δίπλωμα και αυτό αν βρω τα λεφτά για να το βγάλω, ενώ με το RS απλά πάω τροχαία και βγάζω για 50ρακι που είναι και πιο φτηνό και το βγάζουν και πιο γρήγορα !
Ποιά η γνώμη σας ? Sorry για την μεγάλη έκταση !![]()