Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 65

Θέμα: Ακόμα ψάχνεις το νόημα της ζωής; Διάβασε το μάνιουαλ...

Ακόμα ψάχνεις το νόημα της ζωής; Διάβασε το μάνιουαλ...

Υπάρχουν μερικά βιβλία που άν τα είχες διαβάσει εγκαίρως μπορεί όλη σου η ζωή να ήταν αλλιώς -προς το καλύτερο, έ; Το παρακάτω απευθύνεται σε όλους, ακόμα και σε κάποιους από μας "καταραμένους", έστω και αργά διαβάστε αυτό το βιβλίο -δώστε το και στους γονέις σας, αλλά και στα παιδιά σας.

Δε κάνω πλάκα, είναι όντως το μάνιουαλ -ακόμα και αν σου φανεί απλό ή/και ανόητο...
    Όταν όλα πανε στραβά και νομίζεις ότι έχεις φτάσει το πάτο, πριν κάνεις καμμιά χοντράδα... διάβασε το μάνιουαλ.

Στη χειρότερη, θα αισθανθείς καλύτερα.

Δαλάι Λάμα
    και
    Howard C. Cutler, M.D.

Η Τέχνη της Ευτυχίας
    Ένας φωτεινός οδηγός ζωής.

"Είτε πιστεύουμε στη θρησκεία είτε όχι, άσχετα από το ποιό θρησκευτικό δόγμα ασπαζόμαστε, ο βαθύτερος σκοπός της ζωής μας είναι η ευτυχία. Κάθε μας πράξη αποσκοπεί στην κατάκτηση της ευτυχίας."
    Δαλάι Λάμα

Στο υπέροχο αυτό βιβλίο, ο μεγάλος θρησκευτικός ηγέτης του Βουδισμού συνεργάζεται για πρώτη φορά μ' ένα δυτικό ψυχοθεραπευτή, προκειμένου να μοιραστεί μαζί μας τα μυστικά που τον οδήγησαν στην εσωτερική γαλήνη και την κατάκτηση της ευτυχίας.
    Με την παράθεση συγκεκριμένων μορφών διαλογισμού και μικρών καθημερινών περιστατικών, συνταιριάζοντας άριστα τη Βουδιστική Παράδοση με τη μοντέρνα δυτική Ψυχολογία, ο Δαλάι Λάμα μας δείχνει πως να νικήσουμε οριστικά την κατάθλιψη, τη μελαγχολία, το άγχος, το θυμό, τη ζήλεια και γενικά κάθε ψυχική δυσαρμονία.
    Αναφέρεται διεξοδικά στις ανθρώπινες σχέσεις, την υγεία, την οικογένεια και την εργασία, δείχνοντας μας πως να περνάμε αλώβητοι από τα εμπόδια και τις δοκιμασίες της ζωής, διατηρώντας πάντα την εσωτερική μας ειρήνη...

Η Αγιότητα του, Τένζιν Γκιάτσο, 14ος Δαλάι Λάμα, είναι ο πνευματικός και πολιτικός ηγέτης του Θιβετιανικού Λαού. Ζει εξόριστος στη Νταραμσάλα των Ινδιών από το 1959, όταν πραγματοποιήθηκε η κινεζική εισβολή στο Θιβέτ. Οι συνεχείς αγώνες του για την παγκόσμια ειρήνη και την κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τον κατέστησαν μια διεθνώς αναγνωρισμένη προσωπικότητα. Έχει δεχθεί αναρίθμητα βραβεία και επαίνους για τη δράση του, μεταξύ των οποίων και το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Ο Howard C. Cutler, M.D., σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα. Ειδικεύθηκε μεταπτυχιακά στην Ψυχιατρική και είναι μέλος του American Board of Psychiatry and Neurology. Γνώρισε το Δαλάι Λάμα το 1982, όταν επισκέφθηκε την Ινδία στα πλαίσια έρευνάς του για τη θιβετιανική ιατρική. Από τότε πέρασε πολλά χρόνια μαζί με το θιβετιανό ηγέτη, ανταλάσσοντας απόψεις και συζητώντας, ακριβώς πάνω στα θέματα του παρόντος βιβλίου.

Ωχώχ...τα πλευρά μου Το avatar του/της bonepeeler
    Είναι τόσο καλό;Μου το έδωσε ένας φίλος αλλά δεν έχω χρόνο να το διαβάσω αυτή την περίοδο γιατι διαβάζω ''O Αγών Μου'' - Αδόλφος Χίτλερ.(Έχω άλλες 800 σελίδες να διαβάσω. )
    Όλες οι μνήμες είναι ίχνη δακρύων.

Jurobei Chikanatsu

Το "μάνιουαλ" διαβάζεται σε μια μέρα (άν σου περισσεύει μία)...

Σχετικά με το δίαβασμα, αν διαβάζεις αργά και θες να "σπιντάρεις" λιγάκι, για αρχή δες εδώ για γρήγορο διάβασμα (αγγλικά), ή εδώ (στα ελληνικά).

Όσο για τον "αγώνα" του, δύο λέξεις... πίτσες μπλέ.
    :rotflmao:

Διαβάστε και το manual του κατασκευαστή = " Αγία Γραφή".Επειδή την έχουμε δίπλα μας ας μην την υποτιμάμε!
    " Θέλεις ξανά ν' αποτελειώσεις μοναχός
    Ενα ταξίδι που ποτέ δεν τελειώνει"

Για ταξιδευτές: www.cars4rent.gr/

Re: Re: Ακόμα ψάχνεις το νόημα της ζωής; Διάβασε το μάνιουαλ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από athandim
    Μήπως φίλε μου ξέρεις εκδοτικό οίκο;
    ΕΣΟΠΤΡΟΝ
    ""---Fz6 Fazer S2--""

Εγειρεσθε αγωμεν εντευθεν Το avatar του/της soundstorm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gregorgeous89
    Διαβάστε και το manual του κατασκευαστή = " Αγία Γραφή".Επειδή την έχουμε δίπλα μας ας μην την υποτιμάμε!
    +10000
    www.tsakosart.gr
    Νοιωθω καλα που ειμαι απο τη χωρα σου Σωκρατη και ας εχω τσιμπλα στο ενα ματι.

Εγειρεσθε αγωμεν εντευθεν Το avatar του/της soundstorm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από bonepeeler
    Είναι τόσο καλό;Μου το έδωσε ένας φίλος αλλά δεν έχω χρόνο να το διαβάσω αυτή την περίοδο γιατι διαβάζω ''O Αγών Μου'' - Αδόλφος Χίτλερ.(Έχω άλλες 800 σελίδες να διαβάσω. )
    αυτες τις 800 σελιδες που σου μενουν να τις διαβασεις αποσπασματικα.Διαφορετικα δεν θα καταλαβεις τιποτα.Μεγαλο συγραφικο ταλεντο αυτος ο αδολφος.....
    Σε ενα πραγμα μονο πιστευα οτι ειχε δικιο,καπου λεει:σε εναν πολεμο δικιο εχει παντα ο νικητης(και καλα επειδη οι αλλοι τον φοβουνται συμφωνουν παντα μαζι του)ε και εκει εξω επεσε!!!
    www.tsakosart.gr
    Νοιωθω καλα που ειμαι απο τη χωρα σου Σωκρατη και ας εχω τσιμπλα στο ενα ματι.

Παπούτσι απ΄τον τόπο σου κι ας είν΄και μπαλωμένο...

Αφήστε τα "εισαγώμενα" και πιάστε τον Επίκτητο.

Καί μιας και μιλάτε για manual, υπάρχει και το εγχειρίδιο είτε στον τόμο της 4ης Διατριβής είτε σε βιβλιαράκι τσέπης από κανένα "ψαγμένο" πάγκο βιβλίων.

Ασχετο μελος Το avatar του/της Druuna
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Uriah Heep
    Παπούτσι απ΄τον τόπο σου κι ας είν΄και μπαλωμένο...

Αφήστε τα "εισαγώμενα" και πιάστε τον Επίκτητο.

Καί μιας και μιλάτε για manual, υπάρχει και το εγχειρίδιο είτε στον τόμο της 4ης Διατριβής είτε σε βιβλιαράκι τσέπης από κανένα "ψαγμένο" πάγκο βιβλίων.

victi vincimus.....

Το δεντρο για να φτανει μεχρι τον ουρανο πρεπει να εχει ριζες στην κολαση........

Nietzsche

Αν δεν είχαν μουλαρώσει, τότε στον Υδασπη, οι στρατιώτες του Αλέκου το τοπίο θα είχε ξεκαθαρίσει άπαξ δια παντός.

Και ήσαν και σε εθνική αποστολή!.

Αρχικά δημιουργήθηκε από gregorgeous89

Παρόλο που δεν τραβάω κάνα ζόρι με την Αγία Γραφή (και με αυτούς που πιστεύουν στο Χριστιανισμό, σε αντίθεση με ορισμένους κάφρους παπάδες που για τη κονόμα πουλάνε τη μαμά τους φτηνά), οφέιλω να θυμίσω ότι σε αντίθεση με τα βιβλία πχ του Δαλάι Λάμα, υπάρχει ομιχλώδες τοπίο όσον αφορά τη συγγραφή της Αγίας Γραφής αλλά και τη λογοκρισία της ανά τους αιώνες -με πάντα σκοτεινούς σκοπούς. Δεν θα αναφερθώ σε αυτά που εγώ έχω διαβάσει για το θέμα, και στη τελική ίσως να μην αφορούν παρά μόνο αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν -και αυτοί θα βρούν άκρη.

Παραμένω ένας άθρησκος άνθρωπας, που τη πίστη τη λέω θέληση, και με συγκεκριμένες επίκτητες προσωπικές φιλοσοφικές θεωρήσεις (που δεν σας αφορούν), και επιμένω ότι αυτό είναι ένα πολύ καλό βιβλίο για όλους, που μπορεί να μας θυμίσει ότι καλό είναι να παραμείνουμε λίγο άνθρωποι... παρά να καταντήσουμε κανίβαλοι.

Δεν έχει τίποτα τραβηγμένες από τα αυτιά ασκήσεις yoga μέσα -έχει ελάχιστα αλλά βασικά πράγματα για τον διαλογισμό-, ούτε θα φρικάρεις και θα πάρεις τα βουνά (χωρίς μηχανή) άμα το διαβάσεις...

οφέιλω να θυμίσω ότι σε αντίθεση με τα βιβλία πχ του Δαλάι Λάμα, υπάρχει ομιχλώδες τοπίο όσον αφορά τη συγγραφή της Αγίας Γραφής
    Εάντο θεωρήσουμε απλά ένα ιστορικο - φυλοσοφικό βηβλίο είναι από τα ελάχηστα της αρχαιότητας όπου τα γραπτά εβρήματα είναι τόσο κοντά στην εποχή που οι αρχικοί συνγαφείς τα έγραψαν.
    Εάν το δούμε σαν Θεόπνευστο...ε εκεί μπένει στην μέση η προσοπική κοσμοθεορία και το "ψάξημο¨ του καθ'ενός
    " Θέλεις ξανά ν' αποτελειώσεις μοναχός
    Ενα ταξίδι που ποτέ δεν τελειώνει"

Για ταξιδευτές: www.cars4rent.gr/

Ακόμη κι αν θέλει κάποιος να πάρει στα σοβαρά τις "άγιες γραφές" υπάρχει ένα πρόβλημα.

Το 367 μ.χ. ο αρχιεπίσκοπος Αλεξανδρείας Αθανάσιος και κάμποσοι άλλοι ανέλαβαν να ξεχωρίσουν τα "θεόπνευστα" κείμενα από τα μή. Όσα -τελείως υποκειμενικά- χαρακτηρίστηκαν μή θεόπνευστα τα έφαγε η μαρμάγκα, όσα πήραν το χρήσμα είτε παρέμειναν αυτούσια (αν τους βόλευε) είτε "πειράχτηκαν" (αν δεν τους βόλευε).
    Παράδειγμα: δεν υπάρχει κείμενο πριν το 367 που να χαρακτηρίζει την μητέρα του Ιησού αειπαρθένο.

Ως εκ τούτου, κάποιος που ασχολείται με την αγία γραφή θα πρέπει να έχει κατά νου ότι το κείμενο που κρατάει στα χέρια του είναι "σκαλισμένο".

Με τους απωανατολιτες δεν εχω και μεγαλη σχεση.Υπαρχει και κατι που με ενοχλει.
    Ο Δαλαι λαμα ,πνευματικος ηγετης με γνωσεις ,πνευμα και λοιπα εχει κι ενα κουσουρι.Δε γαμει.
    Οι μοναχοι λαμα απεχουν απο τις ηδονες,τα παθη,τα μιση αλλα και απο τον ερωτα και οτι αλλο δινει στην ζωη ουσια,σωμα.
    Αν εχω καταλαβει καλα ποθουμενο ειναι η Νιρβανα,μια μορφη πνευματικου παραδεισου κι οχι η Σαμσαρα που ειναι η ζωη των παθων,η αλλιως η ζωη σκετο.Εν ολιγης λενε οχι στη ζωη

Τι ειναι προτιμοτερο,λενε, να ικανοποιησεις χιλιες επιθημιες η να υπερνικησεις μια;

Και εκει ρωτα ο αφελης(εγω).Γιατι πρεπει να διαλεξεις;Γιατι το ενα ανερει το αλλο;

Θεωρω αφελες οτι ο σκοπος του ανθρωπου ειναι η ευτηχια.Ευτηχια σε ενα τρισαθλιο κοσμο ειναι παλιανθρωπια.Σκοπος του ανθρωπου ειναι να ζει, αλλα ενεργα.Μακαρι αυτο να βγαζει κι ευτηχισμενες στιγμες.

Οσο για μανιουαλ....πληθος.

1.Ομηρου Οδησσεια.Σκεφτηκε κανεις οτι το κειμενο ειναι συμβολικο;
    Πολυφημος εναντιον Κανενα
    Κιρκη-γουρουνια
    Οι λοτοφαγοι
    Η Σκυλα και η Χαριβδη
    Οι σειρηνες.

2.Ο καβαφης

Τους λαιστρηγγονες και τους Κυκλωπες μη φοβηθεις τετοιους δε θα βρεις,αν η ψυχη σου δεν τους στησει εμπρος σου

Η Ιθακη σου εδωσε το ωραιο ταξιδι

Χρεος σου ειναι να ενδιδεις (απο το συνταγμα της ηδονης)

3.Ανθρωπος χωρις Ιδιοτητες.Ρ Μουζιλ (απιστευτο, 19 χρονια να το γραψει,10 χρονια να το διαβασω)

και ποσα αλλα.

Αλλα ολα αυτα τα λαμπρα και τα ωραια δε μας σωνουν.Εμεις πρεπει να ζησουμε κι ερχονται στιγμες πολλες που ολες οι γνωσεις του κοσμου φαινονται λιγες.Και τοτε το μονο που μας σωζει ειναι η εμμονη μας στο μυστηριο αυτο που λεγεται Ζωη.

that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Το μυστικό τής ζωής
    από vangelis 64 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 08/06/2008, 13:13
  2. Το νόημα της ζωής
    από island στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ