- Πριν ξεκινήσω, και επειδή είμαι newbie, σας προλαβαίνω : ΝΑΙ έκανα search και βρήκα ελάχιστα πράγματα-
Όπως φαίνεται και από τον τίτλο, και μετά από 2 (σχεδόν) χρόνια υπομονής, αποφάσισα να πάρω επιτέλους μηχανή. Είμαι κάτοχος διπλώματος μόλις ενός έτους (αποφάσισα να γίνω ένας από αυτούς τους τρελούς που οδηγάνε 2τροχα στα 28 μου, αφού το Starlet Turbo μου έγινε παλιοσίδερα μετά από χοντρή στούκα με ένα Audi).
Τα δεδομένα που είχα στο μυαλό μου ήταν τα εξής :
α) Θέλω ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ μοτοσυκλέτα και όχι μεταχειρισμένη
β) Τον παράγοντα "Είναι η πρώτη σου μηχανή άρα θα πρέπει να είναι μέχρι 600cc" τον γράφω κανονικά.
γ) Θέλω μια μηχανή να τα κάνει όλα. Βόλτα τα ΣΚ, καθημερινά Αθήνα, και μόλις σκάσουν και οι πρώτες ηλιοφάνειες, Εθνική για ταξίδι.
δ) ΔΕΝ θέλω κανένα από τα μοντέλα που έχει "βρομήσει" ο κόσμος όλος δηλαδή :a015: V-Strom, TDM, Varadero κλπ.
ε) Είμαι 1.94m
Το μοναδικό που είχα δει και μου άρεσε από την πρώτη στιγμή ήταν το Honda 1100XX Blackbird (το μαύρο ματ) αλλά το ξέχασα γιατί νομίζω ότι ο σκυφτός-touring χαρακτήρας της, θα με έκανε πτώμα τις καθημερινές. Έτσι μετά από πολλές ώρες ψαξίματος στο net, σε περιοδικά κλπ κατέληξα ότι ένα γυμνό retro muscle-bike θα είναι ότι πρέπει. Άσε που 30ρίζουμε σε ένα χρόνο οπότε μας παίρνει να καβαλήσουμε και κάτι πιο old school. Το GSX1400 γ@μάει αλλά το έχει άλλος στην παρέα, το CB1300 θα ενταχθεί κι αυτό σύντομα οπότε το XJR 1300 είναι μονόδρομος.
Τη μηχανή τη γουστάρω τρελά, την αξιοπιστία της τη θεωρώ δεδομένη (πολλά χρόνια στην αγορά άρα δοκιμασμένη), το 5άρι σασμάν θα βολεύει στην κίνηση, σε reviews από κατόχους στο εξωτερικό έχω διαβάσει τα καλύτερα + ότι δεν την έχω δει στο δρόμο ΠΟΤΕ (το συγκεκριμένο μπλε-άσπρο χρώμα)
Το θέμα είναι ότι μετά από την ανακοίνωση των νέων μοντέλων της Yamaha για το 2007, αλλάξανε (προς το χειρότερο) οι σχιζομάτιδες αρκετά πράγματα πάνω στο XJR (τα καρμπιρατέρ εξαφανίστηκαν, οι 2 εξατμίσεις έγιναν 1, ένας υπέροχος κώλος μεταμορφώθηκε σε μια υπέροχη μαλακία κλπ κλπ), με αποτέλεσμα να πρέπει να βιαστώ να πάρω του '06, πριν εξαφανιστεί και δεν το βρίσκω καινούριο πουθενά. Αντιπροσωπείας έχει 10250 ευρώ και την έχω βρει με 9000 εισαγωγής, με πινακίδες και 5 χρόνια τέλη τσαμπανταν. Νομίζω ότι συμφέρει αρκετά μια τέτοια κίνηση.
Οι λόγοι για τους οποίους σας τα πρήζω είναι:
α) Αν κάποιος είναι κάτοχος ή έχει τύχει να το οδηγήσει, ας μου πει τη γνώμη του.
β) Όποιος δεν είναι κάτοχος, αλλά έχει γνώμη, εδώ είμαστε και γι' αυτόν!
γ) Γενικά την άποψή σας (σαν πιο έμπειροι) για αυτή την αγορά.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
![]()