μου αρεσε καi το μεταφερω
Άρθρο από Guide
Παιδικά μάτια. Λαμπερά, γεμάτα ελπίδα και ζεστασιά. Κοιτάζω δεκάδες ζευγάρια παιδικά μάτια να με περιτριγυρίζουν. Σαν μικρές λίμνες από όνειρο. Πόσο όμορφος είναι ο κόσμος! Πόση χαρά μπορεί να γεμίσει μια καρδιά! Το χρώμα, το σχήμα, οι ρυτίδες ή τα τρυφερά μάγουλα δεν σκιάζουν το φως τους.
Οι σκέψεις που χορεύουν πίσω τους δεν αλλάζουν την αθωότητά τους. Τα κοιτάω έντονα και ψάχνω να βρω ένα ψεγάδι. Ένα μικρό σημάδι που θα με προσγειώσει στον σκληρό κόσμο που είμαι συνηθισμένη να ζω. Όσο ψάχνω, νιώθω να αλλοιώνομαι. Νιώθω μια σπίθα να ανάβει στην καρδιά και μετά μια δεύτερη και μετά πυρκαγιά. Υγρή πυρκαγιά που λάμπει στα δικά μου μάτια. Γίνονται κι αυτά μια λίμνη από όνειρο.
Η ύπαρξη μου γίνεται πια, ακόμα ένα όμορφο όνειρο. Απλώνω τα χέρια, αγγίζω τα πρόσωπα και τότε οι λίμνες γίνονται θάλασσα. Ένας ωκεανός αγάπης που με καλεί. Πότε με ένα κύμα, ένα κοχύλι, δυο σταγόνες βροχής. Κι όταν απομακρύνομαι και τον ξεχνώ, στέλνει ένα γλάρο.
Κράτησα δυο φτερά απ’ το γλάρο. Το ένα το έχω στο μαγικό ξύλινο μπαούλο μου. Και το άλλο το άφησα κάτω απ΄ το μαξιλάρι σου. Εύχομαι να το βρεις. Να χαμογελάσεις και να με αναζητήσεις. Ξέρεις που θα με βρεις. Θα κρύβομαι πίσω από τα παιδικά σου μάτια.
![]()