Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 25

Θέμα: Μετατροπή αρνητικών (?)

Άνθρωπος Το avatar του/της gavos

Μετατροπή αρνητικών (?)

Βρήκα την παλιά μου τη Zenith και πολύ το χάρηκα.. Το θέμα όμως είναι το εξής: Εχω ακούσει ότι υπάρχει τρόπος να μετατρέψω τα αρνητικά από το scanner μου κατευθειαν σε θετικά στο pc με λογισμικό ή κάτι τέτοιο.. Εάν ήταν κάτι τέτοιο δυνατό θα με γλύτωνε από πολλά έξοδα εκτύπωσης.. Έχει κανείς ιδέα... ???

(Εν τω μεταξύ σε περίπτωση που γίνεται, δε θα "καεί" το φίλμ στη μεταφορά?? Συγχωρήστε με είμαι για τον πέο σε αυτά..)

To film απο τη στιγμή που θα το εμφανίσεις δεν καίγεται!!
    Επίσης, για να το σκανάρεις, θα πρέπει να έχεις scanner που να δέχεται διαφάνειες, άν ναι τότε το λογισμικό που το συνοδεύει έχει και το ανάλογο mode!

Αν δεν έχεις κάτι τέτοιο, πολλά εργαστήρια αναλαμβάνουν τη διαδικασία να περάσουν το αρνητικό σου σε cd και με πολύ καλύτερα αποτελέσματα!

Κατάλαβα.. Εγώ όμως ήθελα να αποφύγω το κόστος της εκτύπωσης.. Επίσης σκεφτόμουνα μήπως υπάρχει λογισμικό ελέυθερο που να μπορείς να το χρησιμοποιείς και με απλό σκάνερ..

Το εργαστήριο θα το μετατρέψει απο το εμφανισμένο αρνητικό χωρίς να τυπώσει σε χαρτί τις φωτογραφίες.

Το να μπορείς να σκανάρεις το αρνητικό δεν είναι θέμα λογισμικού αλλά θέμα scanner! Απο τη στιγμη που το scanner σου είναι ένα απλό επίπεδο χωρίς 2η λάμπα ή ειδικό συρτάρι υποδοχης διαφανειών, ό,τι λογοσμικό και να βάλεις δεν θα μπορεί να το σκανάρει!

Συγγνώμη άν σε μπέρδεψα, αλλά όταν λέω εμφανισμένο film εννοώ τη χημική επεξεργασία που πρέπει να υποστεί το film αφού το βγάλεις απο τη μηχανή ώστε να μπορείς αργότερα να τυπώσεις ή να σκανάρεις!!

Στο εργαστήριο μπορείς να δώσεις το film μόνο για εμφάνιση και δεν είναι πολύ μεγάλο το κόστος

Για καλυτερα αποτελεσματα θα χρειαστεις ενα FILM SCANNER

Μην χρησιμοποιησεις(ουτε αγορασεις) καποιο scanner Α4 γιατι τα αποτελεσματα θα ειναι απογοητευτικα

Μπορεις να το πας σε ενα φωτογραφειο με ψηφιακο μηχανημα, και να τους πεις να σου σκαναρουν τα αρνητικα και να γραψουν τις φωτογραφιες σε cd

Αρχικά δημιουργήθηκε από AFTER
    Για καλυτερα αποτελεσματα θα χρειαστεις ενα FILM SCANNER

Μην χρησιμοποιησεις(ουτε αγορασεις) καποιο scanner Α4 γιατι τα αποτελεσματα θα ειναι απογοητευτικα

Μπορεις να το πας σε ενα φωτογραφειο με ψηφιακο μηχανημα, και να τους πεις να σου σκαναρουν τα αρνητικα και να γραψουν τις φωτογραφιες σε cd
    [B]

Αλήθεια??? Δεν το ήξερα αυτό.. Σας ευχαριστώ παίδες για τις πληροφορίες.. Ξέρετε εάν μπορώ να αγοράσω σκετο film scanner σε περιπτωση που έχω ήδη αγοράσει απλό scanner...

Καραμελος Το avatar του/της kalesin
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gavos
    [B]

Αλήθεια??? Δεν το ήξερα αυτό.. Σας ευχαριστώ παίδες για τις πληροφορίες.. Ξέρετε εάν μπορώ να αγοράσω σκετο film scanner σε περιπτωση που έχω ήδη αγοράσει απλό scanner...
    δεν εχει να κανει το ενα με το αλλο... μπορεις να αγορασεις οτι θελεις, αλλα απο οσο θυμαμαι μην περιμενεις οι τιμες να ειναι αναλογες αυτων των απλων σκανερ...

αληθεια τοσα αρνητικα εχεις κ χρειαζεσαι φιλμ σκανερ;

το κοστος ειναι πολυ μεγαλυτερο

[B]

δεν στο συνιστώ! ακόμα κι εγώ που έχω ένα ημιεπαγγελματικό ( και το είχα αγοράσει 300.000 δρχ) δεν σκανάρω τα αρνητικά σε αυτό! Και είμαι επαγγελματίας φωτογράφος!Τα στέλνω σε εργαστήριο! Αν είναι να δώσεις κάποια χρήματα τότε πάρε καλύτερα ψηφιακή μηχανή να ξεμπερδεύεις!!

Μέλος απο...τότε... Το avatar του/της powerphot

Άντε να μπω κι εγώ στην κουβέντα!
    Αν δεν είσαι του "σπόρ" μη δώσεις λεφτά για αγορά φιλμ σκανερ.
    Μια φορά στο τόσο που θα θέλεις να σκανάρεις αρνητικα η και slides δεν πρόκειτε να κανεις αποσβεση ουτε μεχρι να πάρεις σύνταξη
    Μπορείς να πάς σε αρκετά φωτογραφεία και με 3 ευρά σου δίνουν το σκαναρισμένο φιλμάκι σε cd.
    Και σε πολύ καλύτερη ποιότητα απο αυτή που θα έκανες εσύ με το οποιοδήποτε σκάνερ.
    Το ταξίδι του Ηλία Βροχίδη μπορείτε να το διαβάζετε και στην ιστοσελίδα του Madnomad.gr, στο Facebook Madnomad

Για άλλη μια φορά σας ευχαριστω παιδιά.. όχι δεν έχω ένα τόνο αρνητικά και παρολαυτα έχω και ψηφιακή μηχανή αλλά δεν είναι το ίδιο με την άλλη.. Είμαι μόνο 22 χρονών αλλά έχω συνειρμούς από κάθε κλίκ που κάνει η zenith στη λήψη.. Απλά ήλπιζα να ήταν κάπως φθηνό το φίλμ σκάνερ αλλά άμα κάνει μόνο 3 ευρώ η εκτύπωση σε cd τότε τί συζητάμε..

Πήγα σήμερα σε ένα φωτογραφείο στο κέντρο και μου έβαλε 6 φωτογραφίες σε cd και μου πήρε 6 εύρώ.. Είναι φυσιολογικό αυτό ή να αλλάξω φωτογραφείο.. Επιπλέον η ανάλυση σκαναρίσματος δεν ήταν και πολύ μεγάλη.. Κάτι σαν 1024*768 ένα πράμα..

Μπαλαλάικα Το avatar του/της miraze
    Πήγα σήμερα σε ένα φωτογραφείο στο κέντρο και μου έβαλε 6 φωτογραφίες σε cd και μου πήρε 6 εύρώ.. Είναι φυσιολογικό αυτό ή να αλλάξω φωτογραφείο.. Επιπλέον η ανάλυση σκαναρίσματος δεν ήταν και πολύ μεγάλη.. Κάτι σαν 1024*768 ένα πράμα..
    Από όσο ξέρω τα ψηφιακά μηχανήματα (πχ Fuji - Noritsu) σκανάρουν στα 3637x 2433 στα 300 dpi και το τελικό jpeg είναι στα 2,8 MB (Κοιτάω τώρα τα σκαναρισμένα μου αρχεία)

Λογικά στα σκάναρε πιό χαμηλά.

Τώρα, το κόστος των 6 ευρώ είναι αρκετά μεγάλο για 6 άρνητικά, σίγουρα θα βρείς στην αθήνα πολύ φτηνότερα στα φωτογραφεία του κέντρου.

Αυτό το μονοπάτι που να οδηγεί

Σε μένα το τελικό jpeg είναι 700 kbyte αν και αυτός μου είπε ότι το σκάναρε στα 400dpi πράγμα που από τα λεγόμενα σου μάλλον αποκλείται...

Μπαλαλάικα Το avatar του/της miraze
    Σε μένα το τελικό jpeg είναι 700 kbyte αν και αυτός μου είπε ότι το σκάναρε στα 400dpi πράγμα που από τα λεγόμενα σου μάλλον αποκλείται...
    Δεν υπαρχει ψηφιακό φωτογραφικό μηχάνημα που να σκανάρει πάνω από 300dpi.
    Μόνο τα film scanner.
    Για να σου σκανάρει μια φωτό σε υψηλή ανάλυση απλά να τους πείς να την σκανάρουν σαν 20x30 και όχι σαν 10x15 που κάνουν συνήθως.
    Σίγουρα κοστίζει κάτι παραπάνω αλλά προς θεού όχι 1e το καρέ!!!

Για να σου βγεί πιό οικονομικά απλά μην σκανάρεις τα πάντα σαν 20x30, μόνο τα καλά σου αρνητικά.
    Αυτό το μονοπάτι που να οδηγεί

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. honda astrea μετατροπή
    από napster στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 30/12/2005, 11:23
  2. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 21/06/2005, 10:15
  3. FZ6 μετατροπή
    από THEOD στο forum Yamaha Fazer
    Απαντήσεις: 18