Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 16

Θέμα: φορολογικές δηλώσεις & μοτο

φορολογικές δηλώσεις & μοτο

Έρχεται ο καιρός για τις φορολογικές δηλώσεις και καθώς είναι η πρώτη φορά που κατέχω μηχανή 600 cc άλλοι μου λένε ότι πρέπει να δηλωθεί και άλλοι όχι (με λογικά επιχειρήματα και οι δυο πλευρές.)

Μπας και ξέρει κανείς στα σίγουρα τι ισχύει? (προφανώς για μηχανές αγορασμένες μετά την κατάργηση του τεκμηρίου).

Thanks!

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    πρέπει να δηλωθεί η αγορά της

πίνακας 5 προσδιορισμός ετήσιας τεκμαρτής δαπάνης

πεδίο 719
    δαπάνη για την αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκινήτων, διτρόχων κτλ οχημάτων

αναγράφεις εκεί το ποσό και πρέπει να επισυνάψεις κατάσταση με διάφορα στοιχεία
    δες το βιβλιαράκι με τις οδηγίες που έρχεται μαζί με τη δήλωση εξηγεί τι πρέπει να κάνεις

τη δηλωνεις κανονικα και δεν εχεις κανενα προβλημα. Εχω δηλωμενες ταυτόχρονα δυο 600αρες και δεν εχω πληρωσει κανενα εξτρα φορο ή προστιμο ή οτιδηποτε. No problem.

Lord of the Strings Το avatar του/της SPORAKIAS
    οι μηχανες ειναι αφορολογητες αλλα πρεπει εστω να δηλωνονται...
    Don't and drive just :a44: and fly

ο καγκουρας...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Λεωνίδας
    Δεν υπάρχει πλέον τεκμήριο διαβίωσης, αλλά υπάρχει η λογική του πόσο δηλώνεις και του πόσο κάνει αυτό που αγοράζεις.
    Δηλαδή ο τυχαίος Χ που δηλώνει 11.000? το χρόνο δεν μπορεί να αγοράσει ferrari γιατί θα τον ρωτήσει η εφορία πού βρήκε και την αγόρασε.

Ότι τη δηλώνεις τη δηλώνεις πάντως νομίζω

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alfa156
    απο οτι μου εχει πει ο λογιστης μου οι μηχανες εξαιρουνται του ποθεν εσχες,δεν τις δηλωνεις καθολου δηλαδη.
    οποιος φοβαται πεφτει και κοιμαται

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Λεωνίδας
    Αρχικά δημιουργήθηκε από alfa156
    απο οτι μου εχει πει ο λογιστης μου οι μηχανες εξαιρουνται του ποθεν εσχες,δεν τις δηλωνεις καθολου δηλαδη.
    πιθανόν, θα ρωτήσω το λογιστή μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Σιγα ρε τις βιλες.
    Ακου θα ρωτησω τον λογιστη μου....
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

κι εγω απ΄οσο ξερω, δεν τις δηλωνεις καθολου!
    στιγμές ...

Τα βόδια τα δένουν απ' τα κέρατα, τον άνθρωπο απ' το λόγο του ...

Χιλιομετροφάγος Το avatar του/της SF
    H φορ. δήλωση συνοδεύεται από ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ! RTFM

Ούτε εγώ τις δηλώνω (εγκεκριμένα από το λογιστή μου) και ούτε τεκμήριο έχουν.

---
    Προσέχουμε για να τρέχουμε

Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
    πρέπει να δηλωθεί η αγορά της

πίνακας 5 προσδιορισμός ετήσιας τεκμαρτής δαπάνης

πεδίο 719
    δαπάνη για την αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκινήτων, διτρόχων κτλ οχημάτων

αναγράφεις εκεί το ποσό και πρέπει να επισυνάψεις κατάσταση με διάφορα στοιχεία
    δες το βιβλιαράκι με τις οδηγίες που έρχεται μαζί με τη δήλωση εξηγεί τι πρέπει να κάνεις
    Πίνακας 5 στο πεδίο 719 θα μπεί η αξία της μηχανής μετρητοίς.

Αν είναι με χρηματοδότηση στον πίνακα 6 στο πεδίο 781 θα βάλεις το ποσό που πήρες δάνειο και αφορά μόνον την αγορά μηχανής. Τα καταναλωτικά αποτελούν εισόδημα που φορολογείται. Οπότε και δεν μπαίνουν.

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.

Ούτε προκαταβολές ούτε τίποτα. Η διαφορά των 2 αυτών ποσών αν είναι μεγαλήτερη από το δηλωθέν εισόδημα μείον τις δαπάνες τότε έχεις τεκμήριο αγοράς (που βρήκες τα λεφτά δηλαδή) κι όχι διαβίωσης. Αν όχι.....δε πα να έχεις και 100 MV Agusta F4 (Tamburini η Senna) στο σπίτι σου....κανένας δεν πρόκειτε να ασχοληθεί.

edit.....κοίτα να δεις που το ξέχασα. Γι'αυτό το έβαλα το quote. Σωστά τα έγραψες.....
    Ευχαριστώ τους Ιάπωνες για τα γαμηστερά εν σειρά τετρακύλινδρα που απλόχερα προσέφεραν στον πτωχό και ταπεινό τούτο πλανήτη.

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις.

Το εν λόγω βιβλιαράκι (με τις οδηγίες που έρχεται μαζί με τη δήλωση) παρόλο που αναφέρει προς δήλωση αυτοκίνητα, τζιπ, κότερα, jet ski κτλ με μια γρήγορη ματιά που έριξα, ευκρινώς μοτοσικλέτα ή έστω επιβατικό όχημα δε βρήκα να αναφέρει πουθενά. Θα το ξανακοιτάξω πιο προσεκτικά!

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Αρχικά δημιουργήθηκε από alfa156

+1

ΔΕΝ την δηλωνεις, εκτος απο την αγορα της (αν εχει γινει μεσα στο οικονομικο ετος της δηλωσης)! :wacko:
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Ναί παιδιά, μόνον τα ποσά δηλώνωντε, αφού αυτό έχει σημασία.

Δεν υπάρχει χώρος και πεδιό για να γραφούν τα στοιχεία της μηχανής κατά τα πρότυπα των Ι.Χ. αυτοκινήτων.

Μην σας απασχολεί το θέμα. Δεν υπάρχει λόγος.
    Ευχαριστώ τους Ιάπωνες για τα γαμηστερά εν σειρά τετρακύλινδρα που απλόχερα προσέφεραν στον πτωχό και ταπεινό τούτο πλανήτη.

ε! τι να πω? Το avatar του/της xtapodias
    καταρχήν σε τυχων μεταβίβαση μοτοσυκλέτας δεν απαιτείται να την έχεις δηλώσει όπως συμβαίνει με τα αυτοκίνητα. Κατα δεύτερον το τεκμήριο της αγοράς υπάρχει και κανονικά θα έπρεπε να δηλωθεί το ποσό που δαπανήθηκε για την αγορά. Αλλα αν πχ βγάζεις 15000 το χρόνο για πέντε χρόνια συγκεντρώνεις ένα κεφάλαιο των 75000 που μπορείς να αναλώσεις για σημαντικότερες και από το νόμο υποχρεωτικές να δηλωθούν αγορές (πχ σπίτι). Αν εσυ δηλώσεις το gsxr σου πχ που αγορασες 15000 αναλώνεις το κεφάλαιο σου και θα σου μείνουν 15000 λιγότερες για να δικαιολογίσεις άλλες αγορές. Σαφώς ποτέ δεν πρόκειτε να θεωρηθείς φοροφυγάς ή οτιδήποτε, άσε που ποτέ κανέις εφοριακός δεν θα ασχοληθει με την αγορά αυτή. Οποιος δηλώνει τα ποσά που δαπάνησε για την απόκτηση μηχανής συμπληρώνει απλά σωστά και νόμιμα τη δήλωση του, όχι όμως και έξυπνα.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 07/12/2015, 15:16
  2. Συναγερμός ΜΟΤΟ
    από smavrid στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 11/03/2004, 20:05
  3. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 24/12/2003, 14:13
  4. Ιδρυση Νεασ ΛεσΧησ Μοτο...
    από parji στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 08/12/2003, 15:02
  5. Καλημερα Σε Ολο Το Μοτο...............
    από sozos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 11/11/2003, 13:32

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF