Σήμερα κατά τις 12 το μεσημέρι ερχόμενος από Κυψέλη μέσω τούνελ Μουστοξύδη (κάτω από το δέλεαρ) προς κέντρο, συνάντησα πάνω στην τυφλή δεξιά στροφή που οδηγεί στο τούνελ, και ενώ είχα μόλις ανεβάσει ταχύτητα (3η) μαυροκόκκινο XTX να κινείται ανάποδα προς... τα πάνω μου. Η απόσταση πρέπει να ήταν λιγότερη από 10 μέτρα. Πήγαινα με περίπου 40χλμ και ο άλλος το ίδιο πάνω κάτω. Πρόλαβα να μειώσω ταχύτητα και να αλλάξω κατεύθυνση, με κίνδυνο να πέσω από το μπλοκάρισμα του μπροστινού. Ο άλλος φαινόταν ψύχραιμος, λογικό αφού κινούμενος παράνομα ήταν πολύ περισσότερο προετοιμασμένος ότι θα συναντήσει κάποιον μετωπικά, συν ότι είχε πολύ καλύτερα φρένα και λάστιχα. Φυσικά δε φορούσε κράνος (αναμενόμενο). Τελικά τώρα που το σκέφτομαι ίσως να κινδύνεψα περισσότερο μην πέσει κανένας πάνω μου από πίσω επειδή μου έσβησε ο κινητήρας μετά το φρενάρισμα παρά από πιθανή σύγκρουση με τον κασκαντέρ ή πτώση. Σε κάθε περίπτωση είναι μαλακία, ειδικά όταν πρόκειται να πάρεις άλλον στο λαιμό σου από δικιά σου απερισκεψία.