Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 69

Θέμα: Πόσα θα δίνατε για αλυσογράναζα;

Πόσα θα δίνατε για αλυσογράναζα;

Για gsx-r 750, μαμά ανταλλακτικά πάντα στα στάνταρ νούμερα.

Μη κοιτάς που είχε 16-45 και πήγαινε σαν χιλιάρι, καγκουριές τέλος, ταξίδια εν όψει. Πόσα;

Και εννοώ πόσα στην Ελλάδα.

Παρακαλούνται οι άσχετοι να ψάξουν πριν σπαμάρουν το ποστ για τις ερωτικές περιπτύξεις των σιαμαίων ορνιθόρυνχων -και να απαντήσουν εκεί.

sosTa? ..... paliaaaa :-)

Re: Πόσα θα δίνατε για αλυσογράναζα;

Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous

Μη κοιτάς που είχε 16-45 και πήγαινε σαν χιλιάρι, καγκουριές τέλος, ταξίδια εν όψει. Πόσα;

Παρακαλούνται οι άσχετοι να ψάξουν πριν σπαμάρουν το ποστ για τις ερωτικές περιπτύξεις των σιαμαίων ορνιθόρυνχων -και να απαντήσουν εκεί.

14 ? το μπροστινό γρανάζι 17 δόντια

29 ? το πίσω γρανάζι 42 δόντια

αλυσίδα DID

103? η 525VM2

και

140? η 525ZVM2

για διαφορές στις αλυσίδες κοίτα εδώ

πρωην μελος Το avatar του/της idi
    πας για σετακι JT γραναζια και την κορυφαια DID αλυσιδα που σου ειπε ο αποπανω...

οικονομικο πακετο που πουλαει ο Αλεξοπουλος στο Κουκακι... κανα 150 το κοβω...

Nά 'στε καλά για τις απαντήσεις -καλό και το θέμα για τις αλυσίδες άν και γνωστό σε μένα (εκεί που είναι όμως μόνο άμα σου κάτσει λήγοντας στην εύρεση θα το διαβάσεις).

Η μαμά αλυσίδα (που λέγεται ότι δε παίζεται) μου είπαν από αντιπροσωπεία ότι είναι γύρω στα 144, τα γρανάζια είναι λίγο πιο τσιμπημένα (κάνα 30άρι συνολικά παραπάνω), αλλά στη τελική έχω δώσει πολλά περισσότερα για λιγότερο σημαντικά πράγματα και θα προτιμήσω τα μαμά για καθαρά υποκειμενικούς λόγους (όλα τα αφτερμάρκετ αντ/κά που έχω δει σε διάφορες μηχανές μου μέχρι τώρα είναι για τον ορνιθόρυνγχο σε σχέση με τα μαμά).

Από την άλλη στο αμέρικα (www.mrcycles.com) -θυμίζω ότι άν σου κάτσει τελώνας έχεις τουλάχιστον 22.5% (αφού προστεθούν μεταφορικά) επιπλέον κόστος:

CHAIN ASSY (RK525ROZ4,110L) 1 $100.59

SPROCKET, ENGINE (NT:17) 1 $34.40

SPROCKET, REAR (NT:42) 1 $38.36

Μαζί με τα κερατιάτικα άν δεν έχεις πια γνωστό στο αμέρικα να τα αγοράσει και να στα στείλει σα δώρο μπορεί να βγεί εύκολα κοντά στα 250 δολλάρια δηλαδή (www.x-rates.com/calculator.html) 188 ευρα οπότε μία η άλλη έρχεται να τα πάρω από αντιπροσωπεία...

οσο εχει σχεση,
    το πρωι εβαλα σε dr800 τα παραπανω(jt,did) 160εουρος μαζι με τα εργατικα
    τα μαμα suzuki 190e μου'πε ο αντιπροσωπος στην πατρα...
    teenage angst has paid off well, now I'm bored 'n' old

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Μπαίνω στον πειρασμό να ρωτήσω.
    Βλέπετε διαφορά σε αντοχή στις κορυφαίες αλυσίδες που λέμε παραπάνω?
    Γιατί πρωσωπικά λιώνω τα JT πρίν τελειώσει η "δευτεροτρίτη" αλυσίδα μου.

A.I.R.P. Το avatar του/της pissaman
    Affiliate

Re: Πόσα θα δίνατε για αλυσογράναζα;

jt
    εμπρός 12,5?
    πίσω 26?
    αλυσίδα (zvmgb) 125,5?
    σύνολο 194 τοποθετημένα.
    Do You Ride? Ανταλλακτικά Μοτο
    Τα πάντα είναι εφικτά! Είναι απλά θέμα χρόνου και χρήματος!
    Videos

Η τοποθέτηση γίνεται κλασικά από μένα (no worries το έχω ξανακάνει, μια loctite μου λείπει και θα τη τσιμπήσω από Αθήνα στην επόμενη γύρα).

Πείτε και κάνα μαγαζί (για τα jt) μπας ενδιαφέρει κάναν άλλον, εγώ μάλλον θα πάρω απ' έξω τα μαμά.

Η αλήθεια είναι ότι με τις DID (τις καλές) δεν είχα κανένα πρόβλημα στο ονοφάκι που είναι και 200άκιλο (έτσι κι αλλιώς η μαμά τέτοιες έβαζε σ' αυτό), τα JT τα ψιλοφοβάμαι χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Απλά θέλω τα γρανάζια να τα πετάξω μαζί με την αλυσίδα και όσο πιο αργά γίνεται και μου φαίνεται ότι ο μόνος δρόμος είναι τα μαμά (καθάρισμα & λίπανση σωστή εννοείται).

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Η τοποθέτηση γίνεται κλασικά από μένα (no worries το έχω ξανακάνει, μια loctite μου λείπει και θα τη τσιμπήσω από Αθήνα στην επόμενη γύρα).

.......
    Η loctite είναι για την αλυσιδα;
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

A.I.R.P. Το avatar του/της pissaman
    Affiliate
    Όποιος θέλει did ή jt ας μου στείλει πμ!
    Και όποιος θέλει περτσιναδόρος DID με 30? ας μου πει!
    Do You Ride? Ανταλλακτικά Μοτο
    Τα πάντα είναι εφικτά! Είναι απλά θέμα χρόνου και χρήματος!
    Videos

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Η loctite είναι για την αλυσιδα;
    Είναι για τη βίδα του μπροστινού γραναζιού, όπως ακριβώς λέει το μάνιουαλ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Προσωπικα οσο μου κρατησε ενα σετ αλυσιδας DID με γραναζια JT μου κρατησαν δυο AFAM περιπου.
    Η πλακα ειναι οτι τα AFAM τα προσεχα πολυ περισσοτερο απο τον αλλο συνδυασμο αλλα μεσα σε 20.000 χλμ ειχαν γινει κωλος.
    Παντως το 170αρι χονδρικα δεν το εγω γλυτωσει για καθε ενα απο τρια σετ αλυσιδογραναζα μεσα σε 3 χρονια.
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Μιας και το ξέχασα, ας σπαμάρω (είναι παράδοση στα δικά μου τόπικ).

(x) Ακατάλληλο δια ανηλίκους κάθε ηλικίας.

Ο συνδυασμός γραναζιών που αναφέρω πάνω πάνω, ήταν ένα ανεπιτυχές πείραμα -δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος να θέλει το μηχανάκι του να χρειάζεται τόσες αλλαγές ταχυτήτων στα μέρη που γουστάρει να κάνει βόλτα -άσε που με ανοιγώμενο γκάζι είναι μέγα σφάλμα να αλλάζεις πάνω στη στροφή και ναι με τόσο κοντό γρανάζωμα είσαι πιο αργός. Το μηχανάκι με αυτά τα νούμερα είναι μόνο για ευθείες -σπινάρει (ή σουζάρει) με 4η και 5η-και κάνει μόνο για στροφές 120° (και βάλε). Ξαναλέω για τον οποιονδήποτε βιαστικό μαλάκα που μπορεί να πεταχτεί, ότι μιλάω για γρήγορο μεν ρυθμό, όχι τάπα, και πάντα σε σημεία με μηδέν κίνηση, και με αυξημένο αίσθημα ευθύνης για τυχόν ζώα (όχι αυτά που κρατάνε τιμόνια, τα άλλα). Μη το δοκιμάσετε -το συγκεκριμένο γρανάζωμα σε 750-, αργά ή γρήγορα θα το μετανοιώσετε.

Επειδή με ρώτησε και ένας φίλος εκτός φόρουμ με 750, του είπα δέ ξέρω τελικά άμα τα μαμά θα αντέξουν όσο τα λοιπά, είναι ανάλογα με τη χρήση και τη λίπανση (πρέπει να τα δοκιμάσεις ο ίδιος, υπό ίδιες συνθήκες) -άσε που είπαμε εγώ είμαι κουλάντζα οπότε ρώτα και κάναν άλλο.

Τα μαμά χωρίς μεταφορικά είναι 131 ευρά από έξω όμως.

Για τις κόλλες σπειρωμάτων (δε βαριέσαι μαθαίνω και ελληνικά όσο πάω), είναι βασικό (όπως έλεγα κάποτε και στο σάιτ μου), να διαβάζεις στο μάνιουαλ τί πρέπει να κάνει ο μηχανικός σου, και να τσεκάρεις αν το κάνει σωστά.

Πχ λάθος νούμερο κόλλας σε κάποιο σημείο, άλλες ιδιότητες έχει, και μπορεί να σου κάνει ζημιά (ή απλά να μη σφίξει η βίδα, και να φύγει) μέχρι το επόμενο σέρβις.

Άσε το συνδυασμό με ροπόκλειδο (όσοι δεν το χρησιμοποιούν θέλουν... ροπαλόκλειδο, στο κρανίο), ακόμα θυμάμαι μετά τόσα χρόνια όταν τα αλουμινένια καπάκια μπήκαν στα XLR, να μου έρχεται φίλος και να κλαίγεται όταν ανακάλυψε το ράγισμα...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Ακουσα κατι απο πολλους, και ειπα να το μεταφερω.
    Τα μαμα γραναζια της Σουζουκι θεωρουνται πολυ καλα, ( μηπως επειδη ειναι JT; ) ,και σε συνδυασμο με οποιαδηποτε καλη αλυσιδα, βγαζουν πολυ περισσοτερα χλμ απο ενα ετοιμο σετ καλων αλυσιδογραναζων μιας οποιαδηποτε επωνυμης φιρμας.
    Απλα ειναι καπως πιο ακριβα τα γραναζια απο το να τα παρεις απο μαγαζι.
    Ε να μην βγαλει κατι και η εταιρεια;
    Τι θα γινουν οι μηχανικοι κλεφτες;:hypnotize
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Renthal δηλαδή που στην Αγγλία έχουνε 55 ευρά μόλις δε λένε τίποτις άραγε;

(θυμίζω για όποιον αγοράζει από έξω να τσεκάρει γρανάζια & αλυσίδα να έχουν όλα τον ίδιο κωδικό πχ 525 όπως λέει το μανιουαλ της μηχανής και όχι ότι κάτσει, στο θυμίζει και το πιο πάνω σάιτ)

Στο ίδιο σάιτ η ακριβότερη DID (ZVM2 - X-Ring Gold Chain) για τη μηχανή μου έχει 162 ευρά, τι να τη κάμνω όμως άμα τη πετάξω -που θα τη πετάξω- άμα τα γρανάζια τελειώσουν πρώτα;

Οι παραπάνω τιμές (χωρίς μεταφορικά πάντα, τα μεταφορικά από Αγγλία τσούζουν) είναι καλύτερες από τη τιμή αντιπροσωπείας...

Άρα ή καλές είναι οι μαμά τιμές ή Αγγλία δε παίζει για αγορές (ισχύει), ή αυτά που βρήκε ο γκούγκλης γιατί δε προλαβαίνω να ψάξω σε όλα μου τα bookmarks είναι πιο καλά, οπότε άμα κάτσει ελεύθερος χρόνος, θα δω και πιο τριτοκοσμικές χώρες για τιμές...

Η αναζήτηση συνεχίζεται...

Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πόσα θα δίνατε για...
    από dirtbird στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 32
    Τελευταίο μήνυμα: 21/07/2006, 16:39
  2. Τι Θα Λεγατε Για...
    από Μικρή Λουλού στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 10/12/2004, 08:52
  3. Λοιπον ο julius θα παει για καφε στο...
    από hornet στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 38
    Τελευταίο μήνυμα: 08/03/2004, 22:59
  4. Θα κανονίσουμε για καμιά συνάντηση???
    από DIT στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 44
    Τελευταίο μήνυμα: 10/12/2003, 13:50

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF