Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 23

Θέμα: ABS Rules

ABS Rules

Η κίνηση στην περιφερειακή Θεσσαλονίκης σταμάτησε απότομα και ενώ είμαι υποψιασμένος για κάτι τέτοιο πιάνομαι αδιάβαστος και βλέπω το station λίγα δευτερόλεπτα πριν το εμβολίσω!!! Αμέσως σκέφτομαι: α) Θα μου μπλοκάρει από τα φρένα ο μπροστά τροχός β) Θα κολλήσω στο πίσω τζάμι του station γ) Πόσο να κοστίζει άραγε το μπροστά fering του vfr?
    Είναι απίστευτο αλά τίποτα από τα παραπάνω δεν έγιναν χάρη στην άψογη λειτουργία του abs.Σταμάτησα στην κυριολεξία λίγα εκατοστά από το αμάξι. Ο οδηγός απλά περίμενε το μοιραίο και εγώ θα ανάψω μια λαμπάδα (πέθανε ...δεν πέθανε?) στον soihiro.Το abs δεν άφησε την μηχανή να κάνει ούτε εκατοστό παραπάνω από ότι έπρεπε, μάλιστα ένοιωθα την ρόδα ότι ήταν στα όρια του να μπλοκάρει και περίμενα το μοιραίο.
    Ηθικόν δίδαγμα...
    Όταν οδηγάμε με κίνηση δεν κολλάμε στον μπροστά.
    Κοιτάμε τα αμάξια μπροστά για να ελέγχουμε την κίνηση.
    Αγοράζουμε μηχανή μα ABS
    " Θέλεις ξανά ν' αποτελειώσεις μοναχός
    Ενα ταξίδι που ποτέ δεν τελειώνει"

Για ταξιδευτές: www.cars4rent.gr/

Τα πάντα ρει Το avatar του/της Sotirios

Re: ABS Rules

Αρχικά δημιουργήθηκε από gregorgeous89
    ..............Το abs δεν άφησε την μηχανή να κάνει ούτε εκατοστό παραπάνω από ότι έπρεπε, μάλιστα ένοιωθα την ρόδα ότι ήταν στα όρια του να μπλοκάρει και περίμενα το μοιραίο.
    Ηθικόν δίδαγμα...
    Όταν οδηγάμε με κίνηση δεν κολλάμε στον μπροστά.
    Κοιτάμε τα αμάξια μπροστά για να ελέγχουμε την κίνηση.
    Αγοράζουμε μηχανή μα ABS

όπως λες δεν χρειάστηκες το abs , έκανες ένα πολύ σωστό φρενάρισμα φτάνοντας τα όρια της πρόσφυσης, χωρίς να τα ξεπεράσεις. Αν τα ξεπερνούσες και πηγαινε να μπλοκάρει ο τροχός , τότε θα έπρεπε να ευλογείς το abs που δεν μπλόκαρε τον μπροστινό σου, αν δεν είχες κολλήσει βέβαια στο μπροστά αυτοκίνητο.
    Ταξίδια με φωτογραφικές μηχανές ή με δίκυκλες μηχανές, όπως και να έχει
    μας χαλαρώνουν και μας χαρίζουν ξεχωριστές στιγμές http://www.lightrap.net

Γατάκιαααααα....... Το avatar του/της arxaios

Re: Re: ABS Rules

Αρχικά δημιουργήθηκε από Sotirios
    όπως λες δεν χρειάστηκες το abs , έκανες ένα πολύ σωστό φρενάρισμα φτάνοντας τα όρια της πρόσφυσης, χωρίς να τα ξεπεράσεις. Αν τα ξεπερνούσες και πηγαινε να μπλοκάρει ο τροχός , τότε θα έπρεπε να ευλογείς το abs που δεν μπλόκαρε τον μπροστινό σου, αν δεν είχες κολλήσει βέβαια στο μπροστά αυτοκίνητο.
    Είσαι ΛΑΘΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!
    Χωρίς να μπούμε σε πολλές λεπτομέρειες, το ABS στις μηχανές λειτουργεί πιο ομαλά και διακριτικά από ενός αυτοκινήτου.........

Το abs δεν άφησε την μηχανή να κάνει ούτε εκατοστό παραπάνω από ότι έπρεπε, μάλιστα ένοιωθα την ρόδα ότι ήταν στα όρια του να μπλοκάρει και περίμενα το μοιραίο.
    Μα το λέει άλλωστε και ο greg ολοκάθαρα.
    Απλά αυτός ένιωθε ότι θα μπλοκάρει η ρόδα και περίμενε το μοιραίο (που ευτυχώς δεν ήρθε.)

και εγώ θα ανάψω μια λαμπάδα (πέθανε ...δεν πέθανε?) στον soihiro.
    Aν θες να αναψεις ενα κερακι, τοτε αναψε το στον Heinz Leiber, γιατι αυτος κατασκευασε το πρωτο ABS για οχημα

Re: Re: Re: ABS Rules

Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
    Είσαι ΛΑΘΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!
    Χωρίς να μπούμε σε πολλές λεπτομέρειες, το ABS στις μηχανές λειτουργεί πιο ομαλά και διακριτικά από ενός αυτοκινήτου.........

όντως δεν είμαι ειδικός επί του θέματος, είμαι ένας απλώς χρήστης του με όσα μπορεί να καταλάβει. Αυτό που μου λές είναι οτι το abs πιάνει πριν χάσει πρόσφυση ο τροχός?? και χωρίς καθόλου κραδασμούς??

Re: Re: Re: Re: ABS Rules

όντως δεν είμαι ειδικός επί του θέματος, είμαι ένας απλώς χρήστης του με όσα μπορεί να καταλάβει. Αυτό που μου λές είναι οτι το abs πιάνει πριν χάσει πρόσφυση ο τροχός?? και χωρίς καθόλου κραδασμούς??
    Μαλλον εννοει οτι δεν λειτουργει το abs πριν απο οταν ειναι πραγματικα αναγκαιο
    Στο αυτοκινητο εχω παρατηρησει οτι λειτουργει καμια φορα για εντελως ηλιθιο λογο

Παιδιά έχω μπλοκάρει κανα 2 φορές το μπροστινό και ξέρω!!! άσε που ήταν και φρενάρισμα πανικού οπότε πιστεύω ότι δούλεψαν τα abs.
    Προφανώς βοηθάει και το dual sistem.
    " Θέλεις ξανά ν' αποτελειώσεις μοναχός
    Ενα ταξίδι που ποτέ δεν τελειώνει"

Για ταξιδευτές: www.cars4rent.gr/

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Smith
    τελικά τι ψηφίζουμε ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ abs..????
    Live every day as if it were your last one...but don`t make it so..!

Με abs χωρίς δεύτερη σκέψη αν μιλάμε για άσφαλτο πάντα, αλλά αν μπορείς να φρενάρεις χωρίς να το ενεργοποιήσεις (τέλειο φρενάρισμα) θα είναι οτι καλύτερο.

ΜΕ ΑΒS παιδιά. Πιστεύω ότι το ABS σε δρόμους όπως της Ελλάδας (γλυστερούς) πρέπει να είναι βασικότατο σε μια μηχανή.

Με abs χωρίς δεύτερη σκέψη αν μιλάμε για άσφαλτο πάντα, αλλά αν μπορείς να φρενάρεις χωρίς να το ενεργοποιήσεις (τέλειο φρενάρισμα) θα είναι οτι καλύτερο.
    εμ..εδώ σε θέλω μάστορα...ελπίζω να μην ''ξενερώσω'' από την αλλαγη΄που πρόκειται να κάνω από απλά φρένα σε άλλη μηχανή και φυσικά με abs..
    δηλαδή έτσι κανα ''κοκκάλωμα'' ρε παιδί μου στο χαλα΄ρό τώρα ε, δε θα επιτρέπεται..?? μόνο φρενάρισμα αλά ''Στάση λεωφορείου ''...???
    ε..δε λεω για καγκουριές ε....

οχι ρε τι λες αντιθέτως οι απόπειρες να το κοκκαλώσεις είναι η κύρια χρήση του γιατί θα σε αποτρέψει από το να πέσεις από μπλοκάρισμα του μπροστινού. Από πολλούς που πριν δεν είχαν και μετά έβαλαν abs έχω ακούσει "πως μπορούσαμε και κάναμε χωρίς αυτό" Αυτό που σου είπα στο προηγούmενο post αφορούσε κάποιους που νομίζουν οτι το abs μειώνει την απόσταση φρεναρίσματος. Αν μπορείς να κάνεις τέλειο φρενάρισμα σε έκτακτη ανάγκη χωρίς χρήση abs είναι οτι καλύτερο, αλλά επειδή αυτό συνήθως δεν είναι εφικτό κοκαλώνουμε με τα φρένα τον μπροστινό και πέφτουμε, αν δεν γίνει καμιά αλχημία και το σώσεις. Με το abs κοκαλώνοντας τα φρένα μπαίνει σε λειτουργία, μεγαλώνει (λίγο) την απόσταση φρεναρίσματος αλλά γλιτώνεις το πέσιμο. Τώρα για καγκουριές endo και τέτοια από οτι ακούω, γιατί δεν έχω καμιά ιδέα, το παίζει αυστηρός μπαμπάς και δεν σε αφήνει.

οχι ρε τι λες αντιθέτως οι απόπειρες να το κοκκαλώσεις είναι η κύρια χρήση του γιατί θα σε αποτρέψει από το να πέσεις από μπλοκάρισμα του μπροστινού. Από πολλούς που πριν δεν είχαν και μετά έβαλαν abs έχω ακούσει "πως μπορούσαμε και κάναμε χωρίς αυτό" Αυτό που σου είπα στο προηγούmενο post αφορούσε κάποιους που νομίζουν οτι το abs μειώνει την απόσταση φρεναρίσματος. Αν μπορείς να κάνεις τέλειο φρενάρισμα σε έκτακτη ανάγκη χωρίς χρήση abs είναι οτι καλύτερο, αλλά επειδή αυτό συνήθως δεν είναι εφικτό κοκαλώνουμε με τα φρένα τον μπροστινό και πέφτουμε, αν δεν γίνει καμιά αλχημία και το σώσεις. Με το abs κοκαλώνοντας τα φρένα μπαίνει σε λειτουργία, μεγαλώνει (λίγο) την απόσταση φρεναρίσματος αλλά γλιτώνεις το πέσιμο. Τώρα για καγκουριές endo και τέτοια από οτι ακούω, γιατί δεν έχω καμιά ιδέα, το παίζει αυστηρός μπαμπάς και δεν σε αφήνει.
    Kαι οχι μονο, αλλα σε αφηνει να παρακαμψεις λιγο της πορειας σου
    Αυτο τις περισσοτερες φορες ειναι σωτηριο

αααα...αμαν είναι έτσι `νταξ...μωρέ...

βασικά είμαι όντως περίεργος να το δοκιμάσω, αν και εγώ πιστεύω ότι όντως χρειάζεται...
    πάντως μέχρι σιγμής 1-2 φορές ίσως να χρειάστηκε να φρενάρω απότομα και δόξα τω Θεώ δεν κοκκάλωσε απλά ''ρούφηξε'' όλα τα κιλά της μηχανής όντας δικάβαλος και φορτωμένος το μπροστινό με εμένα να κάνω το σταυρό μου για το αν θα κάνουμε οθωμανικό σέξ με το αυτοκίνητο μπροστά ή όχι... , σταμάτατησα κάτι εκατοστά πιο μπροστά από την πινακίδα του, αλλά το θέμα ήταν να μην χάσω τον έλεγχο και να μη γλιστρήσει το μπροστινό....

τεσπα...
    ευχαριστώ πάντως...

Υ.Γ.
    αυτο το μήνυμα θα αυτοκαταστραφεί μόλις το διαβάσετε....:δε θέλω να το δει ο μπαμπάς και να μ` αρχίσει στι γρήγορες....:rotflmao:

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. street fighters rule...
    από idi στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 79
    Τελευταίο μήνυμα: 27/06/2005, 09:00
  2. Πληροφορίες για CBF-600S ABS;
    από anixneyths στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 01/04/2005, 12:54
  3. Abs
    από skous στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 21/02/2005, 13:55
  4. ETV 1000 ABS(11.500ευρο)H VARADERO ABS(13.000ευρο)
    από mentos1825 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 20/12/2004, 09:57
  5. If Women Ruled The World
    από kalgeorge στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2004, 08:39

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •