...από τη ζωή μου. Μου φόλιασαν τα σκυλιά εχθές και ευτυχώς τα πρόλαβα στο τσακ. Κατά της εννιά το βράδυ γαυγίζανε πολύ και έντονα. βγάινω εξώ και βλέπω κωλόγερο με σακκούλα στο χέρι να πετάει δολώματα μέσα στην αυλή. Με το που τον είδα κατευθείαν την έπιασα την φάση αλλά ηταν ήδη αργά, είχαν φάει ήδη φόλα. Σε δευτερόλεπτα αρχίζουν τα συμπτώματα, απίστευτο τρέμουλο, αφρούς και σάλια στο στόμα και αφασία. Να κυνηγήσω τον πουστόγερο ούτο λόγος, πρέπει να σώσω τα σκυλιά. Τηλέφωνο στον κτηνίατρο και πετάδην το αμάξι για Κόρινθο. Ακολούθησαν ώρες; λεπτα; ούτε που ξέρω, απίστευτης αγωνίας, το να βλέπεις τα σκυλιά σου να ψυχοραγούν είναι ότι χειρότερο, δεν επικοινωνούσα με το περιβάλλον δεν ήξερα τι μου λέγανε που ήμουν και ποιος ήμουν... ευτυχώς αναταποκρίθηκαν και τα δύο στην θεραπεία... ισχυρότατο εμετικό, ατροπίνη και όρος.
Ολονυκτία δίπλα στα σκυλιά με έτοιμη ένεση κορτιζόνης στο χέρι μήπως υποτροπιάσουν. Ευτυχώς την παλέψανε μια χαρά. Ωρά να ασχοληθώ με τον κωλόγερο. Τον είχε φωτογραφίσει η μνήμη μου 110% με ακρίβεια. Της γειτονίας φυσικά... ρωτάω τον βρίσκώ. Πάω στο ΑΤ της περιοχής και μου εξηγούν τι χαρτία και στοιχεία πρέπει να συγκεντρώσω για τη μήνυση. Μου λείπει η διέυθυνση του και πάω ποδαράτος στο σπίτι του να την καταγράψω. Φθάνω και μπαίνω στην αυλή του... απο τα νευρά μου ανοίγει η μύτη. Συγκρατιέμαι, ούτε ξέρω πως. Είναι η γρία του έξω και τον ζητάω. Ψύχραιμα του εξηγώ πως αν ξαναπλησιάσει σε ακτίνα 50 μέτρων το σπίτι δεν ξέρω τι θα κάνω και ότι θα του υποβληθεί μήνυση. Φυσικά κάνει πως δεν ξέρει τίποτα. Γυρίζω σπίτι και χτυπάει το τηλέφωνο, είναι η κόρη του που έχει πάρει με ύφος να ζητήσει τα ρέστα... μέσα σε όλα μου λέει "άντε μην έρθω απο εκεί ε;"... μετά το μόνο που θυμάμαι είναι ότι μου πήρε με δυσκολία το τηλέφωνο από το χέρι ο αδερφός μου και απ΄οτι μου εξήγησεέτσι και αλλιώς άναρθρες κραυγές έβγαζα. Δεν ξέρω τι της είπα και τις της είπε μετά ο αδερφός μου αλλά έκλασε μαλλί και άρχισε τα παρακάλια...
Η μήνυση έχει δρομολογηθε και θα υποστεί τις νόμιμες συνέπειες, επίσης έχουν ενημερωθεί όλες οι φιλοζωικές της περιοχής και δικηγόρος. Τα 10 χρόνια απ΄τη ζωή μου χαλάλι, μου φτάνει που είναι καλά τα σκυλιά.