Σελίδα 1 από 6 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 82

Θέμα: από Σεπτέμβριο τα σπουδαία - περί αποκέντρωσης ο λόγος

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Λεωνίδας

από Σεπτέμβριο τα σπουδαία - περί αποκέντρωσης ο λόγος

Το Σεπτέμβριο κλείνουν 8 χρόνια.
    8 χρόνια από το καλοκαίρι που έμαθα ότι επιτέλους πέρασα σε ένα ΑΕΙ που θα μ' ενδιέφερε να παρακολουθήσω...
    8 χρόνια από το Σεπτέμβρη που ανέβηκα με τον πατέρα μου να βρούμε σπίτι (εκείνη τη μέρα που έγινε ο σεισμός)...
    8 χρόνια από το ξεκίνημα μιας πανέμορφης φοιτητικής ζωής που κράτησε 4,5 χρόνια...

Και τώρα;

Η τύχη (?) μ' έφερε σε μια από τις μεγάλες εταιρίες της Ελλάδας, αρχικά για χαβαλέ και χαρτζιλίκι και τώρα όπως φαίνεται εδώ και 2 χρόνια για καριέρα, αφού ασχολούμαι με το αντικείμενο που σπούδασα σε αρκετά σοβαρή θέση.

Είμαι όμως σε καλό δρόμο; Στις καθημερινές πλέον ταβανοσκοπήσεις η φυγή τριγυρίζει όλο και συχνότερα στο μυαλό μου. Πίσω στην πόλη που μεγάλωσα και στη δουλειά που με περιμένει (ως πότε άραγε; ) ή σε άλλη δουλειά; Αλλού στην Ελλάδα; Ή και εκτός;

(συνεχίζεται... )

Re: από Σεπτέμβριο τα σπουδαία - περί αποκέντρωσης ο λόγος

Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
    ...Η τύχη (?) μ' έφερε σε μια από τις μεγάλες εταιρίες της Ελλάδας, αρχικά για χαβαλέ και χαρτζιλίκι και τώρα όπως φαίνεται εδώ και 2 χρόνια για καριέρα, αφού ασχολούμαι με το αντικείμενο που σπούδασα σε αρκετά σοβαρή θέση.

Είμαι όμως σε καλό δρόμο; Στις καθημερινές πλέον ταβανοσκοπήσεις η φυγή τριγυρίζει όλο και συχνότερα στο μυαλό μου. Πίσω στην πόλη που μεγάλωσα και στη δουλειά που με περιμένει (ως πότε άραγε; ) ή σε άλλη δουλειά; Αλλού στην Ελλάδα; Ή και εκτός;

(συνεχίζεται... )
    αν δεν περνάς καλά εδω, και αν σε περιμένει δουλειά στα Χανιά, και πιστεύεις οτι εκεί θα περνάς καλά, τι κάθεσαι?
    Αν θες κονόμα, πάγενε έξω, αλλά με ότι υποχωρήσεις αυτό μπορεί να σημαίνει για το τρόπο ζωής.
    ξέρεις πόσες φορές τις έχω κάνει τις ίδιες σκέψεις? ...

ασε.. εχει και ζέστη σήμερα. Πάμε χανιά σε λίγες μέρες, και τα λέμε με συνοδεία ντακου, τσικουδιάς και λοιπών εδεσμάτων

Τι φταίει;
    Ξέρω ή δεν ξέρω; Ή μήπως δε θέλω να το παραδεχτώ ούτε στον εαυτό μου;

Θα λυθούν τα όποια προβλήματα φεύγοντας ή θα ενταθούν;

Μήπως απλά είμαι κουρασμένος από ένα αρκετά έντονο 6μηνο στη δουλειά και γυρίζοντας από τις διακοπές θα είναι όλα καλά;

Θα δούμε...

Από Σεπτέμβριο τα σπουδαία ...
    ως τότε ...

ΥΓ δεν τέλειωσε η κατάθεση σκέψεων... απλά ο γραπτός λόγος δεν είναι το καλύτερό μου
    ίσως επανέλθω ...

αχ...και να χα μοτόρι! Το avatar του/της Tropeas
    Λεωνίδα,
    στο χω πεί και το χω αναφέρει και σε άλλους...
    περιμένω να στρώσω κάποια πράματα εδώ, και μόλις υλοποιηθούν ,
    βάζω πλάνο για κάτω...

...και για να το κάνω πιο λιανό:
    εδώ για να κονομίσεις (με νόμιμο τρόπο) πρέπει
    ή να επενδύσεις (που θα βρεις λεφτά? δάνειο?no thank you)
    ή να αξιωθείς μέσω καριέρας και να αναγνωριστείς (με τον ανταγωνισμό αργεί πολύ στην Αθήνα αυτό και μέχρι να το κατακτήσεις έχεις φτύσει αίμα...)
    στην επαρχεία μπορείς να ξεκινήσεις να ζεις απλά , περνώντας καλά και χωρίς να σου λείψει τίποτα και μάλιστα αγνά,
    συνήθως λοιπόν όποτε έχει τύχει να μου συμβαίνει το παραπάνω και να είμαι "χαλαρός" μου ρχονται και οι καλύτερες ιδέες και κάνω και καμιά δουλίτσα και κονομάω...
    πέραν του ότι στην επαρχεία λόγω μικρής κοινωνίας αν είσαι καλός αναγνωρίζεσαι πιο γρήγορα (ακόμα πιο γρήγορα αν είσαι κακός στην δουλειά σου)...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas
    Λεωνίδα,
    στο χω πεί και το χω αναφέρει και σε άλλους...
    περιμένω να στρώσω κάποια πράματα εδώ, και μόλις υλοποιηθούν ,
    βάζω πλάνο για κάτω...
    Τα 'χουμε πει εμείς Λάμπρο...
    Μ' αρέσει που ξέρεις τι θες - και το ζηλεύω αρκετά...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της airamhag
    η αληθεια ειναι οτι το καλοκαιρι μας πιεζει να εχουμε τασεις φυγης..

μπορεις να περνας παντου καλα η ασχημα..

αν κατω εχεις αυτο το κατι " κινητρο, διαθεση, μνημες κλπ-βαλε οτι θες " για να περνας καλα..

στη θεση σου θα το εκανα..( γιατι δεν το κανω αραγε κ εγω ? )

ισως αυτο χρειαζεσαι για να ακουσεις..

η δουλεια ειναι σιγουρα μεγαλο κεφαλαιο..

ομως ..

οκ να δημιουργησουμε αλλα..να ζουμε κιολας..

( δεν νομιζω να σε βοηθησα ε? )
    Mη μου γαματε τη καρδια ειμαι παιδι ακομα..

Λάμπρο φίλε, πατριώτη...

Προσπαθώ να γράψω 2-3 γραμμές και δε βγαίνουν.

Επιγραμματικά τα λεφτά αυτή τη στιγμή είναι ίσως το τελευταίο μου πρόβλημα, όχι ότι παίρνω πολλά. Ίσως είμαι ολιγαρκής (?)
    Οι όμορφες στιγμές λείπουν και ψάχνω αν φταίω εγώ, το περιβάλλον μου ή και τα δύο... γιατί αν φταίω εγώ δε λύνεται αλλάζοντας απλά πόλη, πρέπει να γίνουν πολύ ριζικότερες αλλαγές...

ninjaki the dragon Το avatar του/της EVI
    ετσι και φυγουν ολοι και πανε στα χωρια τους θα πρεπει να βγαλω διαβατήριο για να ζω στην Αθηνα.
    αλλα θα αδειασουν οι δρομοι κατα πολύ

μου αρεσει που εχετε ΕΠΙΛΟΓΗ και κλαιγεστε και τρωγεστε με τα ρουχα σας τι να κανετε ..................
    εγω δεν εχω χωριο!δεν εχω τιποτα πουθενα!ολη μου η ζωη ειναι στην Αθηνα!
    i am ninja you can't see me
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

... Οι όμορφες στιγμές λείπουν και ψάχνω αν φταίω εγώ...
    το "που πάω στη συνέχεια, μένω αθήνα, πάω επαρχία, πάω έξω, που θα είμαι καλύτερα, και αν μετανοιώσω, πως θα κάνω το βήμα, κλπ" είναι κάτι που απασχολεί πάρα πολυ κόσμο τελευταία, και πάντα σε συνδυασμό με τις "ομορφες στιγμές", έτσι? γιατι νομίζω εν τέλει, αυτό ψάχνουμε όλοι.

Δεν σε ξέρω, αλλά μπορει να μη φταις λοιπόν εσύ. Και ναι, στο λέω για να νιώσεις λίγο καλύτερα, αλλά και ναι, είναι κάτι που το διαπιστώνω πολύ έντονο στο κοινωνικό μου κύκλο.

Οι όμορφες στιγμές λείπουν και ψάχνω αν φταίω εγώ, το περιβάλλον μου ή και τα δύο... γιατί αν φταίω εγώ δε λύνεται αλλάζοντας απλά πόλη, πρέπει να γίνουν πολύ ριζικότερες αλλαγές...
    συντεκνάκι,
    μιας και δεν είσαι ο μόνος που του λείπουν οι όμορφες στιγμές, οι απλές , οι καθημερινές,
    αλλά η πλειονότητα του Αττικοεδρεύοντως κόσμου... και ρυθμού...
    όλοι δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τι μας φταίει πιο πολύ (μιας και μας φταίει και ο εξασθενισμένος μας εαυτός απο πρωτοβουλία) και έτσι δεν μπορούμε να κρίνουμε...αν δεν συγκρίνουμε...
    και μακάρι στη ζωή να μπορούσαμε να συγκρίναμε εκ του ασφαλούς,
    αλλά συνήθως οι ηθικά σωστές συγκρίσεις (εννοόντας και αλλους τομείς) απαιτούν μονομερείς επιλογές και όχι διπλοθεσιές και ανέμελα ταυτόχρονα παγώματα ...

ninjaki the dragon Το avatar του/της EVI
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas

ή να πα να αγοράσεις ένα,
    ή να μείνεις εδώ.... ωωω καλομάθαμε τώρα και θέλουμε και χωριό...ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΙΑΝΑ! [/B]

αν ειχα λεφτα θα αγοραζα!!!! αληθεια! και ναι ρε φιλε απιστευτο αλλα ειμαι πρωτευουσιανα οντως!
    βασικα απο καπου ηρθα και εγω αλλα μονο εικασιες εχουμε στο περιπου (απο νησια παντως) ετυχε!!

και δε ξερεις -αληθεια- ποσο καμμια φορα ''ζηλευω'' με την καλη εννοια αυτους που ειναι απο ΄΄καπου΄΄ και εχουν να πουν ''ιστοριες'' απο αυτο το ΄΄καπου΄΄

i am ninja you can't see me
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

ΜΠΑ'ΛΕ ΜΩΡΕ' ΜΠΕΝΖΙ'ΝΑΑΑΑ'Α'Α'Α'Α'Α'Α'Α'Α'!!!!!
    ξέρεις εσυ/... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Καραμελος Το avatar του/της kalesin
    Τα 'χουμε πει εμείς Λάμπρο...
    Μ' αρέσει που ξέρεις τι θες - και το ζηλεύω αρκετά...

εδω νομιζω ειναι ολο το θεμα σου

γιατι θα φυγεις; τι σε διωχνει; τι σε κραταει; τι θελεις να πετυχεις; απο τι θελεις να φυγεις στα αληθεια;

αν τα απαντησεις αυτα στον εαυτο σου, τοτε οι απαντησεις γινονται πιο ευκολες. Η μαλλον βγαζεις παραμετρους που νομιζες οτι υπηρχαν κ κανεις την επιλογη πιο ευκολη

Σε οτι εχει να κανει με το θεμα της "φυγης"

το εχω κανει, δεν ξερω αν εκανα καλα η οχι αλλα το εκανα
    Τωρα γραφω απο το φευγιο μου

Ζω καταστασεις που δεν θα τις ζουσα αν εμενα. Καλυτερα η χειροτερα; δεν ξερω. Καποιοες φορες αισθανομαι ευτυχισμενος, καποιες αλλες νοιωθω να με πλακωνουν ολα.

Σαν παιδι της Αθηνας, μου λειπουν παρα πολλα πραγματα. αλλα δεν τα σκεφτομαι καθολου. Δεν υπαρχει απαντηση, τουλαχιστον οχι καποια που θα σου δωσει καποιος αλλος.

Να ξερεις οτι παντα η αληθεια ειναι καπου στη μεση.

Για να μη λες οτι στα λεω γενικα κ αοριστα. Αν δεν εχεις υποχρεωσεις οικογενειακες η αλλου ειδους που να σε κρατανε, τοτε δοκιμασε το. Αλλωστε καλυτερα να μετανοιωνεις για κατι που εκανες παρα για κατι που δεν εκανες

αυτα τα ολιγα για αρχη

Παλαιό μέλος
    Λείπει η γνώμη ενός επαρχιώτη. Εγώ δε θα άντεχα να ζω ποτέ σε μεγάλη πόλη. Έχω ζήσει όταν απούδαζα και είδα τις διαφορές. Έχω μιλήσει με πάρα πολλούς φίλους από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και όλοι προτάσσουν σαν πρώτο επιχείρημα (όταν τίθεται η ερώτηση "τι παραπάνω έχει η Αθήνα κ.λπ.;") ότι έχεις περισσότερες επιλογές στη διασκέδαση! Εγώ ποτέ δεν ήμουν γλεντοκοπάνα. Εκτιμούσα το γεγονός ότι στην πόλη που ζω, μπορούσα (θα εξηγήσω τον παρελθοντικό χρόνο) να είμαι στην παραλία σε 10' από τη στιγμή που θα κατέβαινα από το σπίτι (το οποίο είναι στο βάθος της πόλης). Σε 6' στη δουλειά μου! Σε 10' έξω για καφέ!

Στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα (έχω πάρει γεύση κι απ'τις δυο);
    Η ψυχολογία μου όταν ήθελα να βγω, ήταν σα να έχω μπροστά μου ένα ταξίδι! Ότι αν δε μου αρέσει εκεί που θα πάω, έπρεπε να το υπομείνω (θα πεις δεν είχα όχημα εκεί, αλλά πάλι...). Εδώ μου αρέσει ότι μπορεί να βγω έξω, κι αν δε μου αρέσει ή δεν περνάω καλά, να είμαι σε 10' πίσω στο κρεββάτι μου! Μου αρέσει που μπορώ να πάω για τρέξιμο σε 10' από το σπίτι μου! Θα πεις, όλα για σένα είναι θέμα χρόνου; Δε λέω ότι κυνηγώ το χρόνο με το δευτερόλεπτο, αλλά εκτιμώ το γεγονός ότι δε βρίσκομαι συνεχώς μέσα (ή πάνω<--για να μην ξεχνιόμαστε) σε ένα όχημα μεταφοράς!
    Και τώρα ο παρελθοντικός χρόνος που χρησιμοποίησα και η αιτία. Είναι επειδή ακόμη και η Αλεξανδρούπολη, ένα χωριό δηλαδή για σας τους Αθηναίοι, έχει μεγαλώσει υπερβολικά (για τα δικά μου μέτρα) και επικρατεί ένας χαμός από αυτοκίνητα, 7 μέρες τη βδομάδα! Η κάθε οικογένεια έχει 2-3 και το 98% έχει μια μικροαστική, φιγουρατζίδικη και δεν ξέρω πως αλλιώς να τη χαρακτηρίσω, νοοτροπία και παίρνει το αυτοκίνητο για πολύ μικρές αποστάσεις! Τόσο μικρές που για να βρει να παρκάρει, διανύει μεγαλύτερη απόσταση προς την αντίθετη κατεύθυνση! Επίσης, τώρα που είναι καλοκαίρι, κατεβαίνει ο βόρειος έβρος, έρχονται απ'την Κομοτηνή και την Ξάνθη και γίνεται της ζουρλής! Ίσως κι εγώ πρέπει να αναζητήσω την τύχη μου σε κάποιο μικρότερο μέρος.

Σελίδα 1 από 6 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. περί βελτιώσεων ο λόγος - ΧΤ 660
    από gspir στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 06/11/2004, 12:45
  2. περι αγορας ο λογος...
    από adam_tsouk στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 07/07/2004, 13:25
  3. περί mp3 ο λόγος
    από psaroulis στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 02/07/2004, 13:38
  4. Περί Fazer600 o λόγος...
    από superfour στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 18/02/2004, 23:24
  5. Περι γουρουνιων ο λογος!!!!
    από dela στο forum Off topic