Θα ήταν ένα σενάριο φαντασίας να αλλάξουν ο Casey Stoner και ο Valentino Rossi μοτοσυκλέτες για ένα Grand Prix αλλά τουλάχιστο οι ίδιοι δήλωσαν ότι θα ήθελαν να το κάνουν!!
Ο προσφάτως παγκόσμιος πρωταθλητής 2007 Casey Stoner και ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Valentino Rossi ρωτήθηκαν με το δεδομένο ότι θα τους δινόταν η δυνατότητα, εάν θα ήθελαν να αλλάξουν μοτοσυκλέτες στον τελευταίο αγώνα του 2007 στη Valencia.
Ο Αυστραλός Casey Stoner που έχει νικήσει σε εννέα αγώνες έως τώρα δίνοντας στην Ducati τον πρώτο τίτλο στη μεγάλη κατηγορία είπε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να αφήσει τον Valentino Rossi να οδηγήσει την μοτοσυκλέτα με την οποία κυριάρχησε στη νέα εποχή των 800cc.
Αλλα και ο Valentino Rossi που νίκησε μόλις τέσσερις φορές με την υποδεέστερη YZR-M1 είπε ότι θα ήθελε να αλλάξουν μοτοσυκλέτες. Ο 28χρονος Ιταλός έκανε αρκετές φορές φέτος σχόλια για την υπεροχή της τελικής ταχύτητας αλλά και του πλεονεκτήματος που προσέφεραν τα Bridgestone στον Casey Stoner.
“Σίγουρα θα ήταν ενδιαφέρον να το δοκιμάσουμε“ είπε ο Valentino Rossi που έχασε δύο πρωταθλήματα στη σειρά για πρώτη φορά στην καριέρα του μετά την απόλυτη επικράτηση του Casey Stoner το 2007.
“Δυστυχώς είναι μόνο στη φαντασία μας και αυτό εξαιτίας των συμβολαίων. Δεν νομίζω ότι η Yamaha θα χαιρόταν εάν οδηγούσα την Ducati αλλά ούτε η Ducati θα χαιρόταν αν ο Casey οδηγούσε την Yamaha.“
“Ισως να είναι μια καλή ιδέα αλλά αδύνατο να γίνει. Εγώ πάντως είμαι έτοιμος να το δοκιμάσω μια φορά“
“Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δοκιμάσω την Ducati μια φορά γιατι είναι τόσο γρήγορη, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι δύσκολο “ πρόσθεσε ο Valentino Rossi ο οποίος είναι πιθανό να απορρίψει τα Michelin και να χρησιμοποιήσει τα Bridgestone το 2008.
Ο Casey Stoner ο οποίος είχε επί μακρόν συζητήσεις με την Yamaha για να γίνει team mate του Valentino Rossi για το 2006 και το 2007 πρίν τελικά υπογράψει με την Honda και την Ducati αντίστοιχα ,είπε ότι και αυτός θα ήθελε επίσης να αλλάξουν μοτοσυκλέτες.
“Αλλαζα μοτοσυκλέτες σχεδόν κάθε χρονιά στην καριέρα μου στα GP και αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα για μένα. Ο Rossi μπορεί να το δοκιμάσει χωρίς κανένα πρόβλημα“.