Λοιπον δωστε βάση γιατί τα πράγματα είναι κάπως "κοστοβόρα"!!
Καταρχας ΠΡΟΣΟΧΗ στις προσφορές! Είχα βρει ένα Shoei raid 2 σε προσφορα με τιμή 170). Αφου ήρθα σε επικοινωνία μαζί τους μου είπαν να βαλω τα χρήματα στη τράπεζα για να μου το στείλουν. Το έκανα μετά από 2 μερες και μου είπαν οτι το κράνος εξαντληθηκε (λόγω προσφορας).
Επιδη δεν ηθελα να στείλω κι άλλα λεφτα για κατι άλλο επέλεξα να αγοράσω το HJC F 10 το οποίο ήταν στην ίδια τιμή (170)
Λοιπον το κρανος είναι ηδη τελωνείο, έκανε μονο 4 μέρες να έρθει. Ακουστε τωρα τι με χρέωσε το τελωνίο........................ 1 7 4 €. Είναι να σου πεφτουν τα μαλια!! 174€ για να το παραλάβω, τη στιγμή που έχω πληρώσει αλλα 40€ εξοδα αποστολής!
Αναλυτικά:
ΑΡ.ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΟΣΟ
Φ.Π.Α. –ΔΑΣΜΟΙ 55,00
ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΑ ΕΞΟΔΑ (ΔΕΤΕ-ΕΕΠΑ) 16,50
ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΗ 20,00
ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΗΣ 29,75
ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΦΟΡΤΙΟΥ 23,00
ΑΜΟΙΒΗ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΗ 29,75
Να πω πως μπορώ να γλιτώσω μονο 50€ τα έξοδα εκτελωνιστη αν παω να το παραλαβω ο ιδιος.
Τελικά θα μου κοστισει 60€ περισσότερα απο οτι να το αγόραζα Ελλάδα!
Ρε σεις εγω διαβαζα εδω διάφορους που γράφουν στο φορουμ για αγορες απο το εξωτερικό και ήσασταν ολοι ικανοποιημένοι, αυτά δε τα ειχε πει κανένας!!!
Παντως:
Με την εμπειρία που απέκτησα ερχομαι κ λέω τα παρακάτω:
α) Αγορές μονο με πιστοτική χρεωστική, όχι έμβασμα. Ειναι πολύ χρονοβορα διαδικασια με χαρτια, κόντρα χαρτια, 2 μέρες να πάνε τα λεφτα στην Αμερικάνική τραπεζα και επίσης στην καλύτερη θα σου κοστήσει 20 ( στη eurobnk ζητάγανε 60)
β) Τελωνείο περνανε μόνο τα αντικείμενα εκτος Ε.Ε με κοστος μεγαλύτερο των 35.
Προσωπικά καταληγω στο συμπέρασμα πως η καλύτερη αγορά θα ήταν απο ενα φθηνο κατάστημα ΣΤΗΝ Ευρώπη απ'όπου δε πληρώνεις τελωνείο και τα έξοδα αποστολής έιναι συνήθως 10. Αλλιώς πρέπει να είναι ένα προίόν που και με όλα αυτά τα συνολικά έξοδα αποστολής απο μη ευρωπαική χώρα αξίζει.