Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 32

Θέμα: Eimai AΣΧΕΤΟΣ - ΒΟΗΘΕΙΑ !!

Eimai AΣΧΕΤΟΣ - ΒΟΗΘΕΙΑ !!

λοιπον μαγκες σορυ για το νεο τοπικ
    καταρχην ειμαι καραασχετος απο οδηγικη συμπεριφορα μηχανης αλλα γνωριζω αρκετα μοντελα γιατι κατα τα αλλα ειμαι λατρης των 2 τροχων:hypnotize

πιο πολυ πσηνομαι με τις στρεετ μηχανες (το μονστερ 600 ηταν παντα η καπσουρα μου αλλα μ αρεσει και το σουζουκι το τζι εσ αρ)

προσφατα εχω βγαλει διπλωμα αυτοκινητου (κι μ αυτα πσηνομαι αλλα οχι τοσο) και εχω κ ενα 1,1 αμακσακι κ εχω μαθει αρκετα καλα για το διαστημα που οδηγαω...
    ουτε αμακσι δεν ειχα οδηγησει μεχρι να γραφτω στη σχολη οδηγων

λοιπον μια κ ντρεπομαι να ρωταω μηχανοβιους -22 χρονων μαντραχαλοσ- για μηχανες θα ρωτησω εδω που δε με κσερετε κιολας

οποιος γελασει ειναι πσωριαρης

1) πως οδηγειται μια μοτοσυκλετα με συμπλεκτη κλπ, με τον ιδιο τροπο με τα αυτοκινητα??? δηλαδη συμπλεκτης-1η ταχυτητα-αφηνω μισο συμπλεκτη-γκαζι κ εφυγα??:hypnotize

2) οι ταχυτητες ποσες ειναι σε μια 600αρα πχ μηχανη? η 1η μήτο προς τα πανω κ μετα για να ανεβασω παταω το πενταλ μπροστα?? και για να κατεβασω παταω το πενταλ πισω??και πως κσερω τι ταχυητα εχω αν δεν υπαρχει ενδεικση στο κοντερ

ΓΕΛΑΣΤΕ ΑΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    1)

Η αρχη λειτουργιας του συμπλεκτη στις μοτοσικλετες ειναι η ιδια με αυτη του αυτοκινητου

Περιπου ετσι οπως το περιεγραψες ειναι, απλα στις μοτο οι κινησεις ειναι πιο αμεσες - γρηγορες και θελει και λιγο προσοχη σχετικα με το ποσο γκαζι ανοιγεις.

2)

Ο αριθμος των σχεσεων στην συντριπτικη πλειοψηφια των μοτοσυκλετων ειναι 5 η 6.

Οι αλλαγες γινονται απο τον λεβιε στο αριστερο ποδι. Η πρωτη ειναι κατω και ολες οι υπολοιπες πανω.

Δεν υπαρχει κινηση μπροστα - πισω του ποδιου, υπαρχει μονο πανω - κατω.

Η πρωτη μπαινει πιεζοντας τον λεβιε προς τα κατω και οι υπολοιπες τοποθετοντας το ποδι κατω απο τον λεβιε και εφαρμοζοντας πιεση προς τα πανω.

Για να κατεβασεις πιεζεις τον λεβιε διαδοχικα προς τα κατω.

Στο αυτοκινητο πως ξερεις τι ταχυτητα εχεις αφου ουτε ενδειξη υπαρχει, ουτε κοιτας τον μοχλο των ταχυτητων; Ολα θεμα αισθησης ειναι, ακους το μοτερ, νοιωθεις αν εχει επαρκεια γκαζιου η αν στροφαρει το μοτερ και αναλογως ανεβαζει - κατεβαζεις ταχυτητες.

τωρα μπορω να γελασω

μην μασας ρε συ, ολοι τις ιδιες αποροιες ειχαμε οταν ξεκινουσαμε, με τον καιρο ερχονται ολα μονα τους και ολα συνηθιζονται. Παντα προσοχη ομως!!!

στο αυτοκινητο καμια φορα επειδη βαριεμαι να σκεφτω χουφτωνω τον λεβιε κ καταλαβαινω τι εχω
    αν και πλεον μπορω να καταλαβω απ τον θορυβο

αυτο με τισ ταχυτητες αλλιως το ηκσερα... νομιζα κατεβαζεις με τη φτερνα:hypnotize

νεκρα ταχυτητα δεν εχουν οι μηχανες?? πωσ ειναι αυτη?

Α και οταν σταματας σε φαναρι με ταχυτητα πρεπει να πιεζεις κ το συμπλεκτη για να μη σβησει οπωσ στα αυτοκινητα???

ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ... ΑΝ ΑΓΟΡΑΣΩ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ 6ΟΟαρα π.χ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΣΕΡΩ ΠΟΥ ΠΑΝ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΠΟ ΟΔΗΓΗΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΚΣΕΚΙΝΗΣΩ ΝΑ ΟΔΗΓΑΩ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΙΑ ΚΑ8Ε ΜΕΡΑ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΙ, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΕΤΣΙ ΠΟΤΕ???

old school gixxer Το avatar του/της alex14
    Αρχικά δημιουργήθηκε από koke_3

ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ... ΑΝ ΑΓΟΡΑΣΩ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ 6ΟΟαρα π.χ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΣΕΡΩ ΠΟΥ ΠΑΝ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΠΟ ΟΔΗΓΗΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΚΣΕΚΙΝΗΣΩ ΝΑ ΟΔΗΓΑΩ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΙΑ ΚΑ8Ε ΜΕΡΑ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΙ, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΕΤΣΙ ΠΟΤΕ???
    Οχι καινουργια μηχανη και οχι μονος σου. Ειναι αμαρτια να χτυπησεις, γιατι απο οτι φαινεται, sorry κιολας, εχεις αγνοια σχετικα με μηχανες.

Πανω κατω, ολοι ετσι ξεκινησαμε, μη σε στεναχωρει αυτο.

Φιλικα

Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

Αναλλοίωτος Το avatar του/της Akatanomastos
    afto me tin fterna pou les, i kanas papakias tha sto pei i o axileas

oi mixanes den exoun fterna, ola me tin miti.

opos doulevei to moter sto amaksi doulevei sti mixani.
    to mono pou prepei na sinithiseis einai to gazi kai to freno sto xeri.ola ta alla einai idia.
    nai ama pareis mixani kai pas se ena xorafi tha matheis, kalitera etsi para na skotoseis kana anthropo.
    kali tixi
    -It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
    - Hit it.
    -------------------------------------------------------------------------------
    όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
    ------------------------------------------------------------------------------
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

γιατι τα παπακια 8ελουν κ με τη φτερνα???

με μπερδεπσατε παλι

Αναλλοίωτος Το avatar του/της Akatanomastos
    γιατι τα παπακια 8ελουν κ με τη φτερνα???

με μπερδεπσατε παλι
    re si, afti i paparia pou allazei taxitites
    sta papia ftanei mexti tin fterna kai mporeis i na tin patiseis pros ta piso me fterna i mprosta me miti.
    stis mixanes mono me miti.

pantos pera apo tin plaka, pare ena podilato na matheis isoropia kai meta mixanaki
    -It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
    - Hit it.
    -------------------------------------------------------------------------------
    όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
    ------------------------------------------------------------------------------
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

Μανιβελάτο μέλος
    στο αυτοκινητο καμια φορα επειδη βαριεμαι να σκεφτω χουφτωνω τον λεβιε κ καταλαβαινω τι εχω
    αν και πλεον μπορω να καταλαβω απ τον θορυβο

αυτο με τισ ταχυτητες αλλιως το ηκσερα... νομιζα κατεβαζεις με τη φτερνα:hypnotize

νεκρα ταχυτητα δεν εχουν οι μηχανες?? πωσ ειναι αυτη?

Α και οταν σταματας σε φαναρι με ταχυτητα πρεπει να πιεζεις κ το συμπλεκτη για να μη σβησει οπωσ στα αυτοκινητα???

Αν πάρεις ένα 600 άρι με τις γνώσεις που έχεις αυτήν την στιγμή, μπορεί να σου φανώ κακός αλλά θα ζήσουμε να σε θυμόμαστε. Δεν ξεκινάς από 600άρι! Τώρα θα πεταχτούν μερικοί και θα πουν, τι λες ρε μάγκα, η δομή είσαι? εγώ μια χαρά κατάφερα το xt..και αυτό μπορεί να έγινε αλλά δεν σημαίνει ότι ήταν σωστό και άλλο ένα gsr 600 που πρέπει να έχει καμιά 80αριά ίππους και άλλο ένα xt των 40 ίππων..επειδή και εγώ 22 χρονών είμαι και επειδή έχω καλή εμπειρία σε 4 τροχούς για την ηλικία μου (100+ k χλμ), με μικρό αυτοκίνητο μέχρι βαν, τζιπ και ότι άλλο φανταστείς..τα χλμ στην μηχανή δεν είναι τα ίδια με το αυτοκίνητο..οδηγάω λίγο καιρό μηχανή και έχω ξεκινήσει με ένα εντουράκι μικρού κυβισμού και ένα έχω να σου πω..η μηχανή δεν σηκώνει λάθη, που ένα αυτοκίνητο συγχωρεί. Θα σου πρότεινα αν δεν έχεις πρόβλημα χρημάτων, πριν προχωρήσεις σε μεγάλη street, να περάσεις πρώτα από κάτι πιο αδύναμο (το οποίο αν έχεις συνηθίσει μόνο αυτοκίνητο θα σου φανεί αεροπάνο), κάτι εώς 250 cc (κατά προτίμηση μτχειριμένο λόγω απειρίας) και με σχετικά όρθια στάση. Υπάρχουν ένα κάρο τέτοια μετάχειρα, από ax-1 μέχρι anhelo..πήγαινε πάρε μπουφάν, γάντια, και ένα καλό κράνος, γράψου σε μια σχολή, και παράλληλα ξεκίνα να κάνεις βόλτες σε αλάνες πάρκινγκ και τέτοια..θα σε βοηθήσει αρκετά.

ε το μονο που κσερω ισοροπια ειναι τιποτα αλλο

τι λαμακια αυτο παλι αλλιως στα παπια αλλιως στις μηχανες

θα παρω κατευθειαν μηχανη μεταχειρισμενη και θα παω στα χωραφια να αυτοδιδαχτω κι αν σκοτοτοθω τουλαχιστον προσπαθησα

Μανιβελάτο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
    re si, afti i paparia pou allazei taxitites
    sta papia ftanei mexti tin fterna kai mporeis i na tin patiseis pros ta piso me fterna i mprosta me miti.
    stis mixanes mono me miti.

pantos pera apo tin plaka, pare ena podilato na matheis isoropia kai meta mixanaki
    Μπορεί να μην το λέω ποτέ γιατί φοβάμαι μήπως με πάρουν στο ψιλό αλλά και εγώ πιστεύω ότι το mountain bike είναι σχολείο..τουλάχιστον το enduraki μου που έχει όρθια θέση μου φάνηκε σαν βαρύ ideal boomax (dss)

το κσερω οτι το σωστο ειναι να κσεκινασ με σκουτερ-παπι κ μετα μεγαλο κλπ αλλα κσερω κατι περιπτωσεις που πανε απ το πουθενα κ αγοραζουν ενα καινουριο μεγαλο κ το μαθαινουν στο μπαμ

παντως οτι ειναι να κανω θα αργησω να το πρακσω γιατι σε 2 μηνες φευγω στρατο και μολις τελειωσω θα πσαχτω

το καλοκαιρι εφτασα μια ανασα απ το να παρω σψοοτερακι (ενα μεταχειρισμενο 50αρι) αλλα δεν προχωρησε επειδη δεν ειχα κσαναοδηγησει και δισταζα

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    τι λαμακια αυτο παλι αλλιως στα παπια αλλιως στις μηχανες

Δεν ειναι κατι διαφορετικο ουσιαστικα

Στη μηχανες ειναι 1 κατω (πατητη) και αλλες 4ή5 πανω

Στα παπια ειναι 4 ταχυτητες ολες πατητες προς τα κατω

Απλα οπως βλεπεις στη φωτο ειναι τετοια η διαταξη του λεβιε που οταν πατας με τη φτερνα ειναι η αντιστοιχη κινηση που θα εκανες αν εβαζες το ποδι κατω απο το λεβιε και τον ανεβαζες.

Πολλοι δε στα παπια αλλαζουν λεβιε και βαζουν ιδιο με μοτοσυκλετες και το δουλευουν ακριβως οπως και στις μοτοσυκλετες.

Παρε ενα μικρο μεχρι 250 (που αναφερθηκε και πιο πανω)

Μην παρει τιποτα ιδιαιτερα παλιο, αλλα οπωςδηποτε μεταχειρω (να μην το κλες οταν θα πεσεις)(γιατι θα πεσεις )

Και να αγορασεις εξοπλισμο (τζακετ, κρανος, μποτες, γαντια)

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Εικόνα1.jpg 
Προβολές:	252 
Μέγεθος:	48,1 KB 
ID:	114455

ευχαριστω φιλε διαφωτιστικες οι φωτο αν και ετσι οπως το βλεπω στο παπι δυσκολα μου φαινεται να κατεβαινει η ταχυτητα...με τη φτερνα

για νεκρα ταχυτητα κανεις δε μου απαντησατε πωσ γινεται

ασχετο: για 1.89 και 97 κιλα που ειμαι θα με βολεπσει παπι

Παλαιό μέλος Το avatar του/της mako
    Ο epp1640 τα λεει πολυ σωστα! Η νεκρα στις μηχανες ειναι αναμεσα σε 1η και 2α. Εχεις νεκρα, πατας κατω, μπαινει η 1η. Ανεβαζεις για 2α απο πρωτη , με λιγο περισοτερη δυναμη, αλλιως μπαινει νεκρα. Υπαρχει και ενδειξη στα οργανα για την νεκρα (πρασινο λαμπακι). Στα παπια συνηθως ειναι κυλιωμενες οι ταχυτητες και αυτοματα τα κιβωτια, αυτο ομως δεν ειναι απολυτο, ως προς την ροη των ταχυτητων. Εγω θα σου προτεινα να εχεις συμπλεκτη, σε οτι αγορασεις. Ειναι χρησημο σε περιπτωση που αργοτερα παρεις μεγαλυτερη μηχανη. Μεγαλη προσοχη στην αρχη και με εξοπλισμο. Καλο θα ηταν αν εχεις καποιον φιλο (οδηγο μηχανης) που εμπιστευεσαι τις γνωσεις του, να εισαστε παρεα για να σου δειχνει. Μην ξεχασεις ποτε οτι στη μηχανη ειμαστε περισσοτερο ευαλωτοι σε οτιδηποτε συμβει, σε σχεση με το αυτοκινητο. Καλη τυχη και καλη θητεια.-

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator

ΔΕν υπάρχει κανείς να πει στον άνθρωπο ότι υπάρχουν και τα "σύνθετα" γράμματα ???

(όπως "ξ" και "ψ" π.χ. )
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Βοήθεια για μονοκύλινδρα αερόψυκτα
    από ctpanoramix στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 13/12/2004, 13:01
  2. Βοήθεια Χριστιανοί!!
    από superfour στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 20/12/2003, 13:26