«Θέλουμε εσείς και τα παιδιά σας να είστε πάντα σε επαφή και πάντα ασφαλείς». Με αυτό το μήνυμα, η ισπανική εταιρεία παιχνιδιών Imaginarium -με τέσσερα καταστήματα στην Ελλάδα- διαφημίζει το νέο της προϊόν: ένα κινητό τηλέφωνο για παιδιά ηλικίας 4 έως 8 ετών!
Η σχετική καταχώρηση περιλαμβάνεται και στο φυλλάδιο που διατίθεται στα ελληνικά καταστήματα, ωστόσο, όπως διευκρινίστηκε στην «Κ», το προϊόν, με την επωνυμία Μο1, δεν κυκλοφορεί στη χώρα μας. «Γνωρίζουμε ότι η ελληνική οικογένεια δεν είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο, καθώς υπάρχει ανησυχία για τις πιθανές επιπτώσεις», ήταν η επίσημη απάντηση της εταιρείας. Ενδιαφέρον πάντως είναι ότι σε ερώτηση «καταναλωτή», η απάντηση από τα καταστήματα είναι ότι «δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα, διότι δεν υπάρχει ακόμα σύμβαση με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας».
Η συσκευή, η οποία διαθέτει δύο πλήκτρα για απευθείας κλήση στο «μπαμπά» και τη «μαμά», καθώς και τη δυνατότητα περιορισμού των εξερχομένων από τους γονείς, διατίθεται σε πολλές άλλες χώρες, έχοντας σε αρκετές περιπτώσεις ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από ενώσεις καταναλωτών. Η τιμή του κυμαίνεται μεταξύ 65-100 ευρώ.
Παιδικά κινητά, πάντως, προμηθεύονται οι Ελληνες γονείς μέχρι στιγμής μέσω ίντερνετ (π.χ. το. childcare, που διατίθεται από την position24, προς 389 ευρώ), τα οποία συνήθως διαθέτουν και σύστημα GPS «για να γνωρίζετε πάντα πού βρίσκεται το παιδί σας!»
"Ηταν αναμενόμενο ότι η βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας θα έστρεφε τις κεραίες της προς το καταναλωτικό αυτό κοινό. Ηδη άλλωστε, η μέση ηλικία έναρξης της χρήσης κινητού έχει φθάσει τα 8 χρόνια. «Είναι τελείως τρελό. Θεωρώ ότι είναι 100% λάθος να αφήνουμε παιδιά 4 ετών ακόμα και να παίζουν με κινητά, αφού κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι επίδραση έχει η ακτινοβολία σε έναν εγκέφαλο που ακόμα ωριμάζει», λέει στην «Κ» ο αναπληρωτής καθηγητής Νευροχειρουργικής του ΑΠΘ κ. Παναγιώτης Σελβιαρίδης. «Εκτός από το θέμα της υγείας, υπάρχει και η κοινωνική πλευρά. Είναι δυνατόν να εξοικειώνεις το παιδί σου με το κινητό από αυτή την ηλικία;» Η αγορά απαντά καταφατικά."
απο την kathimerini.gr
Για τα περισσότερα παιδιά, οποιοδήποτε τηλέφωνο, ακόμα και αν είναι παιδικό, είναι καλύτερο από το να μην έχουν καθόλου κινητό.Για την κορη μου(Δ δημοτικου), το να της πάρουμε το πολυπόθητο κινητό ήταν μέρος της ανταμοιβής της για τους καλούς βαθμούς που έφερε από το σχολείο(μονο Α!).Όπως λεει η ίδια, στο σχολείο επιτρέπουν τη χρήση κινητών από τους μαθητές, αρκεί να τα έχουν κλειστά κατά τη διάρκεια του μαθήματος(για δημοτικο μιλαμε...).
Η μανα της για ναναι "λεει" σιγουρη για το παιδι της... "ειναι συμφωνη" να της παρει κινητο!
Εγω παλι...δεν "ψηνομαι με τιποτε".
.... και αμα τους αρεσει!