βάζω μπροστά 34 και πίσω 40 με λάστιχα τα μισλέν της μαμάς
εσείς που παίζεται?
εσείς που παίζεται?
καλά που βγήκα φρόνιμος, υπάκουος, σκυφτός
και γιατί βάζεις τέτοιες πιέσεις;Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
εσείς που παίζεται?
ποια είναι τα "μαμά" Michelin λάστιχα;
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
R.T.F.M.
Ό,τι λέει το μάνιουαλ του κατασκευαστή.
Εκτός και αν ο κατασκευαστής των ελαστικών προτείνει μεγαλύτερες πιέσεις.
Σε περίπτωση που έχεις τις προτεινόμενες πιέσεις και των δυο κατασκευαστών (μηχανής και ελαστικών), τότε βάζεις τις μεγαλύτερες πιέσεις από τις δυο (ΝΟΜΟΣ)![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikonian
R.T.F.M.
Ό,τι λέει το μάνιουαλ του κατασκευαστή.
Εκτός και αν ο κατασκευαστής των ελαστικών προτείνει μεγαλύτερες πιέσεις.
Σε περίπτωση που έχεις τις προτεινόμενες πιέσεις και των δυο κατασκευαστών (μηχανής και ελαστικών), τότε βάζεις τις μεγαλύτερες πιέσεις από τις δυο (ΝΟΜΟΣ)![]()
1. Ο κατασκευαστής δίνει κάποιες πιέσεις για κάποια ελαστικά
2. Ο κατασκευαστής των ελαστικών δίνει πιέσεις; Από πότε; Και με δεδομένο ότι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ μοτοσακά φοράνε τα ιδια λάστιχα, ποιος λαστιχοκατασκευαστής δίνει πιέσεις για το κάθε μοτοσακό;
3. Οι μεγαλύτερες πιέσεις κάνουν τα μηχανάκια να γλυστράνε - άσε που αν πέσεις σε καλή άσφαλτο θα κάνεις τα λάστιχα μπαλόνια.....
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
φαντάζομαι πως αυτό έχει προβλεφτεί από τους κατασκευαστές όταν δίνουν (π.χ για το πίσω 42) ότι θα διογκωθεί ο αέρας λόγω των θερμοκρασιών...Αλλιώς θα έδιναν χαμηλότερη πίεση (μερικοί κατασκευαστές το κάνουν...)Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
- άσε που αν πέσεις σε καλή άσφαλτο θα κάνεις τα λάστιχα μπαλόνια.....
Μιλάμε για συνθήκες δρόμου έτσι?![]()
Εισαι σωστος μοτοσυκλετιστής...
…αν
Τα προφυλακτικά που χρησιμοποιείς ειναι δίγομα , σκληρά στο κέντρο και μαλακά στα πλάγια
Βρέθηκε πένσα, παρακαλείται ο κάτοχος να επικοινωνήσει με πμ :a29:
Pics
το μανουαλ δινει 36-42 και τα προτεινομενα απο το μανουαλ ελαστικα ειναι το μισλεν παουερ και τα πιρελλι-δεν θυμαμαι ποια
οι χορνετακηδες ξερουν
μιλαω για συνθηκες 90% ανοιχτος δρομος-ταξιδι
καλά που βγήκα φρόνιμος, υπάκουος, σκυφτός
36-42 ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΣΦΙΚΑ......
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ...
ΚΑΙ Ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΙΕΣΗ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ...
ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΤΙ ΠΡΙΣΟΤΕΡΟ
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
1. Ο κατασκευαστής δίνει κάποιες πιέσεις για κάποια ελαστικά
2. Ο κατασκευαστής των ελαστικών δίνει πιέσεις; Από πότε; Και με δεδομένο ότι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ μοτοσακά φοράνε τα ιδια λάστιχα, ποιος λαστιχοκατασκευαστής δίνει πιέσεις για το κάθε μοτοσακό;
3. Οι μεγαλύτερες πιέσεις κάνουν τα μηχανάκια να γλυστράνε - άσε που αν πέσεις σε καλή άσφαλτο θα κάνεις τα λάστιχα μπαλόνια.....
Απαντήσεις :
1) kai 2)Σε πολλές περιπτώσεις ναι , δίνει. ΠΧ Στο KLR μου, ο κατασκευαστής δίνει χαμηλές πιέσεις, αφού προτείνει λάστιχα ον οφ 70/30. Εγώ που φοράω λάστιχα 95/5 , τα οποία είναι ράντιαλ και απαιτούν υψηλές πιέσεις (34-38) για να μην κακοφορμίσουν τα πλαϊνα, είμαι αναγκασμένος να προτιμήσω την πρόταση της AVON και όχι της KAWA.
3) Στο περί ελαστικών σεμινάριο του "ανέμου" ο εισηγητής ανέφερε ρητά:
" Όταν οι δυο κατασκευαστές προτείνουν διαφορετικές πιέσεις, επιλέγουμε τις μεγαλύτερες".
Αν μια μηχανή είναι πολύ βαριά , σε σχέση με τα λάστιχά της (πχ cbf 1000) , o κατασκευαστής της μοτό το ξέρει και προτείνει ανάλογες πιέσεις.
Αν ένα ελαστικό , έχει τέτοιο σκελετό , που απαιτεί υψηλές σχετικά πιέσεις για να μην στραβώσει, ο κατασκευαστής προτείνει ανάλογες υψηλές πιέσεις. Σε ένα ον οφ λάστιχο που έχει μαλακά πλαϊνά και μπορεί να λειτουργήσει και με 22 και με 30psi , μπορεί να μην προτείνει καθόλου πιέσεις, αφήνοντας την πρωτοβουλία στον κατασκευαστή της μοτό.
ΕΓΩ ΕΒΑΖΑ 36 - 42. ΤΑ ΜΑΝΙΣΙΑ ΕΧΩ. ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΟΔΗΔΗΣΗ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΣΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ. ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΙΕΣΗ ΕΙΔΙΚΑ
ΣΤΟ ΠΙΣΩ.ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΣΑ ΣΤΟ 34-38 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ.
ΠΡΙΝ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΝΤΙΠΩΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΦΥΓΕΙ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΝΟΙΟΘΩ ΠΟΛΥ ΣΙΓΟΥΡΙΑ.
ΤΟ ΛΑΣΤΙΧΟ ΠΑΤΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
για συνθηκες αμα θες να στριψεις π.χ επιδαυρο βαλε 38 πισω και 34 μπροστα.
τωρα για ταξιδι ειναι και καλοκαιρι τωρα βαλε 40 πισω μπροστα 35 και εισαι ενταξει
Mε πιο χαμηλή πίεση όμως δε θα έχουμε πιο γρήγορη φθορά στο κέντρο του (πίσω κυρίως) ελαστικού και πιο γρήγορη "τετραγώνισή" του?
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
σπαμ ον
Ποιός συμφορουμίτης έχει μαύρο hornet με bagster και έχει μακριά μαλλιά;
σπαμ οφ
πέρασε καιρός αλλά τώρα το είδα![]()
ONLY THE GOOD DIE YOUNG
εχει σημασια
1 η 2 ατομα
μαρκα ελαστικου+τυπος ελαστικου
χρηση
γενικα 36 μπρος-40 πισω
(εγω βαζω 34 μπρος -40 πισω)ειμαι 105 κιλα