Τελικα ποια ειναι η αληθεια?Οι μηχανες δουλευουν καλιτερα με απλη αμολυβδη,με σουπερ αμολυβδη,η με τα διαφορα προσθετα που υποσχονται αυξηση των οκτανιων?
Και εξηγουμαι:Εχω ενα V-Strom 650 και εχω κανει απο τον απριλιο που το πηρα μεχρι σημερα 16.300 χλμ σχεδον ολα εθνικη και εβαζα παντα απλη αμολυβδη.Ακουσα απο πολλους οτι βαζοντας V Power racing και ultimate θα εβλεπα μεγαλη διαφορα στην αποδοση.Λοιπον τον τελευταιο μηνα δοκιμαζω και τις δυο σουπερ αμολυβδες και οχι μονο δεν ειδα διαφορα προς το καλιτερο, αλλα αντιθετως προς το χειροτερο!Δηλαδη 5 με 10 χλμ. λιγοτερη τελικη!!! Τωρα τελευταια μου ειπε ενας φιλος για το Octane Booster Street Formoula της NOS. To χρησιμοποιησα στο τελευταιο μου ταξιδι απο Βολο προς Αθηνα,εβαλα απλη αμολυβδη ELDA και δυο καπακια απο το μπουκαλι σε 22 λιτρα βενζινης. Λοιπον ειδα μεγαλη διαφορα!! Το μηχανακι ανεβαζε πιο ανετα στροφες και ηταν η πρωτη φορα που ειδα τοσο ανετα τα 200 στο κοντερ και πηγαινε προς τα 210 σε πσιλο ανηφορικα κομματια!! Σημιοτεον οτι με απλη αμολυβδη 185-190 ενω με σουπερ αμολυδβη χειροτερα!! Και ερχεται το ερωτημα για την φθορα του κινητηρα? Υπαρχει φθορα με τα λιγοτερα οκτανια,που οπως δειχνει δεν δουλευει και καλα ο κινητηρας η με τα περισοτερα? και ποια βενζινη ειναι καλιτερα να βαζουμε στην μηχανη μας? προσοχη δεν μιλαω σε καμια περιπτωση για βελτιωση της αποδοσης του κινητηρα απλα μιλαω για το 100% της αποδοσης του κινητηρα οπως ειναι απο τη μανα του με λιγοτερες φθορες!!
Αντε καλα ταξιδια και καλα γκαζια!!!
mello....![]()