Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 57

Θέμα: Ερωτηση για service.

Ερωτηση για service.

Ξερω οτι ειχα ανοιξει ενα θεμα περι σερβις στα Ducati, και οτι οι τιμες δεν ειναι και τοσο κακες, αλλα τελικα μηπως καποιοι νομιζουν οτι εχουν πιασει τον παπα απο τα @@;;

Πολυ απλη ερωτηση: 210 ευρω εργατικα για ελεγχος ιμαντων/βαλβιδων ειναι λογικη τιμη;;;;
    Νίκος
    Open Horizons

Banned

Re: Ερωτηση για service.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
    Ξερω οτι ειχα ανοιξει ενα θεμα περι σερβις στα Ducati, και οτι οι τιμες δεν ειναι και τοσο κακες, αλλα τελικα μηπως καποιοι νομιζουν οτι εχουν πιασει τον παπα απο τα @@;;

Πολυ απλη ερωτηση: 210 ευρω εργατικα για ελεγχος ιμαντων/βαλβιδων ειναι λογικη τιμη;;;;
    Για 999, είναι ... τιμή...

Άνοιξέ το και στο δικό μας....

Italian Μελος Το avatar του/της Xrider
    Για ελεγχο και μονο....οχι.
    Αν ηταν ρυθμισμα και αλλαγη ....ναι.
    if anything just cannot go wrong, it will anyway -Murphy's law

ΟΧΙ αλλαγη ιμαντων/βαλβιδων.

Η μηχανη εχει 10,000 χλμ κ ιμαντες αλλαζει στα 20,000, και οι βαλβιδες δεν χρειαζονται αλλαγη ουτως η αλλως (το μονο που ενδεχομενως αλλαζουν ειναι καποια "καπελοτα" που εχουν, αλλα και παλι στα 20Κ).

Θα πηγαινα τη μηχανη λυμμενη εντελως και απλα θα κοιταζε αν ειναι τεντωμενοι οι ιμαντες και αν οι βαλβιδες θελουν ρυθμιση η οχι.
    Νίκος
    Open Horizons

Ρε μηπως σου αλλαξαν ιμαντες και ρυθμησαν τις βαλβιδες???
    Δεν ξερω αν εχεις δει ποτε πως τεντωνουν τον ιμαντα η πως βαζουν καινουργιο...ειναι πολυ απλο απο την στιγμη που εχουν κατι σαν διαπασων και ρυθμιζουν αναλογα με την συχνοτητα...δουλεια ενος 10λεπτου...περισσοτερη βαβουρα ειναι να βγαλεις τα καπακια των ιμαντων.
    Βαλβιδες ενοειται οτι δεν αλλαζουν, τα καπελοτα αλλαζουν....και αυτο ενα δεκαλεπτο ειναι φιλερακι/κατσαβιδακι.
    Αν σου αλλαξαν ιμαντες καλα εκαναν....για ολα τα Ντουκ ειναι καθε 20000χλμ στα χαρτια αλλα ΟΛΟΙ αλλαζουν στις 10000χλμ...οπως και τα λαδια.Ο κατασκευαστης λεει καθε 10000χλμ αλλα η αλλαγη γινεται καθε 5000χλμ
    μαλλον σου εκαναν αλλαγη και ρυθμιση....γιατι τα $$ που εδωσες τυχαινει να ειναι τα ιδια που ειχα πληρωσει τελευταια φορα στην Ελλαδα για ιμαντες και ρυθμιση.Μια 300αρα ειχα παει με κατι υγρα φρενων και παστιλιες.

Παντως αυτος που παω εγω μου ειπε για το service των 10.000 στο 999, 150 Ευρω εργατικα + οτι ανταλλακτικα χρειαστουν. Δεν νομιζω οτι ειναι εξωφρενικο.
    Duc 999 '07 Black

Προσεξε κατι: ΔΕΝ το εχω κανει ακομα το σερβις, οποτε δεν εχω πληρωσει ακομα τιποτα.

Απλα πηγα εχθες στο συνεργειο (Hellinservice) και η συζητηση ηταν η ακολουθη:

- Καλημερα ***, να σου κανω μια ερωτηση; Η μηχανη θελει το σερβις των 10Κ. Ποσο θα κοστισει; Αν θυμαμαι μου ειχες πει περι τα 400 ευρω;

- Ε, σιγουρα. Ισως και λιγο παραπανω.

- Οκ. Κοιτα, επειδη αυτο το ποσο το βρισκω πολυ μεγαλο και δεν μπορω να το δικαιολογησω, σκεφτομουν να κατσω να κανω εγω τις εργασιες που μπορω στη μηχανη -παντα βαση του service manual- και να την φερω λυμμενη να κοιταξεις τα υπολοιπα.
    Μπορω να αλλαξω τα λαδια/φιλτρα/μπουζι, οποτε μενει ελεγχος ιμαντων/βαλβιδων.

- Ναι, αλλα ρε συ δεν θα γλυτωσεις τιποτα ιδιαιτερο ετσι. Αντε να γλυτωσεις ενα 50αρικο.

- Δηλαδη;

- Ε, η εργασια μου για το συγκεκριμενο σερβις ειναι 220 ευρω + ΦΠΑ. Οποτε τωρα θα πας στα 170 + ΦΠΑ.

- Για εναν ελεγχο ιμαντες/βαλβιδες;

- .....

- Και οκ, τουλαχιστον θα σφραγισεις το βιβλιο ετσι;

- Ναι, αλλα θα γραψω οτι τις εργασιες σου δεν τις εκανα εγω. Γιατι αν υπαρχει -ω μη γενοιτω- προβλημα με την μηχανη, τοτε θα ερθει η εταιρια κ θα πει τι και πως κλπ.

- Ενταξει, αλλα τουλαχιστον θα τσεκαρεις οτι ολα εχουν καλως αφου θα στη φερω μετα τις αλλαγες ετσι;

- Ααα, οχι, δεν την ακουμπαω οπου εκανες εργασιες εσυ. Μονο αυτα που θα πουμε οτι πρεπει να κανω.

- Καλα, ευχαριστω.

Νίκος
    Open Horizons

o elegxos twn imantwn den ginetai me diapaswn!!

me to mathesis tous tsekaroun (to opoio mathesis tsekari thn tash twn imantwn me ena laseraki kai ena aisthitira).

to na baleis panw to mhxanhma kai na deis an einai kai oi 2 imantes mesa sta oria tashs pou orizei h Ducati einai 10 lepta douleia. na tous setareis swsta einai "ligo" parapanw.... :smilea: :smilea:

to idio isxuei kai gia tis balbides... an thes na sou tsekarei mono ta diakena, ginetai sxetika grhgora. an thes omws na sou ta setarei oso pio kala ginetai akoma kai an einai mesa sta oria, tote thelei arketo xrono (eidika gia tis 4balbides kefales...)

to kalutero pou exeis na kaneis einai na rwthseis ton mhxaniko pou asxoleitai me to mhxanaki sou kai na sou pei AKRIBWS ti kanei....

Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής

- Ναι, αλλα θα γραψω οτι τις εργασιες σου δεν τις εκανα εγω. Γιατι αν υπαρχει -ω μη γενοιτω- προβλημα με την μηχανη, τοτε θα ερθει η εταιρια κ θα πει τι και πως κλπ.

εδω δεν μπορω να του δωσω αδικο

Επηδει το service αυτο δεν περιλαμβανει τιποτα περισσοτερο απο οποιοδηποτε αλλο Ducati σου λεω παλι οτι η τιμη ειναι λογικη ΑΝ ΣΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ιμαντες και ΡΥΘΜΗΣΕ βαλβιδες...η δουλεια του ειναι η ιδια με αυτη των 400 αλλα δεν σου περασε τα αναλωσιμα,οπως φιλτρα λαδιων και βενζινης,υγρα φρενων,μπουζι,τσεκαρισμα σε ολες τις βιδες και μπουλονια,παστιλιες φρενων (που ειναι ακριβες),λαδια κλπ.
    Εσυ πληρωσες το ουτως η αλλως πιο "κουραστικο" κομματι της δουλειας.Ο ιμαντας μπαινει με κρυα την μηχανη και ρυθμιζεται 2 φορες και με κρυα και ζεστη οποτε του τρωει και ωρα ,ενω το τσεκαρισμα ειναι πολυ πιο απλο...καλα σου ειπε οτι δεν αξιζει τον κοπο για να γλυτωσεις 50$.
    Διαβασε στο manual σου τι περιλαμβανει το service και θα καταλαβεις οτι ειναι νορμαλ λεφτα.
    Γιατι λεει μεσα τσεκαρισμα/αλλαγη.
    Αυτα δεν ειναι τιποτα...οταν ερθει η ωρα να αλλαξεις λαστιχα εκει θα κλαψεις
    Αν σου εκανε αλλαγη/ρυθμιση καλα πληρωσες.

Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
    εδω δεν μπορω να του δωσω αδικο
    Βρε Σταυρο μου, ουτε εγω του δινω αδικο στο συγκεκριμενο κομματι. ΣΩΣΤΑ πραττει, και εγω αν ημουν στη θεση του το ιδιο θα εκανα.

Το υπολοιπο ομως;

Lalala, οι ιμαντες ναι μεν επισημως ρυθμιζονται με το Mathesis, ΑΛΛΑ οπως μαλλον γνωριζεις μπορουν να ρυθμιστουν εξισου καλα και με ενα ...κουρδιστιρι κιθαρας! Οι ιμαντες πρεπει να ταλαντωνονται στα 110 hz οντας σωστα τεντωμενοι.

Απο εκει και περα την ρυθμιση των βαλβιδων την αναφερει το service manual που εχω στα χερια μου, αλλα θελει φιλερ, εργαλεια και καποιο χρονο, οποτε θα ημουν διατεθειμενος να το αφησω στο συνεργειο να το κανει... Οχι ομως και 210 ευρω για αυτο!
    Νίκος
    Open Horizons

Αρχικά δημιουργήθηκε από lalala
    o elegxos twn imantwn den ginetai me diapaswn!!

me to mathesis tous tsekaroun (to opoio mathesis tsekari thn tash twn imantwn me ena laseraki kai ena aisthitira).

....
    Κατι σαν διαπασων ειπα....αν εχεις ηλεκτρικη κιθαρα...μοιαζει με το ηλεκτρονικο κουρδιστηρι (διαπασων).
    εχει και ενα δυναμομετρο που ειναι εξισου ευκολο να τσεκαρεις.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
    Επηδει το service αυτο δεν περιλαμβανει τιποτα περισσοτερο απο οποιοδηποτε αλλο Ducati σου λεω παλι οτι η τιμη ειναι λογικη ΑΝ ΣΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ιμαντες και ΡΥΘΜΗΣΕ βαλβιδες...η δουλεια του ειναι η ιδια με αυτη των 400 αλλα δεν σου περασε τα αναλωσιμα,οπως φιλτρα λαδιων και βενζινης,υγρα φρενων,μπουζι,τσεκαρισμα σε ολες τις βιδες και μπουλονια,παστιλιες φρενων (που ειναι ακριβες),λαδια κλπ.
    Εσυ πληρωσες το ουτως η αλλως πιο "κουραστικο" κομματι της δουλειας.Ο ιμαντας μπαινει με κρυα την μηχανη και ρυθμιζεται 2 φορες και με κρυα και ζεστη οποτε του τρωει και ωρα ,ενω το τσεκαρισμα ειναι πολυ πιο απλο...καλα σου ειπε οτι δεν αξιζει τον κοπο για να γλυτωσεις 50$.
    Διαβασε στο manual σου τι περιλαμβανει το service και θα καταλαβεις οτι ειναι νορμαλ λεφτα.
    Γιατι λεει μεσα τσεκαρισμα/αλλαγη.
    Αυτα δεν ειναι τιποτα...οταν ερθει η ωρα να αλλαξεις λαστιχα εκει θα κλαψεις
    Αν σου εκανε αλλαγη/ρυθμιση καλα πληρωσες.
    Ρε συ Xrider, γιατι δεν διαβαζεις αυτα που γραφω γμτ μου;;;;

ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΕΡΒΙΣ ΑΚΟΜΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ ΙΜΑΝΤΕΣ ΚΛΠ!!!!!

ΥΓ. Το service manual γραφει ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΑ. ΟΧΙ αλλαγη.
    Νίκος
    Open Horizons

οκ.
    οπου εγραψα πληρωσες βαλε,θα πληρωνες.

Λοιπον, παιδια, δεν θα το αφησω ετσι το θεμα.

Εχω καταληξει να εχω αφησει την κακομοιρα την μηχανη παρκαρισμενη εδω και ενα μηνα στο γκαραζ και εχει ηδη φτασει στα 11,500 ΧΩΡΙΣ σερβις και ολα αυτα γιατι δεν μπορω/θελω να δωσω 400+ ευρω για το γαμωτο!

Σημερα εμαθα οτι καποιος αλλος εξουσιοδοτημενος χρεωνει 150 ευρω εργατικα για το 10Κ service, τη στιγμη που ο αλλος μου χρεωνε 260+!
    Οποτε ΣΙΓΟΥΡΑ παιζει θεμα...

Θα παω σημερα και μια βολτα απο το What a bike, να δω τι θα μου πει και εκει... Για οσους δεν γνωριζουν, ο κ. What a bike θεωρειται γκουρου στα Ducati και ειναι ισως ο καλυτερος μηχανικος Ducati στην Ελλαδα!
    ΑΛΛΑ δεν ειναι εξουσιοδοτημενος...

Για να δουμε...

Οπως δειχνουν τα πραγματα το 400αρι θα γινει 300αρι και ισως και 250αρι....
    Νίκος
    Open Horizons

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ερωτηση για service αναρτησεων
    από asteris_adv στο forum KTM
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 13/02/2012, 12:10
  2. Ερωτηση για service πηρουνιου
    από FRAGISCOS στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 25/03/2009, 23:20