Το pC μου τωρα τελευταία κάνει τρελά πράγματα . Παρότι πριν περίπου 2 μήνες έβγαλα και καθάρισα ψήκτρα και ανεμιστήρα CPU αλλάζοντας και την θερμόαγωγιμή παστά ξεκίνησε πάλι να μου ανεβάζει θερμοκρασίες την προηγούμενη εβδομάδα . Οι στροφές του ανεμιστήρα εμεναν σταθερά στις 2800 και η θερμοκρασία με πολλά προγράμματα και εφαρμογές να παίζουν έπαιζε 70 -75 C σύμφωνα τουλάχιστον με το EVEREST που χρησιμοποιώ για τις μετρήσεις και θεωρείται αξιόπιστο . Κάπου εκεί κόλλαγε το μηχάνημα . Οριο σβησιμάτος στο bios είχα βάλει τους 80 . Εδώ και κάποιες μέρες το ανεμιστηρακι έχει πάρει τα πάνω του και δουλεύει συνέχεια με 3800 μέχρι 4200
ακόμα και με θερμοκρασίες κάτω απο 50C με αποτέλεσμα 1) να μου έχει παρει τα αυτιά 2) να φοβαμαι πως σύντομα θα παραδώσει πνεύμα .
Εχει κανείς ιδέα γιατί δεν δουλεύει γραμμικά και αν μπορώ κάπως να ορίσω μια μαξιμουμ θερμοκρασία πχ 60 C ώστε από εκεί και πάνω να τα δίνει όλα ο ανεμιστήρας ?? Ο ανεμιστήρας του κουτιού είναι 12" και δουλεύει σταθερά στις 1400 στροφές , η CPU είναι Intel Pentium 4 , 3 GHZ (ή PressHOT όπως διάβασα κάπου ) , η μητρική μια GigaByte με socket LGA 775 ,dual DDR 2 στα 533 Mhz , από τις πρώτες με PCI Express . Συνολικά 2 Gbyte Ram και το όλο σύστημα 3ετιας και ....
Καμιά ιδέα ????
Μοντιφίες τύπου βεντιλατερ ή σύνδεση με ψυγείο ή αιρκοντίσιον απορρίπτονται δια ροπάλου ...
:rotflmao:![]()