Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 62

Θέμα: Η κατασταση σοβαρευει...και αγρια μαλιστα!!!

Η κατασταση σοβαρευει...και αγρια μαλιστα!!!

Παρακολουθω 1 μηνα τωρα και εβγαλα τα εξης συμπερασματα:

Επι ενα μηνα ειτε διαβαζω ειτε ακουω οτι χτυπανε οδηγους μοτοσυκλεττων αλλοι ασυνηδειτοι οδηγοι αυτοκινητων και μετα ελαφρα τη καρδια φευγουν.......!!
    Εχω διαβασει τρια θανατηφορα και ακουσα αλλο ενα μεσα σε διαστημα 15 ημερων ολα μεσα στη αθηνα.
    Και μολις διαβασα και αλλο ευτυχως τιποτα το σοβαρο αλλα η τακτικη ιδια χτυπαμε παταμε γκαζι και φευγουμε.

Η τροχαια ανικανη αφου ουτως η αλλως ειναι σε καθεστως εισπρακτικο εδω και αιωνες...

Φταιει το οτι οδηγουν και οι αλβαναραιοι (υπαιτιος στο ενα δυστυχημα..) προσπαθησε να διαφυγει αλλα για κακη του τυχη ηταν εκει ενας Ζητας και τον τσιμπησε

Φταιει οτι οι πιτσιρικαδες με τις πλατες του μπαμπα και τη δειλια που διεπει αρκετα παιδια απο τη σημερινη νεολαια, αποφευγουν να αντιμετωπισουν τις ευθυνες τους αφηνοντας ανθρωπους να ξεψυχαν στο δρομο και τρεχουν στη αγκαλια της μαμας τους

Φταει οτι δεν υπαρχει κανενας ελεγχος στα μεγαλα διπλωματα και στους οδηγους των φορτηγων και δεν ασχολουνται ακομα και αν ανηκουν σε δημοτικη αρχη

Φταει η ζωη που κανουμε και μας εχει κανει αδιαφορους για τον πλησιον μας αλλα αυτο ειναι δικαιολογια στο να σκοτωνεις εν ψυχρω και να τον παρατας σαν το σκυλι στο αμπελι και μετα εσυ λεγεσαι ανθρωπας

Μαλλον τιποτα απο ολα αυτα ισως απλα εχουμε την ατυχια να μην κουβαλαμε κανονι και να πυροβολουμε τετοιους "ανθρωπους"

Λιγες συμβουλες για τη κινηση στη πολη που πιστευω και αλλοι θα καταθεσουν την εμπειρια τους

Να κινηστε μεσα στην αθηνα με γνωμονα οτι εχεις δεν εχεις προτεραιοτητα στα στενα κοβεις ελεγχεις και φευγεις ακομα και αν ο αλλος εχει στοπ τα τακακια σας ακουμπαν τους δισκους σας και το γκαζι κλειστο

Οταν περναμε μεσα απο τα αυτοκινητα αφενως δεν καλυπτομαστε νομικα αφεταιρου πολλοι ειναι κομπλεξικοι και δεν τους ενδιαφερει να αλλαξουν λουριδα εστω και αν σας δουν οτι ερχεστε...θεωρουν οτι θα κοψετε γιατι ειστε μικροτεροι...αφηστε που πολλοι αγνοουν το ποσο γρηγορα μπορειτε να φρεναρετε

Το κλασσικο κοιτατε τους καθρεπτες η μεσα στο αυτοκινητο..ανησυχος οδηγος σημανει νευρικο αυτοκινητο και επικειται αλλαγη πορειας..του νου σας

Στα φαναρια δεν καθομαστε στο μεσο τους λουριδας αλλα στην ακρη εαν δε μας πιανει κοκκινο και φρεναρουμε αποτομα κοιταμε πισω μας να δουμε εαν το αυτοκινητο εχει παρει χαμπαρι η θα μας στειλει στη σεντρα ...στη προκειμενη περιπτωση στο μεσον της διασταυρωσης

Στα φαναρια παλι καθυστερουμε ενα δευτερολεπτο και ξεκιναμε εαν ειμαστε πρωτοι κοιταζοντας την αλλη μπαντα της διασταυρωσης για να βεβαιωθουμε οτι τα αυτοκινητα εαν σταματησαν...εκει εχουμε σε ετοιμοτητα ειτε τα φρενα ειτε τερμα γκαζι αναλογα με τη περιπτωση

Αργα τα βραδυα και σε σχετικα αδειο δρομο το οτι ενα αυτοκιντη κανει δεξια σαν να φαινεται να παρκαρει μπορει να σημαινει οτι ετοιμαζετε να τραβηξει χειροφρενο

Διπλοπαρκαρισμενα αυτοκινητα με αλαρμ ειναι αμεσα επικυνδυνα να φυγουν χωρις προειδοποηση ασε που νομιζουν οτι εχουν βγαλει φλας αλλα δεν εχουν απενεργοποιησει τα αλαρμ!!

Αυτα τα ολιγα για αρχη

ΠΡΟΣΕΧΤΕ!!!!!

ειδικός χρήστης Το avatar του/της Rezeguet
    εγω τωρα πια οταν με βολταρουν με κουτι παντα κανω τον μαλακα και με πιανει κριση οταν παει να κνει μαλακια ο οδηγος που καθεται διπλα μου. 2-3 φορες που εγινε πτωση (εφτυχως μονο ελαφριες) πηγα κατευθειαν να βοηθησω τον μοτοσυκλετιστη και παρατηρω οτι καθε φορα ειμαι ο μοναδικος που το κανει αυτο κι ας εναι μικρη πολη εδω και ολοι ξερουν ολους (λιγο-πολυ). Και στο δικο μου ατυχημα κανενας δεν με βοηθησε ολοι κοιτουσαν σα τους μαλακες με μενα να κουτσαινω και ναχω γεμισει αιματα....λες και ημουν κανας εξωγηινος.....τι να πεις.....

Ε ρε γλέντια!!!! Το avatar του/της DoctorS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από hornet

Να κινηστε μεσα στην αθηνα με γνωμονα οτι εχεις δεν εχεις προτεραιοτητα στα στενα κοβεις ελεγχεις και φευγεις ακομα και αν ο αλλος εχει στοπ τα τακακια σας ακουμπαν τους δισκους σας και το γκαζι κλειστο

το πιο συχνό και πιο επικίνδυνο νομίζω.................δεν είδε το στοπ και...........μπαμ!!

τουλάχιστον σε μένα έχουν τύχει παμπολλες περιπτώσεις που θα μπορούσαν να είχαν αποβεί μοιραίες!!!!

ζούμε σε δύσκολους καιρούς.........απρόσωπους.....ανεύθυνους!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!
    ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ.....!!!!!!

Με αφορμή το τελευταίο τραγικό συμβάν στην Κύμης, έχω να κάνω μια πρόταση, ίσως τη βρείτε αφελή, τέλος πάντων...

Δεδομένου ότι πολλοί οδηγοί κουτιών οδηγούν μέσα στην τύφλα τους και δεν κοιτάνε ούτε πίσω ούτε καθρέπτες, θεωρώ καλό να κάνουμε θόρυβο ώστε να ακουγόμαστε, αφού ο θόρυβος ακούγεται όπου και να κοιτάς. Το παληκάρι που έφυγε καβαλούσε Transalp, μια μηχανή με ιδιαίτερα ήσυχο κινητήρα, όπως και η TDM όταν έχει μαμίσια εξάτμιση. Αναρωτιέμαι αν θα τον χτυπούσε ο μ@λ@κ@ς αν οδηγούσε καμιά XT/ΚΤΜ, που κάνουν έντονο θόρυβο, ή αν είχε αλλάξει εξάτμιση.

Σίγουρα λύση δεν είναι, αλλά ό,τι μπορεί κανείς κάνει...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    δυστυχως οπως τα λεει ο σταθης ειναι..............

εγω θα προτεινα ματια και στην πλατη και κατι που πιστευω οτι το κανουμε ολοι ειναι...................

να βλεπεις τον οποιοδηποτε που κινειται κοντα σου(πισω σου,μπροστα σου-αριστερα-δεξια) σαν μελλοντικο μ@λ@κα!!

να νομιζεις οτι ανα πασα στιγμη θα στην κανει και να εχεις σκεφτει πως θα αντιδρασεις οταν γινει αυτο............

με αλλα λογια να ειμαστε παντα ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ μπροστα απο τους αλλους............

(ε,ρε τι κανει το πολυ σκακι!!!)
    :rotflmao: :rotflmao:

Ε ρε γλέντια!!!! Το avatar του/της DoctorS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
    Με αφορμή το τελευταίο τραγικό συμβάν στην Κύμης, έχω να κάνω μια πρόταση, ίσως τη βρείτε αφελή, τέλος πάντων...

Δεδομένου ότι πολλοί οδηγοί κουτιών οδηγούν μέσα στην τύφλα τους και δεν κοιτάνε ούτε πίσω ούτε καθρέπτες, θεωρώ καλό να κάνουμε θόρυβο ώστε να ακουγόμαστε, αφού ο θόρυβος ακούγεται όπου και να κοιτάς. Το παληκάρι που έφυγε καβαλούσε Transalp, μια μηχανή με ιδιαίτερα ήσυχο κινητήρα, όπως και η TDM όταν έχει μαμίσια εξάτμιση. Αναρωτιέμαι αν θα τον χτυπούσε ο μ@λ@κ@ς αν οδηγούσε καμιά XT/ΚΤΜ, που κάνουν έντονο θόρυβο, ή αν είχε αλλάξει εξάτμιση.

Σίγουρα λύση δεν είναι, αλλά ό,τι μπορεί κανείς κάνει...
    από προσωπική μου εμπειρία....και όσοι έχουν δει και ακούσει το Φωτόπουλο μου.....(φοράω devil τελείως ελευθέρας).......δεν μας σώζει τίποτα.....ίσα ίσα που πολλές φορές μπορεί να αποβεί ακόμα πιο μοιραίο γιατί οι κουτάκηδες τρομάζουν!!!!!

ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ.....!!!!!!

Ελαιόψυκτο Μέλος Το avatar του/της free rider
    δεν ξέρω αν μπορεί να φτιαχτεί οδηγός επιβίωσης ...
    σε ζώνη πολέμου...

το ενστικτο της επιβίωσης είναι το πιο σημαντικό...

τι να πω μωρε τόσα παλικάρια να χανονται ετσι άδικα...

κρίμα..

και η ζωή συνεχίζεται...

Μέλος απο...τότε... Το avatar του/της powerphot
    Αρχικά δημιουργήθηκε από hornet
    Λιγες συμβουλες για τη κινηση στη πολη που πιστευω και αλλοι θα καταθεσουν την εμπειρια τους

Το κλασσικο κοιτατε τους καθρεπτες η μεσα στο αυτοκινητο..ανησυχος οδηγος σημανει νευρικο αυτοκινητο και επικειται αλλαγη πορειας..του νου σας

ΠΡΟΣΕΧΤΕ!!!!!
    Nα προσθέσω κάτι κι εγώ σχετικά με το...."να κοιτάτε μέσα στο αυτοκίνητο"......
    Αν δείτε οδηγό με το κινητό κολλήμένο στο αυτί, ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!
    Συμπεριφερθείτε στο προσπέρασμα σαν να είναι:
    ΤΥΦΛΟΣ, ΚΟΥΦΟΣ, ΚΑΙ.....ΜΑΛΑΚΑΣ
    Ιδίως το τελευταίο.....
    Το ταξίδι του Ηλία Βροχίδη μπορείτε να το διαβάζετε και στην ιστοσελίδα του Madnomad.gr, στο Facebook Madnomad

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Συμπλήρωμα στα όσα σωστά αναφέρει ο Στάθης.

1. Παρατηρείτε συνεχώς τον τρόπο κίνησης και το κεφάλι του οδηγού μπροστά σας. Αν το δείτε να "ξανθίζει" έντονα (σόρρυ από τα κορίτσια του φόρουμ αλλά είναι αλήθεια...), να είστε διπλά προσεκτικοί....
    2. Κάτι οδηγοί 70 χρονών με αυτοκίνητα 25ετίας ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ότι δεν σας βλέπουν....
    3. Το ίδιο και κάτι ψευτοφτιαγμένα Πούντο-σαξό με φυμέ τζάμια κλπ. Το παίζουν γρήγοροι, πουλάνε μούρη στην γκόμενα δίπλα τους και έχουν μόνιμα δυνατά το "στέρεο" με αποτέλεσμα να μην έχουν ιδιαίτερη επαφή με το περιβάλλον....
    4. Φυσικά αν δείτε χέρι να κρατά κινητό απομακρυνθείτε το ταχύτερο δυνατόν....Ειδικά αν την ώρα της συνομιλίας ο οδηγός κάνει έντονες κινήσεις, ή τσακώνεται με την γυναίκα του ή με τον πελάτη που δεν κάλυψε την επιταγή του...Σιγά μην προσέξει εσάς...
    5. Το ίδιο και αν δείτε αυτοκίνητο ρημάδι με σπασμένους-κρεμάμενους πλαινούς καθρέπτες. Προφανώς ο οδηγός του δεν τους χρειάζεται-χρησιμοποιεί...
    6. Κοντά σε στάσεις του μετρό που πολύς κόσμος ψάχνει για ταξί ταυτόχρονα, οι ταξιτζήδες γίνονται 2 φορές επικίνδυνοι...

Θα θυμηθώ κι άλλα...

[FONT=century gothic]Προσθέτω επίσης κάτι που παρατήρησα την προηγούμενη εβδομάδα και παρ'ολίγο να...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ (είναι λίγα το ξέρω αλλά...) τα ΦΛΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ:hypnotize :hypnotize !!!!! Και εύκολα την πατάς
    [/FONT]
    "In Groove We Trust" - W.F.P.
    www.wolfyfunkproject.com

Χιλιομετροφάγος Το avatar του/της SF
    Θα ήθελα να παραθέσω κι εγώ τους προσωπικούς μου κανόνες, με την ιδιότητα του αναβάτη με 0 (zero) πτώσεις-ατυχήματα σε πάνω από 60.000km σε δίτροχο. Πολλά εκ των οποίων τέεεζα. Σίγουρα χρειάστηκα τύχη, αλλά πιστεύω ότι η τύχη είναι το λιγότερο.

- Η μηχανή ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ χωρίς εξαιρέσεις κάθε Σαββατόβραδο. Το ξέρω, σου σκίζει το lifestyle, αλλά τι να κάνουμε.

- Στα 'ρυάκια' ανάμεσα στα αυτοκίνητα, ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ στη δεξιά μεριά. ΠΑΝΤΑ στο αριστερότερο ρυάκι, ακόμα κι αν η δεξιά λωρίδα είναι άδεια! Πειρασμός, το ξέρω, but.

- Οδήγηση πάντα έχοντας κατά νου ότι είμαι σε αυτοκίνητο. Δηλαδή μεγάλα περιθώρια και αποστάσεις. Απουσια μεγάλης εμπειρίας οδήγησης κουτιού είναι μείον.

- Παραχώρηση προταιρεότητας σε ΟΛΟΥΣ. Κουφό, αλλά it works. Αν σου έχει γίνει συνήθεια το ανάποδο... κακώς. Αν δεν έχεις οδηγήσει αυτοκίνητο να δεις πως γίνεται, πάλι κακώς.

- Ενα δύσκολο: όχι μηχανή στην Αθήνα σε καθημερινή βάση! Προσωπικά, ποτέ δε τη χρησιμοποίησα για commuting. Με κορόιδεψαν, μου την είπαν, αλλά ...βράχος! Εχω τρελλαθεί στο περπάτημα, αλλά τώρα βλέπω ότι είναι πολύ καλύτερο.

- Υπενθύμιση στον εαυτό ότι βρισκόμαστε στην Αθήνα: μια πάρα πολύ άρρωστη πόλη. Δεν κυνηγάω την τύχη μου! Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τον καθένα. Κάνω άκρη να περάσει ο 'παγκόσμιος' με το Saxo, άκρη να περάσει ο πυροβολημένος με το motard, και μακριά από κάθε λογής εμπριμέ όχημα.

- THE ART OF ΖΕΝ. Δε βιάζομαι. Ακούγεται σαν τη μαμά αυτό, αλλά... αποδίδει. Δεν το πιέζω το θέμα. Ιδίως τώρα πιά που και τα ΙΧ προσπαθούν να χωθούν ΟΠΟΥ βρουν, λες και είναι παπιά...

AYTA για ξερούς κανόνες. Και κάτι ακαδημαϊκό, επι τη ευκαιρία.

Καθένας έχει το προσωπικό του στυλ και την καθαρά υποκειμενική του άποψη σχετικά με το τι σημαίνει "ασφαλής οδήγηση". Κι εγώ μια από τα ίδια. Όλοι θεωρούμε εαυτούς "καλούς" ή "ασφαλείς" οδηγούς (εκτός από "γρήγορους" φυσικά!) Κάποιοι το λένε, κάποιοι όχι. Κάποιοι λένε, οκ δεν είμαι γρήγορος, αλλά είμαι ασφαλής. ΑΣΧΕΤΑ βέβαια αυτά --anyway.

Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πει κάποιος για τον εαυτό του ότι είναι "κακός". Το λένε κάποιοι, αλλά λίγο-πολύ αστειεύονται. ΑΝ το εννούσαν, θα έσκιζαν την άδεια οδήγησής τους. Εγώ 2-3 τέτοιους έχω γνωρίσει στη ζωή μου, που απλά και συνειδητά δεν πήγαν ποτέ να βγάλουν άδεια οδήγησης.

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΑΜΑΟΥΑ ΣΥΝΕΤΟΙ ΟΔΗΓΟΙ.

ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΒΡΙΖΟΥΜΕ (ΩΣ ΜΑΛΑΚΕΣ) ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 100.000 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ!!!

Άρα κάτι είναι στραβό στη λογική μας. Πως λύνεται το μυστήριο
    "Εγώ είμαι ΟΚ απέναντι στους άλλους, και σχεδόν όλοι οι άλλοι είναι μαλάκες"? (έως φονιάδες*)

(*) Στη βιομηχανία (του κέρδους ), τα λεγόμενα near-misses υπολογίζονται ως κανονικά ατυχήματα στα risk-assessments... Κάτι ξέρουν αυτοί που βγάζουν τα δις. Άρα, υπό μια συγκεκριμένη οπτική, τα ατυχήματα είναι 1000 φορές περισσότερα.

Κάτι παίζεται λοιπόν, και είναι πολύ μεγαλύτερο από την καθημερινή λογική μας. Σε άλλη εκπομπή...
    ---
    Προσέχουμε για να τρέχουμε

Φίλε σου αξίζει σεβασμός αφού σε 60.000χλμ δεν έχεις πτώσεις, αλλά πάλι, αν δεν τη χρησιμοποιείς ούτε τις καθημερινές ούτε τα Σαββατόβραδα.... πότε τη χρησιμοποιείς, την Κυριακή για βόλτες;;; Η μηχανή είναι πρώτα απ' όλα εργαλείο μετακίνησης... Κάνω λάθος;;

Χιλιομετροφάγος Το avatar του/της SF
    Η μηχανή είναι ό,τι αποφασίσεις εσύ να είναι! Άλλοι τις κάνουν restore και τις βάζουν στο σαλόνι. Πειράζει να γράφω 10 με 20 χιλιάδες χλμ το χρόνο, μόνο σε βόλτες???

Α! Κι επι τη ευκαιρία, ένας ακόμα κανόνας που ξέχασα: Οι ημερίσιες 'σβέλτες' βόλτες, πάντα το Σάββατο. Όχι αυστηρός κανόνας, αλλά το κατά δύναμη.
    ---
    Προσέχουμε για να τρέχουμε

Ελαιόψυκτο Μέλος Το avatar του/της free rider
    Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
    Η μηχανή είναι ό,τι αποφασίσεις εσύ να είναι! Άλλοι τις κάνουν restore και τις βάζουν στο σαλόνι. Πειράζει να γράφω 10 με 20 χιλιάδες χλμ το χρόνο, μόνο σε βόλτες???

Α! Κι επι τη ευκαιρία, ένας ακόμα κανόνας που ξέχασα: Οι ημερίσιες 'σβέλτες' βόλτες, πάντα το Σάββατο. Όχι αυστηρός κανόνας, αλλά το κατά δύναμη.
    Κώστα οσο και να προσπαθούμε να τα κωδικοποιήσουμε δεν ξέρω...

εγω χρησιμοποιώ την μηχανή καθημερινά εδω και πολλά χρόνια...
    δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω κάτι άλλο...δεν το αντέχω πές με καλοπερασάκια...

κάθε μέρα που γυρίζω σώος και αβλαβής λέω μέσα μου ...

πάλι τα κατάφερα...

αλλά στην τελική οταν έχεις προβλέψει τα απρόβλεπτα υπάρχει και ο παράγοντας τύχη...

τι άλλο να πεί κανείς...
    διαβάζω τόσους θανάτους ..
    και η ζωή συνεχίζεται...

Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 08/07/2013, 13:45
  2. Προς admins, moderatores και όποιος άλλος...
    από TManiac στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 08:29

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF