Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 33

Θέμα: Προβλημα με δισκοφρενο!!!

Νέο μέλος

Προβλημα με δισκοφρενο!!!

Καταρχην καλησπερα σας καλως σας βρηκα.

Ειμαι νεο μελος εδω (αν και σας παρακολουθω καιρο), και ελπιζω να εχω βαλει το θεμα στην σωστη κατηγορια.

Λοιπον ας παω στο προβλημα, εχω ενα innova του 06 το οποιο ειχα παρει πριν καιρο μεταχειρισμενο.

Πριν λιγο καιρο λοιπον ειπα να αλλαξω τα τακακια του μπροστινου φρενου μιας και ειχαν φαγωθει αρκετα και δεν ηθελα να πιασω σιδερο. Τα αλλαζω λοιπον και απο τοτε που τα αλλαξα αρχισε να κανει το εξης: οταν παταω το φρενο να "τρεμει" το οποιο τρεμουλο ειναι διοτι την μια πιανει το φρενο και την αλλη πιανει λιγοτερο.

Οποτε λοιπον η αμεσως επομενη κινηση ηταν να παρω καινουργια δισκοπλακα οπως και εκανα. Για 2-3 μερες οταν ηταν τελεια μεχρι που ξαναρχισε, οποτε αρχισα κι εγω να το ψαχνω περισσοτερο, και βλεπω οτι το κεντρο του τροχου παιζει 1-2 χιλιοστα...

Αλλαζω τροχο και αφου το εχω τσεκαρει οτι δεν παιζει το κεντρο το κανει παλι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ενω η δισκοπλακα δεν παιζει ουτε η παλια ουτε η καινουργια(αντε να παιζουν 0,5χιλ).....

Σημερα λοιπον διελυσα ολο το συστημα του φρενου τα καθαρισα ολα παντου, αλλα αυτο δεν βοηθησε σε κατι....

Να προσθεσω οτι οταν το μηχανακι εχει χιλιομετρα ουτε τρεμει ουτε μου γερνει απο πουθενα κυριολεκτικα μπορει να πηγαινω με 100 χωρις να εχω τα χερια στο τιμονι και να ειναι ολα καλα.

Πειτε μου ρε παιδια τι να κανω γενικα εχω λυσει κινητηρες εχω κανει πολλα σερβις μονος μου πανω στο μηχανακι για να ειναι ΤΕΛΕΙΟ με τα διακενα που χρειαζεται κτλπ. ε σε αυτο εχω φαει τα μουτρα μου και τα λεφτα μου.
    Τελευταία τροποποίηση από michaelcom; 26/09/2015 στις 01:29.

Παλαιό μέλος
    Καλημέρα,καλώς ήρθες,όπως το περιγράφεις θα μπορούσε να είναι ρουλεμάν τροχού,δεν αναφέρεις αν τα τσέκαρες. Αν αυτά είναι οκ πιθανόν να έχεις στραβό άξονα.Μετά πάμε στην έδραση της δαγκάνας,τσέκαρε τα αξονάκια για πολλά μπόσικα,γρασαρέ τα, τα τσιμουχάκια καλό είναι να αλλάζονται καμμια φορά.Αν πατάει λοξά το τακάκι στη δισκόπλακα είναι σίγουρα η έδραση της δαγκάνας.

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    θα μπορουσε να ειναι η τρομπα του φρενου. Βαλε γρασο εκει που η μανετα εφαπτεται με το εμβολο και δες αν βελτιωνεται η κατασταση.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Δλδ το πρόβλημα ξεκίνησε όταν άλλαξες τακάκια?
    Sent from me using a computer.

Νέο μέλος
    Καλημερα, σας ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας.

Λοιπον εχουμε και λεμε ρουλεμαν εχω αλλαξει οπως και αξονα, την δαγκανα την καθαρισα χθες γρασαρα τα σημεια που κινειται, καθαρισα τα πιστονακια(για να κανεις εξαερωση σου βγαινει ο πατος...). Τωρα οσο για την τρομπα στην μανετα ειχε βρωμια αλλα την ειχα καθαρισει και αυτη.

Αυτο που σκεφτομαι εγω ειναι μηπως και η καινουργια δισκοπλακα φαγωθηκε λογο του τροχου?

Και ναι το προβλημα ξεκινησε οταν αλλαξα τακακια φοβαμαι μηπως τα τακακια που μου εδωσαν ειναι σκληρα και τρωνε τον δισκο και γι αυτο μου γινονται ολα αυτα.

Να προσθεσω οτι στην μανετα νιωθω μια πολυ μικρη κινηση οταν παταω φρενο,( οπου αυτο αν δεν κανω λαθος υποδηλωνει προβλημα στον δισκο.)

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από michaelcom Προβολή μηνύματος

Να προσθεσω οτι στην μανετα νιωθω μια πολυ μικρη κινηση οταν παταω φρενο,( οπου αυτο αν δεν κανω λαθος υποδηλωνει προβλημα στον δισκο.)
    Eδώ είσαι....στραβός/χτυπημένος δίσκος σε κάποιο σημείο του
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Eδώ είσαι....στραβός/χτυπημένος δίσκος σε κάποιο σημείο του

Μα τον δισκο δεν τον εχω ουτε μηνα και δεν εχω πεσει ουτε τον εχω χτυπησει και δεν φενεται κατι με το μολυβακι οταν τον γυρναω.

Υπαρχει περιπτωση να τον χαλασε παλι κεντρο τις ροδας?

Και κατι αλλο γινεται σε δισκο σε παπι να δημιουργηθουν hot-spots? δηλαδη σημεια στα οποιο θερμανθηκε τοσο πολυ ο δισκος που εχει χασει το ψησιμο του? αλλα ουτε πλακωνομαι στα φρενα και παπι ειναι ποοοσο να ζεσταθει.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    τι πιο εύκολο να ελέγξεις τη δισκόπλακα. εγώ θα έλεγα να ελέγξεις και τον άξονα του εμπρός τροχού.
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimmie_72 Προβολή μηνύματος
    τι πιο εύκολο να ελέγξεις τη δισκόπλακα. εγώ θα έλεγα να ελέγξεις και τον άξονα του εμπρός τροχού.
    Τον εχω αλλαξει με καινουργιο οπως και καινουργια ρουλεμαν.

Α κατι αλλο που παρατηρησα ειναι οταν βαζω την παλια δισκοπλακα με τα παλια τακακια ολα φτιαχνουν.... με τα καινουργια τακακια ειναι ολα τα ιδια τρεμει..

Παντως ισχυει η δισκοπλακα η καινουργια να φαγωθηκε απο τα καινουργια τακακια στο παλιο κεντρο και τωρα στο καινουργιο να ειναι φαγωμενη και να το κανει αυτο? Δεν μπορω να καταλαβω η δισκοπλακα ειναι καινουργια της honda παρακαλω.....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    τα καινουρια τακακια ειναι γνησια;

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    τα καινουρια τακακια ειναι γνησια;

Οχι επισης μου φενονται ποιο abrasive(σκληρα), βλακεια μου να παω να παρω τα γνησια?

Εγω του λεω του τυπα εκει δωσε μου τα καλυτερα που εχεις, και μου εδωσε αυτα τωρα τι καταλαβε αυτος με τα καλυτερα ενας θεος ξερει

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    οπως το περιγραφεις τα τακακια δειχνουν ελαττωματικα
    δοκιμασε να βαλεις τα παλια τακακια στην καινουρια δισκοπλακα

Νέο μέλος
    Το εκανα και το προβλημα συνεχιζει...

Ενας φιλος μου εδωσε μια δισκοπλακα κι αυτη σαν καινουργια που ειχε να την δοκιμασω.

Την δοκιμασα μετα καινουργια τακακια και δεν το κανει αλλα την εβγαλα διοτι φοβαμαι μην την χαλασω.

Παλαιό μέλος
    το προβλημα ήτανε οτι δεν εβαλες καλά τα τακάκια την πρώτη φορά, σου στραβοπιάσανε και χαλάσανε τη δισκόπλακα. Μετα άλλαξες δισκόπλακα χωρις να βάλεις καινούργια τακάκια (παντα όταν αλλάζουμε δισκόπλακα βάζουμε καινούργια τακάκια), και έτσι σου χαλασε και η 2η δισκόπλακα.

βέβαια αν όταν άλλαξες δισκοπλακα έβαλες και καινούργια τακάκια, ότι γράφω παραπάνω είναι λαλακίες..

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Η δισκόπλακα σου μάλλον είχε κάποιο δόντι από φάγωμα, έβαλες καινούρια τακάκια χωρίς να τα τρίψεις λίγο πριν να τα φορέσεις και έτσι δεν εφαπτόντουσαν 100% με τη δισκόπλακα οπότε σε φρεναρίσματα ένιωθες αυτά τα τακ.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μικρό πρόβλημα! με varadero 2003
    από agriniopk στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 02/03/2015, 13:50
  2. Πρόβλημα με immobilizer
    από parji στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 08/07/2004, 17:18
  3. Πρόβλημα με Transalp
    από Gladiator στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks