Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 59

Θέμα: Εκθέσεις Μεταχειρισμένων

Εκθέσεις Μεταχειρισμένων

Καλημέρα σε όλους

Έχοντας διαβάσει το post "τραγική απάτη", θα καταθέσω και τις δικές μου εμπειρίες.
    Εδώ και ένα μήνα έχω αλωνίσει όλες τις Αθηναϊκές εκθέσεις μεταχειρισμένων, ψάχνοντας CBR 600F, ή VTR 1000F, από 2000 και μετά. Αντιμετώπισα τα παρακάτω: Απαράδεκτους τρόπους, υποκρισία, ατελείωτες υποδείξεις, ειρωνεία και ημιμάθεια. Ελάχιστοι με αντιμετώπισαν φυσιολογικά και οι περισσότεροι προσπάθησαν να πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Αναφέρω ειδικότερα 2 περιστατικά:
    Η πρώτη έκθεση ήταν στον Υμηττό. Η αγγελία αφορούσε ένα CBR F4 του '99, το οποίο εμφανιζόταν στο Μότο Τρίτη εδώ και 1 χρόνο! Η αναγραφόμενη τιμή ήταν 3500 στη αγγελία. Ο πωλητής ισχυρίστηκε πως το μηχανάκι, είχε μόλις φτάσει στην έκθεση, ότι είναι μοντέλο 2000, με 30000 km. και πως είχε γίνει λάθος στην τιμή που ήταν 4000. Προφανώς, στην αρχή δεν κατάφερε να το βάλει μπροστά, καθότι είχε αιώνες να κινηθεί. Αφού πήρε με το charger, το μηχανάκι άρχισε να στάζει λάδι. Ο πωλητής, ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για υπερχείλιση, και προσθέτοντας φυσιολογικά "τί ψάχνεις τώρα". . .
    Το δεύτερο περιστατικό, έλαβε χώρα σε έκθεση της Μεσογείων - Μαραθώνος. VTR 1000 F του 2003. Το μηχανάκι δεν είχε εξάτμιση. Ο πωλητής λέει, "έλα μωρέ, κάτι θα βάλουμε". Μετά, συνειδητοποίησα ότι τα όργανα ήταν από το παλιότερο μοντέλο, πριν το facelift του 2001. Όταν ρώτησα τον πωλητή , επέμεινε πως ήταν του 2003. Καταλήξαμε να κοιτάξουμε την άδεια της μοτοσικλέτας, η οποία προς μεγάλη έκπληξή του έγραφε 1999!!! Επίσης, όταν ρώτησα για εγγύηση ο τύπος απάντησε 6 μήνες. Μόνο μηχανικά μέρη, ή και ηλεκτρικά ρωτάω. Ο τύπος αλλάζει 40 χρώματα, και σα να του έχω βρίσει το σπίτι μου λέει ότι κανείς δε δίνει εγγύηση για ηλεκτρικά, ούτε καν σε καινούρια!!!!!
    Αυτά ήταν τα πιο ακραία περιστατικά, αλλά η γενικότερη τάση ήταν απαξιωτική και αντιεπαγγελματική. Ευτυχώς, μια μειοψηφία όχι μόνο συμπεριφέρθηκε φυσιολογικά, αλλά έδωσε πολύτιμες πληροφορίες και ελάχιστοι πρόσφεραν μέχρι και test ride. Όμως, υπερισχύει η εικόνα μιας πλειοψηφίας τρισάθλιων εμπόρων, που νομίζουν ότι σου κάνουν χάρη επειδή παίρνουν τα λεφτά σου. Για να μην αναφέρω μερικούς φαιδρούς, που ζήταγαν μέχρι και 7000 ευρώ για CBR F του 2002 (αυτό φυσικά είναι δικαίωμα του καθενός).

Σε κάθε περίπτωση beware και υπομονή μέχρι να βρεθεί αυτό που πραγματικά αξίζει τα λεφτά μας σα μεταχειρισμένο. Οι ιδιώτες, τελικά, φαίνονται πιο φυσιολογικοί, πιο συνεννοήσιμοι και πιο συνεργάσιμοι από τους εμπόρους. Ευχαριστώ για το χρόνο σας, και συγγνώμη για την έκταση.

(Εξακολουθώ να ψάχνω για τα συγκεκριμένα μηχανάκια. Όποιος έχει κατι. . . )

μιας και έχω αγοράσει 2 μηχανάκια τους τελευταίους 7 μήνες:

- κοιτάς στη χρυσή ευκαιρία
    - τηλεφωνείς στον πωλητή και κανονίζετε συνάντηση κοντά στην περιοχή του
    - βλέπεις το μηχανάκι (και τον ιδιοκτήτη τι καπνό φουμάρει)
    - αν σου κάνει τον στέλνεις στον μηχανικό σου, μόνο του, σε ώρα που τον βολεύει
    - τηλεφωνείς στο μηχανικό σου και ακούς τι βρήκε στο μηχανάκι
    - τηλεφωνείς στον πωλητή και διαπραγματεύεσαι την τιμή με βάση όσα είδε ο μηχανικός

τις "εκθέσεις" μεταχειρισμένων ξέχνατες, θα βγεις χαμένος

Αυτή ακριβώς την πορεία σκέφτομαι κι εγώ. Απαιτεί υπομονή σα διαδικασία, αλλά προφανώς αξίζει τον κόπο.

Νέο μέλος
    οτι ειπε ο gdevelek..Γενικα για μεταχειρισμενα μονο απο ιδιωτες. Ειχα μπλεξει και εγω με εναν γνωστο με μεταχειρισμενα στον Πειραια (στη γεφυρα) αγοραζοντας ενα dominator, στη βδομαδα επανω εσταζε λαδια, του το πηγα πισω σκεπτομενος οτι "Εχω την εγγυηση του" και φυσικα με τρεναρισε τοσο πολυ που αναγκαστηκα να παρω το μηχανακι και να πληρωσω απο τη τσεπη μου την επισκευη σε αλλο συνεργειο..Και φυσικα ολα αυτα με τον επαγγελματισμο και τη συμπεριφορα εκ μερους του που περιγραφεις - η οποια δυστυχως αφορα την πλειοψηφια των επαγγελματιων στην Ελλαδα, είτε ειναι πωλητες είτε μαστορες. Ειναι θεμα νωοτροπιας.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DimChios
    φιλαρακι νομιζω οτι σε κατατοπισα πληρως και σε πολλα πραγματα στα π.μ μας!

Ψαξου σε ιδιωτη οπως στο ειπα και στο ειπαν και οι παραπανω!

Κι εκει θα δεις διαφορα αλλα σαφως λιγοτερα!

Αυτο που ειχα δει και σου εστειλα το τηλ του δεν ειναι κακη περιπτωση απλα δεν αξιζει τα λεφτα που ζηταει! Αν πηγαινες να το δεις και να το δει και ο μηχανικος σου, ισως τα βρισκατε στην τιμη...

Παντως κανε λιγο υπομονη και κατι θα βρεθει, καλό!

Εκτος αν ξανασκεφτεις την προταση μου, αν και σεβομαι τον οικονομικο σου παραγοντα!

Καλο ψαξιμο!

Αρχικά δημιουργήθηκε από doomantia
    Αυτή ακριβώς την πορεία σκέφτομαι κι εγώ. Απαιτεί υπομονή σα διαδικασία, αλλά προφανώς αξίζει τον κόπο.
    το μηχανάκι που αγόρασα τον Ιούλιο το έκλεισα 5 μέρες αφού ξεκίνησα το ψάξιμο

Dim, πάντα έχω στο μυαλό μου την προσφορά σου, αλλά ψάχνω το θέμα όσο μπορώ. Η αλήθεια είναι ότι εχτές έκανα βόλτα ένα CBR 03 από ιδιώτη, το οποίο ήταν κουτί, και σε πολύ καλή τιμή. Δεν το προχώρησα, διότι με ξενέρωσε εντελώς εμφανισιακά. Ψάχνοντας, βρίσκεις, απλά θέλει υπομονή.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    αναλογιστειτε κιολας οτι πηγαινοντας ενα μηχανακι σε μια μαντρα εσυ σαν ιδιωτης το δινεις με καποια τιμη που νομιζεις οτι αξιζει ή κανοντας ανταλλαγη κ.λ.π.
    ο εμπορας οταν το πουλαει δεν κερδιζει??
    κερδιζει και μαλιστα πολλα.
    και γιατι ....απλα για να το εχει στη βιτρινα.

και οπως καταλαβατε οι εγγυησεις που δινουν ειναι για τον ΜΠεοντα.

αερα λεφτα βγαζουν απο εμας.

μακρυα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της harvester
    Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
    αναλογιστειτε κιολας οτι πηγαινοντας ενα μηχανακι σε μια μαντρα εσυ σαν ιδιωτης το δινεις με καποια τιμη που νομιζεις οτι αξιζει ή κανοντας ανταλλαγη κ.λ.π.
    ο εμπορας οταν το πουλαει δεν κερδιζει??
    κερδιζει και μαλιστα πολλα.
    και γιατι ....απλα για να το εχει στη βιτρινα.

και οπως καταλαβατε οι εγγυησεις που δινουν ειναι για τον ΜΠεοντα.

αερα λεφτα βγαζουν απο εμας.

μακρυα.
    κερδιζει ρε φιλε αλλα σκεψου να του πας το 636 για 6000 ευρω να του μεινει στο ραφι 2 χρονια και να αναγκαστει να το δωσει λιγοτερο απο 6000 ευρω.
    σκεψου να του μεινουν 10 μηχανακια μεσα για ενα χρονο.αυτοματα εχει στοκαρει 60000ευρω κεφαλαιο.
    βεβαια υπαρχει και αλλη εκδοχη οτι αγοραζει σκοτωμενη τιμη και βγαζει 1500+ απο καθε μοντελο που σημαινει οτι βγαζει κερδος 15000 απο 10 μηχανακια.

απλα αν του μεινει το 636 4 χρονια και πας εσυ και το παζαρευεις στα 3000 ενω το αγορασε 6000 καταλαβαινεις και την ψυχολογια του για να σε εξυπηρετησει.

εγω τις ενστασεις τις εχω στην κατασταση που βρισκονται τα μηχανακια και εχω βαρεθει να βλεπω μηχανακια 4ατιας με 13000.σκουτερ πηρα και εκανα 10000 χιλιομετρα σε 3 μηνες.
    αλλα εχουμε μαθει και εμεις στο τσαμπα ουτε στην γερμανια δεν υπαρχουν τοσο χαμηλες τιμες στα ss

Νέο μέλος
    απλα αν του μεινει το 636 4 χρονια και πας εσυ και το παζαρευεις στα 3000 ενω το αγορασε 6000 καταλαβαινεις και την ψυχολογια του για να σε εξυπηρετησει.
    αυτο δεν τον δικαιολογει σε καμμια περιπτωση. Επαγγελματιας ειναι, απο αλλου θα κερδισει απο αλλου θα χασει. Χωρια που πολλοι τα μηχανακια δε τα αγοραζουν καν, απλα παει ο ιδιωτης το αφηνει στην εκθεση και αν πωληθει, το καταστημα θα παρει ενα διολου ευκαταφρονητο ποσο μονο και μονο γιατι εχει το μηχανακι πρωτη μουρη στο δρομο.

Αλλωστε δεν μιλησε κανεις για τις τιμες πωλησης (που ουκ ολιγες φορες ειναι τραγικα εξωφρενικες σε σχεση με τους ιδιωτες, μιλαμε για 1000-1500 ευρω πανω), αλλα για την γενικοτερη συμπεριφορα-αντιμετωπιση του πελατη, πριν και μετα την πωληση (παραθετω πιο πανω το δικο μου παραδειγμα).

όταν πας το μηχανάκι στον μαντρά στο βγάζει κακό ψυχρό κι ανάποδο, με ένα σωρό προβλήματα και το μοτέρ κάνει ύποπτο ήχο και πολλές γρατζουνιές και τα λάστιχα είναι για πέταμα και έχει έτσι κι αλλιώς κακή μεταπώληση και "χάρη σου κάνω που στο παίρνω" σε σκοτωμένη τιμή

όταν την άλλη μέρα πάει κάποιος να το δει για αγορά, το μηχανάκι έχει μεταμορφωθεί, είναι σε τζάμι κατάσταση, είναι ό,τι καλύτερο στην κατηγορία, είναι ιδανικό για ψαγμένους αγοραστές, είναι ευκαιρία, είναι λαβράκι

έχει επίσης πάρει ενάμισυ χιλιαρικο πάνω στην τιμή του

είναι απίστευτο τι μπορεί να κάνει μια νύχτα στο μαγαζί

Smile

Ναι, πρόκειται για μετάλλαξη

Όταν μένει το μεταχειρισμένο μια μέρα στην έκθεση, ανεβαίνει η αξία και οι χάρες του.
    Εν τω μεταξύ είναι φοβερό ότι αν ο πωλητής δεν έχει αυτό που ζητάς, θα προσπαθήσει να σου το βγάλει σαπάκι και να σου πλασάρει ό,τι έχει στο μαγαζί.

Επίσης είναι φοβερό αυτό που παίζει με τις ανταλλαγές. Όταν πούλαγα το ΤΤ μου, είχα επισκεφτεί γνωστή έκθεση, η οποία στη διαφήμισή της έλεγε "Δεχόμαστε για ανταλλαγή, οποιαδήποτε μοτοσικλέτα". Το δίνω για έλεγχο και μετά από κάνα δεκάλεπτο έρχεται ο μηχανικός και μου λέει "βαράει πολύ η καδένα φίλε". Η καδένα εν τω μεταξύ είχε αλλάξει πριν κανά 3μηνο. Πάω και στον υπεύθυνο της έκθεσης και μου λέει "Το μηχανάκι σου έχει πρόβλημα φίλε, και δεν παίρνουμε τόσο παλιά μηχανάκια". Τότε, προς τί η διαφήμιση?

Αρχικά δημιουργήθηκε από doomantia
    Τότε, προς τί η διαφήμιση?
    για να πας

και ΑΝ τους συμφέρει, να το πάρουν

μήπως τότε που δεν στο πήραν μπορούσες να κάνεις τίποτε;

εγώ όταν πήγα προ ετών να δω αν θα έπαιρνε ο μπαξεβάνης το σούπερ4 μου είπε "είναι σε πολύ καλή κατάσταση αλλά ξέρεις εγώ θέλω αν χρειαστεί σέρβις να ξέρω πως θα χτυπήσω στο πισί πλαίσιο και θα δω τι ανταλλακτικά παίζουν και δεν θα ψάχνω"

βλέπεις το σ4 δεν έχει κυκλοφορήσει πολύ στην ελλάδα και ήταν πρόβλημα το σέρβις του, το βλέπουν οι μηχανικοί και αναφωνούν "τι 'ν' τουτ;;;"

ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΜΕΣΑΖΟΝΤΑ, αγοράστε από ιδιώτη, βγαίνετε κι εσείς κι αυτός κερδισμένοι

Νέο μέλος Το avatar του/της Blixa
    Αρχικά δημιουργήθηκε από harvester
    κερδιζει ρε φιλε αλλα σκεψου να του πας το 636 για 6000 ευρω να του μεινει στο ραφι 2 χρονια και να αναγκαστει να το δωσει λιγοτερο απο 6000 ευρω.
    σκεψου να του μεινουν 10 μηχανακια μεσα για ενα χρονο.αυτοματα εχει στοκαρει 60000ευρω κεφαλαιο.
    βεβαια υπαρχει και αλλη εκδοχη οτι αγοραζει σκοτωμενη τιμη και βγαζει 1500+ απο καθε μοντελο που σημαινει οτι βγαζει κερδος 15000 απο 10 μηχανακια.

Φίλε μου διαφωνώ 100% μαζί σου.
    Βασικά , όταν κάνεις αγορές και είσαι σοβαρός επαγγελματίας , ξέρεις την αγορά και δύσκολα παίρνεις
    κάτι που είναι "εκτός μόδας"
    Δεύτερο και πιο σημαντικό , αν με το εμπόριο είχες 100% κέρδος , όλοι έμποροι θα ήμασταν και θα οικονομάγαμε. Τουτέστιν , το κάθε επάγγελμα έχει τα ρίσκα του και προσπαθείς πάντα να ελαχιστοποιήσεις την χασούρα σου.
    Όπως είπαν και τα άλλα παλικάρια , υπάρχουν επαγγελματίες με @@ , και @@ επαγγελματίες , όπως παντού.
    Απλά είναι ενοχλητικό να βλέπεις τόσο τακτικά άλλες τιμές στις αγγελίες και άλλες όταν πας εκεί.

-Πάω με το λεωφορείο- Το avatar του/της Road67
    Οι εμποροι ειναι μεγαλα καθικια και μπορουν να γινουν στιγνοι εγκληματιες οταν απεναντι τους εχουν ενα ψαρακα που θελει να παρει μηχανακι και δεν ξερει καλα καλα οτι υπαρχουν υγροψυκτα κι αεροψυκτα. Εγω ετσι ημουν, το παραδεχομαι. Επισης πολλοι φιλοι ετσι ηταν. Γουσταραμε μηχανες ο καθενας για τους δικους του λογους και δεν ξεραμε τιποτα ουτε καν να οδηγουμε. Ευτυχως παντα θα βρεθει εστω 1 ανθρωπος να σου μαθει δυο πραγματα. Απλα αυτος ο ανθρωπος σε καμια περιπτωση ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ο εμπορος. Αν εισαι ασχετος και πας με 6000 ευρω ο εμπορος δε θα σου πει να παρεις για παραδειγμα [δεν ξερω αν πεφτω μεσα στις τιμες παραδειγματα ειναι] το ΧΤ η το Ληστη καινουργια και να ησυχασεις και να μαθεις σιγα σιγα σε ενα καλο μηχανακι, αντιθετα θα σε κοψει και θα σου πλασσαρει το ''απολυτο εργαλειο'', μο//νοπαγιδα που θα ριξεις ολες τις γκομενες και που ειναι ευκολοδηγητο σαν παπι και δε θα 'ναι αλλο απο κανενα Δουκα που του 'χει μεινει στοκ η κανενα CBR που κοψτε μου και την καλημερα αλλα σε καμια περιπτωση δεν κανουν για ασχετο. Τον εμπορο και ειδικα αν ανηκει στους παραγκωνισμενους αντιπροσωπους δεν τον νοιαζει να σου πουλησει το καινουργιο που θα βγαλει 300 ευρω αλλα το μεταχειρισμενο απο το οποιο θα βγαλει και κανα 2χιλιαρο. Στα παπαρια του αν εσυ καβαλησες μηχανη 4 φορες που εκανες μαθημα και αλλη 1 οταν εδωσες για το διπλωμα με το πεσμενο cb, αν δει οτι μπορει να σου πουλησει τη hayabusa μοντελο 2000 θα το κανει. Εγω ευτυχως οταν πρωτοπηγα καπου εψαχνα μονο για ενα πενηνταρι για τα ψωνια οποτε η χασουρα μου δεν ηταν μεγαλη, αλλα εχω δει ακραιες καταστασεις.
    Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...

Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
    ----------------------> τίποτα!!
    σαν το λαλάκα πάω με το λεωφορείο

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2007, 09:39
  2. εκθεσεις
    από mdr στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 18/03/2007, 21:00
  3. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 20/03/2006, 00:23