Καλημέρα σε όλους
Έχοντας διαβάσει το post "τραγική απάτη", θα καταθέσω και τις δικές μου εμπειρίες.
Εδώ και ένα μήνα έχω αλωνίσει όλες τις Αθηναϊκές εκθέσεις μεταχειρισμένων, ψάχνοντας CBR 600F, ή VTR 1000F, από 2000 και μετά. Αντιμετώπισα τα παρακάτω: Απαράδεκτους τρόπους, υποκρισία, ατελείωτες υποδείξεις, ειρωνεία και ημιμάθεια. Ελάχιστοι με αντιμετώπισαν φυσιολογικά και οι περισσότεροι προσπάθησαν να πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Αναφέρω ειδικότερα 2 περιστατικά:
Η πρώτη έκθεση ήταν στον Υμηττό. Η αγγελία αφορούσε ένα CBR F4 του '99, το οποίο εμφανιζόταν στο Μότο Τρίτη εδώ και 1 χρόνο! Η αναγραφόμενη τιμή ήταν 3500 στη αγγελία. Ο πωλητής ισχυρίστηκε πως το μηχανάκι, είχε μόλις φτάσει στην έκθεση, ότι είναι μοντέλο 2000, με 30000 km. και πως είχε γίνει λάθος στην τιμή που ήταν 4000. Προφανώς, στην αρχή δεν κατάφερε να το βάλει μπροστά, καθότι είχε αιώνες να κινηθεί. Αφού πήρε με το charger, το μηχανάκι άρχισε να στάζει λάδι. Ο πωλητής, ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για υπερχείλιση, και προσθέτοντας φυσιολογικά "τί ψάχνεις τώρα". . .
Το δεύτερο περιστατικό, έλαβε χώρα σε έκθεση της Μεσογείων - Μαραθώνος. VTR 1000 F του 2003. Το μηχανάκι δεν είχε εξάτμιση. Ο πωλητής λέει, "έλα μωρέ, κάτι θα βάλουμε". Μετά, συνειδητοποίησα ότι τα όργανα ήταν από το παλιότερο μοντέλο, πριν το facelift του 2001. Όταν ρώτησα τον πωλητή , επέμεινε πως ήταν του 2003. Καταλήξαμε να κοιτάξουμε την άδεια της μοτοσικλέτας, η οποία προς μεγάλη έκπληξή του έγραφε 1999!!! Επίσης, όταν ρώτησα για εγγύηση ο τύπος απάντησε 6 μήνες. Μόνο μηχανικά μέρη, ή και ηλεκτρικά ρωτάω. Ο τύπος αλλάζει 40 χρώματα, και σα να του έχω βρίσει το σπίτι μου λέει ότι κανείς δε δίνει εγγύηση για ηλεκτρικά, ούτε καν σε καινούρια!!!!!
Αυτά ήταν τα πιο ακραία περιστατικά, αλλά η γενικότερη τάση ήταν απαξιωτική και αντιεπαγγελματική. Ευτυχώς, μια μειοψηφία όχι μόνο συμπεριφέρθηκε φυσιολογικά, αλλά έδωσε πολύτιμες πληροφορίες και ελάχιστοι πρόσφεραν μέχρι και test ride. Όμως, υπερισχύει η εικόνα μιας πλειοψηφίας τρισάθλιων εμπόρων, που νομίζουν ότι σου κάνουν χάρη επειδή παίρνουν τα λεφτά σου. Για να μην αναφέρω μερικούς φαιδρούς, που ζήταγαν μέχρι και 7000 ευρώ για CBR F του 2002 (αυτό φυσικά είναι δικαίωμα του καθενός).
Σε κάθε περίπτωση beware και υπομονή μέχρι να βρεθεί αυτό που πραγματικά αξίζει τα λεφτά μας σα μεταχειρισμένο. Οι ιδιώτες, τελικά, φαίνονται πιο φυσιολογικοί, πιο συνεννοήσιμοι και πιο συνεργάσιμοι από τους εμπόρους. Ευχαριστώ για το χρόνο σας, και συγγνώμη για την έκταση.
(Εξακολουθώ να ψάχνω για τα συγκεκριμένα μηχανάκια. Όποιος έχει κατι. . . )