Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 61

Θέμα: Σβίσιμο μηχανής, Τροφοδοσία???

BANDITΑΚΙΑΣ

Σβίσιμο μηχανής, Τροφοδοσία???

Το περασμένο ΣΚ έβγαλα το νεπόζιτο και το καθάρισα με νερό και πεπιεσμένο αέρα. Απο τότε η μηχανή με έχει αφήσει 2 φορές. Χωρίς προηδοποιηση στα καλά καθούμενα και εν κινήση μου σβήνει....

Η λύση ήταν να βγάλω το σωλικάκι απο την τροφοδοσία και να το φισήξω. Μετά με μερικές προσπάθιες παίρνει πάλι μπρός και δουλεύει κανονικά.

Μήπως φταίει το νερο που έριξα στο καζανάκι(το άφησα αρκετή ώρα για στεγνωμα στον ήλιο και νομιζα στεγνωσε εντελώς).

Μήπως με το φήσημα του πεπιεσμένου έχει βουλώσει κάτι μέσα στην βαλβίδα που έχει στο κάτω μέρος απο το καζανάκι?

Σήμερα μου έσβησε απότομα μόλις πέρασα ένα σαμαράκι και ταρακουνήθηκα απότομά, αργότερα με την ίδια διαδικάσιά αρπαξε.

Την βοήθεια ή καμία συμβουλή παρακαλώ επίγει.

(bandit 400)
    πρώιν banditakias νην V-STROMAKIAS

φίλε μου....

Δέν έχω την κατάλληλη εμπειρία να σου πώ ακριβώς τι συμβαίνει,
    αλλά αυτό που ξέρω, και θεωρώ νόμο,

Ποτέ καθαρισμό με νερό σε πράγματα που έχουν να κάνουν με βενζίνη.
    οτιδήποτε.... ακόμα και το ρεζερβουάρ, το καρμπυρατέρ, ό,τι σωληνάκι, καθαρισέ το με βενζίνη....

Είναι σαν το μέλι.... μια σταγόνα νερό να βρεθεί, αμέσως θα ζαχαρώσει....

BANDITΑΚΙΑΣ
    καλά φίλε το ότι έκανα μακακία είναι δεδομένο...
    Τώρα τι κάνουμε? Σκοπεύω αυριο να βγάλω πάλι το ρεζερβουάρ, να αδειάσω και να φιλτράρω την βενζίνη και να φυσήξω το ρεζερβουάρ με αέρα μπάς και φύγει ότιδίποτε έχει κολήσει.

Καμιά άλλη συμβουλή?

φύσιξε και κανα σωληνάκι αν μπορείς.... δεν έχεις να χάσεις τίποτα....

Τί μηχανάκι είναι....?

BANDITΑΚΙΑΣ
    Aυτό θα κάνω και βλέπουμε...

Βandit 400, το γράφω πάνω.

Stops Squeaks!! Το avatar του/της lamoun
    όταν λες καζανάκι;;;;

Τώρα μπορεί να λέω βλακιές επειδή δε κατάλαβα καλά τί έγινε αλλά:

Βενζίνη έχεις αλλάξει από τότε;;;
    τα λεκανάκια των καρμπυρατέρ τα άδειασες;;;
    Βγάλε μπουζόπιπες και κοίτα για υγρασία.
    O lamoun στη βροχή με λάδια είναι μέγας βρόντακας!

Λάμπρος

BANDITΑΚΙΑΣ
    μολης αδειασα για πρώτη φορα τα λεκανάκια των karbs. Ηταν και τα 4 πίτα στην βενζινη. Πριν τα αδειασω πηρε μπρός κανονικα, αφού τα άδειασα ομως δεν έπαιρνε....

Η βενζίνη στα λεκανάκια πως μαζεύτηκτε όση πολή?

Μήπως αυτή η βενζίνη σε κουνίματα μπούκωνε τα carbs τοσο καιρό και είχα σβησήματα?

Τώρα γιατί δεν αρπάζει έχει καμια ιδέα κανείς?

edit:

διάβασα σε ξένη σελίδα μόλης ότι πρέπει να κόψουμε πρώτα την παροχή βενζίνης πριν αδειάσουμε τα carbs...

Δεν το έκανα εγώ.... Γιαυτό δεν αρπάζει τώρα? Εκανα πάλι μακακια? και πώς να την βάλω τώρα μπρός?

και γ@μω τα μελη Το avatar του/της xampos
    εχω την εντυπωση πως τα καρμπς εχουνε αρκετο καυσιμο μεσα , δηλαδη ειναι φυσιολογικο και απλα εσενα σου φανηκε πολυ

επισης (παλι εχω την εντυπωση ) πως και να μην κλησεις το διακοπτη της βενζινης και πας να αδειασεις τα καρμπς δεν θα τρεχει βενζινη περα απο αυτη που εχουν μεσα τα καρμπς διοτι δεν δουλευει το μοτερ και δεν τραβανε βενζινη τα καρμπς απ ην υποπιεση

εγω στο χρεπι αφου αδειαζα καρμπς και μετα ηθελα να βαλω μπρος αργουσε πολυ το γ@μημενο να τραβηξει καινουργια βενζινη και να παρει μπρος

BANDITΑΚΙΑΣ
    Αρχικά δημιουργήθηκε από xampos
    εχω την εντυπωση πως τα καρμπς εχουνε αρκετο καυσιμο μεσα , δηλαδη ειναι φυσιολογικο και απλα εσενα σου φανηκε πολυ

επισης (παλι εχω την εντυπωση ) πως και να μην κλησεις το διακοπτη της βενζινης και πας να αδειασεις τα καρμπς δεν θα τρεχει βενζινη περα απο αυτη που εχουν μεσα τα καρμπς διοτι δεν δουλευει το μοτερ και δεν τραβανε βενζινη τα καρμπς απ ην υποπιεση

εγω στο χρεπι αφου αδειαζα καρμπς και μετα ηθελα να βαλω μπρος αργουσε πολυ το γ@μημενο να τραβηξει καινουργια βενζινη και να παρει μπρος
    ασε τα πραγματα απο το κακό στο χειρότερο...

Με τα πολλά ζόρια και με ρεύμα απο αυτοκίνητο για να μην την γαμησω εντελος την μπαταρία, φράκαρε η μηχανη...

Δεν γυρναει η μίζα, πίγα να την βάλω σκαστή αλλα κόκαλο ο τροχός....

Με κόβω έτοιμο για συνεργείο και μάλιστα να πληρώνω και κερατιάτικα για την μεταφορα.

σκατα!

Αρχικά δημιουργήθηκε από mixalisX

1) μολης αδειασα για πρώτη φορα τα λεκανάκια των karbs. Ηταν και τα 4 πίτα στην βενζινη. Πριν τα αδειασω πηρε μπρός κανονικα,

2) αφού τα άδειασα ομως δεν έπαιρνε....

Η βενζίνη στα λεκανάκια πως μαζεύτηκτε όση πολή?

3) Μήπως αυτή η βενζίνη σε κουνίματα μπούκωνε τα carbs τοσο καιρό και είχα σβησήματα?

Τώρα γιατί δεν αρπάζει έχει καμια ιδέα κανείς?

edit:

4) διάβασα σε ξένη σελίδα μόλης ότι πρέπει να κόψουμε πρώτα την παροχή βενζίνης πριν αδειάσουμε τα carbs...

Δεν το έκανα εγώ.... Γιαυτό δεν αρπάζει τώρα? Εκανα πάλι μακακια? και πώς να την βάλω τώρα μπρός?
    1) Η ποσότητα της βενζίνης είναι υποκειμενική δυστυχώς. Μπορεί να έχεις υψηλή στάθμη αλλά αφού σου δούλευε κανονικά το μοτέρ (εκτός απο τα σβησίματα μια στο τόσο) δεν υπάρχει πρόβλημα. Και αν είχε χαλάσει καμιά βαλβίδα θα σου μύριζε βενζίνη λογικά.

2) Όταν τα αδειάσεις το μηχανάκι δε παίρνει μπρος μέχρι να ξανα γεμίσει το λεκανάκι σε κάποια στάθμη. Ή δίνεις μιζιές (με κενά στο ενδιάμεσο ανά 5δευτερα κάνε κανα διάλειμμα 20δευτερολέπτων π.χ., μη το κάψουμε το μηχανάκι) κινδυνεύοντας να τελειώσεις την μπαταρία αν είναι και λίγο στα τελευταία της, ή βγάζεις το σωληνάκι της υποπίεσης απο τη μεριά του κινητήρα και ρουφάς. Όσο ρουφάς θα τρέχει βενζίνη στα καρμπς.

3) Όχι δε παίζει.

4) Ούτε αυτό παίζει στο μηχανάκι σου, είναι όπως το είπε ο Μπάμπης

Αφού σταματάει σε έντονες ανωμαλίες θα κοιτούσα τις ηλεκτρικές επαφές.
    Πάρε και ένα σπρέι επαφών και ρίχνε. Για κάτι τέτοιο μου κάνει.
    Άρχισε με τσεκάρισμα των επαφών στη μπαταρία.

Λάμπρος

Αρχικά δημιουργήθηκε από mixalisX
    Με τα πολλά ζόρια και με ρεύμα απο αυτοκίνητο για να μην την γαμησω εντελος την μπαταρία, φράκαρε η μηχανη...

Δεν γυρναει η μίζα, πίγα να την βάλω σκαστή αλλα κόκαλο ο τροχός....
    Βγάλε μπουζί βάλε έκτη (άν μπορείς) και δες άν γυρνάει ο τροχός.

Άν όχι μάλλον την γ@μησες....

Λάμπρος

εγω λεω να μην βαζετε χερι οταν δεν εχετε ιδεα διοτι μετα τα πληρωνετε τριπλα και κλαιγεστε...

με τις π@π@ριες που εκανες γεμισαν βενζινη οι θαλαμοι καυσεως σου και επειδη τα υγρα απο καταβολης κοσμου ειναι ασυμπιεστα φρακαρε το μοτερ σου... (αν δεν καταλαβες,ειναι σαν να γεμισες τους θαλαμους καυσεως με τσιμεντο).....
    με τις προσπαθειες που εκανες για να παρει,ειδικα το σπρωξιμο,παιζει ακομη και να το εχεις κανει κομματια...

οποιος δεν εχει μυαλο καλο ειναι να εχει λεφτα...

περαστικα...ειλικρινα ευχομαι να μην το διελυσες...
    frankly my dear, i dont give a damn...

BANDITΑΚΙΑΣ
    Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
    εγω λεω να μην βαζετε χερι οταν δεν εχετε ιδεα διοτι μετα τα πληρωνετε τριπλα και κλαιγεστε...

με τις π@π@ριες που εκανες γεμισαν βενζινη οι θαλαμοι καυσεως σου και επειδη τα υγρα απο καταβολης κοσμου ειναι ασυμπιεστα φρακαρε το μοτερ σου... (αν δεν καταλαβες,ειναι σαν να γεμισες τους θαλαμους καυσεως με τσιμεντο).....
    με τις προσπαθειες που εκανες για να παρει,ειδικα το σπρωξιμο,παιζει ακομη και να το εχεις κανει κομματια...

οποιος δεν εχει μυαλο καλο ειναι να εχει λεφτα...

περαστικα...ειλικρινα ευχομαι να μην το διελυσες...
    Οκ, είπαμε πως έκανα μαλακία, όμως μη μας την λές και έτσι ρε φίλε. Στην τελική ανάλυση όλοι μας απο τέτοιες μαλακίες μαθαίνουμε, μη μου πεις εσύ τώρα ότι όλα τα έμαθες απο τον μαστορα ή κοιτώντας 3τους.

Τεσπα ελπίζω να μην είναι εντελως τραγικά τα πράγματα, πάντως πέρα απο την πλάκα θα θελα καμια συμβουλη για την διόρθωση του προβλήματος και όχι κάποιον να μου θυμήζει την μαλακια που με βαραει.

Κάνε αυτό με τα μπουζί που σου είπα και άν πιστεύεις κάνε και τον σταυρό σου.

Λάμπρος

BANDITΑΚΙΑΣ
    Αρχικά δημιουργήθηκε από lamoun
    Κάνε αυτό με τα μπουζί που σου είπα και άν πιστεύεις κάνε και τον σταυρό σου.
    έγινε φίλε θα το δοκιμάσω. Μακάρι να είναι μόνο δενζίνα στα μπιστόνια γιατι.... θα πρέπει να πάρω και ένα βαζο βαζελίνι μαζί στο συνεργείο...

παντως τον μάστορα όπως και να έχει δεν τον γλυτώνω, το προβλημα αποδείχτηκε πολύ περα των δυνατοτήτων μου.

Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Σβίσιμο μηχανής, Τροφοδοσία???
    από reinmeister στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 11/09/2008, 18:32
  2. Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 18/03/2004, 03:13
  3. Της μηχανής οι ρόδες...
    από almalibera στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 7