Μήπως φταίω εγώ ρε παιδιά? Μήπως με έχουν πάρει τα χρόνια και δεν καταλαβαίνω την Νέα Τάξη πραγμάτων? Μήπως γέρασα και είμαι κολλημένος στις παλιές επικίνδυνες νοοτροπίες και συμπεριφορές που πρόσταζαν ότι όταν είσαι 800kg πιο ελαφρύς ως δίτροχο με δυνατότητες επιτάχυνσης και ευκολίας αλλαγής κατεύθυνσης ασύλληπτες συγκριτικά με ένα αυτοκίνητο τότε κοιτάς να φύγεις από το προπορευόμενο αργό αυτοκίνητο όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα.? Τι είναι αυτή η απίστευτη νοοτροπία η οποία αυξάνεται όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα οπού μηχανές μεγάλου κυβισμού πηγαίνουν με 120-130 στην αριστερή και παίζουν τα φώτα σε αυτοκίνητα μπροστά τους για να ανοίξουν δεξιά? Από πότε ξεκίνησε επίσημα αυτό και δεν το πήρα χαμπάρι ρε παίδες? Εγώ φταίω που βλέπω μέρα με την μέρα να αυξάνονται οι οδηγοί μηχανών που συμπεριφέρονται λες και οδηγούν αυτοκίνητο?
Πριν από κάτι μήνες ήμουν με το αυτοκίνητο μου στην Αττική Οδό Κυριακή πρωί χωρίς κίνηση με 140 στην αριστερή και δεξιά μου 1 λωρίδα κενή. Και ξαφνικά νάσου ένα TDM από πίσω να μου παίζει τα φώτα για να κάνω δεξιά για να περάσει…. Περιττό να αναφέρω ότι η συγκεκριμένη μηχανή με ένα άνοιγμα του γκαζιού στα 130 πήγαινε 160 και είχε χαθεί. Ειλικρινά κόλλησα δεν το περίμενα να συμβεί ποτέ δεδομένου της κενής λωρίδας δεξιά μου. Το πα στους φίλους το ξανάπα και καταλήξαμε στο ότι έτυχε να πετύχω οδηγό που δοκίμαζε την μηχανή φίλου και φοβόταν. Από τότε όμως το βλέπω συνέχεια είτε σε μηχανές που συναντάω με την δικιά μου είτε ως οδηγός αυτοκινήτου.
Πριν από μια εβδομάδα που γύρναγα από Βυτίνα με την μηχανή, στην Εθνική Τριπόλεως- Κορίνθου συναντώ μια μηχανή η οποία πηγαίνει στην αριστερή και μπροστά του είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο πηγαίνει με καιμια 140αρα. Και πάνω που πήγα νε περάσω και τους 2 ανάμεσα από δεξιά και αριστερή τον βλέπω (αυτόν με την μηχανή) να κολάει στο αριστερό πίσω μέρος του προφυλαχτήρα του αυτοκινήτου και να του πέζει τα φώτα/φλάς για να κάνει δεξιά το αυτοκίνητο να περάσει!!!! Τσιμπαώ λίγο το φρένο φυσικά γιατί φοβήθηκα ότι ο οδηγός θα συναινέσει και για λόγους περιέργειας αποφασίζω να μπώ αριστερή και εγώ από πίσω από την μηχανή. Τον ακολούθησα για καμια 20αρια χιλιόμετρα και προς έκπληξή μου παρατήρησα ότι συμπεριφερόταν σε όλα τα αυτοκίνητα στην αριστερή το ίδιο.
Και ρωτώ. Είμαι κολλημένος σε παλιές νοοτροπίες του παρελθόντος? Είναι λογικό να ζητάμε με επιθετικό τρόπο να αλλάξουν τα αυτοκίνητα πορεία για να περάσουμε εμείς? Προσοχή!!! Δεν αναφέρομαι για τους επαρχιακούς δρόμους που καλό είναι να ειδοποιήσουμε το προπορευόμενο αυτοκίνητο ότι περνάμε για να μαζευτούν λίγο. Αναφέρομαι καθαρά για τους Εθνικούς Δρόμους όπου ζητάμε τα αυτοκίνητα της αριστερής να πάνε στην μεσαία λες και είχαμε αυτοκίνητο και εμείς.
Εσείς το συναντάτε σε άλλους οδηγούς? Δεν θέλω να κατηγοριοποιήσω και να κατηγορήσω κανέναν, (και ζητώ συγνώμη προκαταβολικά) αλλά είναι τυχαίο ότι το βλέπω να συμβαίνει τις περισσότερες φορές από Varadero και παντός είδους BMW (εκτός από οδηγούς της GS 1200 R adventure)? Μήπως έχουμε μαζέψει πολλούς πρώην αυτοκίνηστες οι οποίοι δεν θέλουν να είναι στην κίνηση και αγόρασαν μια μηχανή για να γλυτώσουν αλλά δεν έχουν συναίσθηση τι οδηγούν? Μέρα με την μέρα βλέπω όλο και περισσότερους οδηγούς μηχανών να συμπεριφέρονται λές και οδηγούν αυτοκίνητο!!! Εγώ είμαι τρελός και βλέπω φαντάσματα? …..