Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 17

Θέμα: ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα με εκτελωνισμό κράνους

I ride my dreambike Το avatar του/της Locksmith

Unhappy ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα με εκτελωνισμό κράνους

Ένας ξάδερφος μου παρήγγειλε ένα ακριβό κράνος της τάξης των 500 ευρώ από το www.racevisors.co.uk. Ελα όμως που παρόλο που είναι στην Αγγλία είναι από ένα κωλομέρος που λέγεται Guernsey και δεν είναι μέρος της Ε.Ε. ..!

Το πακέτο εστάλει με FedEx και ο εκτελωνισμός του ανέρχεται στο ποσό των 270 ευρώ! Φυσικά δεν χρειάζεται να σας πω ότι με τον εκτελωνισμό η αξία του υπερβαίνει την τιμή αγοράς από Ελλάδα και άρα χάνεται το όλο νόημα της αγοράς απ το internet.

Τι μπορώ να κάνω σ' αυτή την περίπτωση ρε παιδιά? Φυσικά πλέον δε μ' ενδιαφέρει και να μη το δεχτώ καν, ή να πληρώσω τα μεταφορικά για να το δεχτει πίσω ο Αγγλος.

PLEASE HELP!
    My SV1OOOS...

SVοεκλογές 2009 - If you SVote for me, I will make your wildest dreams come true! Vote for Pedro

>> Πωλείται άριστο YAMAHA Tenere XTZ 660 '91

HUSKY TE450 Το avatar του/της SeNNinhA
    Από εκεί το μόνο που έχει να πληρώσει είναι ΦΠΑ 19% (είναι στην Ε.Ε αλλα δεν έχουν ΦΠΑ εκεί) +εκτελωνιστικά ~50-70 ευρώ (κερατιάτικα) και τίποτε άλλο. Πώς βγαίνει αυτό το 270?

Στον Ογκο Το avatar του/της deusXT
    δε νομιζω ότι το τζερσι και το γκερνζι ειναι στην ΕΕ.
    ειναθ υπο το ίδιο καθεστω που ειναι και το isle of mann.
    είναι ημιαυτονομα και βασιζονται στη ΜΒ για διαπραγματευσεις με την ΕΕ.
    ανήκουν στην τελωνιακή περιοχή της ΕΕ αλλά μάλλον υπο ειδικό καθεστως.
    με επιφύλαξη.
    bandit 1250 λεμε

Καλός μ@λ@κ@ς Το avatar του/της vaskunito
    η θα πας να το πάρεις μόνο σου ή στείλε το σε κάποιον στην Αγγλία να στο στείλε μετά αυτός.
    νομίζω πρέπει να έχουν ειδίκη συμφωνία τουλάχιστον με την Αγγλία.

εγώ είμαι πάντως Αγγλία. Αμα εμπιστεύεσαι και θες στείλτο σε εμένα και στο στέλνω εγώ μετά με FedEx ή UPS. Εσύ πληρώνεις τα έξοδα φυσικά.

Εγώ δεν έχω πρόβλημα πάντως. Και κράνος έχω ήδη οπότε δεν πρόκειτε να στο κλέψω..

2004 R1 red-black

βέβαια υπάρχει και η άλλη επιλογή.

Άμα στο στείλει και να γράψει ότι είναι δώρο. Συνήθως τότε τα περνάνε από το τελωνείο.

Πάντως έτσι όπως έχουν τα πράγματα, ίσως το ποιό εύκολο θα ήταν να στο γυρίσεις πίσω και να πάρεις τα λεφτά σου μείον τα έξοδα αποστολής. Πρίν το κάνεις βέβαια αυτό επικοινώνησε με το μαγαζί και κανόνισε την επιστροφή του κράνους και των χρημάτων.
    2004 R1 red-black

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑΚΑ - 0.00
    ΔΑΣΜΟΙ / ΦΠΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ - 140.00
    Δ.Ε.Τ.Ε. - 3.00
    Δ.Ε.Χ.Ε. - 0.00
    Ε.Ε.Π.Α. - 0.00
    ΑΛΛΑ ΤΕΛ. ΠΑΡ/ΚΑ - 0.00
    ΕΞΟΔΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ - 25.00
    ΑΜΟΙΒΗ - 101.15
    ΜΕΤΑΦΟΡΑ - 0.00
    ---------------------------------------------------
    ΣΥΝΟΛΟ - 269,15

Το πακέτο δε βρίσκεται στα χέρια μου κι έτσι δεν μπορώ να το στείλω πουθενά. Αυτοί οι αλήτες λένε ότι μετά την τρίτη μέρα από την άφιξη, χρεώνουν και αποθήκευτρα. Τους είχα ζητήσει να γράψουν ότι είναι δείγμα ή δώρο ή μικρότερη αξία στο τιμολόγιο, αλλα μου είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κανένα απ' αυτά.

Γαμώωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωτο.

Θα επικοινωνήσω με το racevisors και βλέπουμε.
    My SV1OOOS...

SVοεκλογές 2009 - If you SVote for me, I will make your wildest dreams come true! Vote for Pedro

στειλε το πισω και χασε 50 ευρω το κουριερ απο το να χασεις 270...καλυτερα...

μονο κανε το γρηγορα....

Mίλησα με τους racevisors και μου απάντησαν το εξής:

"Assuming the helmet has not been fitted and/or is still in its original packaging we can refund or exchange the helmet. Please enclose a copy of this email for our reference. Please note refunds are subject to a 5% restocking charge and all exchanges incur a relevant delivery charge to cover postage and packaging costs of the second helmet being posted."

Όλα καλά μέχρι εδώ αλλά, πως θα κάνω enclose το e-mail αυτό αφού δεν έχω στα χέρια μου το πακέτο με το κράνος, και πως θα το στείλω πίσω;

ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΞΙΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ ΟΤΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ Ε.Ε. !
    My SV1OOOS...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Locksmith
    Mίλησα με τους racevisors και μου απάντησαν το εξής:

"Assuming the helmet has not been fitted and/or is still in its original packaging we can refund or exchange the helmet. Please enclose a copy of this email for our reference. Please note refunds are subject to a 5% restocking charge and all exchanges incur a relevant delivery charge to cover postage and packaging costs of the second helmet being posted."

Όλα καλά μέχρι εδώ αλλά, πως θα κάνω enclose το e-mail αυτό αφού δεν έχω στα χέρια μου το πακέτο με το κράνος, και πως θα το στείλω πίσω;

ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΞΙΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ ΟΤΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ Ε.Ε. !
    Οραία...αυτοί σου απάντησαν γιά επιστροφή (υποθέτοντας ότι το κράνος το έχεις στα χέρια σου). Οπότε το καλό είναι ότι δέχονται επιστροφή...με εντάξι ένα χρέος 5%. Καλύτερο από 250+ ευρώ. Αυτό που πρέπει να κάνεις τώρα είναι να κανονίσεις με τον κούριερ να το στείλουν πίσω γιά να πάρεις την επιστροφή χρημάτων. Θα πρέπει να πληρώσεις μάλλον τα μεταφορικά. Πες στους racevisors ότι το κράνος είναι στο τελωνείο και ότι θα κανονίσεις να επιστραφεί. Αυτά. Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω. Αν είναι θα σου πουν το racevisors.
    2004 R1 red-black

Χμ... τους έστειλα τις απορίες μου σχετικά με το πως θα τους στείλω το "e-mail enclosed" μιας και δεν έχω στα χέρια μου το δέμα, και τους είπα ότι βρίσκεται στα χέρια της FedEx και να το ζητήσουν πίσω απ' αυτούς. Το χρέος είναι σχετικά αποδεκτό (σύνολο 70 ευρώ περίπου) αλλά δεν θα ήθελα με τίποτα να επιβαρυνθώ και το έξτρα κόστος επιστροφής, αλλά αν μπορέσω να δηλώσω ότι δεν το παραλαμβάνω και να το στείλουν αναγκαστικά πίσω. Χρειάζεται να το δηλώσω ή όταν περάσει κάποια χρονική διορία χωρίς να εμφανιστεί ο παραλήπτης το στέλνουν αυτόματα πίσω οι ίδιοι;
    My SV1OOOS...

HUSKY TE450 Το avatar του/της SeNNinhA
    Όχι

Εαν δεν το παραλάβεις νομίζω ότι απλά πάει στα αζήτητα και δεν επιστρέφεται οπότε απλά χάνεις τα χρήματα που έδωσες

Μην τυχών και το παραλάβεις...με το πρόσχυμα πως θα χάσεις το 5%...
    Ευχαριστώ τους Ιάπωνες για τα γαμηστερά εν σειρά τετρακύλινδρα που απλόχερα προσέφεραν στον πτωχό και ταπεινό τούτο πλανήτη.

Μίλησα μαζί τους και μου είπα ότι εγώ πρέπει να πάρω την FedEx τηλέφωνο και να τους ενημερώσω ότι το δέμα δεν θα το παραλάβω, γιατί αν το ζητήσουν πίσω οι ίδιοι θα τους χρεώσουν βαριά μεταφορικά. Εγώ να το κάνω αυτό αλλά, μήπως μετά η FedEx μου ζητάει επιπλέον χρήματα για να το στείλει πίσω; όπως είπα και πρίν θα προσπαθήσω να αποφύγω όσα επιπλέον έξοδα μπορώ, γιατί είναι ήδη πάρα πολλά τα 70 ευρώ στον αέρα που θα δώσει ο ξάδερφος μου.
    My SV1OOOS...

Μίλησα με FedEx - Αθήνα και μου είπαν ότι θα ενημερώσουν τη FedEx - UK για το ότι δεν δέχομαι το δέμα (για να ενημερώσουν με τη σειρά τους τους racevisors) και έστειλα και e-mail σ' αυτούς ότι έκανα όπως μου είπαν. Σε απάντησή τους μου έιπαν "ΟΚ thanks". Πάντως δεν μίλησε για επιπλέον χρεώσεις η FedEx. Τώρα απλά φοβάμαι μήπως χρεώσουν έτσι κι αλλιώς έξοδα επιστροφής στους racevisors και μου τα μεταφέρουν κι αυτοί.
    My SV1OOOS...

βολτάδικο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Locksmith
    Μίλησα με FedEx - Αθήνα και μου είπαν ότι θα ενημερώσουν τη FedEx - UK για το ότι δεν δέχομαι το δέμα (για να ενημερώσουν με τη σειρά τους τους racevisors) και έστειλα και e-mail σ' αυτούς ότι έκανα όπως μου είπαν. Σε απάντησή τους μου έιπαν "ΟΚ thanks". Πάντως δεν μίλησε για επιπλέον χρεώσεις η FedEx. Τώρα απλά φοβάμαι μήπως χρεώσουν έτσι κι αλλιώς έξοδα επιστροφής στους racevisors και μου τα μεταφέρουν κι αυτοί.
    Φαντάζομαι θα σου επιστραφούν τα χρήματα, χωρίς τα έξοδα αποστολής όμως.
    ...

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μικρό πρόβλημα! με varadero 2003
    από agriniopk στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 02/03/2015, 13:50
  2. Πρόβλημα με immobilizer
    από parji στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 08/07/2004, 17:18
  3. Πρόβλημα με Transalp