Ίσως έχει αναφερθεί και παλαιότερα, αλλά το λέω κι εγώ για όσους δεν το γνωρίζουν.
ΠΡΟΣΟΧΗ, αν περνάτε από δρόμο που έχουν προηγηθεί επεισόδια με ρίψη δακρυγόνων να κλείνετε τη ζελατίνα του κράνους διότι μπορεί να πάθετε ζημιά. Ο αδερφός μου ύστερα από πορεία πέρασε με τη μηχανή από προπύλαια(πανεπιστημίου) και μπήκε στο μάτι του κόκος δακρυγόνου. Το πήρε ο αέρας και μπήκε στο μάτι. Μου έχει συμβεί κι εμένα στο ίδιο μέρος όταν ήμουν πεζός. Πονάει πάρα πολύ, είναι επικίνδυνο διότι δεν βλέπεις από το φρικτό τσούξιμο, τρέχουν μύτες δάκρυα συνέχεια.
Αν συμβεί σε κάποιον άτυχο, πρέπει άμεσα να πάει κάτω από μία βρύση και κρατώντας ανοιχτό το μάτι του να ρίχνει άφθονο νερό. Μετά να σταματάει για λίγο. Αν σταμάτησε ο πόνος μάλλον έχει φύγει το "σκουπίδι". Αν πάλι αρχίζει να τσούζει, ρίχνετε πάλι νερό. Ευτυχώς ο αδερφός μου πρόλαβε και σταμάτησε διότι τα επόμενα δευτερόλεπτα δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει από τον πόνο. Πονάει πάρα πολύ, το ξαναλέω! Και να φανταστείτε εμένα μου είχε συμβεί αφού είχαν περάσει 24 ώρες από πορεία και στον αδερφό μου ύστερα από 2 ώρες.
Αυτό που επίσης έχει αναφερθεί εδώ είναι ότι γλιστράει η άσφαλτος όπου έχει σκάσει δακρυγόνο.