Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 13 από 13

Θέμα: Αγορά Hornet - προβληματισμοί

Αγορά Hornet - προβληματισμοί

Γεια χαρά.
    Όπως βλέπεται είμαι καινούριος στο φόρουμ και ελπίζω μετά την επόμενη αγορά μου να είμαι ενεργός. Το παπί που είχα ως τώρα δε με είχε παρακινήσει να ασχοληθώ, στον αυτόματο πιλοτο ήμουν.

Τώρα όμως αρχίζουν τα ζόρια. Θέλω να αλλάξω μηχανή και θέλω μηχανή δρόμου. Εννοείται ότι σκέφτομαι για Χόρνετ ωστόσο υπάρχουν ορισμένα θέματα. Έχω 3000 δικά μου (μαζί με την πώληση του παπιού) και για την αγορά θα πάρω δάνειο. Επειδή είμαι φοιτητής θα ζοριστώ οπότε θέλω γνώμη αν αξίζει. Σε πρώτη φάση προβληματίζομαι αν θα δώσω 3500 ή γύρω στα 5000 αντίστοιχα για μοντέλα 2002 ή 2005. Περίπου τα ίδια χιλιόμετρα. Με προβληματίζει πόσο παράπλευρα έξοδα θα έχω (από κράνη μέχρι ασφάλειες και βενζίνες) συν το δάνειο και βρεθώ να κοιτάζω μόνο τη μηχανή και όχι να την καβαλάω μιας και δε θα θέλω να χαλάσω βενζίνη ή θα τρέχω από μεροκάματο σε μεροκάματο για τα λεφτά.

Αν πάμε στην επιλογή των 5000, μου μπαίνουν ιδέες μήπως πρέπει να πάρω μηχανή με φέρινγκ. Σκοπεύω να κάνω κανά ταξίδι και δεν ξέρω τι ρόλο βαράει ο αέρας. Οπότε μπαίνει στη μέση το Fazer. Δεν μου αρέσει όσο το χορνετ εμφανισιακά αλλά ξέρω ότι είναι καλό μηχάνημα και είναι στα ίδια χρήματα, μιλώντας πάντα για 2005 ή και 06. Άρα το ερώτημα είναι πόσο μετράνε τελικά τα πλαστικά ώστε να μην είμαι φτερό στον άνεμο στα ταξίδια και περιορισμένος στα 110 με 130 για μεγάλες αποστάσεις.

Ευχάριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια, ελπίζω να μην κουράζω.

Γεια σου φιλαρακι! καλως ηρθες!
    καταρχην κατεληξε στο ποσό που θελεις ή μπορεις να διαθεσεις.
    προσωπικα θα σου προτεινα να παρεις μηχανη με φερινκ,αφου οπως λες θα τα κανεις τα ταξιδακια σου.το γυμνο στα πολλα χιλιομετρα (130 και πανω)θα σε κουρασει.
    Rock hard ride free

Πάρτε τα βουνά! Το avatar του/της nassosxlvbros
    Καλώς ήρθες! βάλε κάτω τις ανάγκες σου,το ποσό που θα διαθέσεις,και τη συντήρηση...και αποφάσισε τι βαραίνει/ενδιαφέρει πιο πολύ.Καλές αγορές!
    Throw down the sword,The fight is done and over,
    Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
    And turn my weary eyes for home....
    www.youtube.com/c/nassosxlvbros

Ξέρω ότι το αρχικό μου μήνυμα ήταν πολύ μπερδεμένο. Οι ανάγκες μου είναι μια Χόρνετ, μου αρέσει και θέλω να την έχω. Είμαι διατεθιμένος να δώσω και 5000 με δάνειο απλά ρωτάω πόσο θα με ζορίζει και η συντήρηση. Επιπλέον, είναι τόσο βασικό το θέμα του αέρα ώστε να με αποτρέψει να την αγοράσω; Οι γνώμες που παίρνω από δω και από κει είναι διχασμένες.

Για να το θέσω πιο ξεκάθαρα. Θα πάρω μάλλον μέσα στη βδομάδα μια hornet 600 2005, από αντιπροσωπεία, με 29000 χιλιόμετρα, άθικτη από πεσίματα, που τη δίνουν 5000. Θα είμαι το τρίτο χέρι, και πριν από μενα άνηκε στον ιδιοκτήτη τοης αντιπροσωπείας οπότε είναι πολύ προσεγμένη. Υπάρχουν τίποτα συμβουλές πριν το κάνω σε ότι αφορά την τιμή ή και το ζήτημα των πλαστικών;

Τωρα το ξεκαθαρισες το θεμα
    η αποψη μου ειναι να μην αγορασεις απο μαντρα.
    αν θυμαμαι καλα με 4500 χιλιαρικα βρισκεις το χορνετ που θες απο ιδιοτη,εχω δει πολλα και εδω στο φορουμ.
    τωρα αν ο,τι σου εχει πει ο μαντρας ισχυει και το γουσταρεις το μηχανακι,πηγαινε να το ελενξετε με τον μηχανικο σου ή με καποιον που να ξερει καλα και προχορα!!!
    Rock hard ride free

Αρχικά δημιουργήθηκε από pindrops
    Ξέρω ότι το αρχικό μου μήνυμα ήταν πολύ μπερδεμένο. Οι ανάγκες μου είναι μια Χόρνετ, μου αρέσει και θέλω να την έχω. Είμαι διατεθιμένος να δώσω και 5000 με δάνειο απλά ρωτάω πόσο θα με ζορίζει και η συντήρηση. Επιπλέον, είναι τόσο βασικό το θέμα του αέρα ώστε να με αποτρέψει να την αγοράσω; Οι γνώμες που παίρνω από δω και από κει είναι διχασμένες.

Για να το θέσω πιο ξεκάθαρα. Θα πάρω μάλλον μέσα στη βδομάδα μια hornet 600 2005, από αντιπροσωπεία, με 29000 χιλιόμετρα, άθικτη από πεσίματα, που τη δίνουν 5000. Θα είμαι το τρίτο χέρι, και πριν από μενα άνηκε στον ιδιοκτήτη τοης αντιπροσωπείας οπότε είναι πολύ προσεγμένη. Υπάρχουν τίποτα συμβουλές πριν το κάνω σε ότι αφορά την τιμή ή και το ζήτημα των πλαστικών;
    Ο κινητήρας του χορνετ 2005 είναι άσπαστος. Απο συντήρηση να υπολογίζεις :

45 ευρώ λάδια κάθε 6000 χλμ
    10 ευρώ φιλτρο λαδιού κάθε 2η αλλαγή

βαλβίδες η χόντα λέει κάθε 24000 χλμ τσεκ, αλλά η εμπειρία λέει ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας ξεπερνάει τα 50.000 χλμ χωρίς ρύθμιση (όσοι ανοίξαν κεφαλές για ρύθμισμα βαλβίδων, τσάμπα τις άνοιξαν)...

αναλώσιμα απο εκει και πέρα, έχει να κάνει και με τη χρήση ... πχ αμα ματσουκώνεις τα φρένα συνέχεια θα αλλαζεις τακάκια συχνότερα κλπ κλπ

εφόσον το μηχανάκι είναι 2005, καλό θα είναι να τσεκάρεις αν εχουν αλλαχτεί (και αν δεν έχουν, να το βάλεις στο πρόγραμμα) : λάδια μπροστινού (κάνα 40άρι ευρώ), υγρά φρένων (κάνα 20άρικο?), τσεκ αλυσίδα - γρανάζια αν θέλουν άλλαγμα (ένα καλό σετ στα 160 ως 200 ευρώ, αναλόγως μάρκας).

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Έχω το 04 και μέχρι στιγμής δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα σοβαρό πρόβλημα. Το μόνο που παρουσίασε όλα αυτά τα χρόνια ήταν μια διαβρωση κάποιων καλωδίων της πλεξούδας με αποτέλεσμα να μην φορτίζε καλα την μπαταρία. Διορθώθηκε με ενσισχυτικά καλώδια και δεν χρειαστικε να αλλάξω πλεξούδα.

Ο κινητήρας είναι διαμάντι. Όντως στα 24 χιλ τον άνοιξε ο μηχανικός για ρύθμιση και τον ξανάκλησε αμέσως . Δεν υπήρχε κανένας λόγος να ρυθμιστούν οι βαλβίδες.

Από κει και πέρα τα μόνο που πρέπει να αλλάζεις είναι λάδια, φιλτρο λαδιου κάθε 6 χιλ και τακάκια ανάλογα με τη χρήση. Και βέβαια λάστιχα. Το γράφω γιατί το λάστιχο είναι σοβαρό εξοδο θέλεις πάνω από 300? σε κάθε αλλαγη που μπορει ανάλογα με τη χρήση να είναι και λιγότερο απο χρόνο.

Αυτά σαν βασική συντήρηση. Από κει και πέρα αν θέλεις καλύτερες επιδόσεις και αρχίζεις να αλλάζεις δίαφορα φυσικά τα εξοδα ανεβαίνουν.

Εγώ τα έξτρα που του έχω βάλει ειναι μάσκα (γιατι ο αέρας μετά τα 130 όντως σε μαστιγώνει, αλλά το μασκάκι δεν κάνει την δουλεια του φέρινγκ), μανιτάρια και ελατήρια μπρος πίσω.

Οι αναρτήσεις είναι θέμα καθώς μετά τα 25-30 χιλ γίνονται σουμιέδες και αν θές καλύτερα αποτελέσματα καλό θα είναι να τις αλλάξεις. Δεν είναι και πολύ ακριβά τα ελατήρια (ανάλογα με το τι βάλεις βέβαια) με λιγο πάνω από 300? καθάρησες.

Απο κει και πέρα για ταξίδι μια χαρά πάει το χορνετάκι αλλά σε μακρινές διαδρομές ο αέρας θα σε κουράσει. Αν σκοπεύεις συχνά ταξίδια δεν θα στο πρότεινα. Επίσης δεν μπορείς να το φορτόσεις πολύ.

Μέσα στην πόλη όμως είναι παπι. Πολυ μαζεμένο και τρομερά εργονομικο. Η δυναμή του δεν τρομάζει , ειδικά στα χαμηλά και στα ψηλά δίνει αρκετά ικανοποιητικά.

Ενα θέμα που ίσως πρέπει να λάβεις υπόψη σου ειναι η κατανάλωση. Το καρμπυρατεράτο πίνει πολυ. Δεν ξερω το 05 που θές να παρεις αν ειναι injection αλλά αν δεν είναι να ξέρεις ότι με νορμάλ χρήση το 17 ντεπόζιτο πρέπει να το γεμίζεις περιπου στα 200 χιλ. Στην εθνική είναι κάπως καλύτερα.

Αυτά.
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

Παλαιουρας :) Το avatar του/της Lazio
    Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
    Έχω το 04 και μέχρι στιγμής δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα σοβαρό πρόβλημα. Το μόνο που παρουσίασε όλα αυτά τα χρόνια ήταν μια διαβρωση κάποιων καλωδίων της πλεξούδας με αποτέλεσμα να μην φορτίζε καλα την μπαταρία. Διορθώθηκε με ενσισχυτικά καλώδια και δεν χρειαστικε να αλλάξω πλεξούδα.

Ο κινητήρας είναι διαμάντι. Όντως στα 24 χιλ τον άνοιξε ο μηχανικός για ρύθμιση και τον ξανάκλησε αμέσως . Δεν υπήρχε κανένας λόγος να ρυθμιστούν οι βαλβίδες.

Από κει και πέρα τα μόνο που πρέπει να αλλάζεις είναι λάδια, φιλτρο λαδιου κάθε 6 χιλ και τακάκια ανάλογα με τη χρήση. Και βέβαια λάστιχα. Το γράφω γιατί το λάστιχο είναι σοβαρό εξοδο θέλεις πάνω από 300? σε κάθε αλλαγη που μπορει ανάλογα με τη χρήση να είναι και λιγότερο απο χρόνο.

Αυτά σαν βασική συντήρηση. Από κει και πέρα αν θέλεις καλύτερες επιδόσεις και αρχίζεις να αλλάζεις δίαφορα φυσικά τα εξοδα ανεβαίνουν.

Εγώ τα έξτρα που του έχω βάλει ειναι μάσκα (γιατι ο αέρας μετά τα 130 όντως σε μαστιγώνει, αλλά το μασκάκι δεν κάνει την δουλεια του φέρινγκ), μανιτάρια και ελατήρια μπρος πίσω.

Οι αναρτήσεις είναι θέμα καθώς μετά τα 25-30 χιλ γίνονται σουμιέδες και αν θές καλύτερα αποτελέσματα καλό θα είναι να τις αλλάξεις. Δεν είναι και πολύ ακριβά τα ελατήρια (ανάλογα με το τι βάλεις βέβαια) με λιγο πάνω από 300? καθάρησες.

Απο κει και πέρα για ταξίδι μια χαρά πάει το χορνετάκι αλλά σε μακρινές διαδρομές ο αέρας θα σε κουράσει. Αν σκοπεύεις συχνά ταξίδια δεν θα στο πρότεινα. Επίσης δεν μπορείς να το φορτόσεις πολύ.

Μέσα στην πόλη όμως είναι παπι. Πολυ μαζεμένο και τρομερά εργονομικο. Η δυναμή του δεν τρομάζει , ειδικά στα χαμηλά και στα ψηλά δίνει αρκετά ικανοποιητικά.

Ενα θέμα που ίσως πρέπει να λάβεις υπόψη σου ειναι η κατανάλωση. Το καρμπυρατεράτο πίνει πολυ. Δεν ξερω το 05 που θές να παρεις αν ειναι injection αλλά αν δεν είναι να ξέρεις ότι με νορμάλ χρήση το 17 ντεπόζιτο πρέπει να το γεμίζεις περιπου στα 200 χιλ. Στην εθνική είναι κάπως καλύτερα.

Αυτά.

To 05 ειναι επισης καρμπυρατερατο

Φτουσκουλικομυρμηγκότρυπα Το avatar του/της Sabre
    Παρατήρησης:

Το Χόρνετ μπορείς να το φορτώσεις με ότι θέλεις για ταξίδι, απο τάνκ μπάγκ και σαμάρια , μέχρι και top case (....θα πέσει φωτιά να μας κάψει...)
    Έχουμε δεί το τέλος της ιστορίας, το τέλος του υπαρκτού σοσιαλισμού, το τέλος της Θρησκείας, το τέλος της αυταπάτης, ακόμα και το τέλος της χιλιετηρίδας...
    Μόνο το τέλος της μαλακίας δεν προβλέπεται να δούμε σύντομα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Sabre
    Παρατήρησης:

Το Χόρνετ μπορείς να το φορτώσεις με ότι θέλεις για ταξίδι, απο τάνκ μπάγκ και σαμάρια , μέχρι και top case (....θα πέσει φωτιά να μας κάψει...)
    Φυσικά και μπορείς. Η Givi βγάζει και κάγκελα για βαλίτσες και μπαγκαζιέρα. Αλλά γνώμη μου είναι ότι τα γυμνά γίνονται πολύ ασχημα όταν τους βάζεις μπαγκάζια.
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Sabre
    Παρατήρησης:

εσυ τι πεταγεσε βρε μαστορα χορνετ εχεις?
    μια χαρα φορτωνετε το χορνετ παιδια και μετα σαμαρια δειχνει σουπερ,ας κανει ο φιλος μια αναζητηση στα ταξιδιωτικα με θεμα λευκαδα διακοπες να δει φορτωμενο την καναρινι σφιγγα
    σας εχω ολους εσας τους παγκοσμοιους καφετερειακιδες και της ευθειακιδες,αιντε μαθετε να μπαινετε σε καμια στροφη και τα λεμε μετα.

ΕΧΕΙΣ Π.Μ

Αθόρυβο μέλος Το avatar του/της ledz
    Επισης δεν ειδα να εχει αναφερει κανεις οτι το Hornet εβγαινε και με μισο φαιρινγκ (σα το φεηζερ) καποιες χρονιες...

CLICK ME
    Silence in the studio!

Παρόμοια θέματα

1. Αγορά Hornet 600?
    από panagath στο forum Honda CB series
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 15/09/2011, 20:13
  2. Μια βοήθεια για αγορά Hornet;
    από dmf στο forum Honda CB series
    Απαντήσεις: 85
    Τελευταίο μήνυμα: 31/08/2010, 14:32
  3. Αγορα μηχανης--προβληματισμοι