Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 16

Θέμα: ΤσανταΚαιΤαξιδι

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DeusEx

ΤσανταΚαιΤαξιδι

Ρε παιδια,

εχω μια απορια...

Κανω πολυ συχνα ταξιδια, και τα πραγματα μου τα βαζω σε μια τσαντα πλατης (σαν σχολικη) γιατι η μπαγκαζιερα δεν με βολεψε ...

και αναρωτηθηκα σημερα που ερχομουνα στην εθνικη, σε μια ενδεχωμενη πτωση με την τσαντα στην πλατη τι θα γινει?

θα με προστατεψει στην μεση επειδη ειναι μαλακη απο τα χτυπηματα?

θα εμποδισει να κανω τουμπες με αποτελεσμα να τριφτω στην ασφαλτο?

Θα ειναι καλυτερα ή χειροτερα ?

Πλάτη έχει το μπουφάν;

Η τσάντα τι έχει μέσα; Άλλο χαρτιά και ρούχα, άλλο εργαλεία, μεταλλικά αντικείμενα με γωνίες κλπ κλπ...
    safety doesn't happen by accident

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Προσπάθησε στη τσάντα πλάτης να μη βάζεις αιχμηρά αντικείμενα, ακόμα και στυλό.
    Επίσης σκέψου τη λύση του tankbag ή των σαμαριών. Και εγώ φοράω συχνά τσάντα πλάτης, κυρίως σε μονοήμερες βόλτες, έχοντας όμως μέσα, μόνο τα απαραίτητα (χρήματα, χαρτιά, νερό, φωτογραφική).

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Φίλε αν η τσάντα έχει ελαφρό φορτίο κανένα πρόβλημα

Αλλά αν είναι βαριά σε ταλαιπωρεί.
    Καλύτερα ένα τανκ μπαγκ αλλά επειδή εγώ δεν τα εμπιστεύομαι (κυρίως τα μαγνητικά)
    χρησημοποιώ μια βαλιτσούλα που εφαρμόζει στη θέση του συνεπιβάτη

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Οτιδήποτε και αν έχει μέσα η τσάντα πλάτης , μπορεί να σου προκαλέσει τραυματισμό στην σπονδυλική στήλη αν χτύπα ξύλο πέσεις με αυτήν.

Απλά είναι περισσότερες οι πιθανότητες να πάθεις κάτι πολύ άσχημο αν έχει μέσα εργαλεία ή συμπαγές αντικείμενο απο το να έχει μόνο ρούχα.

Ο όγκος και μόνο της τσάντας θα σταθεί ώς πρόβλημα στην επαφή σου με την άσφαλτο.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Οτιδήποτε και αν έχει μέσα η τσάντα πλάτης , μπορεί να σου προκαλέσει τραυματισμό στην σπονδυλική στήλη αν χτύπα ξύλο πέσεις με αυτήν.
    αν η τσάντα έχει μέσα ένα αδιάβροχο και τα χαρτιά της μηχανής πως θα μου προκαλέσει τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη?

non serviam Το avatar του/της kachius
    Πάρε ένα δίχτυ και βάλτη στη σέλα,
    θα είσαι και πιο άνετος
    Ξέρω από βέσπα!

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ...

και δοκιμασμενη......!

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	tmnt-backpack.jpg 
Προβολές:	581 
Μέγεθος:	39,6 KB 
ID:	198031
    Accipere quam facere praestat injuriam

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DeusEx
    @svx :rotflmao:

μεσα η τσαντα εχει απλα πραγματακια ... ρουχα, φορτιστη κινητου, αρωμα, ζελε κτλ

οτι χρειαζεσαι για ενα ΣΚ δηλαδη ...

Υπαρχει περιπτωση παρολο που ειναι μαλακη, να μου προκαλεσει τραυματισμο ? δεν θα λειτουργεισει σαν μαξιλαρι ?

και τανκ-μπαγκ εχω, και διχτυ, και μπαγκστερ, και μπαγκαζιερα ... τα δοκιμασα ολα, και το μοναδικο που με βολεψε ειναι η τσαντα, γιατι εχει αρκετο χωρο μεσα, και δεν εμποδιζει πουθενα ...

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DeusEx

μεσα η τσαντα εχει απλα πραγματακια ... ρουχα, φορτιστη κινητου, αρωμα, ζελε κτλ

Υπαρχει περιπτωση παρολο που ειναι μαλακη, να μου προκαλεσει τραυματισμο ? δεν θα λειτουργεισει σαν μαξιλαρι ?

και τανκ-μπαγκ εχω, και διχτυ, και μπαγκστερ, και μπαγκαζιερα ... τα δοκιμασα ολα, και το μοναδικο που με βολεψε ειναι η τσαντα, γιατι εχει αρκετο χωρο μεσα, και δεν εμποδιζει πουθενα ...

ακου τι γινεται..... η ΤΣΑΝΤΑ δεν θα σε βλαψει με την λογικη οτι θα πεσεις σκαζοντας με την πλατη....

Η τσαντα θα αποτρεψει το "φυσικο ρολαρισμα" (οσο φυσικο γινεται να ειναι) που κανει το σωμα για να αποσβεσει την ενεργεια που δεχεται(κρουση) >ΕΚΕΙ λοιπον η τσαντα θα παρεμβαλει ως "κοντρα" ......
    Accipere quam facere praestat injuriam

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Θεωρητικά πάντα όταν πέφτεις με ενα όγκο στην πλάτη αυτό τρώει και το πρώτο χτύπημα ερχόμενο πρώτο σε επαφή με την άσφαλτο. Αυτά τα μικροδευτερόλεπτα είναι που τραβάνε όλη την πρόσκρουση και φυσικά την απλώνουν σε όλο το πεδίο εφαρμογής του στο σώμα του αναβάτη.

Δεν το ήξερα και εγώ και το είχα δεί σε ενα απο αυτά τα καλά documantair του ΣΚΑΙ το απογευματάκι με αθλητές όλων των αθλημάτων που δείχνει τι καταπονήσεις και τι πιέσεις δέχονται κάθε φορά.

Μάλιστα ανέφερε πως οι "κροκόδειλοι" πλάτης κάνουν ακριβώς αυτό το πράγμα..Είναι σχεδιασμένοι ενώ κρατούν την σπονδυλική μας στήλη σε μια ευθεία, να δημιουργούν και ενα ΄"δίχτυ απλώματος" της πρόσκρουσης σε όλο τον κορμό μας ενώ ταυτόχρονα προστατεύουν και απο τυχόν πέτρες κτλ.. που μπορεί να σκάσει κάποιος κατά την πτώση πάνω τους. Σε αντίθεση με την τσάντα μας που μάλλον θα επικεντρώσει την πίεση του χτυπήματος στο όποιο πεδίο επαφής έχει με το σώμα μας.

Πάντως αν σε ενδιαφέρει τόσο πολύ το θέμα προστασίας πλάτης κτλ.. δες και το παρακάτω.

http://wingstuff.com/blog_detail.php?pid=197
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από DeusEx

Δεν υπάρχει συνταγή. Είναι και θέμα πώς θα πέσεις, με πόσα κλπ. Σε μια περίπτωση μέλους μας πχ, αν θυμάμαι καλά, μια τσάντα πλάτης με πετσέτες θαλάσσης μέσα βοήθησε στο να μην πάθει κάτι η πλάτη, έτσι όπως έγιναν τα πράγματα. Σε άλλη περίπτωση μια τσάντα μπορεί να μη βοηθήσει ή και να κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Αν επιλέξεις την τσάντα πλάτης για τα πράγματά σου, προτείνω προστασία πλάτης μέσα στο μπουφάν ή κροκόδειλο (μη σου μπει το άρωμα στην πλάτη, δε λέει). Τώρα για το "ρολάρισμα" που αναφέρθηκε, ίσως να μην είναι σωστό το όλο κόνσεπτ, δεν ξέρω.. να σου κόψει το ρολάρισμα εντελώς χλωμό το κόβω, πάντως η προστασία/κροκόδειλος σίγουρα κάνουν τη διαφορά στην πτώση, όπου κι αν έχεις τα πράγματά σου.
    safety doesn't happen by accident

Μάνος Το avatar του/της mankam
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
    Φίλε αν η τσάντα έχει ελαφρό φορτίο κανένα πρόβλημα

Αλλά αν είναι βαριά σε ταλαιπωρεί.
    Καλύτερα ένα τανκ μπαγκ αλλά επειδή εγώ δεν τα εμπιστεύομαι (κυρίως τα μαγνητικά)
    χρησημοποιώ μια βαλιτσούλα που εφαρμόζει στη θέση του συνεπιβάτη
    πληροφοριακα ρωταω,η βαλιτσουλα που βαζεις ειναι κατι ετοιμο για αυτη τη θεση? η αυτοσχεδιασες ?
    σκεφτομουν και εγω μια τετοια λυση με κατι που θα εφαρμοζε στην θεση του συνεπιβατη

Παίδες καλό θα ήτο πάντως να αποφεύγουμε τις ευμεγέθεις τσάντες πλάτης.

Σκεφτείτε,αν χτυπήσουμε την σπονδυλική στήλη και μετά ξαπλώσουμε ανάσκελα στην άσφαλτο περιμένοντας για βοήθεια.
    Σκεφτείτε πόσο καταστροφικό θα είναι για την σπονδυλική στήλη η έντονη καμπύλη που θα σχηματιστεί λόγω της τσάντας.

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    κανεις δε μπορει να δωσει απαντηση σε αυτη την ερωτηση μια και η καθε πτωση ειναι διαφορετικη και εξαρταται ο τροπος πτωσης απο απειρους παραγοντες.μπορει να σε σωσει,μπορει και να σε σκοτωσει-αφησει παραλυτο γουατεβερ.δεδομενου του οτι αυτο μπορει να γινει ουτως η αλλως δε θα επρεπε να μας προβληματιζει ιδιαιτερα κατι τετοιο...(αποψη μου ε)

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF